< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnkaraCS -- 31 Temmuz 2024; 19:23:4 > |
Ankara Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri (AU CS)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İyi bölüm yıllardır önerdim. Geçen sene yenileri açılınca da önerdim. Bence oldukça iyi bir tercih yapmışsınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
bölümde isteğe bağlı veya zorunlu ingilizce hazırlık var mı yoksa tamamen türkçe bölüm mü ?
-
2 yıllık programcılık okumak daha mantıklı
En azından tekniker unvanınız okur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parasanayidekanzi -- 23 Temmuz 2024; 17:11:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yazılım sektöründe öyle ünvanlar yok.
-
Olsun. Fazla unvandan zarar gelmez
bilgisayar bilimcisi ünvanı varken teknikerlik önermen de komikmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnkaraCS -- 24 Temmuz 2024; 0:9:56 >
Böyle bi unvan hiç duymadım
O zaman araştırmanı öneririm
Mesela kamuda bilgisayar bilimcisi diye bi kadro var mı
Bölüm Türkçe ama isteğe bağlı hazırlık okunabiliyor
pgm.adalet.gov.tr
Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanıhttps://pgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/sozlesmeli-bilisim-personeli-alim-ilani26112019113106www.mfa.gov.tr
T.C. Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınav İlanı, 15 Nisan 2024 / T.C. Dışişleri Bakanlığıhttps://www.mfa.gov.tr/tc-disisleri-bakanligi-sozlesmeli-bilisim-personeli-sinav-ilani--15-nisan-2024.tr.mfa
Özel sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de bilgisayar bilimleri mezunu olarak çeşitli pozisyonlarda calisabiliyoruz linklerde attığım üzere(daha bir sürü ilan var internetten bakabilirsin). Düz bilgisayar mühendisi veya bilgisayar bilimcisi ünvanıyla almazlar zaten yazılım sektöründe üstteki arkadaşın da yazdığı gibi daha çok x personeli y developerı gibi ünvanlar ile alım yaparlar ki bu ünvanlara bilgisayar bilimcileri olarak biz de sahip olabiliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnkaraCS -- 23 Temmuz 2024; 18:22:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yararlı konu up
Bir de sizin ders programındaki security, graphics, ML gibi dersler zorunlu mu? Hacettepe de CS üzerine ama müfredatları karşılaştırınca tahminimden biraz daha farklıymış, ilk yıl Web olması da ilginç geldi ama kötü anlamda demiyorum tabi ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 23 Temmuz 2024; 20:38:4 >
bende bu bolumu yazacağım sanırımda hazırlık isteğe bağlı demişsiniz, benim ingilizcem kotu ve yazılım icinde iyi bir ingilizce lazımmış eğer istersem hazırlık okuyup oyle başlayabilir miyim hem ingilizce oğrenip bir yandan yazılım ogrenmeye calısım birinci sınıfa tam başlarım diye düşünüyorum? eğer hazırlıkta okuyabilirsek onerir misin?
-
Faydalı up
Bölüm derslerine baktım, bilgisayar mühendisliğinden daha iyi. Saçmasapan zaman kaybı olan devre tasarımı ve elektronik dersleriyle zaman harcamıyorsunuz. ML ve Deep Learning falan var. Ulke olarak şu yanlıştan dönülse ve CS gerçek formunu alıp CS olsa güzel olacak, ama işletme okuyanın bile "mühendis" yapıldığı bir yerde mümkün değil gibi...
-
h.u sen misin
-
Hocam yazdığınız dersler zorunlu olarak gözüküyor. Farklılık konusunda doğrudur hatırladığım kadarıyla bizim program hazırlanırken başta mit olmak üzere stanford gibi üniversitelerin cs mufredatları incelenerek onlar doğrultusunda oluşturulmuş. Onun dışında açıkçası bölüme başlamadan önce ilk dönem web olması bana da garip gelmişti ama ders olarak sitelerin çalışma mantığını öğrenmek ve derste uygulamalı site tasarlamak vs. web dünyasına giriş olarak faydalı bulduğumu soyleyebilirim.
Hocam isteğe hazırlık mantığı şöyle oluyor. Öncelikle üniversite fakültelere kontenjan veriyor . Fakültelerde bölümlere kontenjan veriyor. Diyelim ki bölümde kontenjandan fazla kisi başvurdu hazırlığa bu seferde yks sıralamalarına göre eleme yapıp öyle hazırlığa dahil ediyorlar. Ben eğer dil yetersiz ise hazırlığın çok mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zaten yazılımda tüm kaynaklar ingilizce sayılır ingilizcesiz zor gerçekten. Dediğiniz gibi hazırlık sırasında yazılımda da güzel bir temel atarsanız ileride çok rahat edersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnkaraCS -- 24 Temmuz 2024; 11:52:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- pdf arkalı önlü yazdırma
- apotemi problemler zor mu
- emre kaçar nvidia
- kunduz soru başı kaç tl
- birey b geometri pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X