Şimdi Ara

Ankara vs. Bursa (BÜYÜK KIYASLAMA) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1. Yarimşar saatlik yolculuk sonunda ister dağ havası alabileceğin, ister denize girebileceğin, istersen kaplıcalardan faydalanabileceğin, 3 farklı lezzeti ayni anda sunabilen bir şehirdir.
    2. İş bakimindan, sanayisinin İstanbul ve Kocaelinden sonra bölgenin ve belkide Türkiyenin en büyüklerinden birisi olması.
    3. Istanbul a nazaran ucuz olması.
    4. Eskisi gibi olmasa da, meyve sebze deposu olması.
    5. Açık hava müzesi gibi olması.
    Gece gece bunlar aklıma geldi.

Olumsuz kısmı,
    1. İstanbul şoförlerine göre, ne zaman ne yapacagi belli olmayan şoförleri.
    2. Maalesef ıstanbul a yakın olmasından dolayi, istanbulun arka bahçesi, hafta sonu kaçamak yeri oluşu.
    3. Iç Anadolunun kuru sıcağı vardır, Marmaranin ise nemli sıcağı. Kuru sıcak mi, nemli sıcak mi dersen kuru sıcak daha çekilir. Hiç yoktan sadece güneşle uğraşıyorsun.

Bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 7 Eylül 2018; 3:42:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bursa'da yasiyorum. Bursayi kesfetmek icin 1 ay yeterli ozellikle Istanbul gibi bir yerden gelecekseniz cok sıkılırsınız. Benim esim İstanbul'dan geldi zor tutuyorum burda

• MCRB M kullanıcısına yanıt
    Bursada İstanbuldan ucuz bir sey soyler misiniz?

• İki tarafında yobazı sağlam yobazdır, sözünden dönmez.
  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    İş imkanı sektöre göre değişir mesela sağlık sektörü konusunda Ankara, İstanbul'dan daha gelişmiş durumda.

• gunem82 kullanıcısına yanıt
    Mesela kiralar. Aynı seviyede, 2 evi kiyaslarsaniz İstanbul maalesef cok pahali.
    Mesela su birim fiyatı.
    Mesela özel okul ücretleri......
    Belki biraz yasantiyla alakalı ama bana Bursa daha ucuz geliyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 7 Eylül 2018; 8:36:29 >
  • ZaMAz!nGHo Z kullanıcısına yanıt
    Merkezde deniz yok Bursa'nın. Merkezi Ankara gibi.

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Şimdi benzetmeyi neyi düşünerek yaptınız bilmiyorum ama bir üniversite öğrencisi için Ankara bin kat daha iyidir Bursa'dan. Ankara tam bir öğrenci şehridir. Ucuz kiralı evler, ucuz fiyatlı yurtlar, ucuz fiyata akademik kitaplar bulabilecek yer sayısı çok fazladır. Üniversiteleri şehir merkezindedir. Bursa'da Uludağ Üniversitesi şehrin 30km. dışında şehirle alakasız bir yerdedir ama Bursa Teknik Üniversitesi şehir merkezinde. Bursa kesinlikle öğrenci şehri değildir öğrenci sevmiyor insanlar bunu bizzat Bursa'da okuyan arkadaşlarımın yaşadıklarından duyuyorum ne yazık ki durum böyle.

• ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    Sağlık benim sektorum değil ama, hastanelerin daha gelişmiş teknoloji kullanmasıyla iş imkanının daha fazla olması aynı şey değildir diye düşünüyorum. Ankara da ki hastane sayısıyla İstanbuldaki hastane sayısı sanırım İstanbul un lehine bariz üstündür. Buda daha çok istihdam anlamına gelir.

• Bursa dedinmi ağzın abdestli olacak Osmanlı orda kuruldu. Bursa varya bursa bu ülkenin teminatidir. Çok delikanli bir şehir....Delikanlılar Kestane ve Şeftali yemeye de yedirmeye de bayilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bursanın bazı yerleri çok güzelken bazı yerleri gerçekten kötü,yozlaşmış insanlarla dolu. Ben bursada büyüdüm 8-9 şehir gezme imkanım da oldu bence bursa diğer illere göre nispeten daha güzel bir şehir.
  • ztealth kullanıcısına yanıt
    Bursa'da arrtık her yerde trafik var. Hele sabah trafiği inanılmaz.

• Ankara'nın batısı çok güzeldir ama doğusu eskidir ve aşırı kalabalıktır.

• Ankarayı ne kadar kötülemişsiniz la gerçekten bu kadar kötümü ? Hani kızılay odtü vişnelik cafeler barlar konur felan diyodunuz noldu la ? :D (İstanbul çocuğuyum)
  • Bursa için pr çalışması olmuş konu.Net olarak söyleyim bazı bölgeleri hindistan-suriye karışımı yerler.Orda yaşayan insanlar nilüfer e de geliyor mudanya ya da.Niye kimse nilüfer deki hapçı,tinerci tayfadan söz etmemiş,mudanya da kaç kişi ailesiyle birlikte suriyeliler arasında tatil yapmış.Varsa yoksa ee abi nilüfer var orda yaşa gelmeden bi kiralara ev fiyatlarına bi bak gücün yetiyorsa gel.Marmara denizi beş para etmez,uludağ var kaç kere gidersin bilmem,cami-hamam-tarihi yerler var ne kadar sürede bitirirsin bilemem bunlar dışında sıcak,kalabalık,sanayileşmiş,diğer illere göre merkezi , hızlı tren gelecek , ilçeleri merkezi 10 a katlar güzellikte bi yer.

Bence Ankara iş olanağı,sağlık kurumları,eğlence yerleri,kiraları,hızlı treni,ulaşımı,güvenlik açısından bursa dan daha iyi bi yer.Sıcak,deniz,tarih sevenler katlanabilir bursaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksantin.oksidaz

Ben gayet iyiyim Kaplıkaya Bursa'nın en güzel semti bana göre temiz havasıyla, doğasıyla, ulaşım imkarıyla vs. Tabi hayata, sokaklara insanlara bakış açımız oldukça farklı gibi gözüküyor. 4 yıl Yüzüncüyıl'da Bursa'nın en iyi lisesinde okudum. O semtte hava durumu güneşli ise sokaklarda yürümek çölde veya cehennemde yürümekten farksızdı. Yüzüncüyıl, Özlüce diyorsunuz mezun olduğum lisenin konumunu siz de iyi bilirsiniz yani villa veya lüks ev yaparak bir muhit güzel olamaz. Hele ki ağacın olmadığı, kuru otların hüküm sürdüğü bir bataklık üzerinde hiç olamaz. Nilüfer yeni gelişmekte olan bir ilçe bizim Beşevler'de de evimiz bulunmakta. Ancak rahat söyleyebilirim FSM'deki kafeler veya mağazalar olmasa veya lisem orada olmasaydı veya arada zoraki kiracıları ziyaret etmemiz gerekmediği dışında Nilüfer'e uğramıyorum. Arkadaşlarımı buluşmak için il merkezine Heykel'e, Setbaşı'ya çağırıyorum. Çünkü doğa, tarih, hayat, canlılık buralarda. Şehrimize yeni gelen vatandaşlarımızı anlıyorum tabi ki de ev arıyorlar işte bu vatandaşlarımızın yoğun talebinden ve merkezde ev yapacak yer kalmamasından olacak ki Nilüfer'e sadece ev yapılıyor ve Nilüfer beton yığını haline geliyor. Nilüfer'in de en yaşanılası yeri ormanlık alanın ve en azından doğanın kendisini biraz daha hissettirdiği bir yer olan Çamlıca semti sırtlarıdır.
    Öncü mü Şahinkaya mı merak ettim :D

• Willian Borges da Silva kullanıcısına yanıt
    Devlet fen lisesiydi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.