Şimdi Ara

Ankarada Yollar Felaket (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi
    Şimdi bak ortada nerenin yalan olduğunu söylememiş ortaya yazmışsın yine.Konuda da belirttiğim gibi,Sivas'a vardığımda kar yoktu.Ertesi gün kalktığımda 15cm kar vardı,bu mu yalan yani.Bunu yazdım.Sana kanıtlayayım noter belgesi ve tarihiyle,forumda beni yüz yüze tanıyan arkadaşlar da var,ismimi de açık bırakayım onlar da onaylasınlar ben olduğumu.Özrümü isterim bu konuda koyu puntoyla ama tamam?

Ben kar yağmamıştır demedim ki. Yazlık lastikle ne kadar zorlandığınızı anlatmanıza vurgu yaptım. O mesajınız kış lastiğinin boşa para olduğunu savunmanızla uyuşmuyor. Evet marifet sürücüdedir ama ekipman çok önemlidir. Benim o çektiğim videodaki yokuşu o karlı haliyle biri yazlık lastikle çıksın, ehliyetimi kırar, bir daha da direksiyona geçmem.

Ben de 2008-2009 kışında yaz lastiğiyle Ankara İncek'e gidip geldim hafta içi her gün ama tehlikenin farkındaydım. Kazasız belasız o kışı atlattım; ama bununla övünmedim. Ne usta şöförüm vay be demedim. Daha sonraki kış kış lastiği satın aldım ve aynı yolları son derece sorunsuz ve daha kolay gidip gelmeye başladım. Şöför aynı şöför. Yani ben. Kış lastiğiyle daha rahat gidip gelebildiğime göre lastikte de büyük marifet var demek ki.

Yalancı lafı için de özür diledim zaten mesajda.

Biraz da ben kendimi yanlış ifade ettim başta galiba,set'e yönelik yazdığım mesajda(Silinen mesaj)ben ne gibi durumlarda kar lastiğine gerek duyulduğunu daha doğrusu bana göre gerek duyduğum durumları yazdım.Kaldı ki yaz lastikleriyle Erzurum'dan batı bölgelere gelebileceğimi düşünsem yok halimle mevcut olandan bir tane daha zincir almazdım.Sadece çok yoğun ve uzun süreli kar yağışı almayan yerlerde elzem bir ihtiyaç olmadığını vurgulamak istedim.Ayrıca konuda kar-kış lastikleri çok büyük sürprizler yaratıyormuş gibi yaratılan izlenimi kırmak adına da yorum yaptım çünkü gerçekten öyle abartıldığı gibi bir fark yok,karda-buzda çok araba kullandım yaz lastikli-kış lastikli;ben de biliyorum elbet ne gibi tepkiler verdiğini ama silinen mesajımda da yazdığım gibi özellikle çok soğuk bölgelerde lastiğin ham maddesi olan kauçuk gerekli tepkiyi yaratamıyorlar.Yaz lastiklerinden farkı kalmıyor hatta yumuşak yapısı sebebiyle parçalanıyor bile.Özellikle ağır vasıtalarda çok yaşadım bunu.Çok soğuk ve buzlaşmış kar tabakası üzerinde zincirden başka alternatif yoktur.Ayrıca Kar-kış lastiklerini muhafaza etmek çok büyük sıkıntı,yine üretiliş mantığı dolayısıyla öbür seneye yaz lastiklerinden de sert ve güvensiz hal alabiliyor.Lafın özü,iletişim kopukluğudnan kaynaklı bir sıkıntı oluşmuş arada.Bana yöneltilen apaçi,yalancı gibi hakaretleri de sükunetle karşıladım.Hakaret edecek olsam ben de ederdim.

Bu arada evet oldukça iyi sürücü olduğumu düşünürüm,işim dolayısıyla çok çeşitli araçlar kullandım.Hatta sürekli kayma hissi yaratan deniz taşıtı kaptanıyım zaten,karada buz üstünde sadece olaylar daha hızlı gerçekleşiyor.Aynı kontra tekniklerini denizde de kullanıyoruz,bu arada çelişme olmasın eskiden yapıyordum kaptanlık.Ağır vasıtasından tut,çekicisine kadar kullandım.Neyin nerede nasıl tepki vereceğini anlarım.Ben ne usta şoförüm vay be demedim,onu diyecek olan sizsiniz.Ben burada onu desem ne demesem ne.Bizde iyi olanın başını ezme gibi bir huy var,çekemezlik var.Adama hakkını vereceksin,eğer bir şeyleri yapıyorsa,başarıyorsa helal demesini bileceksin.Sen de usta şoförsen sen de de ben de helal diyeyim.Ha bu dediğin net olarak çekemezlik değil ben seni anlıyorum ama bir yerde oraya gidiyor muhabbet.

• Arkadaslar ben suan tosyadayım. Ankaraya gitmeyi düsünyrz. Yollar çokmu kötü yaa kar lastigimzde var sorun yasarmyz acaba
  • yahu avrupa ülkelerinde kış lastiği olmadan araç kullanmak yasak. Bizim insanımız hala gerekliliğini tartışıyor. Sonra tv'den izliyoruz hallerini
  • Sayın Derin Mavi, sizi anlıyorum, yardımcı olmaya çalışayım; yönetici arkadaşım bence silmekle doğrusunu yapmış. Aklınızda bişey kalmasın, sebebini açıklayacağım. Öncelikle şunu ifade etmek isterim, biz forumda gerginlik istemiyoruz, elimizden geldiğince kullanılan üslubu denetim altında tutmak istiyoruz. Bazen uslüp sebebi ile gerginlik doğuyor ve kavgaya kadar gidiyor. Kavga olupta arkadaşlarımızı banlamak bana yanlış geliyor. Önceden önlem alacağız,dikkat edeceğiz.

Sizin silinen mesajınıza gelince, silinme sebebi üslubunuz. O mesajda aynen şöyle demişiniz; '' artislik postuna bürünmüş ''... Bu ifade insanları rencide edebilir, şahsen bana böyle denilse rahatsız olurum, cevap verme gereği duyarım. Neticede tartışma başlayabilir, bu tartışma gerginliğe dönüşebilir. Biz önceden önlem almalıyız. Yoksa yöneticilik gerginlik, kavga olunca gel, banla git değildir. Önceden takip etmeye çalışırız, amaç problemsiz paylaşımı sağlamak.

Tabi gözümüzden kaçan problemli mesajlar olursa siz dostlarımızın şikayetleri ile müdahale eder, mesele büyümeden çözmüş oluruz.

Şikayetleriniz bizim için önem teşkil ediyor, bu sayede gözümüzden kaçan problemli konulara,mesajlara anında müdahale ediyoruz. Sizler bize şikayetlerinizle yardımcı oluyorsunuz, bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

Yardımcı olabileceğim konu olursa bana ulaşabilirsiniz. Elimden geleni yaparım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

bana doğrudan hakaret sayılabilecek hatta yasal yollardan hakkımı arasam hakkımı alabileceğim boyutta net bir durum

Burayı düzeltmek istedim.

Açık şekilde kimliğiniz belli değil. Profilinizde isminiz bile yazmıyor. Bu durumda şahsınıza yapılan bir hakaret de sözkonusu değildir.

Ip'den aktivitelerim incelenerek illa ki ad ve soyadıma ulaşılabilir,yazanın ben olduğum bulunabilir.Yeter ki meseleye gereken önem verilsin,bilişim konusuna yeterince hakimim içiniz rahat olsun buraya takılmanın alemi yok.

quote:

Orijinalden alıntı: set

Lütfen uzatmayalım, yapılan işlemin nedeni açık ve net bir şekilde anlatılmıştır. Probleminiz varsa forum desteğe mail atabilirsiniz. Konu dışına çıkılmasın...

Israrla son yazdığıma yönelik cevaplar verilmesini istiyorum,ister buradan ister özelden.Forum desteğe ona göre mesaj atacağım,bunca şeyi yaptıktan sonra kestirip atmak düzeni sağlamaktan uzak bir davranıştır.Yapılan işlemin nedeni açık ve net belirtilmemiştir,ceza puanlarım duruyor ve bana edilen hakaretler de duruyor.Olayı yokuşa sürmeyin,tartışmaktan kaçmayın.Tartışmaktan kastım kavga değil..

Ben size sebebini gayet açık açıklamaya çalıştım. Kullandığınız ifade sizce problemsiz olabilir ama bence problemli... Aynı ifadeleri tekrar mesajda kullanırsanız elbette aynı mesaj diye silinir. Lütfen dikkat edelim yazdıklarımıza...

Forum desteğe mesaj atınız,tekrar inceleme yapılsın. Size ancak bu şekilde yardımcı olabiliyorum,kusura bakmayınız...

Kurallarımız gereği artık size buradan cevap veremiyorum. Özür dilerim ama yeterince cevap verdiğimi düşünüyorum. Konuyu fazla dağıtmayalım.

Lütfen bu konuda ısrar etmeyiniz, konunun çözüm yeri bu topiç değildir, konu dışına daha fazla çıkmayalım.

--- Ekleme yapmak isterim, formumuzda yöneticileri denetleyen sistem vardır. Hiçbirimiz başı boş kafamıza göre işlem yapamayız. --

Şimdi konumuza tekrar dönelim.
    Ankarada yollar yarın ve diğer günler nasıl olacak onu tartışalım. Diğer arkadaşlardan verdiğimiz rahatsızlık için ayrıca özür dilerim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Tamam mail atıyorum forum desteğe.

Konumuza dönersek,geçen Alphan Manas'ın verdiği bir seminere gitmiştim.Birkaç gün önce,Cuma günü...Tuz yerine daha farklı bir kimyasaldan bahsetti buzlanmanın önlenmesi için.Linkte İkinci konuda açıklanıyor mesele,ne diyorsunuz bence bu işlerde devrim yaratabilecek bir durum.

http://www.alphanmanas.com/

''Kar ve Buzlanma İle Mücadelede Yapılan Yanlışlıklar''adlı kısım okumanız gereken kısım.

@Utku Pm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 29 Ocak 2012; 1:04:21 >
  • öncelikle herkeste kışlık lastikler olsa yollar daha az tıkanır, aynı zamanda lastikçiler daha çok para kazanır

ANkara çok yokuşlu bir şehir, keçiören civarında zaten düzlük yok denebilir, ben defalarca solüsyon sıkılırken şahit oldum, yokuş old. için akıyor gidiyor eriyen karlarla birlikte. ANkara'da hava kararmaya başladı mı o temizlenen yollar da direk buzlanmaya başlıyor, Ana alterler genel olarak hep kullanıldığı için buzlanma daha az hissedilir oluyor, ancak o temiz ana alterlerde yazlık lastikle dans etmeniz yüksek ihtimal. lastiğin kaymasına sadece buz yol açmıyor, havanın soğuması ve lastiğin sertleşmesi de önemli bir etken.

ostim içi yollar çok buzlu, demetevlerin üst kısmı ( yahyalar) tamamen kapalı, buralarda 4 adet zinciriniz yoksa bişiy yapamazsınız.

zengin ülke olsak da kar küreme vs sürüsüne bereket olsa keşke, gerçi küreme yerine alttan ısıtmalı yollarımız olsa müthiş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 29 Ocak 2012; 12:56:19 >

• Esenbogadan simdi geldim yollar gayet guzel ve akici,ama herzamanki gibi park yeri yok :)
  • Siz orada kalırsanız vay halinize batıkent filan hikaye gelin dikmen öveçler keklikpınarına görün kar ara sokaklarda nasıl donmuş buz olmuş sadece ana caddeler acık küreme aracı ara sokaklara uğramıyor çankaya belediyesi sağolsun, halkımızı test ediyor ona kar lastiği olmadan bugün bile park yerinden çıkmak imkansız öveçlerde gelde sinirlenme kaç gün olmuş daha küreme araçı ugramadı sokağa hep kendi imkanlarımla yollu attım temizledim bu durumdayız yükseklerde siz yine düz arazi çoğunluğu
  • Ya arkadaşlar bu aracın ortası ara sokaklarda çok fena sürtüyor
    bunun bir zararı olur mu çatur çutur geçiyoruz ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Ya arkadaşlar bu aracın ortası ara sokaklarda çok fena sürtüyor

yağ karteri koruması vardır muhtemelen, yok ise : buz denen nesneyi küçümsememek gerekir, hasar verebilir.

benim aracın altında koruma olduğu için sıkıntı etmiyorum ama çıkan sesler hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Ya arkadaşlar bu aracın ortası ara sokaklarda çok fena sürtüyor

yağ karteri koruması vardır muhtemelen, yok ise : buz denen nesneyi küçümsememek gerekir, hasar verebilir.

benim aracın altında koruma olduğu için sıkıntı etmiyorum ama çıkan sesler hoş değil.

karter koruma var ama insan tırsmıyor değil
  • Geçen Cuma kardan ötürü işe dolmuşla gittim geldim. Dolmuştan inip eve gidene kadar yollarda kış lastiği takmamış, yollarda patinaj yapan, ilerleyemeyen ve trafiği felç eden bir sürü sürücü gördüm. Adamda kış lastiği yok, yoğun karda arabasını çıkarmış ve trafiği felç ediyor, patinaj yaparken aracın önü sağa sola kayıyor, tehlike oluşturuyor, vs. vs.

Karda arabayı kullanacaksan kış lastiği alacaksın. Almıyorsan da karlı havada arabanı trafiğe çıkarıp başka insanları mağdur etmeyeceksin, bu kadar basit. Benim aracımda kış lastiği yok ama ben karda asla arabamı kullanmam, başkalarını mağdur etmem, toplu ulaşımı kullanırım.
  • Ankara'da halen yazlık lastikle trafiğe çıkanları anlayamıyorum.. Hele geçen Cuma günü çıkanları.. Hadi diyeceğim hava sabah mükemmel olsa da akşam bastırsa kar; ancak zaten sabahın köründe neyin ne olacağı belli idi, neye güvenip çıkarlar yollara hakikaten anlayamıyorum.. İnsanların kendisine saygısı yok, 3. kişilere hiç yok..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.