Haftalardir forumda topluyacagim kasanin parcalarini belirlemeye calisiyordum. Bayramda soyle doya doya oyun oynamak icin artik son parcalarida yarin itibariyle aliyorum. Hangi parcalari aldigimi ve uzun arastirmalarim sonucunda hangi parcalarin en ucuz nerede satildigini da yazayim istedim.
Anakart: Gigabyte P35C-DS3R Bu anakarti bulmak herhalde isin en zor kismiydi diyebilirim. Nereye gittiysem yeni bitti diyorlardi. Vatan Bilgisayarin Sogutozundeki magazasindaki son urunu alarak oldukca mutlu oldum diyebilirim. Fiyati 206$+KDV (12 taksit). Normalde inventus ayni urun icin 180$+KDV istiyor..Ama ellerinde var mi bilmiyorum. Ben beklemek istemedim.
CPU: Intel E6750 Inventus, DFS, Gigatek assagi yukari ayni paraya veriyor bu urunu: 195$+KDV.. Taksit imkanini sormadim acikcasi. Vatan ve Mavi bilgisayarda 223$+KDV oldugunu soyliyeyiim. Sanal Marketim, Bimeks ve Eksada da assagi 225$+KDV civari.. Ben Gigatekten aldim, hemen orada teslim ettiler.
RAM: TEAM XTREEM DDR2 800Mhz 2x1Gb Dual Cok onerdiler bu RAMi bende DFS te 136$+KDV ye gorunce aldim. GEIL DDR2 800 2x1Gb in fiyati (125$ + KDV) Gigatekte. Aslinda ilk kararim oydu ama seytana uydum 15 dolar daha verdim fazladan. Umarim deger??
Sabit Disk: SEAGATE ST3250410AS 2 tane aldim bu 250 Gb lik seagatelerden.. RAID 0 yapacagim insallah anakartiminda destegiyle. DFS Bilgisayar 74$+KDV...Ankarada en ucuz burada buldum. Inventus ta ayni fiyata veriyor
PSU: Enermax 650W infiniti Mavi Bilgisayar ne hikmetse bu urunu Inventusla ayni fiyata veriyordu. Hatta web sayfalarinda ayni fiyat gorunuyor. Ama Cukurambar subesinde bu urunun ankarada ellerinde kalmadigini soyledi. 243$+KDV gibi bir seydi. Su an icin en uygun fiyat Inventusta: 240$+KDV. Ama ben yarin 252$+KDV ye sanal marketimden alacagim gibi geliyor. Firebal da da ayni fiyat, yani 252+kdv.
DVD Yazici: ASUS ASUS DRW-1814BLT Her yerde var bu urun aslinda. FIyatlarda cok farkli degil en fazla 5-6 dolar oynuyor. En ucuz Gigatek ve DFS te buldum. 35$+KDV. Mavi ve Inventus 40$+kdv. Sanal Marketim, Vatan ve Bimeks 43$+KDV ye veriyor.
Ekran Karti: Sapphire HD2900Pro DFS te 310$+KDV. Fiyat gun gectikce artiyor. 295+kdv ile basladik bir anda 10$+kdv lik bir zam yedik bakalim urun geldiginde ne kadar olacak Ikinci bir opsiyon halen powercolor HD2900XT. 419$+kdv ..ama bulmak biraz zor bu urunude.
Kasa: TT Armor Off ki ne off... ne zormus arkadas su zamanda iyi bir kasa bulmak.. Neyse uzun ugraslar sonucunda adanadan getirtiyorum kasayi. Yaninda da 1.5 adana, salgam, bici bici soyledim! Kasa kokacak ama canim saolsun Fiyat 259+KDV..cok para beahhh :(
Ekran almiyorum, daha onceden vardi bir 19 lcd im. Neyse benden bu kadar.. Umarim birilerinin isine yarar benim bu arastirmalarim. Herkese simdiden iyi bayramlar!
çok daha ucuz sistem toplıyabiliceğiniz bir bilgisayarcı var ankarada, kendi bilgisayarımı da oradan aldım, reklam olmaması için özel mesaj olarak cevap verebilirim