Şimdi Ara

Anker Soundcore Life Q10- Bluetooth 5.0 Kulaklık (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
43
Favori
180.515
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GUEST-078296

Bu mesaj silindi.
    hocam ama knu seçtiğinizde mic çalışıyor ama bu seder de kulaklığa gelen "pc sesi" yani oyunun sesi Mono sese dönüşüyor, ve çok kötü oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 14 Mayıs 2021; 21:41:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthsev

Konuyu okuyan kulaklığı yeni alacak arkadaşlara yardımcı olmak için yazayım. Kulaklığı bir kaç gün önce aldım. Buradan da sormuştum windows pc lerde teams, skype, steam, discord vs uygulamalar ile çift yönlü (ses ve mikrofon) olarak kullanabiliyor muyum diye. Kullanılabiliyor cevabı gelince sipariş verdim ama maalesef hayal kırıklığına uğradım.

Bilgisayar ile eşleştirince ses ayarlarında hesadpones ve headset iki seçenek de görünüyor. Çift yönlü kullanım için headset seçmeniz gerekiyor. Bu seçeneği seçip kullanmaya başladığımda örnek olarak steam veya teams uygulamasında bir kaç dk sorunsuz çift yönlü kullanım yapabiliyorum ama sonra birden ses kesiliyor. Kulaklığın bluetooth bağlantısını kesip yeniden bağlamadan tekrar ses gelmiyor maalesef.

Bu sorun kesinlikle bu kulaklık ile alakalı. Çünkü elimde spigen legato arc bir bluetooh kulaklık daha var onda hiç bir sorun yaşamıyorum. Alacak olanlar varsa bu yönde bir kullanım beklentiniz olmasın.

Arama ile buraya ulaşılabilsin diye anahtar kelimeleri de yazayım..

windows, windows 10, windows mikrofon sorunu, mikrofon, ses gelmiyor, mikrofondan ses gelmiyor

jbl quantum 800
    kulaklığa bu kadar para vereceğimi sanmazdım, ama kulaklık hem dongle ile çalışıyor yani PCde, hem de bluetooth ile crp telefonunda, böyle hibrit cihaz piyasada birkaç tane (steelseries 9 gibi)
    ama bunda ANC de var!!
    jack girişi de var tabi

mediamarkt 1000/75 kupon ve paraf Mediamark 1500/150 de olunca bu bir işaret diye dayanmadım aldım

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar burayı okuyan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Bu sorundan(Windows cihazlarda çift yönlü kullanım sorunu) burada bahsettikten sonra kulaklığı iade edip taotronics soundsurge 85 aldım. Aynı bilgisayar aynı uygulamalar aynı kullanım şartları olmasına rağmen hiç bir sorun yaşamadan çift yönlü hem ses hem mikrofon olarak kullanabiliyorum. Bluetooth bağlantısında da hiç bir kopma vs yaşamıyorum.

Ses kalitesi olarak kulağı hassas olanlar için anker daha iyi ama eğer benim gibi çift yönlü kullanım beklentiniz varsa anker işinizi görmez. Ayrıca bende bluetooth bağlantısında çok kopma oldu. Sadece windows değil android cihazda da oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthsev -- 25 Mayıs 2021; 15:16:20 >
  • quote:

Arkadaşlar burayı okuyan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Bu sorundan(Windows cihazlarda çift yönlü kullanım sorunu) burada bahsettikten sonra kulaklığı iade edip taotronics soundsurge 85 aldım. Aynı bilgisayar aynı uygulamalar aynı kullanım şartları olmasına rağmen hiç bir sorun yaşamadan çift yönlü hem ses hem mikrofon olarak kullanabiliyorum. Bluetooth bağlantısında da hiç bir kopma vs yaşamıyorum.

Ses kalitesi olarak kulağı hassas olanlar için anker daha iyi ama eğer benim gibi çift yönlü kullanım beklentiniz varsa anker işinizi görmez. Ayrıca bende bluetooth bağlantısında çok kopma oldu. Sadece windows değil android cihazda da oluyordu.

Hocam oturup bütün Bluetooth kulaklıkları Denemedim Tabii ki;

1) pc oyuncu kulaklarında neden masraf yapıp extra dongle yapıyorlar?

2) Anker Q serisinde yapamamış, ama taotronics,
    windows&bluetıoth sorınunu çözmüş mü?

tam olarak hangi programlarla aynı anda ne yaptınız yazar mısınız?

• Merhaba Arkadaslar ;

Anker Q10 kulaklıkların orjinal garanti vs teyit edebileceğimiz bir link varmı acaba ?
    Resmi Sayfasında bu konu da bir ibare göremedim.
    Tesekkürler.

• UoH kullanıcısına yanıt
    https://www.anker.com/verify

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthsev F kullanıcısına yanıt

hocam cevap bekliyorum

merak ettim

Kusura bakmayın forumu çok sık takip edemiyorum cevaplarda gecikme oluyor. Genel olarak kullandığım kulaklıklardan ve kullanım tarzımdan bahsedeyim alacak arkadaşlar ona göre değerlendirme yapabilirler.

Spigen legato arc e72, taotronics soundsurge 85 ve anker q10 kullandığım kulaklıklar.

Kulaklıkları ağırlıklı olarak iş için kullanıyorum. Pandemi başından beri evden çalışıyoruz bu nedenle gün içerisinde microsoft teams, skype ve zoom aktif kullandığım programlar. Akşamları ve hafta sonları da steam üzerinden CS:GO oynuyorum aynı şekilde discord da kullandığım uygulamalardan.

Kullandığım bilgisayar lenovo windows 10, xiaomi mi 9t.

Kulaklıklara gelecek olursak spigen ve taotronics ile yukarıda saydığım tüm cihaz ve uygulamalarda bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Örnek olarak teams üzerinden bir toplantıda mikrofonumda bir sorun ya da karşı tarafın sesini duymada bir sorun yaşamıyorum. Aynı şekilde oyun oynarken mikrofon ve ses de bir sorun yaşamıyorum. Gecikme vs gibi konulara girmiyorum çünkü ciddi bir oyuncu değilim arada oyun oynayan birisiyim.

Anker de ise windows bilgisayarda yukarıda saydığım uygulamalarda şöyle bir sorun oluşuyor. Mesela bir toplantı başlatıyorum veya oyuna giriyorum tahmini 3-4 dk her şey yolunda, sonra birden karşı tarafın sesi gelmemeye başlıyor. Kulaklığın bluetooth bağlantısını kesip yeniden bağlamadan da düzelmiyor. Android cihazımda böyle bir sorun ile karşılaşmadım ama orada da ara ara bağlantı kopuyordu sonra yeniden bağlıyordum.

Bu sorunu çeşitli forumlarda araştırdım benzer şikayetler var. Aynı şekilde anker müşteri hizmetlerini aradım teknik destek ekibi ile görüştüm onlar da q serisinde 10,20,30 farketmeden windows cihazlarda çift yönlü kullanımda sorunlar olduğunu söylediler.

Sizin sorularınıza da bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım;

1) Bilmiyorum. Dediğim gibi bluetooth kulaklıktan beklentim toplantılarda ses ve mikrofon olarak kullanabilmek ve arada oynadığım oyunlarda gecikme vs olsa da başka sorun yaşamamak.

2) Spigen kulaklığımı farklı farklı marka windows 10 cihazlarda kullandım ama taotronics cihazı sadece lenovo cihazımda kullandım. Yukarıda bahsettiğim kullanım tarzı çerçevesinde iki kulaklıkda da çift yönlü kullanım, donma, kopma vs sorunu yaşamadım. Bence bu iki kulaklık da windows&bluetıoth çözmüş görünüyorlar. Başka marka denemediğim için onlar hakkında bir yorum yapamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthsev -- 28 Mayıs 2021; 9:51:6 >

• quote:

Kusura bakmayın forumu çok sık takip edemiyorum cevaplarda gecikme oluyor. Genel olarak kullandığım kulaklıklardan ve kullanım tarzımdan bahsedeyim alacak arkadaşlar ona göre değerlendirme yapabilirler.

Spigen legato arc e72, taotronics soundsurge 85 ve anker q10 kullandığım kulaklıklar.

Kulaklıkları ağırlıklı olarak iş için kullanıyorum. Pandemi başından beri evden çalışıyoruz bu nedenle gün içerisinde microsoft teams, skype ve zoom aktif kullandığım programlar. Akşamları ve hafta sonları da steam üzerinden CS:GO oynuyorum aynı şekilde discord da kullandığım uygulamalardan.

Kullandığım bilgisayar lenovo windows 10, xiaomi mi 9t.

Kulaklıklara gelecek olursak spigen ve taotronics ile yukarıda saydığım tüm cihaz ve uygulamalarda bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Örnek olarak teams üzerinden bir toplantıda mikrofonumda bir sorun ya da karşı tarafın sesini duymada bir sorun yaşamıyorum. Aynı şekilde oyun oynarken mikrofon ve ses de bir sorun yaşamıyorum. Gecikme vs gibi konulara girmiyorum çünkü ciddi bir oyuncu değilim arada oyun oynayan birisiyim.

Anker de ise windows bilgisayarda yukarıda saydığım uygulamalarda şöyle bir sorun oluşuyor. Mesela bir toplantı başlatıyorum veya oyuna giriyorum tahmini 3-4 dk her şey yolunda, sonra birden karşı tarafın sesi gelmemeye başlıyor. Kulaklığın bluetooth bağlantısını kesip yeniden bağlamadan da düzelmiyor. Android cihazımda böyle bir sorun ile karşılaşmadım ama orada da ara ara bağlantı kopuyordu sonra yeniden bağlıyordum.

Bu sorunu çeşitli forumlarda araştırdım benzer şikayetler var. Aynı şekilde anker müşteri hizmetlerini aradım teknik destek ekibi ile görüştüm onlar da q serisinde 10,20,30 farketmeden windows cihazlarda çift yönlü kullanımda sorunlar olduğunu söylediler.

Sizin sorularınıza da bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım;

1) Bilmiyorum. Dediğim gibi bluetooth kulaklıktan beklentim toplantılarda ses ve mikrofon olarak kullanabilmek ve arada oynadığım oyunlarda gecikme vs olsa da başka sorun yaşamamak.

2) Spigen kulaklığımı farklı farklı marka windows 10 cihazlarda kullandım ama taotronics cihazı sadece lenovo cihazımda kullandım. Yukarıda bahsettiğim kullanım tarzı çerçevesinde iki kulaklıkda da çift yönlü kullanım, donma, kopma vs sorunu yaşamadım. Bence bu iki kulaklık da windows&bluetıoth çözmüş görünüyorlar. Başka marka denemediğim için onlar hakkında bir yorum yapamayacağım.

ayrıntılı cevap için teşekkürler hocam,

yazınızın en kritik noktası ;

Taotronics 85 ile,
    CsGo'da stereo sorunsuz sesle oyun oynarken,
    "aynı anda" discordda mic. konuşması yaptınız.

zira csgodaki ses mono olarak gelebilir, ama bunu farkedeceğinizi varsayıyorum)

şimdi şaşırdım. bunu araştırma devam ben.

Lenovonuzdaki bluetooth sürümü nedir acaba?

ve zaman olursa küçük bir Tao85 vs Q10 karşılaştırması alsak ses olarak, ben tao90 ile arasında kararsız kalkimıştım ve q10 karar kıldım, çok memnunum ama ne kaçırdım merak ediyorum karşılaştırmasız memnuniyeti boş..
    (anc deb bagımsız karsıkastırma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 28 Mayıs 2021; 12:7:24 >

Bir noktayı açayım, bildiğiniz üzere bluetooth kulaklıkları bilgisayara bağladığımızda ses ayarlarında iki seçenek çıkıyor headset ve headpones. Bunlardan headphones seçildiğinde ses kalitesi daha iyi. Eğer mikrofon kullanmanız gerekiyorsa mecburen headset seçiyorsunuz.

Bu doğrultuda eğer oyun oynarken mikrofon kullanmıyor isem headphones seçeneğini seçiyorum ve ses gayet iyi. Eğer mikrofon kullanacaksam headset seçeneğini seçiyorum ve kalite düşüyor.

Sonuç olarak hem stereo ses hem de mikrofon olarak kullanılamıyor. Ses monoya dönüyor. Benim ankeri eleştirdiğim nokta  mikrofon kullanırken

sesi mono olarak da kullanamıyoruz.

Bilgisayarımda ki bluetooth sürümü aşağıda;

Anker Soundcore Life Q10- Bluetooth 5.0 Kulaklık

Ses olarak iki kulaklığı karşılaştırırsam, öncelikle kendimi bu konuda yetkin görmüyorum müzik konusunda hassas kulağı olan birisi değilim ama anker de ses daha kaliteli geldi. Bas özelliği zaten daha kaliteli. Farklı farklı kulaklıklar kullanan arkadaşlar aradaki farkı daha iyi ayırt eder. benim görüşüm standart bir kullanıcı ve özelllikle iş kullanımı(toplantılar vs) yoğun ise memnun kalacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthsev -- 28 Mayıs 2021; 13:7:44 >

• quote:

Bir noktayı açayım, bildiğiniz üzere bluetooth kulaklıkları bilgisayara bağladığımızda ses ayarlarında iki seçenek çıkıyor headset ve headpones. Bunlardan headphones seçildiğinde ses kalitesi daha iyi. Eğer mikrofon kullanmanız gerekiyorsa mecburen headset seçiyorsunuz.

Bu doğrultuda eğer oyun oynarken mikrofon kullanmıyor isem headphones seçeneğini seçiyorum ve ses gayet iyi. Eğer mikrofon kullanacaksam headset seçeneğini seçiyorum ve kalite düşüyor.

Sonuç olarak hem stereo ses hem de mikrofon olarak kullanılamıyor. Ses monoya dönüyor. Benim ankeri eleştirdiğim nokta  mikrofon kullanırken

sesi mono olarak da kullanamıyoruz.

Bilgisayarımda ki bluetooth sürümü aşağıda;

Ses olarak iki kulaklığı karşılaştırırsam, öncelikle kendimi bu konuda yetkin görmüyorum müzik konusunda hassas kulağı olan birisi değilim ama anker de ses daha kaliteli geldi. Bas özelliği zaten daha kaliteli. Farklı farklı kulaklıklar kullanan arkadaşlar aradaki farkı daha iyi ayırt eder. benim görüşüm standart bir kullanıcı ve özelllikle iş kullanımı(toplantılar vs) yoğun ise memnun kalacaklardır.

hocam sürücü görüntüsü sadece bu,

yabi bluetooth 5.50 mı 5.2 mi 4.2 mi vs diye merak etmiştim..

----------------Bu doğrultuda eğer oyun oynarken mikrofon kullanmıyor isem headphones seçeneğini seçiyorum ve ses gayet iyi. Eğer mikrofon kullanacaksam headset seçeneğini seçiyorum ve kalite düşüyor.

sesi mono olarak da kullanamıyoruz.------------------

hocam işte tam bunu diyoruz , tam olarak, ankerde sorun daha bariz olabilir ama tüm windows+BT de bu var.

"kalite düşüyor" derken, ses monoya dönüyorsa zaten duurm felaket degilş mi? cs go da adamın nerden geldigini nasıl anlıyorsunuz.

benim oynadıgı m starcraftta oyun müzikleri mono olunca resmen zevk azalıyor, sahne efektlerinin anlamı kalmıyor. arkadaslarla konusabiliyim diye oyle oynadım sonra dayanamadım artık.

• Bluetooth 4.1 var.

Headset seçeneğini seçtiğimde kalite düşüyor doğru ama kişisel olarak ben çok fark hissetmiyorum. Tüm sesleri duyuyorum sadece ses biraz kısık ve bir tık boğuk geliyor. Ayak sesleri vs:) duymada bir sorun yaşamıyorum sağ sol kulaklıktan ayrı ayrı geliyor. Bir önceki mesajımda mono demiştim ama mono da o kadar fark oluştuğunu bilmiyordum bu kulaklıkta monoya düşmüyor o zaman..

Zaten bluetooth kulaklıklar için son çıkanlar nasıldır bilmiyorum ama dediğinizde haklısınız kalite kaybı oluyor. Bu durum düzelene kadar oyuncu arkadaşlar kablolu kulaklık tercih edecek gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthsev -- 28 Mayıs 2021; 20:15:43 >
  • Taotronics ve Q10 ikisini de kullandım

Taotronics kızımda, anker bende,

Müzik ve filmde anker daha iyi, Ben zaten baska bir şeyde kullanmıyorum

Taotronicsde Çok şey kaçırmadın merak etme. Çok büyük fark yok ses anlamında

@gimmeluck

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Taotronics ve Q10 ikisini de kullandım

Taotronics kızımda, anker bende,

Müzik ve filmde anker daha iyi, Ben zaten baska bir şeyde kullanmıyorum

Taotronicsde Çok şey kaçırmadın merak etme. Çok büyük fark yok ses anlamında

@gimmeluck

anladım hocam

bu arada dayanmayıp motion+ aldım,

ilk basta biraz begenmedim ,

şu youtubedaki adamın ayarlarını yapınca alet kendine geldi,

ama hala yüksek seste deneyecek ortamı olusturamadım evde.

neyse zaten butce ve dinleme alanı olarak ya bunu ya da xiaominin son çıkan modelini alacaktım 400 tl ye.

ortama göre daha fazla zorlanacak konu degil bu zaten ,ev sinema ses sistemimin bile kabloları cekik yatıyor.

• Kullanan arkadaş varsa dip ses var m söyleyebilir mi acaba?

Bir kaç inceleme okudum kimi hiç yok kimi var kimi sadece müziği kapattıktan sonra 5 saniye geliyor demişti daha önce bir kulaklığımda da aynı kronik problem olduğundan , dip ses varsa almayı hiç düşünmüyorum cidden bir süre sonra tilt ediyor.

• Aux kablosu ile pcye bağlıyken ses açma kapama ve bass up tuşları çalışmıyor bu normalmi bilen biri açıklarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalama

Aux kablosu ile pcye bağlıyken ses açma kapama ve bass up tuşları çalışmıyor bu normalmi bilen biri açıklarsa sevinirim.

bluetooth çalışmıyor ondan kablo ile kontrol edeceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

bluetooth çalışmıyor ondan kablo ile kontrol edeceksiniz

Alıntıları Göster

sesi pcden açıp kapıyorum bassupı kablo ile bağlıyken kontrol etmenin bir yolu varmı?

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.