Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
6
Favori
383.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi

(En Son Oy Tarihi: 3.11.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Prins Recep

İpragaz

Alıntıları Göster
    Aygaz aygaz
    Hemde Opet kalitesinde..
    Şirketteki Lpg li Palioların hepsine yıllardır alıyoruz tek sıkıntı yaşanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stepway34

stepway 100 km 7,1 lt benzin yakıyor, 7.1x4.35=30,885 tl
    100 km 10 lt otogaz 10x 2.50 =25 tl
    yılda yaklaşık 10.000 km yol yaparım, otogaza geçmem gerikirmi,
    değerli yorumlarınızı bekliyorum
    Şimdiden teşekkürler.

LPG hesabınız yanlış. 7.1 lt benzin yakan araç 8.5 lt otogaz yakar. Yani %20 fazla yakılır. (Bazıları aynı yakar demiş ama sadece sallamışlar, bilmeden yazmışlar)
    Dolayısıyla 8.5x2.50=21.25 TL eder. Yani tasarrufunuz 10 tl civarı olur ve bence LPG taktırmaya değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

quote:

stepway 100 km 7,1 lt benzin yakıyor, 7.1x4.35=30,885 tl
    100 km 10 lt otogaz 10x 2.50 =25 tl
    yılda yaklaşık 10.000 km yol yaparım, otogaza geçmem gerikirmi,
    değerli yorumlarınızı bekliyorum
    Şimdiden teşekkürler.

LPG hesabınız yanlış. 7.1 lt benzin yakan araç 8.5 lt otogaz yakar. Yani %20 fazla yakılır. (Bazıları aynı yakar demiş ama sadece sallamışlar, bilmeden yazmışlar)
    Dolayısıyla 8.5x2.50=21.25 TL eder. Yani tasarrufunuz 10 tl civarı olur ve bence LPG taktırmaya değer.

Alıntıları Göster
    opet-aygaz ve shellden memnunum ama milangazı çok metheden var hiç denemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyhattı

opet-aygaz ve shellden memnunum ama milangazı çok metheden var hiç denemedim

Alıntıları Göster
    ben mumkun oldugunca bizimgaz dan alıyorum. dün 2,19 dan aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

quote:

teşekkürler hesaplamamaktan yoruldum bende sizinle aynı fikirdeyim otogaz fuzuli olacak gibi

Bakın arkadaslar ben size söyle bı özet yapayım Gunümüzde kullanılan LPG sistemleri hele ki sirali sistem ise üzerindeki elektronik kontrol üniteleri sayesinde motordan en üst duzeyde verim alınmasını sağlıyor ayrıca Türkiye'deki LPG nin oktanı ortalama 103 oldugundan ötürü bazı başarılı uygulamalarda motordan bı miktar fazla güç almak mümkün oluyor zaten LPG benzinle aynı miktarda tüketilir sadece litresi ucuz oldugundan dolayı yüzde 35-40 tasaruf edilir. Yani araç benzinle LPG yi aynı oranda tuketir sadece LPG ucuz oldugundan dolayı tasaruf edilir

Beyfendi yanlış bilgi vermeyelim lütfen, lpg benzine göre litre bazında %15-20 gibi bir oran da daha fazla tükenir ama lpg ucuz olduğundan yinede tasarruf edilir bu lpg nin benzinle aynı yaktığı yada daha az yaktığı anlamına asla gelmez bu bilinen bir gerçektirki araç lpg yi benzin den daha fazla tüketir (100 km de yaklaşık 2 litre daha fazla lpg yakar (benzin den 2 litre daha fazla). mesela 10 litre benzin yakan araç aynı yolda 12-12.5 lt lpg tüketir.

Lpg kiti maliyeti, ayarfiltre lpg gaz seçim, istasyon, pompa sorunları az km ler fazla yakmalar, lpg yerine fazladan hava basmalar! ve tüm bunlar göz önünnde bulundurulursa lpg nin hiçte avantajlı olmadığı hatta aynı oranlara geldiğini görebiliriz bu sayede sanayi den uzak kalırsınız, benzin gibi iyi güvenli ve performanslı eksozdan duman tüten sıvı yakıt kullanırsınız, büyük alışveriş merkezlerine girersiniz lpg deki gibi havanızı almazsınız, havanızı atarsınız ve maliyet nerdeyse aynı olur başka ne istiyorsunuz bence benzinli araçlarınızı sakın deldirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 17 Kasım 2011; 11:12:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

sıralı benzinle çalıştığı için bende önemli değil marş sırası.

ancak aygaz ankarada 1.43 gibi bir fiyatta ve daha kısa menzili var.

ben konya yolundan demirörenin kendi milangaz bayisinden alıyorum 1.34 e. çekişi çok güzel, kullandığım aygazdan daha iyi, ayrıca daha sessiz olduğunu gözlemledim.

Alıntıları Göster
    yemek yerken de öyledir! yedigim $eyin ne oldugunu bilmem lazim!

LPGýe koyulan katkinin ne oldugunu bilmedikce AYGAZ´i para verselerde arabama doldurmam!

• quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

LPGýe koyulan katkinin ne oldugunu bilmedikce AYGAZ´i para verselerde arabama doldurmam!

aygazda ve diğer tüm gazlarda konulan katkı maddesi propandır.

quote:

Propan, Parafinlerin (alkanların) metan ve etandan sonra gelen üçüncü üyesi olup, karbon ve hidrojenden meydana gelmiş renksiz bir gaz.

Özellikler [değiştir]

Propanın formülü C3H8 dir. Ergime noktası -187,1 °C ve kaynama noktası -42,2 °C'dir. Doğal gaz, hafif ham petrol ve petrol rafineri gazlarından elde edilir. Sıvılaştırılmış petrol gazlarında bol miktarda bulunur. Etan, diğer hidrokarbonlar ve propan petro-kimya endüstrisinde etilen elde etmek için önemli bileşiklerdir. Propan sıcakta bozunarak etilen ve yine önemli bir madde olan propilene dönüşür. Propilen önemli bir bileşik olup, aseton ve propilen glikol gibi birçok maddenin elde edilmesinde kullanılır. Oksidasyon ile, propil alkole, propionaldehide ve propiyonik aside yükseltgenebilir.

Diğer taraftan basınç altında kolayca sıvı hale geçmesinden dolayı bütan gazı ile karıştırılarak tüpler içine doldurulmuş halde evlerde yakıt olarak kullanılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Propan

http://www.ipragaz.com.tr/dokmegaz.asp
     *** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG)  Hangisi

http://www.aygaz.com.tr/tr-TR/Otogaz/

http://www.otobil.net/blog/genel/sivi-propan-enjeksiyon-lpi/

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

Propan, Parafinlerin (alkanların) metan ve etandan sonra gelen üçüncü üyesi olup, karbon ve hidrojenden meydana gelmiş renksiz bir gaz.

Özellikler [değiştir]

Propanın formülü C3H8 dir. Ergime noktası -187,1 °C ve kaynama noktası -42,2 °C'dir. Doğal gaz, hafif ham petrol ve petrol rafineri gazlarından elde edilir. Sıvılaştırılmış petrol gazlarında bol miktarda bulunur. Etan, diğer hidrokarbonlar ve propan petro-kimya endüstrisinde etilen elde etmek için önemli bileşiklerdir. Propan sıcakta bozunarak etilen ve yine önemli bir madde olan propilene dönüşür. Propilen önemli bir bileşik olup, aseton ve propilen glikol gibi birçok maddenin elde edilmesinde kullanılır. Oksidasyon ile, propil alkole, propionaldehide ve propiyonik aside yükseltgenebilir.

Diğer taraftan basınç altında kolayca sıvı hale geçmesinden dolayı bütan gazı ile karıştırılarak tüpler içine doldurulmuş halde evlerde yakıt olarak kullanılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Propan

http://www.ipragaz.com.tr/dokmegaz.asp

http://www.aygaz.com.tr/tr-TR/Otogaz/

http://www.otobil.net/blog/genel/sivi-propan-enjeksiyon-lpi/

Alıntıları Göster
    http://www.ipragaz.com.tr/otogaz.asp diğer tüm bilgileri bu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

quote:

Otogaz
    Otogaz Nedir?
    Otogaz, en verimli, çevreci ve ekonomik yakıt LPG'nin, araç yakıtı olarak kullanılan haline verilen isimdir. Propan ve bütan gazlarının TS EN 589 standardına uygun mevsimsel karışımıyla verimli ve çevreci hale getirilir.

quote:

Bazı ülkelerde, mevsimsel ısı değişiklikleri dolayısıyla bütan ve propan gazlarının fiziksel özelliklerinde değişim görülür. Bu nedenle kış aylarında aracın daha iyi verim sağlaması amacıyla propanı artırılmış TS EN 589 standardına uygun otogaz kullanılır. Bu da araç yakıt performansının hep yüksek kaldığı anlamına gelir.
    Türkiye'de 1996, 2002 ve en son 2003 revizyonlarıyla yürürlükte olan TS EN 589, Avrupa Otogaz Kalite Standardı EN 589'un bir adaptasyonu olmuştur. Bu standart, araçların performansını artıran, emisyon değerlerini düşüren, otogazın temiz ve kaliteli olmasını sağlayan yakıt özelliklerini ve deney yöntemlerini belirler.
    Günümüzde otogazın kalitesi, özellikle Avrupa ülkelerinin en fazla önem verdiği konular arasındadır. Standarda uygun ürün kullanılmadığı durumlarda otogazın benzine göre emisyon avantajı kaybolur. Aracın performansında da önemli bir düşüş meydana gelir.
    İpragaz Otogaz, size tüm standartlara tam uygunluk sağlanarak ulaştırılır.
    Böylece,
    En zorlu hava koşullarında bile yüksek performans kazandırır.
    Soğuk havalarda dahi aracın ilk çalışmasında kolaylık sağlar.
    Motor ömrünü uzatır.
    Çabuk buharlaşarak gaza geçme süresini kısaltır, bu sayede aracın yokuşlarda ve rampalarda çekiş gücünü artırır, atak olmasını sağlar.
    Motor vuruntusuz ve titreşimsiz çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 20 Kasım 2011; 16:42:34 >

• quote:

Arabalarimiza doldurdugumuz LPGnin hepsinin icinde Bütan ve Propan vardir! ve Kari$im benzin istasyonundan benzin istasyonuna hep farkli olur

LPGnin hangi kari$im oldugunu sadece satin aldigimiz Benzinci söyleyebilir
    her hangi bir kari$im Standardi olmadigi icin her firma kendi kari$imini yapiyo, cünkü propan ve bütan gazinin
    satin alma fiyatlari degi$iktir! bu gazlardan haric LPGnin icinde "endüstri-pisligi" diyeyim
    paraffin mevcuttur, buda avrupa standard´larina uygundur! (yasak bir $ey degildir) Ortalama orani 3 ile 6% Civari!

Cok SIK rastlanan kari$imlar $unlar;
    20%Bütan-80%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im)
    30%Bütan-70%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im) (MIKS LPG diye yaziyor Ipragaz´da)
    40%Bütan-60%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im)

60%Bütan-40%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)
    70%Bütan-30%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)
    80%Bütan-20%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)

5%Bütan-95%Propan (Bazi Benzin istasyonlarinda Bütün yil boyunca satin alinan kari$im - Bence en verimsizi ve adisi)

Bunlarin nedeni? Propan gazi bütan´a nazaran daha cabuk buharla$an/ate$lenen/isinan bir gaz oldugu icin (Listedede görürsünüz)
    KI$ aylarinda LPG kari$imina daha cok ilave edilir!

Benzin Istasyonlarinda YAZLIK ve KI$LIK yilin belli zamanlarinda düzenli olarak degistirilir!

$imdi sorarim tekrar; AYGAZ bilinen Propan-Bütan haricinde Motor´a ilac gibi gelen (aylarca reklam yaptigi) performansi artirici kari$ima ne ilave eder?
    AYGAZ firmasi bu katkiyi söylemek istemeyebilir, dogal hakkidir! Ama bilincli tüketici oldugum icin bu katkinin ne oldugunu ögrenemedigim icin benden Aygaz´a HAYIR

Benim tecrübem;
    Yaz aylarinda Bütan orani yüksek olan kari$im LPG ile cok daha mesafe kat ediyorum (Milangaz yada Ipragaz)
    En ucuz ve en az mesafe kat ettigim kari$im ise Bütan orani en az olani (Degisik firmalarda bulunabilen kari$im türü)

Not: Milangaz icin reklam yapmiyorum

Ilave; aygaz sayfasi
    Aygaz Euro LPG+’ın formülündeki propan oranı, kış aylarında aracın yüksek performans sunması için %50 seviyelerinde olacak şekilde artırılacak. Bu ürün araçta kış sorunlarının yaşanabileceği Ekim - Mart tarihleri arasında sunulacak. Yaz şartlarına geçilmeye başlanan Nisan ayından itibaren ise, yüksek propan araç performansında fark yaratmayacağı için, araçların ihtiyaç duyacağı %30 seviyelerindeki propan oranına geçilecek.

Bu nedemek oluyo?

Aygazin Kari$imi

50% Bütan - 50% Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im EKIM ile MART arasi)
    70% Bütan - 30% Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im NISAN ile EKIM arasi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 20 Kasım 2011; 23:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinfo

quote:

Arabalarimiza doldurdugumuz LPGnin hepsinin icinde Bütan ve Propan vardir! ve Kari$im benzin istasyonundan benzin istasyonuna hep farkli olur

LPGnin hangi kari$im oldugunu sadece satin aldigimiz Benzinci söyleyebilir
    her hangi bir kari$im Standardi olmadigi icin her firma kendi kari$imini yapiyo, cünkü propan ve bütan gazinin
    satin alma fiyatlari degi$iktir! bu gazlardan haric LPGnin icinde "endüstri-pisligi" diyeyim
    paraffin mevcuttur, buda avrupa standard´larina uygundur! (yasak bir $ey degildir) Ortalama orani 3 ile 6% Civari!

Cok SIK rastlanan kari$imlar $unlar;
    20%Bütan-80%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im)
    30%Bütan-70%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im) (MIKS LPG diye yaziyor Ipragaz´da)
    40%Bütan-60%Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im)

60%Bütan-40%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)
    70%Bütan-30%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)
    80%Bütan-20%Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im)

5%Bütan-95%Propan (Bazi Benzin istasyonlarinda Bütün yil boyunca satin alinan kari$im - Bence en verimsizi ve adisi)

Bunlarin nedeni? Propan gazi bütan´a nazaran daha cabuk buharla$an/ate$lenen/isinan bir gaz oldugu icin (Listedede görürsünüz)
    KI$ aylarinda LPG kari$imina daha cok ilave edilir!

Benzin Istasyonlarinda YAZLIK ve KI$LIK yilin belli zamanlarinda düzenli olarak degistirilir!

$imdi sorarim tekrar; AYGAZ bilinen Propan-Bütan haricinde Motor´a ilac gibi gelen (aylarca reklam yaptigi) performansi artirici kari$ima ne ilave eder?
    AYGAZ firmasi bu katkiyi söylemek istemeyebilir, dogal hakkidir! Ama bilincli tüketici oldugum icin bu katkinin ne oldugunu ögrenemedigim icin benden Aygaz´a HAYIR

Benim tecrübem;
    Yaz aylarinda Bütan orani yüksek olan kari$im LPG ile cok daha mesafe kat ediyorum (Milangaz yada Ipragaz)
    En ucuz ve en az mesafe kat ettigim kari$im ise Bütan orani en az olani (Degisik firmalarda bulunabilen kari$im türü)

Not: Milangaz icin reklam yapmiyorum

Ilave; aygaz sayfasi
    Aygaz Euro LPG+’ın formülündeki propan oranı, kış aylarında aracın yüksek performans sunması için %50 seviyelerinde olacak şekilde artırılacak. Bu ürün araçta kış sorunlarının yaşanabileceği Ekim - Mart tarihleri arasında sunulacak. Yaz şartlarına geçilmeye başlanan Nisan ayından itibaren ise, yüksek propan araç performansında fark yaratmayacağı için, araçların ihtiyaç duyacağı %30 seviyelerindeki propan oranına geçilecek.

Bu nedemek oluyo?

Aygazin Kari$imi

50% Bütan - 50% Propan (KI$ Aylarinda satin alinan kari$im EKIM ile MART arasi)
    70% Bütan - 30% Propan (YAZ Aylarinda satin alinan kari$im NISAN ile EKIM arasi)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar rica etsem kısa bi özet geçebilir misiniz bana lpg hakkında..

-otomatik vites arabalara takılır mı?
    -kesinlikle tavsiye eder misiniz?
    -tehlikeli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkan402

-otomatik vites arabalara takılır mı? HIC Bir SIKINTI YOK Her Marka arabaya takilmaz! Her nekadar türkiyede el arabasina bile takmaya cali$salarda LPG´uygun olmayan arabalar vardir
    Bir $ey olmaz bir $ey olmaz diye insanlari kandiran insanlar cok ! Yada 50 bin kilometre gittim TIK yok diye kandirirlar. Motordaki sorunlar LPG Sistemi takildiktan 1 hafta sonra cikicak diye bir kaidat yok - Bazi Motorlardaki sorunlar sadece motoru actiktan ve detayli $ekilde mercek altina aldiktan sonra yada i$ i$ten gectikten sonra belli olur. Sürme tarzina göre bu süre KISA olur yada uzar - kimisinde 40Bin Kilometre sonra kimisinde 80Bin km sonra
    -kesinlikle tavsiye eder misiniz? EVET
    -tehlikeli mi? Kesinlikle HAYIR taktirdigin LPG Sistemi Prins-BRC-Lavato-KME-Vialle-Atiker-Stargas vs vs yani taninmi$ marka olduktan sonra, bunu monte eden USTA da gercekten USTA olduktan sonra icin rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 21 Kasım 2011; 9:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinfo

quote:

Orijinalden alıntı: berkan402

-otomatik vites arabalara takılır mı? HIC Bir SIKINTI YOK Her Marka arabaya takilmaz! Her nekadar türkiyede el arabasina bile takmaya cali$salarda LPG´uygun olmayan arabalar vardir
    Bir $ey olmaz bir $ey olmaz diye insanlari kandiran insanlar cok ! Yada 50 bin kilometre gittim TIK yok diye kandirirlar. Motordaki sorunlar LPG Sistemi takildiktan 1 hafta sonra cikicak diye bir kaidat yok - Bazi Motorlardaki sorunlar sadece motoru actiktan ve detayli $ekilde mercek altina aldiktan sonra yada i$ i$ten gectikten sonra belli olur. Sürme tarzina göre bu süre KISA olur yada uzar - kimisinde 40Bin Kilometre sonra kimisinde 80Bin km sonra
    -kesinlikle tavsiye eder misiniz? EVET
    -tehlikeli mi? Kesinlikle HAYIR taktirdigin LPG Sistemi Prins-BRC-Lavato-KME-Vialle-Atiker-Stargas vs vs yani taninmi$ marka olduktan sonra, bunu monte eden USTA da gercekten USTA olduktan sonra icin rahat olsun

Alıntıları Göster
    Lpg ile benzin hesaplama için aygazın sitesi var ve bura da görüldüğü üzere lpg li araba daha fazla yakıt tüketmekte bunu ben demiyorum bakın aygazın sitesin den hesaplayabilirsiniz

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

Hesap yapalım aracımız şehir içinde 100 km de 10 litre yakıt tüketsin km/litre fiyatı 10*4,26=0,426 kuruş km deki benzin buraya kadar herşey normal zaten yukarı daki aygaz sitesin de de aynı oran çıktı

Lpg de ise bize çıkan veri şöyle olsun 10*2,34=0234 kuruş km deki lgp tüketimi olmalıydıki ama durum yukarı daki resim de de görüldüğü üzere böyle değil demekki araçlar lpg yi 100 km de 10 litre den fazla yakıyor bize verdiği sonuç kaç peki 0,304 kuruş peki böyle ise lpg nin gerçekten çok fazla bir tasarrufu varmı yapılan tüm o masraflara sizce değermi aracı bozmamıza değmesi için tasarrufun en az %50 civarında olması gerekmezmi sadece %25 tasarruf için bu eziyete katlanmak mantıklımıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 21 Kasım 2011; 12:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

Lpg ile benzin hesaplama için aygazın sitesi var ve bura da görüldüğü üzere lpg li araba daha fazla yakıt tüketmekte bunu ben demiyorum bakın aygazın sitesin den hesaplayabilirsiniz

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

Hesap yapalım aracımız şehir içinde 100 km de 10 litre yakıt tüketsin km/litre fiyatı 10*4,26=0,426 kuruş km deki benzin buraya kadar herşey normal zaten yukarı daki aygaz sitesin de de aynı oran çıktı

Lpg de ise bize çıkan veri şöyle olsun 10*2,34=0234 kuruş km deki lgp tüketimi olmalıydıki ama durum yukarı daki resim de de görüldüğü üzere böyle değil demekki araçlar lpg yi 100 km de 10 litre den fazla yakıyor bize verdiği sonuç kaç peki 0,304 kuruş peki böyle ise lpg nin gerçekten çok fazla bir tasarrufu varmı yapılan tüm o masraflara sizce değermi aracı bozmamıza değmesi için tasarrufun en az %50 civarında olması gerekmezmi sadece %25 tasarruf için bu eziyete katlanmak mantıklımıdır..

Alıntıları Göster
    Dr.Optech sizin hesabınıza göre 10 litre benzin yakan bir araç yaklaşık 12 litre lpg yakar. evet doğru benzine göre litre olarak fazla yakıyor ama fiyatını ortaya koyduğumuzda az yakıyor siz cebinizden çıkacak olan paraya bakmalısınız.
    aynı araçla aynı yolu benzin ile 400 TL ilemi gitmek mantıklı yoksa lpg 300 tl ilemi gitmek mantıklı.

• quote:

Dr.Optech sizin hesabınıza göre 10 litre benzin yakan bir araç yaklaşık 12 litre lpg yakar. evet doğru benzine göre litre olarak fazla yakıyor ama fiyatını ortaya koyduğumuzda az yakıyor siz cebinizden çıkacak olan paraya bakmalısınız.
    aynı araçla aynı yolu benzin ile 400 TL ilemi gitmek mantıklı yoksa lpg 300 tl ilemi gitmek mantıklı.

Alıntıları Göster
    1,250 tl ye lpg kiti taktırıp arabanın orjinalliğini bozmakmı, avm ler de ücretsiz otopark ve feribot/vapur gibi ulaşım araçlarına alınmamakmı, 3o tl li klpg filtreleri yaz kış olan bütanpropan gazı ile tam yakıt değerini asla bilememkmi daha birçok sebebi koyarsa o 100 tl lik karınız bile kalmıyor aynı şeye çıkıyor benzinde ki karınız ise arabayı orjinal fabrikasyon yakıt ile sıkıntısız kullanmak oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 21 Kasım 2011; 13:06:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SHARKY

ben 12000bin kmdir atiker safe fast sistem kullanıyorum shellden baska gaz almıyorum nadiren milangaz alıyorum 2 aracımız var biri focus 2001 model honda civic2001 model en ufak bi sorun yasamadık
    shell ve milangaz iyi katkılı hiç almadım katkıdan dolayı cıkan sorunlar cebe yansıyor ekonomi diye yaptıgımız lpg donusumu sıkıntıya donusuyor.

Iki arabada yani Focus 2001 Honda Civic 2001 LPGye uygun degiller!

80 bin kilometre sonra artik yavas yavas Sibop Yataklari size veda edicektir!

burda kendini Ford profesörü diye tanitan bir arkadas var; fakir kari$im yüzünden oluyo desede; sonuc ayni! focus motoru LPGye uygun degil!

LPG Montaj firmalari nasil para kazancak? o uygun degil bu uygun degil, kimilerinin tabiiki i$ine gelmiyo!

Mü$teriyi korumak kimsenin amaci degil.

Bu forumda isterseniz Montaj firmalarina sorun; LPGýe Uygun olmayan araba sorun Cevap alamazsiniz!

Bakin ben avrupada ya$iyorum, bundan 4 sene öncesinde Nissan Primera 1,6 Benzinli arabamla 3 tane LPG Montaj firmasina gittim

Her yerde cevap ayniydi; sorumluluk istemeyiz; motor LPGye uygun degil, tavsiye etmiyoruz takmayi!

Böyle cevap Türkiyede hic duydunuzmu?

Insafsizlar ellerinden gelse AT-Arabasina takicaklar yüzleri olsa

100% dogru takilmi$ LPG Kiti olsa bile; motor LPGye uygun olmadigi icin yani siboplarin ve yataklarin yandiktan sonra tabiiki hic kimse sorumlulugu üzerine almicaktir!

SIZ I$TE O AN - koca bir sorunun önünde yanliz kaliyorsunuz!

FOCUSú LPG ile sürenlere $imdiden gecmi$ olsun

buyrun bi okuyun...

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

En son kullandığım aygazın performansını çok beğendim..Bu katkılı aygaz hakikaten farkını hissettiriyor fiyatı da km si de fena değil ancak sürekli almaya çekiniyorum zira bizzat kullandığım sıralı sistemin distribütörü tavsiye etmiyor...

Alıntıları Göster
    katkılı lpg için ATİKER in cevabı

Sayın Müşterimiz,

Bilinen gaz firmaları ile alakalı bir problem yoktur.

NOT: Tüketicinin isteğine bağlı olarak seçim yapabilir.

Saygılarımızla
    Atiker Müşteri Hizmetleri
    444 2 285

Atiker Iletisim Formu

Mesaj tarihi : 22.11.2011
    Kime : Teknik Destek
    Eposta TakipNo :
    Ad Soyad : ........
    Telefon : ........
    Adres : ....
    Eposta :.....
    Konu : katkili lpg
    Mesaj : katkili lpg kullanmanin sirali sistemli araçlarda bir sorun olusturmakta midir.piyasada katlili olrak satilan aygaz euro lpg yi sirali sistemde kullanmanin bir zarari var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

katkılı lpg için ATİKER in cevabı

Sayın Müşterimiz,

Bilinen gaz firmaları ile alakalı bir problem yoktur.

NOT: Tüketicinin isteğine bağlı olarak seçim yapabilir.

Saygılarımızla
    Atiker Müşteri Hizmetleri
    444 2 285

Atiker Iletisim Formu

Mesaj tarihi : 22.11.2011
    Kime : Teknik Destek
    Eposta TakipNo :
    Ad Soyad : ........
    Telefon : ........
    Adres : ....
    Eposta :.....
    Konu : katkili lpg
    Mesaj : katkili lpg kullanmanin sirali sistemli araçlarda bir sorun olusturmakta midir.piyasada katlili olrak satilan aygaz euro lpg yi sirali sistemde kullanmanin bir zarari var midir?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar, LPG. nin sadece %5 i ülkemizde üretiliyor geriye kalanı ise cezayirden ve başka ülkelerden geliyor, aygaz euro LPG de %5 ile piyasa satışlarına yetişemeyeceğine göre haliyle oda dış ülkelerden gelen gaz ile karıştırıp satacaktır. bence LPG aynı LPG ama alınan yerlere dikkat etmek gerekli bilinmedik istasyonlardan ne LPG nede akaryakıt almamakta yarar var görüşündeyim.

• çok uzun zamandır araba kullanıyor değilim ama şimdiye kadar en uzun yolu bu saydığınız markalar dışında GapGaz kullanarak gittim.
  • Arkadaslar bende su ana kadar sadece aygaz kullandim, fakat aygazda bile ayni kullanim sartlarinda istasyondan istasyona km baya farkediyor olacak sey degil devletin bu ise bir ayar cekmesi lazim. Ozellikle ististaki opet bariz iyi km yapiyor, milan gazi deneyecegim yakinda
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaLi83

Arkadaslar bende su ana kadar sadece aygaz kullandim, fakat aygazda bile ayni kullanim sartlarinda istasyondan istasyona km baya farkediyor olacak sey degil devletin bu ise bir ayar cekmesi lazim. Ozellikle ististaki opet bariz iyi km yapiyor, milan gazi deneyecegim yakinda
    Forumda pompaların montajını yapan bir arkadaş vardı.
    O na ayarlama yapılabiliyormu diye sormuştum. Asla yapılamaz demişti.
    Az km yapılıyorsa yakıt kötüdür. ama eksik değildir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.