Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
544
Cevap
6
Favori
383.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi

(En Son Oy Tarihi: 3.11.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: benkadir05

arkadaşlar ben ucuz diye ipragaz alıyorum..corumda ipragaz uzun...şimdiki arabam sıralı sistem..bundan önceki karbüratörlüydü hep aygazdan alıyordum ve gayette memnundum..ama enjeksiyonlu arabalarda hangi ustaya sorduysam katkılı gaz kullanmayın diyorlar o yüzden aygaz almıyorum..acaba gerçekten bi zararı varmı?

Vallahi ben hep aygazdan alıyorum. Diğerlerine göre çok iyi.
  • ama işte kime sorsam hep enjeksiyonlu arabalarda katkılı gaz zararlı enjektörleri bozuyor falan diyorlar..yoksa fiyatına bakmadan aygaz alacagım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

Katkılı gazlarda bir sıkıntı yok kullanmaya devam edebilirsiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: benkadir05

faruk bey bir bilen olarak sizede sormask istiyorum...bu katkılı lpgler enjeksiyonlu arabalara zararlıymış..dogrumudur?ben katkılı lpg kullanıyordum eski arabamda şimdi 2003 accentim var eurogaz diye bi marka taktırmışlar.bu katkılı gazlar zararlımı?teşekkürler?

yukarıdaki alıntı yaptığım mesaj
    farukbeyin bu konu altındaki mesajıdır;
    http://forum.donanimhaber.com/m_20064365/mpage_76//tm.htm#50032627

• 3-4 yıldır 98 honda civic'de lovato sıralı sistem kullanıyorum, aygaz yaz kış bariz az km yapıyor performansda bişey anlayamıyorum, istanbul topkapı petrol ofisinden (yeşil kunduranın yanındaki) gaz alırsam bariz fazla km yapıyor ama genelde shellden almaya çalışıyorum PO kadar olmasada km'si ve performansından memnunum.
  • arkadaşlar burada güvenalgaz yok o olsa direk oyumu ona veririm haziran ayın da lpg ye geçtim 1 sene benzine dayanabildim sıfır aldığım sembolüme sonunda taktırdım lpg atikeri benzini hep opet ten aldığım için lpgyide aygazdan aldım ama ara sıra shell den po dan aldım o kadar fazla fark göremedim tayin olduğum için bu yaz özellikle uzun yolda 2500 km civarı yol yaptım halada yapacam ben muşta iken arkadaşlar güvenal gazı önerdiler orada almadım ama adanaya gelirken maraştan lpg bitince baktım güvenal gaz denk geldi aygaz 2.34 iken güvenalgaz 1.93 idi kadere kısmet dedim hemde denemek için aldım 27 litre gaz ile 130 140 km hızla seyrettigim yolda antep şehir içi dahil 40-50 km felan 430 km yol yaptım shell gazda adana urfa arası otobanda daha önce 27 litre gaz ile 305 km yapmıştım muş adana arasında ise aygaz ile 370 km yapmıştım ve şimdi adanadan çorlu ya gelirken shell ile başladım 27 litre full depo 370 km (ortalama hızım 120-130) ankaraya 100 km kala bitti sonra opetten aldım boludağından inerken kırmızı yandı güvenalgaz denk geldi bitmeden alayım dedim 2.13 ten fullledim içinde gaz olduğu için 23.5 litre aldı 50tl. tuttu o gaz ile 470 km. yaptım kırmızı yandı ertesi gün shellden son 100 tl alışverişi yapıp 40 tl kazanmak için bitmesini beklemeden fulledim 2.32 tl den 25litre gaz aldım 58 tl tuttu oda yani depoda 2 litre gaz hala vardı yani güvenalgazdan aldığım gaz ile yaklaşık 500 km gidebilirdim şimdiğe kadar 2 kere denedim olumlu sonuç aldım şunuda söyleyeyim 90 la felan pek gitmem temiz yolu bulursam ortalama hızım 130 dur lpg taktırdıktan sonra 4000 km felan yaptım filtrenin durumunu bilmiyorum isterseniz sizde bir deneyin ya da deneyen arkadaşlar varsa onlarında yorumunu bekliyorum. herkese hayırlı yolculuklar

• konu hortlasın
  • Arkadaşlar burada herkes şu gaz iyi bu gaz iyi diyebilir ama ben sanmıyorum ki bunların hiçbiri BP Autogas kadar iyi olsun. Maalesef bir çok BP bayii otogaz satmıyor ve bu kaliteden araç kullanıcılarını mahrum ediyorlar
  • bende 2008 yılında LPG taktırdığımdan beri aygaz kullanıyordum ama 4 aydır shellgaz alıyorum ve cok memnunum.aygazdan açıkcası memnun değildim. şimdiki shellgaz adeta benzınlı gıbı iş görüyor tavsiye ederim. özellikle aygaz kullananlar guvenilir bir shell petrolden gaz alıp bir kereliğine denesinler farkı goreceklerdır.bilginize...
  • bende 5 ay aygaz aldım. aslında memnundum ama forumlarda aygazı tavsiye etmiyorlar. sorun yaratıyor diyorlar. bu yuzden bende shell aldım 2 defa. yakıtı biraz daha fazla yaktı . şimdide bizimgaz aldım 2 defa. şimdilik iyi bakalım. shell 2,50 bizimgaz 2,29 TL. devir ekonomi devri
  • arkadaşlar exen gaz ipragazın kuruluşu mu? pompacı öyle dedi bilgisi olan varmı?selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim70

arkadaşlar exen gaz ipragazın kuruluşu mu? pompacı öyle dedi bilgisi olan varmı?selamlar

Dogrudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim70

arkadaşlar exen gaz ipragazın kuruluşu mu? pompacı öyle dedi bilgisi olan varmı?selamlar

öyle bile olsa pompa üzerinde hangi gaz olduğu yazması gerekirdi, mesela bazı shell istasyonlarında ipragaz satılıyor ve pompa üzerinde tabela var ipragaz yazıyor, bazı P.O. de de milangaz ve ipragaz var pompa üzerine tabela asmışlar
  • exen gazın ve ipragazın web sitesine girdiginizde exengaz ın ipragazın bir yan kuruluşu oldugunu görüyoruz.
    bende bizimgazı merak ediyorum. simgeleri ipragazla aynı. acaba odamı ipragazın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeturk

exen gazın ve ipragazın web sitesine girdiginizde exengaz ın ipragazın bir yan kuruluşu oldugunu görüyoruz.
    bende bizimgazı merak ediyorum. simgeleri ipragazla aynı. acaba odamı ipragazın ?

Bp gaz
  • bpgaz ın web sitesinde yan markalarında ocakgaz ,petgaz, tekgaz görünüyor.
  • bence katkıkı otogaz kullanmamak gerekli
    shell po pb tavsiye ediyorum
  • aracım fiat line daynmic turbo 120 beygirlerden araca landi renzo turbo kit taktırdım ve :)

5 tl alıp deneme yaptım birkaç firmadan simdi size sonucları veriyorum..( gaz bitti sesini duyana kadar gittim bu arada bilginiz olsun)

shell 5 tl ile 19,3 km gitti
    po 5 tl ile 19,5 gitti
    demirörenin gazı 5 tl ile 5 km gitti :) bende anlamadım muhtemelen pompa arızalıydı
    bp 5 tl ile 25 km gitti

KARAR SİZİN.......... ŞEHİR İÇİ TÜKETİM BU..............
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykale

aracım fiat line daynmic turbo 120 beygirlerden araca landi renzo turbo kit taktırdım ve :)

5 tl alıp deneme yaptım birkaç firmadan simdi size sonucları veriyorum..( gaz bitti sesini duyana kadar gittim bu arada bilginiz olsun)

po 5 tl ile 19,5 gitti
    demirörenin gazı 5 tl ile 5 km gitti :) bende anlamadım muhtemelen pompa arızalıydı
    bp 5 tl ile 25 km gitti

5 tl ile nekadar sağlıklı ölçüm yapılır ?
    şehir içi nekadar sağlıklı ölçüm yapılır?
    1 mesajı olan birine güvenipte nasıl tercih yapılır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykale

aracım fiat line daynmic turbo 120 beygirlerden araca landi renzo turbo kit taktırdım ve :)

po 5 tl ile 19,5 gitti
    bp 5 tl ile 25 km gitti

1. si 5 tl.lik gaz ile ölçüm yapılmaz,
    2.si bp en az giden gaz. yıllardır araç kullanırım denemediğim yer kalmadı.
    3. sü o araç senin değil sanırım babanın arabsı ile ancak kaçak olarak 5 tl alıp sokak aralarında dolaşıyorsundur.
    4. acaba bp.de mi çalışıyorsun demezler mi adama
    5. si üye olupta ilk mesajı buraya yazana ne derler acaba ben bilmiyorum diğer arkadaşlar biliyorlarsa söylesinler.

• 1. araç babamın değil benim ben baba yım zaten yaş 39 :)
    2. farklı gazlarla denedim tek gazla değil
    3. bir çok gazcıda aynı yöntemle deniyor
    4. bp ingiliz ben bir türküm neden onu savunayım uzun gidiyor işte.....ayrıcı bp de değil devlet memuru olarak çalışıyorum
    5. sizler nerede çalışıyorsunuz onu merak ettim .....
    6. buraya ilk defa kayıt olupda msj atmak suçmu neden güvenilmez olacam onu da anlamış değilim ....komiksiniz
    7. sizler hangi gazı kullanıyorsunuz bi söyleyinde bilelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykale -- 5 Ekim 2011; 15:42:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.