Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
6
Favori
383.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi

(En Son Oy Tarihi: 3.11.2024)
Giriş
  • En son kullandığım aygazın performansını çok beğendim..Bu katkılı aygaz hakikaten farkını hissettiriyor fiyatı da km si de fena değil ancak sürekli almaya çekiniyorum zira bizzat kullandığım sıralı sistemin distribütörü tavsiye etmiyor...
  • sayın arkadaşlar öncellikle herkese kazasız belasız gunler dilerım öncellıkle benim lpg montaj servısımın olduğunu ve türkiyenın en büyük bir otogaz fırmasının yetkılı servısıyım (reklam olmasın dıye ısım vermedım) şimdi arkadaşlar genelde herkes şikayetçı olarak gordum bunuda şuna bağlıyorum 1 eğer arac karbratörlü ise katkılı gaz kullanılabılır ama araç sıralı dedığımız yanı injeksıyonlu ise ksınlıkle katkılı otogaz önermıyoruz nedenı şu injeksıyonlu araçlarda katkı olduğu bır gaz alınırsa şu arızalar meydana gelebılır lpg kıtın yanı takılan ürünün enjektörlerı bellı bır zamanda tıkanıyor ve arızalara yol açabılıor bu sefer hem yakıt fazlalığı hemde aracın ayarları kaçıyor bu sebeple dedığım gıbı eğer aracınız karbratörlü ise sorun yok hangı gazı alırsanız alın ama injeksiyonlu ise katkılı gazları kesınlıkle önermıyoruz saygılarımla mustafa ağaoğlu çerkezköy canotogaz 2

• YURTGAS hakkında ne düşünüyosunuz müdür?
  • Benzini SHELL den akılı kelden alın diye meşhur bir söz vardır. Bence LPG yide SHELL' den alın. Ben FOCUS 2006 aracıma sürekli kullanıyorum ne performans kaybım nede menzil sorunum var. Ama Otomobilinizin LPG bakımlarını aksatmayın. Aksatırsanız en kral LPG bile istediğiniz sonucu vermez.
  • kardeş valla bedava arac ne aceba bu kadar ucuz yakıyo,benim yerimden olsan aracı satarsı herhalde
  • Yani şimdi En uzun menzili en ekonomik fiyata Shell autogas ı öneriyosunuz ?
  • Wallha gecen gün ustayı aradım (araca yeni takdırdım atiker marka sıralı sistem) , 20 tllik otogaz doldurmus nerden aldınız dedim , Shell aoutogas dedi ve onu önerrim dedi. Ben de 2005 den beri benzinimi Opetden alırım dedim, o da otogazını tavsiye etmem dedi. Shell alıcam ben otogazda ...
  • bencede sehll otogaz bir problem yasamadım
  • Sn. mavitürk , en uzun menzil konusunda iddialı değilim ancak sorun yaşanması konusunda shellgas' ı kullananların herhangi bir sorunla karşılaşmadıkları belli oluyor. Sorun çıkarmasında 3-5 km. az gitsin sorun değil.
  • ben lpg ilk taktırdığımda denemiştim. herbirinden en az 2-3 kez 20 tl gaz ile kaç km yaptığını denedim. katetetiğim yol güzargahı aynı. gaz fiyataı litresi 1.86 tl idi

shell = 80
    total = 120
    petrol ofisi = 120
    opet = 120
    başka opet = 80 yaptı.

o zamana kadar benzini sadece shellden alırdım. bu sonuçlardan sonra ilişkimiz sona erdi :) . yazın yada kışın gaz özelliklerine göre farkettiğini duymuştum ama benim denemelerim temmuz ayında oldu.
  • hocam po aldığınız gazını markası nedır
  • Ben artık hepsinin efsane olduğuna inanmaya başladım.Aygaz harici nereden alırsam alayım gazı mutlaka arıza lambası yanıyor aygaz alınac yarım saat sonra sönüyor ve performans kesin artıyor bununla birlikte 9.5 litre tüketiyorsam 9.8 litre civarı tüketiyorum.Shell gaz 1 yıl kullandım gerçekten güzel gaz ama yeni favorim aygaz.sadece petrol ofisinden aldığım gazı beğenmiyorum bir de ankarada satılan markası duyulmamış adı sanı olmayan markaların gazı.Hiç yoksa %20 performans kaybı oluyor.aygaz ve shell iyidir yani.
  • 1.6 otomatik ford focusumla 35 TL.lik shellgaz ile çoğunluğu şehiriçinde olmak üzere 160 km. yaptım. Bu hesaba göre kilometrede 218 kuruş yakıyor.
  • gaz konusunda reklam izleyip yorum yapan veya ankette seçim yapanların sayısı malesef oldukca fazla:(

aygaz yüzünden bir çok sorun yaşadım katkısı yüzünden filtrelere oldukca zarar verdi enjektörleri etkiledi vs.

aygazı ilk kullandıgım gün çok hosuma gitmişti performansı artı diye bir kaç ay kandırdım kendimi:) ama uzun vadede ak kara belli oldu.

dünyanın en iyi 2 lpg firması olan prins ve teleflex montajı yapan yerlerin sürücüyü ilk uyardıkları nokta aygaz kullanmayın

en kötüyü bulmak kolay ama en iyi kişiden kişiye değişir bir çok farklı araçta denediğim ve en çok memnun kaldıgım gaz Total gazdır, lpg ustalarıda oldukca tavsiye eder.

totalgas bulamadıgım zamanlarda shellgas kullanırım , aygaza tövbeliyim po ve bp nin gazlarını pek tutmadım , milangaza ise güvenmiyorum ankaradaki milangaz bayileri derme çatma ve çoğu kişinin söylediğine göre sayaçları hileli.

bence en iyi gazı keşfetmek için ilk önce en iyi LPG kitine sahip olmak gerek, yanlış anlamayın ama gerçek bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraGT -- 13 Kasım 2010; 23:58:28 >

• 2 yıl önce (EKim-2008) aracıma Prins-VSI ile LPG dönüşümü uyguladım. O zamanlar katkılı otogaz yoktu. AYGAZ'dan almaya başladım.
    2009'un ilk aylarında AYGAZ Euro LPG+ denilen katkılı otogaz çıktı. AYGAZ markasına duyduğum güvenle birkaç ay kullanmaya devam ettim.
    AMA forumlarda LPG filtrelerini ve enjektörlerinde tıkanmaya neden olduğu hakkında kullananların yazılarını okuyunca AYGAZ'ı bıraktım.
    O günden beri İpragaz veya Shell otogaz kullanıyorum.

Geçen gün Prins-VSI taktıralı 25.000km dolduğundan, LPG filtresini değiştirmek üzere buradaki yetkili servis gittim.
    Filte parçasının içini açıp baktık:
    Kabaca, bir silindir düşünün, taban ve tavanında ağaç gövdelerinden akan reçine gibi küresel birikmeler olmuştu.
    Baş ve işaret parmağı arasına alınıp sıkılarak kıvamına bakıldığında aynı reçine gibi yapışkandı.
    Katkılı otogaz hakkındaki olumsuz tecrübeleri okuduktan sonra iyi ki katkılı otogazı bırakmışım.

Aracımda, Shell ve İpragaz'dan (hani uzun yolda biterse BP, Total veya Milangaz'dan) başka otogaz kullanmamaya kararlıyım...

• prins filitresi acılmıyor prens baskıda üretim bence sizin servis kesdi o zaman bakmak için benim aracımda prins vsı var 70 bin km oldu ama hiç sorun yok aygazdan alıyorum ve benim cevremdeki araclarda ayggaz kullanıyor sizin anlatdınız konum prins vsi için gecerli deyil diyer markaların kalite düşük oldu için katkı sorun yaratır ama prinsde olmaz bu sorun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.SYMBOL

1.6 otomatik ford focusumla 35 TL.lik shellgaz ile çoğunluğu şehiriçinde olmak üzere 160 km. yaptım. Bu hesaba göre kilometrede 218 kuruş yakıyor.

aynen benim aracta 2005 1.3 otm vites gets km de 0.220 yakıyor.
  • yaklaşık 6 aydır sıralı sistem lpg sistemi kullanıyorum,aracım 2003 model 307..
    sadece denemek için bir kere katkılı almıştım,tek faydası motor lambasını söndürmesiydi,ne alaka bilmiyorum ama katkısız kullanıca hemen motor lambası yanıyor..bu arada devamlı totalgas kullanırım ve çok memnunum
  • lipetgaz aygaz milangaz shellgas kullanan biri olarak ipragaz ve shellgas ı tavsiye ederim sonuçta önemli olan tasarruf performans farkı yok
  • Mitsubishi Lancer 1.6 AT + Zavoli dönüşüm kiti (Yeni montaj yapıldı daha ince ayara girecek)

Shell Autogas ile bayram öncesi depo fullendi 2,10tl/lt den 76 TL lik gaz aldı. Benzin ile yapılan km leri küsüratlı ilk çalışma değerlerini aşağıya yuvarladım toplam 370km yol yaptım ve otogaz komple bitip araç benzine geçti. Araç tamamen İstanbul ş.içi trafiğinde kullanıldı (ağır bir dur kalklı trafiğe denk gelmedim ve sakin kullanım şartlarında) 0,206 kuruş/km.

Bugün Cebeci Petrol, Küçükköy Cebeci Cad. No:108 İSTANBUL adresinde Argaz marka Otogaz'ın 1,95tl/lt olduğunu gördüm ve deneme 10 tl lik gaz koydum test değerleri aynı kmleri verirse yukarıdaki Shellgas hesabına göre toplamda depomu 70,75Tl ye full leyecektim. Bu durumda sarfiyat 0,19 kuruş/km olacaktı.

İstanbul'da km olarak iyi mesafe götüren ve daha uygun katkısız otogaz mevcut mudur? İstanbul'da sorun çıkarmayan en uygun gaz nerede satılıyor? Aracacım yeni dönüşüm oldu ve otogaz satış yerlerini pek bilmiyorum. Forumda insanların İpragaz, Shellgas ve Totalgas dan memnun olduklarını gördüm. Hem araba performansı hem araç menzili olarak bu otogazları pek çok kişi sorunsuz kullanıyor, sizlerin tecrübeleri neler?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.