Evime bir klima alacağım 18'lik. Mali durumlar ve de diğer bazı nedenlerden ötürü 1500 liranın üzerindeki klimalar ile ilgilenemiyorum ve ayrıca Mardin Kızıltepe'de ikamet ettiğimden bilinen markaların dışında servis imkanı bulmam pek mümkün değil. O nedenle aşağıya sıralayacağım birkaç klima arasından tercihlerinizi belirtirseniz sevinirim. Hepsi sözde A sınıfı olarak belirtilmiş (soğutma için)
1. ARÇELİK ACT. POW. 18030 (A Sınıfı) (Isıtma B Sınıfı) : 1407 tl (Sanırım R 410 gazlı değil) 2. BOSCH B1ZMA/I 18602 (A Sınıfı) : 1444 tl (Sanıırm R 410 gazlı) 3. LG BEKO ACT. POW. 7705 D (A Sınıfı) (Isıtma B Sınıfı) : Yalnız LG ile Beko biraz yollarını ayırmış gibiler, web sitesinde LG yok, diğer yerlerde ise LG-Beko üst sınıf modeller var, sanki geçen seneden gibi, ne dersiniz? 4. VESTEL NATURE PLUS 18 A ENERJI SPLIT KLIMA: 1300 tl / R410 ile ilgili bilgi yok, tüketim değerlerini de bulamadım 5. VESTEL BIOPLUS BUZZ 18 A ENERJİ SPLİT KLİMA : 1300 tl / R410 ile ilgili bilgi yok, tüketim değerlerini de bulamadım
Ayrıca, Samsung Boracay 18'lik klimaya da bakıyorum ama buralarda ne doğru sürüsüt satıcısı, ne de servis vereni var, en azından yaptığım araştırma da ben bulamadım, yoksa Samsung düşünüyordum.
Şu ana kadar mesajımı 34 kişi okumuş ama ne gariptir k, tek bir satır cevap yazan olmamış, hayal kırıklığına uğradım resmen, neyse siz zahmet etmeyin arkadaşlar ben klimamı aldım, ilgililer konuyu kapatabilir, hatta silebilir, ortadan tamamen kaldırabilir. yer kaplamasına bile gerek yok....
kardeş hayırlı olsun klimanız. nasip neyse o olur burdaki arkadaşalrın her zaman vakti olmuş olsa dediğiniz bir bakıma doğru ama olmuyor işte. birde çok benzer konular oldumu dikkatten kaçabiliyor.. yanlız siz dahil kimse unutmasın. insan ama mardinde olsun ama karsta ama şırnakta. hiç kimse çekinmesin tüm firmaları aramayı gerçekten firmaların orada bayisi servis sitelerinde gözükmese bile bir çok firmanın oralarda isimsiz alt bayileri bile olabiliyor. söz gelimi netten bir klima aldınız kurulum dahil ana firmanın bana göre kurdurmam yol parası isterim gibi bir şey deme hakkı yok çünkü siz onu netten kurulum dahili almışsınız. sadece alışveriş sitesi suçlu olmuyor tüketici kanuna göre itahlatçı firma bile sorumlu. bu kalite markaların bu şekilde pazarlanmasına. okeydir yakınınzıda klimacı varsa herzaman daha avantajlı alışveriş yapmış olursunuz. ama bu kalite markalar netten satışa sunulmuşsa ve çevrenizden oldukça hesaplıya alabiliyorsanız tabiki netteki alışveriş sitesini tercih edeceksiniz paranızın düşmanı olmazsınız sonuçta.
quote:
Orijinalden alıntı: ikaradana
Şu ana kadar mesajımı 34 kişi okumuş ama ne gariptir k, tek bir satır cevap yazan olmamış, hayal kırıklığına uğradım resmen, neyse siz zahmet etmeyin arkadaşlar ben klimamı aldım, ilgililer konuyu kapatabilir, hatta silebilir, ortadan tamamen kaldırabilir. yer kaplamasına bile gerek yok....
Klima seçiminde en önemli olan satış sonrası hizmetlerin yeterliliğidir.Aşağı yukarı bütün klimaların kapasiteleri ayını fakat eğer klima arızalanır ise o zaman sorununuzu kısa zamanda ve ekonomik olarak çözecek bir teknik servise ihtiyacınız oluyor.Bu bakımdan alacağınız klimanın size yakın bir teknik servisinin olup olmadığını araştırmanız en doğru seçenektir.
Birde klima aldığınız zaman şuna dikkat ediniz klima ile ilgili tüm aksesuarları aldığınıza emin olmalısınız.Örnek olarak klimanın su tahliyesinde kullanılan klima tası olarak tabir edilen aparata ekstra para vermemelisiniz.Mümkünse satıcıdan klima tasını karşılamasını isteyiniz.Böylece klimanız için ekstra masraf ödememiş olursunuz.