Şimdi Ara

Ankilozan spondilit ve Askerlik (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
4
Favori
53.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba inşallah bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT e dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, seni tanımadığım halde sana yazdım, sen de herkese yaz, kim bir zerre fayda görse sen ben dahil ne mutlu bize. selamlar
  • ismailkarasun İ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Allah tüm hastalar acil şifalar versin.
  • Arkadaşlar ben şuan hava değişimin deyim. Ocak 4.de hava değişimi bitiyor.gata da teşhis kondu hava değişimine gönderdiler. Kemik sintigrafisinde hastalık gorunuyor. Bende hastalık 2005 den beri var ve 2012 de teşhis kondu. Sizce curuk alma ihtimali nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yaklasık 8 aydır Humira kullanıyorum oncelıkle 2 haftada bir igne sonrasında 3 haftaya bire düsürdü doktor simdi ilaclarım bıttı tekrardan gıdıcem tahmınen ayda bire düsücek doz bunun haricinde baska ilac kullanmıyorum hastalıgımı unuttum diyebilirim cok yan tesiridi olan bır ılac kanser bile yapabiliyor ama suana kadar bir sorun yasamadım allaha sükür.Yaklasık 3 senedir cekıyorum bu hastalıgı yanında cronh hastalıgıda var bende baya doktor gezdim en son gittigim ve memnun kaldıgım istanbulda profesor doktor izzet firesko tedavimi devam ettiriyorum cerrahpasada çalısıyor cerahpasanın ramatoloji bölmü cok iyi tavsiye ederim.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Ekzersizleri yüzme olarak yapabilirsin bende 3 senedir bu rahatsızlık var sadece yüzme onerdı doktorlar baya bir gezmıslıgım vardır doktor olarak.
  • conteee kullanıcısına yanıt
    Hocam yuzmeyi ancak yazdan yaza yapaibiliyorum. Onun disinda spor ve evde egzersiz yapiyorum ama agrim sifir degil. Humira vb ilaclari kullaninca agri sifir oluyormus sanirim. İlerde bende vurulmayi dusunuyorum. Sizde tutulma var mi? Benim boyun da dahil olmak uzere her yer tutuldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bendede baya tutulma vardı kalcalarımda belımde gogus kafesımde hatta bir ara hic yürüyemedım hastanede yattım 8 gün kadar orda biraz iyi oldum ama gene o eskı agrılar devam ettı sonunda humirayla tanıstım hic agrılarım kalmadı benımde boynumda tutulmalar var ama bu tutulma bu hastalıktanmı degılmı bılmıyorum yenı basladı 2 haftadır var doktora gıdıcem kısa bir süre sonra onuda sorarım spor bende yapmıyorum ama yüzme verildigini biliyorum cünkü hepsi aynı seyı sölüyor anti tnf baslamanı onerırım cok zor zamanlar gecerdim ne oturabiliyor ne yatabiliyordum sürekli kas gevsetici agrı kesıcı ıgne yaptırıyordum onlar bile işe yaramıyordu humira hastalıgımı unutturdu benımde en kısa sürede baslamanı onerırım profesore gitme imkanın yoksa egitim arastırma hastanelerine git oralarda humira gibi ilacları yazabiliyorlar hap kullanmanı onermem mıdeyide bozuyo onlar onlarıda denedım bir faydasını goremedım ama nedense devlet hastaneleri yazmama konusunda ısrar ediyorlar igneleri sankı para ceplerinden cıkıyor bu arada ignelerin tanesi 2650 gibi bir fiyat ama egitim arastırma hastaneleri rapor cıkartacak katkı payı vermeden devlet karsılıyor sigortan varsa.

• conteee kullanıcısına yanıt
    Baslicam hocam igneye kafama koydum. Bilgiler ve tavsiyeler icin tesekkur ederim gecmis olsun..

• Merhaba bu konuyu baştan sona okudum, bende şu anda izmir gatada sağlık kurulundayım.5 yıldır ankilozan spondilit hastasiyim.teshisim 4 sene once koyuldu.devlet hastaneleri vb gezmedigim yer kalmadi salazoprin kullandim hala kullaniyorum bunun disinda 1 aydir cimzia anti tnf kullaniyorum.agrilarim igneden sonra yok denecek kadar azaldi henüz bir yan etkisini görmedim.
    Gel gelelim simdi askerlik konusuna agrilarimdan dolayi hep erteledim korktum ne yaparim diye.simdi ise 15 gun once askerlik subesine yoklama yaptirmak ve askere gitmek istedigimi fakat hasta oldugumu belirttim.bir form doldurdum ve beni aile hekimine sevk ettiler oraya rahatsizligimi anlattim remotoloji bolumune sevk istedim.marmariste bu bolum olmadigi icin izmire sevk etti ask subesi.ama aldanmayin izmirdede yok fakat ic hastaliklari (dahiliye) bu hastaliga bakiyor.ben ilk gun gata izmire geldim ve hemen ilgili polikilinige gittim kan tahlili ve rontgen istendi.rontgeni hallettim fakat kan veremedim ertesi gun tekrardan gelip kanida verdim ayni gun doktor muayenesine uzun bekleyisten sonra girdim.bana bir yil erteleme verecefini soyledi.kan degerlerim normaldi ama rontgende AS gozukmustu ayrica cimzia kullandigimida raporuyla birlikte belirttim.imzalarida ertesi gun topladim 4. Gunumdeyim su anda heyeti bekliyorum 1 yil erteleme icin bakalim ne olacak.detaylari yazmaya dvm ederim umarim diger arkadaslara yol gösterici olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

An itibariyle Eskişehir asker hastanesindeyim. Eve yoklama kağıdı gelince tecil etmek için askerlik şubesine gittim rahatsızlığın var mı dedi Ankilozan Spondilit olduğunu söyledim. Eskişehir Asker hastanesine sevk ettiler. Burda romatoloji yokmuş. Dahiliye hekimi tıp fakültesi epikrizlerine baktı. Sakroilliak eklemlerin röntgenini istedi. Saat 3 gibi sonuçlar çıkacakmış.

Şimdi sorum şu : ben romatoloji hekimine gözükmek istedim önce biz bakacağız diyorlar bu dahiliye hekimi sağlamsın derse ya bi de. O zaman beni romatolojiye sevk edin yani Ankara gata diyebilir miyim? Burası muaf edebilir mi yetkisi var mı yoksa sadece ankara gata mı muaf edebilir? Ne yapayım arkadaşlar lütfen acil cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

An itibariyle Eskişehir asker hastanesindeyim. Eve yoklama kağıdı gelince tecil etmek için askerlik şubesine gittim rahatsızlığın var mı dedi Ankilozan Spondilit olduğunu söyledim. Eskişehir Asker hastanesine sevk ettiler. Burda romatoloji yokmuş. Dahiliye hekimi tıp fakültesi epikrizlerine baktı. Sakroilliak eklemlerin röntgenini istedi. Saat 3 gibi sonuçlar çıkacakmış.

Şimdi sorum şu : ben romatoloji hekimine gözükmek istedim önce biz bakacağız diyorlar bu dahiliye hekimi sağlamsın derse ya bi de. O zaman beni romatolojiye sevk edin yani Ankara gata diyebilir miyim? Burası muaf edebilir mi yetkisi var mı yoksa sadece ankara gata mı muaf edebilir? Ne yapayım arkadaşlar lütfen acil cevap bekliyorum.

tetkik sonuçların da sorun gözüküyorsa size sağlamsınız diyemez , olduki bir şekilde dedi istediğiniz hastaneye gidip (tam teşekküllü devlet hastanesi veya tıp fakültesi hastanesi) rapor alıp bilgilerine sunabilirsiniz.

ilk önce onlar bakmalı çünkü karar vermeliler çok gerekli görürlerse sizi sevkederler zaten gataya.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Şu anda dahiliye sonuç göstermek için sıra bekliyorum. Sonucu paylaşacağım.

• Arkadaşlar dahiliye hekimi röntgen sonucunda pek bir şey göremedim ancak kan değerlerin yani CRP yüksek dedi. Seni Gata romatolojiye sevk edeceğim dedi. Pts günü gideceğim. Ancak röntgende bir şey görmemesi normal mi, MR da yok burda gatada MR da çıkar da. Acaba iyileştim mi?

Edit: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 5 Şubat 2016; 15:20:54 >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Crp niz kac?

13

• quote:

13

O da crp mi be

Çok daha yüksekleri gördüm ancak atak veya alevlenme zamanları değişken sizde AS varsa bilirsiniz. Benim korkum da bu. Kendimi iyi hissediyorum şu sıralar ama bu günleri mumla aradığım zamanlar da çok. Velhasıl bakalım neler olacak..

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Bilmem mi hocam. Nefes alamadıgım zamanlar oldu.. Ağrısız günüm yok artık. Umarım adam gibi tedavisi bulunur.

• quote:

Arkadaşlar dahiliye hekimi röntgen sonucunda pek bir şey göremedim ancak kan değerlerin yani CRP yüksek dedi. Seni Gata romatolojiye sevk edeceğim dedi. Pts günü gideceğim. Ancak röntgende bir şey görmemesi normal mi, MR da yok burda gatada MR da çıkar da. Acaba iyileştim mi?

Edit: Yazım hatası.

önceden yazdığım gibi gerekli görüp sizi gataya sevk etmişler zaten.

pek birşey göremedim gibi bir cümle kurduysa muhakkak görmüştür ancak hastanelerdeki doktorların çoğu askerlikten muaf edilecek hastaların teşhislerini koymak istemiyorlar.Sizi gataya sevk etmelerinin en büyük sebebi bu.

siz de hali hazırda bu rahatsızlık varsa ve alevlenme dönemine rastgelirse çıkmaması için bir sebep yok tahlillerde.

alevlenme dönemine denk gelmezse bile yanınıza bugüne kadar yaptırdığınız bütün tetkikleri alıp oraya gidin.O tetkiklere bakacaklar ve size muhtemelen 1 yıl erteleme verecekler.

1 yıl sonra tekrar gideceksiniz ve tamamen muafiyet verecekler.Genelde gata ile ilgili prosedür böyle işliyor.O yüzden 1 yıl muafiyet aldım acaba 1 yıl sonra beni alırlar mı askere gibi bir endişeniz olmasın.

(((bunu en son çare olarak yapın.çok düşük olasılık ama olur da sağlamsınız derlerse iş-kur vb yerden engellilik için sevk alıp bir tam teşekküllü hastanede tekar tetkik yaptırın.Sonucunda heyet raporu ile birlikte askerlikten muaf olacaksınız.)))

• Knisath kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam. Buraya elimden geldiğince gelişmeleri yazacağım hem bilgilenmek hem bilgilendirmek için. Siz de ara ara bakarsanız memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.