Şimdi Ara

Ankilozan spondilit ve Askerlik (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
4
Favori
53.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu gelecek pazartesi askerlik şubesine gidip Gata ya sevkimi isticem, memurum ve sevkle gidecegim için izinli sayılıcam ama, kaç gün sürer bu olay, 5 defa gitmek gerek filan yazmıslar, tahlilleri yaptıkan sonra gidip gelmeler neden onu anlamadım? orada kaldıgım süre zarfı için hastahane bize bi belge veriyormu acaba, şu tarihler arasında hastahanede bulundu die filan?
  • herkesin işi bitti, kimse dönüp bakmıyor ne diyelim,
  • Ben askere 323. Kd olarak gittim 2008 de. Bir rahatsızlığım olduğunu biliyor ama tokatta teşhis koyamıyorlardı. Nitekim hastalığımın ne olduğunu bilmeden askere gittim. Ama ne çektiğimi bir ben birde Allah bilir. Acemilik general Hamza günalp kışlasına çıkmıştı. Ne komutanlara nede dedikoducu anlayışsız bazı devrelerime hastalığımı ağrılarımı anlatamadım. Gönüllü olarak geldiğim seve seve geldiğim asker ocağında ne sahtekarlığım ne numaracılığım kaldı. Neyse askerlik boyunca çile doldurdum kaldıki askerlik hariç komutanlara hizmetçilik yaptıkça egoistliklerini keyfi davranışlarını gördükçe askerliğe olan bakış açım tamamen değişti.

Neyse uzatmayayım askerden sonra hacettepede ankilozan spondilit ve ailesel akdeniz ateşi teşhisleri konuldu. Epey ilaç kullandım. Bu gün sol bacağımı kaldıramıyor yürüyemiyorum. Hasta iseniz askere gitmeden bir daha düşünün. Hastalık tekrarlayınca kimseye dert anlatamayacak arkadaşlarınızın bile acımasız eleştiri ve dedikodularına maruz kalacaksınız. Kimse sizi anlamayacak. Benden söylemesi. Bu arada usta birliğini selimiye kışlasına askerlik yaptım ve bir tek kurşun atmadan askerliği bitirdik. Askerlik dışında her türlü acaip ile uğraştık. Umarım siz sağlıklı sıhhatli bir şekilde gerçekten askerlik yaparak vatan borcunu ödeyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 25 Ekim 2014; 9:00:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben kısa dönem askerlik yapıcam, öyle başvurmustum, eğer beni askere alırlarsa artık ikide bir bel diz agrısından gider doktorun kapısını calarım, sorun cok bende, napalım madem alıcaklar , bizde elimizden geleni yaparız, Gata acaba, şu belgeyi verir mi ? bu hastamız şu şu tarih arasında hastahanemizde ayakta tedavi görmüştür diye, cünkü işyerimden izinli sayılmam için öyle bi belge lazım
  • Merhaba arkadaşlar malesef bu hastalık bende de var. 2009 dan beri de çekiyorum.Açıktan okuduğum içinde askerlik tecilli şuan.İlaçlar la iyiyim son 2 yıldır ancak ilaçları bıraktığım anda hareket edemiyorum.Merakım üstteki arkadaş gibi başlangıç tanısı verebilecek cins doktora denk gelirmiyim acaba yada ilaç kullan yaparsın askerliği derler mi ? Bilirsiniz ki ilaç kullansanız bile zor hareketlerde kısıtlanıyorsunuz.Antalyada oturuyorum büyük ihtimalle beni ısparta askeri hastaneye gönderirler internetten baktım ve romotoloji yok sanırım orada.hangi bölüme gönderirler beni ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 26 Ekim 2014; 21:55:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr07

Merhaba arkadaşlar malesef bu hastalık bende de var. 2009 dan beri de çekiyorum.Açıktan okuduğum içinde askerlik tecilli şuan.İlaçlar la iyiyim son 2 yıldır ancak ilaçları bıraktığım anda hareket edemiyorum.Merakım üstteki arkadaş gibi başlangıç tanısı verebilecek cins doktora denk gelirmiyim acaba yada ilaç kullan yaparsın askerliği derler mi ? Bilirsiniz ki ilaç kullansanız bile zor hareketlerde kısıtlanıyorsunuz.Antalyada oturuyorum büyük ihtimalle beni ısparta askeri hastaneye gönderirler internetten baktım ve romotoloji yok sanırım orada.hangi bölüme gönderirler beni ?

Bu hastalık için fizik tedavi romatoloji bölümü ilgilenir, sen askerlik şubesine gittiginde hastalıgım şu dersin, fizik tedavi bölümü bana bakıyor dersin, onlarda ya seni ispartaya ordan da GATA ya sevk eder, yada dogrudan Gata ya sevk eder, sen özellikle belirt Fizik tedavi olan bölüm lazım, Romatoloji filan, ve birde doktor sana ilaçları kullan askerligi yap demez, hastalık varsa ve siddetliyse alırsın raporu, hastalık yok yada başlangıc bi durumdaysa vermez büyük ihtimal, bende ki de pek ilerki seviyede degil, alma ihtimalimi kaybettim gibi bende, ilaçları kullansamda kullanmasam da , cok fena bi durum yok,

• quote:

Orijinalden alıntı: SenfoMy

herkesin işi bitti, kimse dönüp bakmıyor ne diyelim,

Merhaba.
    Şifremi unutmuştum ve cevap yazamadım.
    Bu işlem baya bir uzun sürüyor.
    Ortalama 3 hafta filan sürüyor.
    Ben detaylı bir günlük yazmıştım bu işle ilgili ama malesef HardDisk'im patlayınca silindi.
  • SenfoMy S kullanıcısına yanıt
    benimde dizlerde ve ayakta sıkıntı var, ailede iltihaplı romatizma var, askerlik şubesine gidip danıştım hastane 10 gün sonra sonuçları veriyor diye, adam bir şey olmaz sonucu al öyle gel diyor ama askeri hastanede sivil raporlar önemsenmiyorsa askeri hastaneden sonuç çıkana kadar sevk tarihim gelecek bu işten nasıl çıkarım anlamadım. not; romatizmam var mı tam bilmiyorum sürekli diz kapağı ağrım ve geniş taban ayak sıkıntım var (ayak tabanın taraklı demişlerdi ortapediye yarın gideceğim) aile hekimi kan sonuçlarından sonra başlangıç seviyesi romatizman olabilir dedi bende devlet hastanesine kan verdim ama 10 günde tahlil sonucu çıkıyor =(
  • efe_kelem E kullanıcısına yanıt
    şubeye sordum sevk vermedi o günkü memur, tekrar mı sorsam teslim tarihi yaklaşıyor ama daha 5 gün var kan sonuçlarını almama =( ailede iltihaplı romatizma var bende başlangıç seviyesinde sürekli diz ağrısı var .+ düz tabanlık da var. askere gidersem başım çok ağrıyacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 19 Kasım 2014; 11:40:47 >
    benimde başlangıç seviyesi dedi aile hekimi devlet hastanesine kan verdim 10 gün sonra sonuç verecek daha 5 günü var, + düz tabanlık da var. şubeye bir kere sordum hastane sonucun belli olsun öyle gel diye sevk vermedi ama teslim tarihim yaklaşıyor. tekrar sevk istesem mi ne yapsam kafam çok karışık.
  • devlet hastahanesini boşver, sen hemen git askeri hastahaneye sevkimi istiyorum de, bana raporun varsa iyi olur demişlerdi, yani sonuc götürmesende olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron995

quote:

Orijinalden alıntı: SenfoMy

herkesin işi bitti, kimse dönüp bakmıyor ne diyelim,

Merhaba.
    Şifremi unutmuştum ve cevap yazamadım.
    Bu işlem baya bir uzun sürüyor.
    Ortalama 3 hafta filan sürüyor.
    Ben detaylı bir günlük yazmıştım bu işle ilgili ama malesef HardDisk'im patlayınca silindi.

ben salı günü askerlik şubesine gidip sevkimi isticem, henüz gidemedim, 2. grup kaldım aralıkta askerim, umarım cürük raporunu alabilirim, ben nette okuduguma göre cogu 10-12 gün sürüyor yazmıstı ama, nasıl 3 hafta sürdü , bu süre zarfında bana belge veriyorlarmı acaba? izinli sayılmam lazım kurumdan cünkü

hafta içi tahlil sonucunu alayım tekrar şubeye gideceğim bir defa istedim vermediler sevki, ayak için devlet hastanesine ortopediye gittim bir şey yapmadılar ayağıma baktı sen düz tabansız ağrın çok olursa gel ilaç veririz diye başlarından saldılar bu aralar çok stres yaptım bu konuyu benimde başlangıç seviyesi olduğu için büyük ihtimal askerde durumum kötüleşene kadar umursamayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 21 Kasım 2014; 21:42:45 >
  • Tek tek okudum arkadaşlar, herkesin mesajını. Gerçekten çok uzun ve yorucu bir süreç rapor almak. Benimde 1 aya yakın sürmüştü hatta sevk tarihinden 1 gün önce falan gitmiştim raporu götürmek için şubeye. Aslında 1 - 2 haftada yapılabilecek işleri, imza attırmak ve tahlillerin sonuçlarının geç çıkması uzatıyor. Doktorlarında ince eleyip sık dokumasından dolayı bitiremiyorsunuz. Neredeyse son 1 hafta sabah 8.30 akşam 16 arası gata'da geçirdiğimi bilirim. Geçmiş olsun rahatsızlığı olanlara, hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ate$

Tek tek okudum arkadaşlar, herkesin mesajını. Gerçekten çok uzun ve yorucu bir süreç rapor almak. Benimde 1 aya yakın sürmüştü hatta sevk tarihinden 1 gün önce falan gitmiştim raporu götürmek için şubeye. Aslında 1 - 2 haftada yapılabilecek işleri, imza attırmak ve tahlillerin sonuçlarının geç çıkması uzatıyor. Doktorlarında ince eleyip sık dokumasından dolayı bitiremiyorsunuz. Neredeyse son 1 hafta sabah 8.30 akşam 16 arası gata'da geçirdiğimi bilirim. Geçmiş olsun rahatsızlığı olanlara, hayırlı olsun..

Ates kardeş, diyelim ki 2 hafta sürdü, bu sürec için bize tedavi gördügümüze dair belge filan veriyorlarmı? kamuda calıstıgım icin sevkle gidiyorum diye izinli olurum diye düsünüyorum ama, acaba hastahane şu şu tarihler arası burda tedavi görmüştür gibi bişiler verir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

hafta içi tahlil sonucunu alayım tekrar şubeye gideceğim bir defa istedim vermediler sevki, ayak için devlet hastanesine ortopediye gittim bir şey yapmadılar ayağıma baktı sen düz tabansız ağrın çok olursa gel ilaç veririz diye başlarından saldılar bu aralar çok stres yaptım bu konuyu benimde başlangıç seviyesi olduğu için büyük ihtimal askerde durumum kötüleşene kadar umursamayacaklar.

Nasıl şube sevk vermedi? neye dayanarak vermiyorlar ki? sen ne dedin onlar ne dedi? sürünerek gidicek halimiz yok, nasıl bilicekler ki
    kan verdiğim gün gittim şubeye, memura anlattım düz tabanım var, kan verdim aile hekimi iltihaplı romatizma olabilir dedi hastaneye de kan verdim sonucu geç belli olacak, adam sonucun belli olsun öyle gel sorun olmaz dedi. belkide hata bende direk romatizmam var deseydim daha doğru olacaktı ama daha önce üstünde durup hastaneye filan gitmedim bunun için elimde rapor veya tahlil yoktu, normal hayatta pek hareketli biri değilim sporda yapmam o yüzden diz ağrım sürekli var ama fazla olmadığı için rahatsızlık vermiyor. bu durum askerde değişecek =(

+ sizde son durum nasıl, sevk bu hafta mı isteyeceksiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 23 Kasım 2014; 19:54:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

kan verdiğim gün gittim şubeye, memura anlattım düz tabanım var, kan verdim aile hekimi iltihaplı romatizma olabilir dedi hastaneye de kan verdim sonucu geç belli olacak, adam sonucun belli olsun öyle gel sorun olmaz dedi. belkide hata bende direk romatizmam var deseydim daha doğru olacaktı ama daha önce üstünde durup hastaneye filan gitmedim bunun için elimde rapor veya tahlil yoktu, normal hayatta pek hareketli biri değilim sporda yapmam o yüzden diz ağrım sürekli var ama fazla olmadığı için rahatsızlık vermiyor. bu durum askerde değişecek =(

+ sizde son durum nasıl, sevk bu hafta mı isteyeceksiniz ?

evet malesef sen yalnış yapmışsın, hastayım sevkimi istiyorum dicektin, rapor olsa tabi daha iyide, neyse gidince söylersin, ben salı günü gidip isticem, hastalık durum raporumda var, ama gözüm kesmiyor, sorun cıkıcaktır

elimde tahlil veya rapor olmayınca bir an ciddiye almazlar düşüncesi oldu o gün =( gerçi hata tekrar kan tahlili yapılacak sonuçta.
  • Ankilozan Spondilit hastalığın kesinleşirse ve raporu alırsan zaten gitmezsin.
    Sen olabildiğince hızlı o raporu almaya bak.
    Olur da alamazsan askerde hep belinin ağrıdığını söyle hastaneye sevkini iste.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.