Şimdi Ara

Ankilozan spondilit ve Askerlik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
4
Favori
53.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HOcam benim bugun kan tahlili ve röntgenime baktı doktor ve kan degerlerinde bir şey göremediğini söyledi ne hikmetse.Sonradan fizik tedaviye gönderdi ordaki kadın öne eğil sağa eğil sola eğil dedi bir şeyin yok senin dedi.Sonra kalça tomografisi istedi röntegenlere bakınca.Onun dışında ben inanılma sırt ağrılarım olduğunu söyleyince skolyoz olduğunu bende ve ondan olabilieceğini söyledi.Ama yine skolyozun üstünden sorular sorunca onu ortopedi bilir dedi.Ne oraya sevk ederim dedi ne de başka bir şey anlamadım bende.1 hafta sonra kalça tomografisi çektirmek üzere yine gideceğim.
  • blackeagle_88 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sintigrafi de belli,olduğunu söylediler mr a gerek yok dedi doktor bir yıl erteleme verdi.
  • muhendis_48 M kullanıcısına yanıt
    10 günlük bir işlem sonucunda 1 yıl erteleme verdiler.
  • Arkadaslar ben 17 yasindayim ve Ankarada oturuyorum. Rontgen,kan tahlili ve MR sonucu doktor iltihapli romatizma tanisi koydu. Ara ara belden kalcaya inen agrilarim oluyor,dik durmaya calisiyorum.. Doktor bana rantudil ve mide icin ilac verdi onlari bitir ve hemen yuzmeye basla dedi. Yuzmeye gidiyorum suan bir kac gundur, agrilarim daha da artti kaslarim ve kemiklerim agriyor.. 15gun sonra kontrole gidicegim. Birazda boynuma vurmayabasladi bu agri.. ne yapmam gerek yardimci olun. Ben askerligi yapmak istiyorum ama bunlari okuduktan sonra umidim kalmadi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patron995 kullanıcısına yanıt
    Selammunaleykum kardeş, ayni hastalık bendede var ,ve su anda gatadan yaziyorum bu mesaji sağlık kurulunun önünden :-) bu 2.işlemim benim 1cide ertesi yila birakma aldim . ve bu 2 cide askerliğe elverişsiz raporu verdiler ,raporu almaya bekliyorum... Şuan. Çok üzülüyorum ben almiyolar diye :-( rica ettim almiyolar... Askere ne yapacak bilmiyorum gecmis oldun şimdiden sanada ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recobaba14

Selammunaleykum kardeş, ayni hastalık bendede var ,ve su anda gatadan yaziyorum bu mesaji sağlık kurulunun önünden :-) bu 2.işlemim benim 1cide ertesi yila birakma aldim . ve bu 2 cide askerliğe elverişsiz raporu verdiler ,raporu almaya bekliyorum... Şuan. Çok üzülüyorum ben almiyolar diye :-( rica ettim almiyolar... Askere ne yapacak bilmiyorum gecmis oldun şimdiden sanada ...

Ne üzülüyorsun başkan ben raporu alalı neredeyse 14 ay oldu, 14 aydır bunu kutluyorum desem yeridir. Hayatının en büyük piyangosu çıkmış sana daha ne olsun :)
  • Öncelikle bu konuyu açarak burda deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sizin deneyimlerinizi okurken benim yaşadıklarımda gözümün önüne geldi yazabildiğimce buraya yazmaya çalışacağım.

Bu hastalığın tanısının konmasından tutun hastane hastane gezme iş arayışları hastalığın tanısının konmasıyla belirsizliğe düşme ne nice diğer konu.

İlk olarak hastalığımın teşhisi çok sağolsun değerli ortopedistlerimiz sayesinde 2 sene uzadı. Başta gözümde üveit atağı ile başlayan hastalık üniversite de hazırlık dönemimi mahvetti. Sol gözümün arka tarafına subtenon iğnesi yapılana kadar kullandığım nice damla fayda etmediydi. Kartal Eğitim Araştırma Hastanesinde acile gidene kadar tam bir tedavi bulamadım.

Daha sonra 4 yıl gizlendi hastalık. Birçok tetkik yapıldı ama ben unuttum gitti çünkü birşey yok ama benzer şikayetler olursa tekrar gelirsin dediler.

Ta ki 2013 şubat a kadar o zaman sol topuğumda ağrı vardı ve 1 yıl bu ağrı devam etti. Ara ara düzeldi ancak ağrı devam ettikçe insanın morali bozuluyor. Ayrıca lise yıllarımdan itibaren sabah uyandığımda yaşadığım sanki tüm enerjini almışlar gibi kalkma hissi. Ben okula vardığımda ancak biraz enerji depolamış şekilde varıyordum. Aynı şekilde üniversite yaşamım da böyle geçti. Ama o son sene bir türlü bitmedi üniversitede. Sonunda mezun oldum hadi askerliği yapalım da iyi bir şirkete girelim dedim. Nerde asıl şimdi başlıyormuş maceram.

Ağustos başvurusunu Ramazan ayından dolayı kaçırdım. Neyse Kasım da başvururum dedim başvurdum da. Ama topuk ağrım devam ediyor. Gezdiğim doktorlar yat geçer şu ilacı kullan geçer diyorlar. Sonra sırasıyla sol ayak tendonunda ve sağ dizde ödem artışı oldu. Bu zaman diliminde Çapa ya gider gelir bulduydum kendimi. Sürekli Çapa dayım. İyi hastane ama orda bile teşhisim 5 ayda kondu.

İşte dizimden sıvı alındı iğne yapıldı ama sıvı almalarına rağmen şişlik devam ediyor dendi. Ya o ilaç o ödemi kurutacak azaltacak dendi ki dizden sıvı aldırmayın ilaçlarla azaltmaya çalışın diyorlar ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ayrıca fizik tedavi doktoru bunu bana tam olarak açıklamadı yani dizden sıvı aldırmanın sakıncaları hakkında beni bilgilendirmedi.

Asıl burası müthiş Çapa da kota işlemi var her hasta belli miktarda işlemini 10 gün içinde yaptırıyor. Diğer işlemler için kota aştıysa 10 gün beklemek gerekiyor. Tamam aşırı yoğunluğu engellemek için mantıklı gibi. Deli değilim ya aaa bugün canım sıkıldı sedimantasyon la crp me baktırayım diyecek değillim ya sonunca bunları doktor istiyor. Neyse dizimden sıvıyı aldılar elimize şırıngayı tutuşturdular ve Beyazıt da Esnaf hastanesine taşınan Çapa nın fizik tedavi merkezinden Çapa nın ana kampüsüne gitmemizi istediler kırmadan dökmeden. Yahu az önce ayağımdan sıvı almışsınız ben nasıl götüreyim o sıvıyı oraya. Dipnot esnaf hastanesi İstanbul Üniversitesinin içinde kalıyor ve araç girişi çok zor bir yerde.

Neyse güç bela 1. görevi yerine getirdik. Şimdi acil biyokimyayı bulmamız lazım. Çapa da işleri sadece hasta yönlendirme olan bir ofis gördük girişte solda. Sevindim iyi dedim girelim bizi yönlendirsinler. Girmez olaydık. İçerde 4 görevli kazandıklarına yaptıkları işlere birşey demiyorum tüm gün yatsalar bile, biz sadece vip hastalara yardımcı oluyor demesinler mi.

İnsanın sinir katsayısını sınıyorlar sanırım. Uzun uğraşlar sonucu ee size de yardımcı olalım bari diyorlar.

Yahu kardeşim vip hasta yönlendirme yaz madem oraya. O ofise 4 tane görevliyi hasta sayısı bina sayısı çok diye koymuşlar işin sadece bölümün nerde olduğunu tarif etmek. Yok bu tarif zor mu harita koy kapıya ben bulurum. Yön tabelaları var ancak çok saçma konmuş içerde.

Neyse sora sora güç bela 3.gönderdikleri yerde buldu biyokimya yı bitti mi işimiz hayır.

Acil biyokimya nerde diyoruz biyokimya nın girişindeki danışma görevlisine bilmiyorum diyor. Biyokimya çalışanına sorayım dedim. Danışmaların iş tanımlarını sorguluyorum bir yandan da hiçbir danışmadan direkt olarak bir cevap alamadım hastanede.

Bütün görevlilere sordum en son bir hemşire üst katta acil biyokimya diye çıkıştı. Tamam da bir yazı koy ya da danışmadaki görevliye söyle sen onu önce diyecektim de artık sinirlerimden arınmış nirvana ya ulaşmaya başlamıştım.

Neyse üst kata çıktık verdik sıvıyı. 3 test istemişler 2 testi yapabiliyoruz diğer testi yapamıyoruz dediler. Nasıl dedim kotaya takıldınız dediler. Parayla yaptıralım dedim sigorta karşılamıyorsa biz ödeyelim. Yok olmaz diyorlar. Yahu bu kan değil istediğiniz zaman alınmıyor diz sıvısı. Karşı taraftan tık yok. Sonra üst kattaki acil biyokimyanın danışmasına gittim durumumu anlattım. Görevli beni sallamıyor. En son bir çalışan büyük ihtimalle iyiliksever bir doktor durumumu anladı ve dedi ki git biyokimya nın sekreterine durumunu anlat dedi.

Gittim buldum sekreteri Allah tan iyi birisiydi durumumu anladı gitti 15 dk uğraştı sonra geldi biz senin testini yapacağız sen 10 gün sonragelirken bu testleri tekrar istet ki biz sana verebilelim prosedür bu uygulamalıyız. Neyse en azından testleri yapılacak. Yoksa sadece o iki testi yapacaklardı 3. testi yapmadan diz sıvımı atacaklardı.

Ben de ne dolmuşum arkadaş. Ama Çapa ya işiniz düşerse bunlarla uğraşıyorsunuz işte.

Sonra işte en sonunda sonuçları aldık şimdi de bel mr ı ve hla b27 ve 51 testi istediler.

Artık bu da kotaya takılır diye ben dışarda yaptırayım diyorum. Çünkü doktor kota işini biliyor ama heryerde yapılabilen testleri Çapa da yaptırtıp sonra sadece yapılabilen testler de kotaya takılıyordu. Bu sefer dışarda yaptırayım dedim demez olaydım. Bu testleri yapan yer bulamadım en son KIZILAY a gittim Kartal da 900 lira istediler. Mr için Çapa 4-6 ay arasında gün veriyormuş onu da demedi doktor. Sen biliyorsun doktor olarak de ki bu şu kadar sürede çıkar dışarda çektirin ya da gücünüz yetmiyorsa başka hastanede çektirin getirin. Mr ı da sorayım dedim Kızılay a 200 lira da o indirimli fiyat. Sonra işte kan testini kotamın sıfırlanmasını bekleyip Çapa da mr ı da Göztepe eğitim araştırmasında çektirdim.

Sorun şu Mr aleti cenneti İstanbul. Bir haberde okuduydum Fransa da bütün Mr aletleri kadar İstanbul da varmış. Sorun mr görüntülerini okuyacak doktor eksikliği. Ayrıca doktorlar ya da hastalar gereksiz şekilde fazla sayıda mr istiyor. Mr aletlerinin fiyatlarına bile girmek istemiyorum ayrıca insan vücuduna zararı da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaercan61 -- 22 Şubat 2014; 9:45:26 >

• İşte en sonunda teşhis kondu tedaviye başlandı. Ancak öğrencilik hali para durumu da yeterince iyi olmaması hazıra dağ dayanmaması artık evde oturmaktan sıkılmak yaşının geldi geçiyor olması vs
    ayrıca bir mühendis olarak çürük raporu aldıktan sonra işe girmenin zor olması beni askere en kısa sürede gitmeyi kafaya koydurdu.

Cuma günü röntgen çektirdi ve kan verdim. Doktordan öğrenmeye çalıştım benden önce bu hastalıkla askere gidenlerin durumlarını. Gitmek istediğimi belirttim ancak neyle karşılacağımı bilmediğim için bir görüş almak istediğimi belirttim. Gitmeye sen değil biz karar vereceğiz dedi git sonuçlarını getir o zaman muayeneni yapacağız dedi. Pazartesi hem Çapa ya hem de Gata ya gideceğim. Çapa da aylık kontrolüm vardı. Kasım da başvurduğumu askerlik için yukardaki mesajımda yazmıştım. İşte mart ayına çıktım ancak hala ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Benim gibi gidenlerin yazıcı vs gibi geri hizmetlere verildiğini duydum. Bakalım pazartesi ne olacak.
    1 yıl erteleme vereceğiz dedi doktor ama hiç istemiyorum. Eğer erteleme verirse ve ben gitmek istersem sanırım kağıdı askerlik şubeme vermesem olur biter gibi ama şimdi işleri de karıştırmak istemiyorum. Tek bildiğim benim en kısa sürede askerlik belasından kurtulup işe girmem. Bu zamana kadar oku staj yap yaz okulu çek paran bitsin sürün. Tam keyif süreceksin askerliğe gitmeyi de kabullen almasınlar. Ayrıca uzun dönemlere askerlik kısaldı da kısa dönemlerin 45 günlük hava değişimini 15 gün yaptılar. Yani 15 güne kadar askerlikten düşüyorlar geri kalanını düşmüyorlar.

• Ayrıca askerde mantık aramayacaksın diyorlar ya ne kadar doğr bir söz.

İstanbul Gata da içeri gireceksin Otobüs duraklarının ordan almıyorlar seni taaaa öbür tarafa yürütüyorlar hadi eyvallah yürüdük ki herkesin özel aracı yok işte yürüt bakalım sen. Neyse girdik çantada makas var alamayız içeri forum doldurun bırakın çıkınca alırsınız. Dedim alın sizin olsun ne yapayım makası ben ayakta duramıyorum zaten unutmuşum fotoğraftır evraktır istediğiniz şeyler için kullanıyordum.

Neyse onu geçtik bir kulübe gördüm danışma diyor adı üstünde bana danışma da kime danışırsan danış. Adamın asıl görevi danışma hizmeti vermek ama yok kendisi yerinde. Neyse 4 farklı yere gittim aradığım romatoloji yerine gitmem gereken yeri bulana kadar. Tabi zaman geçti en son er erbaş polikliniğine gittim. Ordan yazı yazdılar burda romatoloji yoktur ftr ye gitmesi uygundur. O yazıyı bile zor aldım. Ordaki yazıcı beni ilgilendirmez kardeşim ben bakmıyorum diyor. Tamam da burası hastane 4 farklı yere danışmada görevli olmamasından dolayı gittim. Tartıştık filan en sonunda kağıdı doktora verdi doktor da sevki yazdı. Bu olanlar Perşembe günüydü.

Cuma sabahı erkenden geldim. Sabah 9 da 6. sırayı aldım seviniyorum. Nerde sevinç kısa sürdü. Sistem süper sivil hastalar da askerler de askerlik öncesi muayene olacak herkes aynı doktora muayene oluyor. Sakın yanlış anlaşılmasın ama yaşlı hastalarımıza her zaman hürmetimiz sonsuz ama eğer ben 5. olarak gelmek için kan testi vs yaparlar diye aç ve ilaçlarımı içmeden geldiğim hastanede kurallar doğrultusunda her gelen yaşlı hasta önümüze geçti ve kural varmış doktor 30 hastadan sonra bakmıyor. Ama anlaşmış gibi yaşlı hastalar tam bir hasta çıkacakken birer birer ya da 2 şer 2 şer geldiler. Ben açlıktan bayılacağım artık sayıları yanlış gördüğümü düşünmeye başladım neden mi hasta çıktıkça benim numaram gerilere kayıyor ekrandaki listede. Yani asker olsam birlikten gelsem sorun değil gün geçer. Bunu şundan diyorum arkadaşım bel rahatsızlığı vardı askerde kontrole gittiğinde sıra gelmeyince seviniyordu bir gün daha boş geçti akşama birliğe döndüğünde tekrar hastane yazısı alıp hastane gidiyormuş. Bu sefer sıra gelecek mi bu sefer de o girmiyormuş muayeneye hatta işin üç kağıdını bulmuş. Asker elbisesiyle gittiği hastaneye ekstra kıyafet alarak gidip askeri elbiseleri hastanede bırakıp şehirde işlerini halledip sonra tekrar akşama geri dönüyormuş. Cezası var yakalansa ama sistem seni kullanıyorsa sen de sistemden yarar sağlayacak girişimlerde bulunmalısın.

Neyse en sonunda artık yaşlı hastaları da geri çevirmeye başladılar 30 hasta doldu dediler. Allah tan listeye girmişsen bakıyorlar. Deseler ki yaşlı hasta var liste düştü artık sadece yaşlı hastalara bakıyoruz ayvayı yedik. Dışardan hasta kabul edeceksen askerlere bir seçenek sun biz dışarda yaptıralım işlerimizi.

Yok askerde mantık aramayacaksın. Neyse sabah geldim ya o kadar da sıra beklemişim kanı da verdim röntgeni de çektirdim sinirliyim ya ahanda ne göreyim bizim kayıp danışMA yerinde.Yani bir grup çalışan gördüm sohbet ediyorlar danışMA nın önünde mutlaka biri o dün aradığım tam 2 saat eksiği yoktur fazlası vardır 2 saat bulamadığım göremediğim adamdır dedim. Dedim siz dün nerdeydiniz yok dedi işte bana bir sürü iş veriyorlar yok efendim o yok efendim bu. Tamam da dedim ben 2 saat yer aradım topalllayarak. Kime sorsan gösterir diyor pişmiş kelle gibi sırıtarak. Tamam dedim yoğunsanız yanınıza bir er istersiniz onu oraya bırakırsınız sizin işlerinize bakar. Misal fotokopi de er çalışıyor girişte 3 tane özel güvenlikle beraber 5 er nöbet tutuyor.

Ayrıca asıl gıcık olduğum sanki devletimiz petrol zengini gibi ki olsa bile israf haramdır. Adam dün 2-3 saat yerinde yokken ve o gün dışarda iken tv açık . Ben sorunca devletin parasını boşa harcıyoruz diyince de sinirlenmesi yok sen kimsin kimliğini göster demesi. Benimle yüksek sesle konuşması. Ben böyle birşey görmedim kendini komutan sanıyor herhalde. TV de de müge anlı vardı :D

Ya en sonunda bir üst rütbeli geldi de bu adama haddini bildirdi. Tamam görevliye ekstra iş verebilirler ama o televizyon olayı beni aşırı gıcık etti adam dışarda tv açık içerde. Sanki kendi veriyor parasını. Ayrıca her yere er koyuyorlar bana desinler sen askerliğini orda danışma da er olarak yapacaksın ben direkt kabul ederim. İsterse televizyonu filan da alsınlar. Yani birşey diyemedim. Ayrıca orda bir harita var ama harita da er erbaş polikliniği yok. Zaten o er erbaş polikliniğinin hali asıl içler acısı olan. GATA diyip duruyorlar. Komutanların bakıldığı yer hariç çok geride kalmış ben o kadar hastane gezdim teşhisim konana kadar. Diyordum askerliğe yazıldığım için Gata ya gitme hakkım var acaba gitsem mi diye de yok yani Cem Yılmaz değilseniz ya da komutan filan değilseniz pek iyi bir yer değil GATA . Belki iyidir ama beni 2-3 günde illalah ettirdiler.

• Her As hastasında olduğu gibi bende de askerde nasıl yaşarım ne görürüm, durumumu nasıl izah ederim. anlaşılmama ve yalancı konumuna düşme endişesi var..

2.5 yıldır AS. hastasıyım. Manisa da yaşıyorum. ortopedi ve diğer doktorlarda tanıda 1 yıl kayıp yaşadım.
    Romatoloji uzmanı tarafında ocak 2013 de tanı kondu. çeşitli ılaçlar ( endol voltoren kortizon, kremler vs) denendi ağrılarım ve iltihaplanma geçmemişti.
    Yatakta sağdan sola dönemiyor. üşütme soğuk algınlığı grip faranjit sinüzüt durumlarım da hayattan kopuyordum. yatarken sağdan sola dönememek ayağımın üstüne basamamak gibi sorunlar oluyordu kalça bel sırt ağrılarını zaten saymıyoruz.
    Anti TNF Golimumab etken maddeli SİMPONİ ile biraz rahatlama yaşadım. Fakat bağışıklığımı çok zayıflattı.
    sabah tutuklarım devam etse de, çok ayakta durmayınca çok oturmayınca yük kaldırmayınca enfeksiyon hastalıklarına yakalanmayınca genel anlamda ağrılarım şiddetlenmiyor.. ilacın 1 iyi yanı 100 kötü yanı var. As den korunmanın yanında diğer hastalıklarla ve ilacın yan etkileriyle mücadele veriyorum.

As den dolayı Aritmi ( Kalp Ritim Bozukluğu) var. çarpıntı ve gögüs ağrıları çekiyorum..

Yedek subay adayı olarak İzmir Asker hastanesinde Mart ayında Kardiyoloji den aritmi tanım kondu komando olamaz dendi.
    iç Hastalıklarında da, doktora as olduğumu söyledim. kalça sakroilik eklem röntgeni çekildi. kan testi yapıldı. 2 sn röntgene baktı. ilaç kullanıyor musun dedi simponi dedim. raporuna bakayım dedi.. 3+3+6 aylık raporlarım vardı. baktı tedaviyle kontrol altında romatizmal hastalık komando olamaz dedi. başka birşey sormadı. konuşmaya da fırsat vermedi.

baştabip yardımcısına As hastalığına romotoloji uzmanın bakması gerektiği konusunda itiraz ettim. şube ne et dedi. ettim.. şubem tekrar aynı doktora iç Hastalıklarına yurt içinde başka hastaneye gönderilmek üzerek geri gönderdi.
    sonuç: Gata Romatoloji.

Gata Romatolojiyi bilenler var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bitmesin

Her As hastasında olduğu gibi bende de askerde nasıl yaşarım ne görürüm, durumumu nasıl izah ederim. anlaşılmama ve yalancı konumuna düşme endişesi var..

2.5 yıldır AS. hastasıyım. Manisa da yaşıyorum. ortopedi ve diğer doktorlarda tanıda 1 yıl kayıp yaşadım.
    Romatoloji uzmanı tarafında ocak 2013 de tanı kondu. çeşitli ılaçlar ( endol voltoren kortizon, kremler vs) denendi ağrılarım ve iltihaplanma geçmemişti.
    Yatakta sağdan sola dönemiyor. üşütme soğuk algınlığı grip faranjit sinüzüt durumlarım da hayattan kopuyordum. yatarken sağdan sola dönememek ayağımın üstüne basamamak gibi sorunlar oluyordu kalça bel sırt ağrılarını zaten saymıyoruz.
    Anti TNF Golimumab etken maddeli SİMPONİ ile biraz rahatlama yaşadım. Fakat bağışıklığımı çok zayıflattı.
    sabah tutuklarım devam etse de, çok ayakta durmayınca çok oturmayınca yük kaldırmayınca enfeksiyon hastalıklarına yakalanmayınca genel anlamda ağrılarım şiddetlenmiyor.. ilacın 1 iyi yanı 100 kötü yanı var. As den korunmanın yanında diğer hastalıklarla ve ilacın yan etkileriyle mücadele veriyorum.

As den dolayı Aritmi ( Kalp Ritim Bozukluğu) var. çarpıntı ve gögüs ağrıları çekiyorum..

Yedek subay adayı olarak İzmir Asker hastanesinde Mart ayında Kardiyoloji den aritmi tanım kondu komando olamaz dendi.
    iç Hastalıklarında da, doktora as olduğumu söyledim. kalça sakroilik eklem röntgeni çekildi. kan testi yapıldı. 2 sn röntgene baktı. ilaç kullanıyor musun dedi simponi dedim. raporuna bakayım dedi.. 3+3+6 aylık raporlarım vardı. baktı tedaviyle kontrol altında romatizmal hastalık komando olamaz dedi. başka birşey sormadı. konuşmaya da fırsat vermedi.

baştabip yardımcısına As hastalığına romotoloji uzmanın bakması gerektiği konusunda itiraz ettim. şube ne et dedi. ettim.. şubem tekrar aynı doktora iç Hastalıklarına yurt içinde başka hastaneye gönderilmek üzerek geri gönderdi.

şimdi iş yerindeyim ama akşam eve gidince detaylı bi yazı yazacağım.

• İzmir karşıyakadan selamlar arkadaşlar.yaklaşık 5 yıldır sağ kalçamda dayanılmaz ağrılar içindeydim.ilk 2 yılda kalçamda su buldular ödem dağıtıcı filan fayda etmedi ağrılar artarak devam etti. sonra fizik tedavi uzmanı sakroliet teşhisi koyup salozoprin-rantudil ve 30 gün fizik tedavi verdi.7 ay kadar kullandıktan sonra ağrılarımın geçmediğini farkettim ve medikal parktaki romotoloji bölümüne gittiğimde mr testi ile birlikte bana as teşhisi kondu.gen tahlili yapıldı hla 27 pozitif çıktı. fakat kan testlerim tamamen normal.bir tek mr de gözüküyor.bu günlük durum bu .neyse

-bundan 2 yıl önce yüksekokulu bitirip askerliğimi 2 yıl erteleteyim diye askeriyeye başvurdum.muanede hastalığımdan bahsettim.o zamanlar as olduğumu bilmiyordum.beni askeri hastane dahiliye bölümüne sevk ettiler.burada çekilen röntken de mizimal sikroloz gibi bi tanı çıktı.dedi sana erteleme vercem.seneye bi daha geldiğinde seni romotoloji olan bi yere sevk etçem.bende ben zaten 2 yıl erteleme hakkım var dedim.tamam bitince gene gel dedi. komando olamaz raporu,açıklama olarakta baskılanmış sakroliad yazdılar.

-Bu haziran ayında tecilim bitiyor.Ben Nisan ayında şubeye başvurup hastalığımdan bahsedip Ankara gataya sevk etmelerini isticem.Yanımda AS tanısı konulan epikriz raporlarınıda götürcem..fakat bu rapor medikalpark a özel bir hastaneye ait sorun olurmu bilmiyorum. Sonuçlansın istiyorum erteleme filan istemiyorum. 1986 doğumluyum yaşım geçiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: izmlocal

İzmir karşıyakadan selamlar arkadaşlar.yaklaşık 5 yıldır sağ kalçamda dayanılmaz ağrılar içindeydim.ilk 2 yılda kalçamda su buldular ödem dağıtıcı filan fayda etmedi ağrılar artarak devam etti. sonra fizik tedavi uzmanı sakroliet teşhisi koyup salozoprin-rantudil ve 30 gün fizik tedavi verdi.7 ay kadar kullandıktan sonra ağrılarımın geçmediğini farkettim ve medikal parktaki romotoloji bölümüne gittiğimde mr testi ile birlikte bana as teşhisi kondu.gen tahlili yapıldı hla 27 pozitif çıktı. fakat kan testlerim tamamen normal.bir tek mr de gözüküyor.bu günlük durum bu .neyse

-bundan 2 yıl önce yüksekokulu bitirip askerliğimi 2 yıl erteleteyim diye askeriyeye başvurdum.muanede hastalığımdan bahsettim.o zamanlar as olduğumu bilmiyordum.beni askeri hastane dahiliye bölümüne sevk ettiler.burada çekilen röntken de mizimal sikroloz gibi bi tanı çıktı.dedi sana erteleme vercem.seneye bi daha geldiğinde seni romotoloji olan bi yere sevk etçem.bende ben zaten 2 yıl erteleme hakkım var dedim.tamam bitince gene gel dedi. komando olamaz raporu,açıklama olarakta baskılanmış sakroliad yazdılar.

-Bu haziran ayında tecilim bitiyor.Ben Nisan ayında şubeye başvurup hastalığımdan bahsedip Ankara gataya sevk etmelerini isticem.Yanımda AS tanısı konulan epikriz raporlarınıda götürcem..fakat bu rapor medikalpark a özel bir hastaneye ait sorun olurmu bilmiyorum. Sonuçlansın istiyorum erteleme filan istemiyorum. 1986 doğumluyum yaşım geçiyor...

Selamlar. Öncelikle geçmiş olsun.
    Askeri hastane hiçbir şekilde özel hastane raporlarını kabul etmiyor.
    Hatta orada çöp muamelesi yaparlar o belgelere.
    İlla ve illa askeri hastane raporu olması şart.
    Yani hemen sonuç vermiyorlar bana 1 sene erteleme ve arkasında çürük vermişlerdi.
    Muhtemelen size de öyle olur ama sonuç olarak çürüğü çok yüksek ihtimalle alırsınız.

• elimde askeriyenin çektiği röntken ve kan tahlilleri var. bunun rapor bulgusunda ,ask düzleşmiştir,sağ sakroliak eklemde mizimal sikraloz gibi birşey yazıyordu. oradaki doktor sana bir yıl erteleme vericem demişti ben kabul etmedim kendim 2 yıl techil ettirdim.ondan sonra bana as taşhisi kondu .keşke ertelemeyi kabul etseydim ozman öyle değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmlocal -- 26 Mart 2014; 20:26:05 >
  • ben kasım celbinde gitmek istiyorum. haziranın ortasında şubeye gidip başvuru yapçam. istanbula mı ankara gatayamı sevk isteyim sizce?
  • TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
    SAОLIK YETENEĞžİ YÖNETMELİОİ
    Arızalar listesi
    iç hastalıkları Madde 36 B/2
    Klinik ve lâboratuvar bulguları kesintisiz olarak altı ay sürmeyen ancak, son bir yıl içinde en az iki kez tekrarladığı sağlık kurulu kararı ile gösterilmiş romatizmal eklem hastalıkları.
  • direk muaf sebebi yani?
  • quote:

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
    SAОLIK YETENEĞžİ YÖNETMELİОİ
    Arızalar listesi
    iç hastalıkları Madde 36 B/2
    Klinik ve lâboratuvar bulguları kesintisiz olarak altı ay sürmeyen ancak, son bir yıl içinde en az iki kez tekrarladığı sağlık kurulu kararı ile gösterilmiş romatizmal eklem hastalıkları.

gataya gittinmi sen kardeşim orada kalacak yer falan az bilgi verirsen sevinirim ne yaptılar muaf aldınmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron995

quote:

Her As hastasında olduğu gibi bende de askerde nasıl yaşarım ne görürüm, durumumu nasıl izah ederim. anlaşılmama ve yalancı konumuna düşme endişesi var..

şimdi iş yerindeyim ama akşam eve gidince detaylı bi yazı yazacağım.

Tecilimi bozdurdum.ağustos da askerim.şimdiden askeri hastaneye sevk vermiyorlarmış.haziranın 1-30 arası gel askeri hastaneye sevk verir dedi gişedeki memur.ayrıntılı yazınızı bekliyoruz....

• statü kısa dönem er. şuan yapılan askerlik (kışla + hava değişimi): 14 gün

son durum: 15 gün hava değişiminin 8. günündeyim.

gata ve izmir asker hastanelerince tanılarım:

1-Gata romatoloji ankilozan sipondilit. anti TNF tedavi Simponi ilacı (15 gün hava değişimi +kontrol + 90 gün h.v. + kontrol +90 gün h.v. değişimi + kontrol) geçmiyosa, ki AS geçmiyor = Elverişşiz.

2-aritmi. (raporlu ilaç beloc)

3-obezite. (şuan üst sınırı geçtim. bunun gereği 6 ay hava değişimi. sonrasında kontrol yine fazlaysa = Elverişşiz.

Arkdaşlar bu bilgiler ışığında, sürekli gataya ve hastanelere gitmek istemiyorum.ilaç almak için çok uğraştırıyorlar. onlarda AS hastalığının geçmediğini bilmelerine rağmen prosedür böyle diyorlar. sürekli hava değişimi vs. almak istemiyorum. askerlik bağından dolayı işe gidemiyorum. 675 tabi memurum. yüzme tedavi vs. bunlar parayla olan şeyler. iş yok para yok mağduriyet var.

>HASTALIK VE ARIZALARIN BİRLEŞMESİ<

Madde 22

Yükümlü, er ve erbaşlarda tesbit edilen birden fazla hastalık veya arıza sekelleri ayrı ayrı olarak Hastalık ve Arızalar Listesinin A dilimlerindeki askerliğe elverişli fıkralarına girdikleri halde, bu hastalık ve arızaların toplamı kişinin askerlik görevi yapmasına engel olacak nitelikte ise, sağlık kurullarınca bu kişiye “Askerliğe elverişli değildir” işlemi yapılır.

her doktor ayrı ayrı karar verip işlem yapıyor. ben hepsinin bir değerlendirilmesini istiyorum. bunu nereye söyleyebilirim bu bilgiler ışıgında neler yapabilirim. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz ? :(

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.