Şimdi Ara

Anlandırılmış Data - Ekonomi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Harvard üniversitenin oluşturduğu bir yazılım ile özel anlaşma gerçekleştirdik. Yazılımın yıllık üyelik bedeli yarım milyon TL'ye yakın. Yazılımın Twitter ile stratejik partnerliği mevcut. Yazılım internet (sosyal medya, haberler, forumlar vs) üzerindeki tüm verileri çekebiliyor ve yorumlayabiliyor. Yorumlarken kelime, noktalama işareti ve emojileri harmanlayıp yorumluyor. Örnek bir sunuma bu linkten (http://www.climasouth.eu/sites/default/files/MENA%20Report_FINAL_revised.pdf) ulaşabilirsiniz.

Eskiden bir birey bilgiyi yönlendirebiliyordu. Teknoloji geliştikçe kitleler bilgileri yönetmeye başladılar ve bulunduğumuz çağın kaçınılmaz bir parçası. Örnek vermek gerekirse bakınız wikipedia. Türkiyede bir ilki gerçekleştirip bu datayla bir ekonomi haber sitesi oluşturacağız. Tüm alt yapı hazır.

Sizlerin de bu konuda görüşlerinizi dikkate almak isteriz. İnternet üzerindeki tüm dataya tek bir pencereden görebilecek bir fırsatınız olsa; ekonomi veya finans alanında hangi konuları merak edersiniz? Hangi konuları sitemizde yer vermemizi dilerseniz?

Örneğin:
    1-Türkiye'de en çok konuşulan 15 hisse senedi
    2-Dünya'da insanların $ veya altın üzerindeki pozitif veya negatif görüş oranları
    3-Amerika'nın en zengin 15 işadamının yorumları

vs vs

Şimdiden önerileriniz için çok teşekkürler. Sitenin altyapısı bittikten sonra burada ismini açıklayacağız

• Hocam bu siteden böyle bir konuda yorum falan gelmez. Çok yanlış gelmişsiniz..

• atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Evet dediğin gibi. Üzülerek söylüyorum ki maalesef haklısın :(
    Sadece forumlar değil Türkiye geneli böyle...

Globalde araştırmamı devam ettirmek en mantıklısı.
  • Hangi banka hangi mevduat aralığına kaç günlükte en fazla yüzde kaç faiz verdi,

Bir borsa kağıdına stratejik olarak daha rahat yönelebilmek açısından bist işlemlerine açık hangi firma hangi bist işlemlerine açık veya kapalı firmalarla ticaret anlaşmaları yaptı ve bu anlaşmaların içeriği ücreti detaylı veya detaysız olarak nedir?

Bu yıl ev kiralarına zam yapma oranı detaylıca,

The Chatham House un türkiye operasyonlarının yaptığı yorumlar ve buna benzer önemli yorumlar kadar hassas ve önemli yorumlardan oluşan Türkiye ekonomisi hakkında neler düşünülüyor bölümü,

Ülkemizdeki ev halkının birikimlerini değerlendirmesi ve mal varlığını 5 milyon sınırı üzerine çıkarmaya çalışması genellikle emlak yatırımıyla oluyor(du). Dolayısıyla bence türkiyede en çok tercih edilen yatırım şekli mevduatlar, emlak sektörünü finansal ve hammadde açısından etkileyen unsurların açıklanması ve örneklendirilmesi, KAP'taki türlü türlü duyurunun ayıklanarak aralarından en önemli duyurular seçilerek sitedeki borsa bölümünde yazdığım 2. madde şeklinde kritik haberlerin düzenlenip yayınlanması olabilir.

Bugun türkiyede birçok döviz ve borsa sitesinde forum oluşturulmaya çalıştı ama hepsini troller bastı, bir ekonomi sitesini güçlendiren forumundaki saçma sapan trolleri değil insanların yatırımlarını doğrudan ilgilendiren haberleri paylaşmaktır, zaten çeşitli seo çalışmalarından sonra insanlar bu sitede en can alıcı ve önemli konuları çok rahat bir şekilde takip edebildikten sonra sık kullanılanlarına ekledikleri ve günlük gazete gibi okudukları bir site olacaksınız. Yani türk halkına yarıyan ilgi çeken ve en çok kullanılan site olmak istiyorsanız bence birincisi türk halkının geleneksel yatırım yöntemleriyle ilgili en önemli tüyolardan oluşan güncel ve sık haberler yayınlamak ve KAP taki duyuruları ince eleyerek haberler oluşturmaktan geçiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 1 Ağustos 2018; 21:36:33 >

• Sizin bu yaptığınızı bloomberg ht yapıyor sanırım. Hatta bunun için bir tv programları da var. Ekonomi ve finansı birbirinden ayırmak çok zor. Mesela kendi hayatımızdan örnek vermek gerekirse Türkiye'deki ekonomik durumu gözlemleyip, ona göre iş sahibiysek finansal önlemlerle işimizi, bireyselsek yatırımımızı yönlendiriyoruz. Bazıları da bu ikisini birden yapıyor. Ben tüm dünyadan veri çekebiliyorsam çektiğim verileri harmanlayıp yönelime göre birşeyler satardım. Biraz bencilce olacak ama eldeki verileri alıp yorumladığında eğer bu yorumlar bahsettiğiniz gibi çok iyiyse ilk olarak bunu farkeden kişi ticarete dökecektir bu durumu. Veya ülkeler sizi farkettikten sonra sizi yönlendirmeye çalışacaklardır diye düşünüyorum. Limitless (Limitsiz veya Limit yok) filmini izlemenizi tavsiye ederim izlemediyseniz. Ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. İyi çalışmalar...

• Tum dataya tek bir pencereden bakmak istemezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Tum dataya tek bir pencereden bakmak istemezdim.
    Bunu dile getirecektim ancak konu sahibini uzmemek icin soylemedim. Helede isin icinde para varsa cok iyi suistimal edilir.
  • ekonmi yerlerde ekonmik krizin resmen içindeyiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.