Şimdi Ara

Anlaşmazlık bedeli faizi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 yıl önce ayıplı bir cep telefonu satın alldım.Tüketici hakem heyetinin kararına göre kazanmama rağmen karşı taraf işi uzatmak için itiraz etti dolayısıyla mahkeme süreci uzadı 2 yıl.
    Şimdi o tüketici mahkemesini de kazandım.
    Elimde karar var ilamlı icra takibi çıkarmak istiyorum.Bu anlaşmazlık bedelinin faizi var mı karşı taraftan istemem gereken ?çünkü param çöp oldu resmen 2 yılda bunun sebebi de karşı tarafın itiraz etmesi ve sürecin uzaması.tabi herkes itiraz edebilir fakat bu TL değer kaybından dolayı ettiğim zararı nasıl en aza indiririm.
    Daha önce hiç İlamlı icra takibi de çıkarmadım bilen biri değerli fikirlerini paylaşabilirse sevinirim.

• İtiraz etse dahi hakem heyeti kararıni icraya koyabilirdiniz. Mahkeme bir tedbire mi hukmetmisti neden beklediniz orayı anlamadım

Şimdi icraya koyarken hakem heyeti karar tarihinden itibaren faiz talep edebilirsiniz yıllık yüzde 9.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawyer066 -- 14 Ağustos 2019; 19:52:47 >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için.
    Ürünü mahkeme sonucu kesinleşmeden karşıya vermek istemedim.
  • Merhaba,

Benim de lehime karar çıktı. İcra başlatmayı nasıl hallettiniz acaba? Pek net bir bilgi bulamadım da kısaca anlatabilir misiniz?

• İlamlı icra başlatabilirsiniz. Ayrıca THH kararındaki bedele, THH karar tarihinden itibaren yasal faiz talep edebilirsiniz.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 11. maddesinin 6. fıkrasına göre ayrıca açılacak bir dava ile tazminat da talep edebilirsiniz. Zira kanun maddesi; "Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir." şeklindedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.