Şimdi Ara

Anlayarak Hızlı Kitap Okuma Teknikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
12.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili ziyaretçiler. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu birçok kişinin ortak derdi anlayarak hızlı kitap okumaktır. Bu yazımızda anlayarak ve hızlı kitap okumak için bazı taktikler vereceğim. Yazdıklarımı dikkatli bir şekilde uyguladığınızda verim alacağınızı söyleyebilirim.

Öncelikle kitap okumayı sevmek konusuna değinmek istiyorum. Bir işi sevmeden, isteksiz yapmak fazla yarar sağlamaz. Öğrencilik hayatımız boyunca öğretmenlerimiz bizlere kitap okumayı sevdirmeye değil, zorlamaya çalışmışlardır. Lisede bir tarih hocam vardı, kulakları çınlasın: “Her ay iki tarih kitabı bitirip özetini çıkaracaksınız!” derdi sayısal bölümünü okumamıza rağmen. Onun sayesinde kitaplardan nefret etmeye başladım. Birçoğumuzun kitap okumayı sevmemesinin temel nedeni de işte budur. Zorlamayla birşeyler vermeye, daha doğrusu almaya çalışmalarıdır.

Evet kitap okumak önemli ve gereklidir, kendinizi kitap okumaya alıştırsanız iyi edersiniz. İsteksiz isteksiz kitap okumak yerine ilginizi çeken konularda, size okumayı sevdirecek kitaplar okuyun. Bu kitap okumaya alışmanıza ve sevmenize en büyük desteği verecektir. Çok kitap okuyarak okuma hızınızı artırmalı ve anlama oranınızı yükseltmelisiniz.

Çok kitap okumaktan anlamanız gereken gelişi güzel bol bol kitap okumak değildir. Kitap okurken dikkat etmemiz gereken bazı kurallar vardır. Eğer en iyi şekilde kitap okumak istiyorsanız bu kurallara uymalısınız.

Anlayarak, Hızlı Kitap Okuma Teknikleri

+ Kitap okurken kitaba ne çok yakın ne de çok uzak olun. Kitaba olan uzaklığınız 30 ila 40 cm arasında olmalıdır.

+ Kitap okurken ışık doğrudan gözünüze değil yazıya gelmesini sağlamalısınız.

+ Kitabı sessiz, mırıldanmadan, dudağınızı oynatmadan okumalısınız.
    Anlayarak okuyacağım diye de yavaş yavaş, sindire sindire okumamalısınız. Yavaş okumak daha iyi anlamanızı sağlamaz, aksine dikkatinizin dağılmasını sağlar. Okuduğunuz parçadan en iyi şekilde verim alabilmek için hızlı okumak gerekir.

+ Uzun süre kitap okuyacağım diye kendinizi zorlamayın. Gözleriniz ağrıdığında mola verin.

+ Okumayı uzanarak yapmak yerine bir kanepede oturarak yapmanız daha verimli olacaktır. Aksi takdirde uykunuz gelecektir.

+ Kendinize bir okuma saati belirleyin yani düzenli olarak okuyun.

+ Okuyacağınız kitabı tavsiye üzerine değil, ilgi duyduğunuz türlerden seçmeye dikkat edin.

+ Okurken kısa kısa aralar verin. Mesela sayfa sonunda okuduklarınızı şöyle bir düşünün, yorumlayın.

Yukarıda verdiğim anlayarak ve hızlı okuma tekniklerini uyguladığınızda 3-4 hafta içerisinde etkisini göreceksiniz.

Alıntı

• bi bilgiyi alabilmek için 1 saat uğraşmak var, bir de 15 dakika uğraşmak var (;
  • Hızlı okuma bu değil.Hızlı Okumanın kursu var değişik teknikleri var,hakkında yazılmış kitaplar var...
  • Okuma kursuna hiç gitmediğim için hakkında yorum yapamıyacağım. . Ama hızlı okumak isteyen kişi de ilk önce nette bi tarama yapar sonra kursa gider(ki herkes te gitmez). Ben mesela böyle yaptım...
  • Uzanarak okumayın demişsin ama rahat ederek okumak daha iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Uzanarak okumayın demişsin ama rahat ederek okumak daha iyi bence.

yazı bana ait değil, ama katılıyorum. ben uzanarak okuyamam dayanabileceğim en fazla 10 dakika... uyurum
  • Küçükken gerçekten çok fazla kitap okurdum. Derslerime çalışmaz, kitap okurdum. Şimdi teknolojinin de gelişmesiyle işler değişti. Şimdi daha fazla okuyorum ama internetten makaleler, bilimsel yazılar falan. Büyüdükçe bilime de kaydım biraz. Hızlı okuduğumu düşünüyorum, bazı yerleri atlayınca tüm sayfaya baştan başlardım. Bence bunun tek yöntemi daha fazla okumak. Bunlar biraz okumayı değiştirmek için yöntemler gibi olmuş.

Emeğin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 11 Şubat 2013; 16:00:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı okuma ve yks
    geçen yıl açıldı
    Kitap okuma yazma uygulamaları
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hızlı Okuma öğrenen ve Tolstoy'un Savaş ve Barış adlı romanını okuyan Woody Allen'a sormuşlar. "Nasıl buldun romanı, neler anlatıyor?". Cevap "Hızlı okudum, bitirdim; olar Rusya'da geçiyor".
  • bence çok doğru şeyler yazmışşsınız
  • antmusti kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar hızlı okuma ile ilgili çok iyi araştırma yaptımwww.onlinehızlıokuma.net ile ilgili bu konuda çok önemli bilgiler var banada çok yardımcı oldu
    siteye bakmanızı tavsiye ederim.Şuan okumam 2 kat daha arttı
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.