Selam arkadaşlar. Bu problem son 1 aydır başımda. 5 yıldır sorunsuz 1 kez bile mavi ekran vermemiş pc de böyle illet birşeyin olması çekilmez birşey. Masaüstünde veya herhangi bir uygulama (photoshop,chrome,discord,spotify vs.) çalışırken hiç bir problem yok ama herhangi bir oyuna girdiğim zaman, ilk girdikten 1-5 dakika sonra fps drop yemeye başlıyor pc. Bu durum öyle 1 dakika 1 kez falan değil saniyede bir oluyor biraz daha zaman geçtikten sonra bu droplar yerini 3-4 saniye süren ses görüntü donmalarına ve yırtılmalara bırakıyor, bu beni çileden çıkarıyor. Haftalardır dh'in girmediğim topic'i bakmadığım forum kalmadı. Söylenen tavsiye edilen tüm yolları denedim. OLMUYOR ! Bios güncel. Tüm driverlar güncel. Güç seçenekleri denendi. CCleaner'la temizlendi. Virüs taraması yapıldı. Fanlar temizlendi. Termal macun yenilendi. Tüm görüntü ayarları düzenlenip denendi.
Orcs Must Die Archeage Stranded Deep CS-GO FM-16 League of Legends Lol dışındaki oynadığım tüm oyunlarda bunu yapıyor. Lolegends'i de oynamıyorum artık. Neden lolde olmadığına dair hiç bir fikrim yok.
AMD-FX 8320 3.5 16cache İşlemci ATI RADEON HD6800 Erkan kartı 4x2 8GB 1333 mhz RAM M5A97 EVO Anakart
Yüksüz sıcaklık 30-35 yüklü sıcaklık 60-65 stok fan mevcut. Lütfen yaşamış düzeltmiş olan yada biraz olsun konuda bu sorunla alakalı fikri olan herkesin yardımını bekliyorum.
diğer donanımlarında ısı değerlerini kontrol edin. PSU dan kaynaklı voltaj düşüklüğü de olabilir.