< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenus42 -- 5 Eylül 2009; 20:20:08 > |
Sürekli Baş Dönmesi
"Sürekli başım dönüyor gibi hissediyorum" gibi bir şikayetiniz varsa ve başınızın gerçekten dönmediğini düşünüyorsanız, altta yatan tıbbi bir sorun olabilir.
Başım Dönüyor Gibi Hissediyorum Ama Dönmüyor
Bu durum "baş dönmesi" olarak bilinir. Baş dönmesi, çevrenizin döndüğü hissidir, ancak başınız aslında dönmemektedir.
Kafamı Hareket Ettirince Başım Dönüyor
Başınızı hareket ettirdiğinizde başınızın dönmesi, servikal vertigo olarak bilinen bir durumdan kaynaklanabilir. Bu durum, boyundaki kasların veya eklemlerin tahriş olmasından kaynaklanır.
Yemek Yerken Başım Dönüyor
Yemek yerken başınızın dönmesi, düşük kan şekeri veya dehidrasyon gibi altta yatan tıbbi sorunların bir belirtisi olabilir.
Çok Konuşunca Başım Dönüyor
Çok konuştuğunuzda başınızın dönmesi, hiperventilasyon olarak bilinen bir durumdan kaynaklanabilir. Bu durum, çok hızlı nefes almaktan kaynaklanır.
Sürekli Baş Dönmesi Nedenleri
Sürekli baş dönmesinin birçok olası nedeni vardır, bunlar şunları içerir:
- İç kulak sorunları
- Kan basıncında düşme
- Anemi
- Beyin tümörü
- Multipl skleroz
Baş Dönmesi İçin Ne Yapmalı?
Baş dönmesi yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, semptomlarınızı hafifletmek ve altta yatan nedeni tedavi etmek için ilaçlar veya diğer tedaviler önerebilir.
Ne zaman tıbbi yardım almalısın?
Aşağıdaki durumlarda derhal tıbbi yardım almalısın:
- Baş dönmeniz şiddetli veya aniden ortaya çıkıyorsa
- Baş dönmenize şiddetli baş ağrısı, görme değişiklikleri veya güçsüzlük eşlik ediyorsa
- Baş dönmeniz düşmenize veya yaralanmanıza neden oluyorsa