|
Sürekli Baş dönmesi lütfen bir bakın kafayı yicem (2. sayfa)
-
-
Hocam benim tanıdığım var kadın telefon konuşmalarında vs en ufak şeyde başı dönüyor hastalığıda vertigo kulakta kristaller oynuyormuş hani başka şeylerden de olabilir -
Bende de 1 haftadır falan var . Daha önce böyle bir şey olmamıştı. 1 hafta önce uçakla yolculuk yaptım. 2 gün önce geri döndüm . Düşünüyorum acaba uçak yüzünden mi 1 haftadır böyleyim bilemiyorum. Gözlerim de bulanma da oluyor . Bunu yazarken halen başım bir garip beni korkutmaya başladı. Aç kalmaktan olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce hiç bir zaman aç kalınca başım dönmedi . Ve yemek yiyince de geçmedi baş dönmesi . Bu yaptığım yolculuk Paris eydi. Baya yoruldum çok yemek yiyemedim ve son gün çok az uyudum bu bilgileride vereyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konu sahibi nöroloji, kbb vesaire doktorlara gidip bir sonuca ulaşamadığını söylüyor. eğer kulak kristallerine veya fiziki bir nedene dayalı olsa bulunurdu.
tahminimce bu bir panik atak belirtisidir. sürekli tekrarlanıyorsa ve bazı başka belirtilerini de görüyorsanız hiç beklemeden psikiyatra gidin bence.
panik atak belirtilerine şuradan bakabilirsiniz:http://pisipsikoloji.com/panik-atak/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzy_44 -- 15 Ocak 2018; 16:13:52 > -
Bende de benzer belirtiler var, sonradan ne olduğunu öğrenebilir miyim
Merhabalar,
Sonuç panik atak ve anksiyete oldu.
Şu an mesajımı okuyunca hatırladım hatta bu problemleri.
O senelerde ya da bir sene sonra paxil kullanmıştım ve geçmişti. Hatta paxilin baya iyi geldiğini söyleyebilirim. Herkesin doktoru kendidir bu tarz problemlerde, biraz da telkin ve pozitif düşünme sayesinde (klasik cevaplar ama klasik her zaman tutar) bir çok sorunun üstesinden gelinebiliyor. -
Bu sorun bende de mevcut boyun düzleşmesine bağlı vertigo olabilir dendi kesin tanı MR ve incelemelerden sonra çıkacak Beyin MR temiz çıktı -
Merhaba. Sonuc ne cikti?
Psikiyatri panik bozukluğu dedi.
Burun burun boğaz vertigo dedi
Fizik tedavi fibromiyalji dedi
Beyin sinir cerrahisi boyun düzleşmesi ve 3 fıtık dedi
kesin tanı yok her giden başka teşhis koyuyor.
pazartesi günü boyun doppler çekineceğim damar tıkanıklığı var mı diye
alıştım artık ölüm de yaşam da Allahtan -
From kullanmayı pek bilmem kusura bakmayın doğru yere mi yazıyorum onu da bilmiyorum.bu hastalık bende 2016 dan bu yana var ve hayatımı mahfetti diyebilirim. çok fazla yere gittim adam akıllı tanı koyamadılar.1 hafta önce yine atak geçirdim ve şuan evde yatıştayım. kanıma baktırdım beyin mr çektirdim manevra yaptırdım sonuç hep aynı muadil ilaçları verip gönderdiler. psikiyatriye gittim uzun süre antideprasan kullandım bo iyi geldi sanki ama yan etkileri üzdü ve askerde bıraktım. bende ki beynimin içinin dönmesi etrafım dönmüyor benim bazı seslere duyarlıyım parlak ışık beni rahatsız ediyor en son boynumu da göstermek istiyorum çünkü boynumda ağrı oluyor. merak ettiğim konu meselenin fizyolojik mi yoksa pisikolojik mi olduğu. arkadaş yukarıda çözümü anti depresanda bulmuş onun adına sevindim bende eğer boyunda temiz çıkarsa antideprasana başvuracam artık başka çarem kalmadı keza... diğer arkadaşlar çözüm bulduysa buraya yazarsa sevinirim
-
genelde boyunla ilgili olur. özellikle oturduğunuz yerden ayağa kalktığınızda. boyun düzleşmesi yada fıtık sebebiyle kan akışının normalden yavaş olmasıyla ayağa kalkmak gibi bir eylemle bu durum oluşur. bendede bir ara oluyordu ayağa kalkamıyor neredeyse. sonra 2 ay sonra geçti. beyin MR felan bir sürü tetkik temiz çıktı. 3 temel ihtimal:
1) boyun ile ilgili
2) psikolojik (merkezi sinir sisteminin yavaşlayıp hızlanması)
3) kalp/damar yada şah damarı problemi. (dolaşım yetersizliğinden beyne az oksijen gitmesi)
-
15 gündür başım dönüyor ne yapıcam bilmiyorum hafif hafif oluyor ama sallanıyorum resmen
-
Baş dönmesinin tedavisi çok kolay:
Bilgisayarda, telefonda oyun oynama.
Film İzleme
Günde 1 öğün yemek ye
bol su iç
şekerli şeyleri asla yeme.
karanlıkta uyu, aydınlıkta uyanık ol.
-
Beyin ve boyun mrı çektirin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X