Şimdi Ara

Sürekli Baş dönmesi lütfen bir bakın kafayı yicem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
68.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hort gibi olucak ama sorunumu buldum galiba bu.. Benim bayağıdır var ancak ara ara oluyor. Mesela bundan 40 gün önce olmuştu gün içinde sabah başladı akşam bitti. Ondan önce hatırlamıyorum ama 2 ay önce mi ne olmuştu sanırım. İlk oluşu da hatırlamıyorum fakat değişik konumlarda oluyor.

Bendeki;
    Genelde uykusuz kaldığımda veya uyandığımda diyeceğim ancak akşam yatarken de başladığı olmuştu gece pek uyutmadı fakat sabah kalkınca hafif devam etmişti ve öğleden sonra tamamen bitmişti. Genelde konumsal olarak oluyor. Mesela oturuyorum ve boynumu eğiyorum yere doğru bakıyorum ve sonrasında 1-3-5 saniye baktığımda rahatsızlık başlıyor. Sanki başım dönüyormuş gibi ama tam olarak öyle değil, gözlerimden ötede sanki yere odaklanamıyormuşum gibi ve bakmaya devam ettikce baş dönmesi benzeri iğrenç bir his bürüyor sanki bayılacakmışım gibi, hemen başımı kaldırıyorum boynumu yukarı doğru bakıyorum 1-2 saniyeye düzeliyorum fakat bu hastalık boyunca YERE veya yataktaysam sağımda veya solumdaki her hangi bir noktay(genellikle sol oluyor) doğru yatamıyorum, rahatsız ediyor. Oldukca bayağı araştırıyordum fakat en yakın sonuç sanırsam bu, heleki o 1-3 saniye geçince başlayan dediği yerde tam üstüne bastın. Bunun kesin bir tedavisi yok mu? Saatler içerisinde düzeliyor fakat düzelene kadar hayatı zindan ediyor. Bunun olduğu günlerde hiç bir şey yapamayacak hale geliyorum ve sürekli boynumu yukarı kaldırarak yürüyorum hele akşam olmuşsa o gece bana uyku haram oluyor.

• Hocam benim tanıdığım var kadın telefon konuşmalarında vs en ufak şeyde başı dönüyor hastalığıda vertigo kulakta kristaller oynuyormuş hani başka şeylerden de olabilir
  • Bende de 1 haftadır falan var . Daha önce böyle bir şey olmamıştı. 1 hafta önce uçakla yolculuk yaptım. 2 gün önce geri döndüm . Düşünüyorum acaba uçak yüzünden mi 1 haftadır böyleyim bilemiyorum. Gözlerim de bulanma da oluyor . Bunu yazarken halen başım bir garip beni korkutmaya başladı. Aç kalmaktan olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce hiç bir zaman aç kalınca başım dönmedi . Ve yemek yiyince de geçmedi baş dönmesi . Bu yaptığım yolculuk Paris eydi. Baya yoruldum çok yemek yiyemedim ve son gün çok az uyudum bu bilgileride vereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi nöroloji, kbb vesaire doktorlara gidip bir sonuca ulaşamadığını söylüyor. eğer kulak kristallerine veya fiziki bir nedene dayalı olsa bulunurdu.

tahminimce bu bir panik atak belirtisidir. sürekli tekrarlanıyorsa ve bazı başka belirtilerini de görüyorsanız hiç beklemeden psikiyatra gidin bence.

panik atak belirtilerine şuradan bakabilirsiniz:http://pisipsikoloji.com/panik-atak/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzy_44 -- 15 Ocak 2018; 16:13:52 >
  • Bende de benzer belirtiler var, sonradan ne olduğunu öğrenebilir miyim

• Tuna1912 T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Sonuç panik atak ve anksiyete oldu.

Şu an mesajımı okuyunca hatırladım hatta bu problemleri.

O senelerde ya da bir sene sonra paxil kullanmıştım ve geçmişti. Hatta paxilin baya iyi geldiğini söyleyebilirim. Herkesin doktoru kendidir bu tarz problemlerde, biraz da telkin ve pozitif düşünme sayesinde (klasik cevaplar ama klasik her zaman tutar) bir çok sorunun üstesinden gelinebiliyor.
  • Bu sorun bende de mevcut boyun düzleşmesine bağlı vertigo olabilir dendi kesin tanı MR ve incelemelerden sonra çıkacak Beyin MR temiz çıktı
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sonuc ne cikti?

• Zfrtylngvn Z kullanıcısına yanıt
    Psikiyatri panik bozukluğu dedi.
    Burun burun boğaz vertigo dedi
    Fizik tedavi fibromiyalji dedi
    Beyin sinir cerrahisi boyun düzleşmesi ve 3 fıtık dedi

kesin tanı yok her giden başka teşhis koyuyor.
    pazartesi günü boyun doppler çekineceğim damar tıkanıklığı var mı diye
    alıştım artık ölüm de yaşam da Allahtan
  • From kullanmayı pek bilmem kusura bakmayın doğru yere mi yazıyorum onu da bilmiyorum.bu hastalık bende 2016 dan bu yana var ve hayatımı mahfetti diyebilirim. çok fazla yere gittim adam akıllı tanı koyamadılar.1 hafta önce yine atak geçirdim ve şuan evde yatıştayım. kanıma baktırdım beyin mr çektirdim manevra yaptırdım sonuç hep aynı muadil ilaçları verip gönderdiler. psikiyatriye gittim uzun süre antideprasan kullandım bo iyi geldi sanki ama yan etkileri üzdü ve askerde bıraktım. bende ki beynimin içinin dönmesi etrafım dönmüyor benim bazı seslere duyarlıyım parlak ışık beni rahatsız ediyor en son boynumu da göstermek istiyorum çünkü boynumda ağrı oluyor. merak ettiğim konu meselenin fizyolojik mi yoksa pisikolojik mi olduğu. arkadaş yukarıda çözümü anti depresanda bulmuş onun adına sevindim bende eğer boyunda temiz çıkarsa antideprasana başvuracam artık başka çarem kalmadı keza... diğer arkadaşlar çözüm bulduysa buraya yazarsa sevinirim

• genelde boyunla ilgili olur. özellikle oturduğunuz yerden ayağa kalktığınızda. boyun düzleşmesi yada fıtık sebebiyle kan akışının normalden yavaş olmasıyla ayağa kalkmak gibi bir eylemle bu durum oluşur. bendede bir ara oluyordu ayağa kalkamıyor neredeyse. sonra 2 ay sonra geçti. beyin MR felan bir sürü tetkik temiz çıktı. 3 temel ihtimal:

1) boyun ile ilgili

2) psikolojik (merkezi sinir sisteminin yavaşlayıp hızlanması)

3) kalp/damar yada şah damarı problemi. (dolaşım yetersizliğinden beyne az oksijen gitmesi)

• airduncan kullanıcısına yanıt

15 gündür başım dönüyor ne yapıcam bilmiyorum hafif hafif oluyor ama sallanıyorum resmen

• Baş dönmesinin tedavisi çok kolay:

Bilgisayarda, telefonda oyun oynama.

Film İzleme

Günde 1 öğün yemek ye

bol su iç

şekerli şeyleri asla yeme.

karanlıkta uyu, aydınlıkta uyanık ol.

• Beyin ve boyun mrı çektirin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.