Şimdi Ara

Çenem çıtlıyor.Başka bu durumu yaşayan var mı ? İçeri lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Benim en az 3-4 senedir çenem çıtlıyor.Önceleri dikkate almadım ama son zamanlarda çok rahatsız eder oldu.Öyle basit birşey de değil.

Çenem günün herhangi bir zamanında kitleniyor.Çenemi aşağı yukarı garip hareketlerle çıtlatmadan duramıyorum.Çıtlatmazsam çenemde bir ağırlık oluyor.
    Çıtlatıp rahatladığımda ise kısa süre sonra yine aynı durum başa sarıyor.Herhangi bir anda çenemi oynatsam yine tıkır tıkır ufak sesler geliyor.Bu durumu yaşayan var mı ?

En yakın zamanda doktora gitmek istiyorum.Bunun için hangi doktora gitmeliyim onu da bilmiyorum...

• up
  • Ortopediye gitmen gerekiyor. Çıtlatma olayı kıkırdak yapısını zedelemiş olabilir. Mutlaka git hastaneye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece uyurken dislerini sikiyorsundur
  • yukarı...
  • Çenemde kitlenme ve ağırlık söz konusu değil ama diğerleri bende de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede var uzun zamandır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • koc28 kullanıcısına yanıt
    Çok sık mı oluyor yoksa arada mı hocam sizin ? Çeneniz ağrıyor mu zaman zaman ?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 17:50:44 >
  • Capa da cene cerrahisi var. Doktorun adini bilmiyorum. Ancak bayan doktor. Gidip Arastirman gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimi (özelikle çene cerrahı)na gitmen gerekiyor ortopedi falan değil geçmiş olsun

• Bende arada bi oluyor. Yemek yerken ağzımı baya açtığım sıralar yani. Yamukluk falanda yok.

• Kardesim benzer durum bendede var ben 20lik dislerin ceneye baski yaptigini dusunuyorum korkumdan cektiremiyor eger 20 lik dislerin daha cikmadi ve yasin cok kucuk degilse seninde oyledir

• Bende de var bu durum. agırlık olusmuyor ama çenemi sag sol yaptıgımda cıtlıyor..
  • gereksizzz111 G kullanıcısına yanıt
    4-5 ay sonra 18 bitecek hocam.20 yaş dişleri olabilir evet,zaten internette çene eklem rahatsızlıklarının sebepleri başında 20 yaş dişleri geliyor.Fakat bu durum bende 3-4 senedir var.En az 3-4 sene.
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    14~15 yaslarinda 20 likler baski yapmaz heralde bu durumda seninki baska bisey olabilir

• 12 yildir falan ayni sorun benimde sağ çenemde var, esneyince ya da yemek yerken falan çok ses yapiyor hatta ortalik inliyor :) butceyi zorlayip cok iyi bir özel çene cerrahinin muayehanesine gittim. Ameliyat zaten galiba platin takilmasi islemiymis. Ama konusma esnasinda cok zorlamiyorsa ve kilitlenme yoksa tavsiye etmiyorlar. Sicak su torbasi ile sorunlu bölgeye 20-30 dakika boyunca hergun pansuman yapmayi, yemek yerken agzimi tam acmamayi, yavas yemeyi, sert yiyeceklerden uzak durmami, ceneyi yoracak ve agizda parcalanmasi uzun suren yiyecekleri yemememi bunlara dikkat etmemi onerdi ve tabiki gece uyurken hangi cenede sorun varsa o yana dogru uyumamaya ozen gostereceksin dedi. Çeneye baski yapmayacak kadar çok yumusak bir yastik aldim, uykuda illaki saga sola donuyorsun. 10-12 gun denedim duzelmeye basladigini farket etmistim fakat sıkılıp yarida biraktim ve eski haline dondu :) fakat yontem ise yariyor, sabirli olursaniz ve benim gibi yarida birakmazsaniz duzelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 22 Şubat 2018; 0:56:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de aynı tarif ettiğin gibi oluyordu.

Hatta tik haline gelmişti. Sonra aklıma getirmemeye çalıstım. Ondan sonra baya bi olmadı öyle gitti.

Şuan ara sıra gene oluyor.

• Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Düzeldiğinde yapmadığımız şeyleri tekrar yapmaya başlarsak eski haline yine döner mi acaba ? Bana kalırsa döner.Ve her gün bunları yapmak kolay değil açıkçası.Ağzı az açmak,yumuşak şeyler yemek,15-20 dk sıcak havlu tutmak.Ama şu andan itibaren yapmaya başlıcam.
  • Bende de tik halinde hocam.Örneğin bu sabah inat ettim yapmayacağım diye.Fakat yapmadığım süre boyunca çenemdeki o çıtlama isteğini hissediyordum.Hep aklımda oluyordu.O his işte bilirsiniz.Ayrıca ağzımı hafif oynatsam takır tukur ediyordu.Fazla dayanamadım çıtlattım yine...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.