Şimdi Ara

Çenem çıtlıyor.Başka bu durumu yaşayan var mı ? İçeri lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bi doktora görünün isterseniz.

Çene diğer kemikler gibi değil,hemen çıkabiliyor yerinden. Bi çıkarsa valla çok uğraştırır sizi.

Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum bende de var sabahları uyandığımda çenemde ağrı hissediyordum ,diş hekimine gittim çoğu kişide görüldüğünü söyledi genellikle 20 lik diş yamuk çıktığında diğer dişlere baskı yapıyormuş ondan kaynaklı olduğunu söyledi ilerlemiş durumlarda 20 lik dişi çekiyolar ancak bana öncelikle diş plağı kullanmamı tavsiye etti ,diş plağı kullanmaya başladıktan sonra biraz fayda ettiğini söyleyebilirim 6 ay kullancağım ondan sonra kontrole gideceğim.
  • Hocam inanin benim duzelme kivamina gelmisti ama yarida biraktim. Azim va sabır çok onemli. Hatta şoyle soyleyeyim, tedaviye sabirla devam ederken dur bi tedavinin ilk sonuclarini bi deneyeyim dedim ve agzimi acabildigim kadar acip kapadim :) gercektende cenem pamuk gibi olmustu sanki wd 40 sıkmış gibiydi :) keske yarida birakmasaydim diyorum, simdi belki coktan tamamen duzelmisti. sicak su pansumanini mutlaka yapin, cok yumusak bir yastik alin, agizda parcalanmasi uzun suren ceneyi yoran sert yiyeceklerden uzak durun, yavas yavas agiz kapali bir sekilde yiyin, esnerken ağzınizi çok kısıtlı açın yani çene kikirdaği hareketi olmayacak şekilde. Ben tekrar basladim bunlari uygulamaya. Aslinda bunlari yapmak zor degil hocam, hatta sert seylerde yiyebilirsiniz yani istediginizi yiyin, işin tek püf noktasi var, çene kıkırdağı hareket etmeyecek. morelinizi yuksek tutun, bende bi ara kafaya cok takmistim simdi hic umursamiyorum. bu arada bu yontemleri uygulamaya basladiktan bir muddet sonra biraksaniz bile siz dikkat etmeseniz dahi yemekleri yerken ya da esnerken kisacasi her ağiz hareketinizi normal seviyede yaptiginizi fark edeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 22 Şubat 2018; 11:32:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çıtlama çatlama diyince aklıma chiropractor'ler geliyor. tr'de yok, olanıda içeri atıyorlar sertifikasız olduklarından dolayı (bk. bel çekme)

çene için olanı, ufaktan bilgin olsun.

• Bazen gıcırdıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hanımda da vardı son yaptırdığı dolgu yüksek olmuş ondanmış ve sürekli aynı tarafta çğnesiği için bir taraf güçsüzleniyor diğer taraf yıpranıyormuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ağzımı tam açarsam oluyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.