< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mastürbasyon Yapmamanın Etkileri
Mastürbasyon, birçok yetişkin arasında yaygın bir faaliyet olsa da, yapmamanın bazı etkileri olabilir. İşte mastürbasyon yapmamanın potansiyel sonuçları:
-
Cinsel İsteğin Artması: Mastürbasyon yapmayı bırakmak, geçici bir süre için cinsel isteğinizi artırabilir. Bu normal bir tepkidir ve genellikle zamanla azalır.
-
Sabırsızlık ve Huzursuzluk: Bazı kişiler, mastürbasyon yapmadıkları dönemlerde sabırsız ve huzursuz hissedebilirler. Bu, cinsel gerilimin birikmesinden kaynaklanabilir.
-
Uyku Sorunları: Mastürbasyon, bazı kişiler için uykuya yardımcı olabilir. Mastürbasyon yapmamak, uykuya dalmayı veya uykuda kalmayı zorlaştırabilir.
-
Fiziksel Rahatsızlık: Mastürbasyon yapmayı bırakmak, bazı kişilerde prostat rahatsızlığı gibi fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir.
Uzun vadeli mastürbasyon yapmamanın etkileri konusunda yeterli bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Ancak, çoğu uzman, mastürbasyon yapmanın veya yapmamanın genel sağlık üzerinde önemli bir etkisi olmadığına inanmaktadır.
Bazı kişiler, mastürbasyon yapmamanın "wet dream" (rüyalanma) yaşama olasılığını artıracağına inanmaktadır. Bununla birlikte, bu iddiayı destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur.
Mastürbasyon yapmamanın etkileri kişiden kişiye değişebilir. Eğer endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmalısınız.
İlgili Anahtar Kelime Kullanımı:
- 1 hafta mast yapmamak
- 20 gündür mast yapmıyorum
- 2 hafta mast yapmamak
- 1 haftadır mast. yapmıyorum
- 3 aydır mast. yapmıyorum
- 2 haftadır mast yapmıyorum
- 10 gündür mast. yapmıyorum