Şimdi Ara

Anlık Donmalar !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 2 ay önce bilgisayarda aşırı ısınma (CPU 70 Derece civarı) ve zaman zaman anlık donma problemleri yaşamaya başladım. Bunun üzerine teknik servise götürdüm. Öncelikle anakartı garantiye gönderdiler. Bir problem bulunamamış sadece biosu update edip göndermişler. Geldiğinde ısınma problemi devam ediyordu ve zannerdesem update ten dolayı ide girişleri görmüyordu. Sonra işlemciyi gönderdiler garantiye, sonuçta işlemciyi değiştirip yenisini göndermişler. Geldiğinde ısınma problemi halloldu. ide giriş problemi devam ediyordu. Eski sürüm biosları yüklediler. Problem çözülemedi. Ide girişli dvd-writer'ın yerine sata girişli yeni bir dvd-writer taktılar. Dolasıyla ide girişleri kullanamıyorum. Şimdilik çok ta önemli değil. Asıl problemim bu anlık donmaların devam etmesi. Mesela herhangi bir programı yüklemeye çalıştığımda cevap vermemeye başlıyor. Mouse falan oynuyor ama. Ctrl+Alt+Delete yaptığım zaman 5-10 sn içerisinde düzeliyor. Yüklemeye devam ediyor. Yani anlık donmalar oluyor ve ctrl+alt+del yaptığım zaman geri geliyor. Bad sector taraması yaptım. Herhangi bir problem yok. Memtest86 ile rami kontrol ettim. Onda da bir problem yok. Format attım yine düzelme yok. Acaba ekran kartından mı problem ? Çünkü bir o kaldı.

Bilgisayarımın konfigürasyonu şu şekilde:
    Intel Pentium D 925 lga775 3 GHz işlemci
    ASUS X1600 Series (512 MB) Ekran Kartı
    ASUS P5LD2-SE Anakart
    Disk Sürücüsü SAMSUNG 200 GB (Ama 186 GB Görüyor)
    Kingston (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Yardımcı olursanız sevinirim. 2 aydır bilgisayarsız kaldım. Acaba yeniden teknik servise götüreyim mi?

• Ekran kartının ve kasanın fanları sorunsuz olarak çalışıyor mu ?
    İşlemci ısısının düşmesine ragmen hala da donma yaşanıyorsa sorun ekran kartından kaynaklanıyor olsa gerek.
  • Fanlarda bir problem yok gibi görünüyor. Yalnız ekran kartında problem olsa oyunlarda da takılma olmaz mı? Oyunlarda herhangi bir takılma yok. NFS Pro Street, Call of Duty 4 gibi oyunları takılma olmaksızın oynayabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraty -- 20 Nisan 2008; 20:05:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.