10 aylık biri yazı yazabiliyorsa, bence normal değildir.
Ne espri ama...
sadece zeka değil fiziksel üstünlükleride oluyor. mesela bir atlet vardı usain bolttu galiba rekortmen olan onun içinde aynı şey söylenmişti 1 hafta geç doğmuştu sanırsam o da. bir kaç tane daha sporcu saymışlardı ama hatırlamıyorum şimdi.
mübarek nerden uyduruyonuz şöyle efsaneleri:) 11 ay kalmış yuh devenin:) görende einstein'in annesi söyledi sancak kim nerden uydurur böyle şeyleri anlamamki.
ya ben onu değilde bazı doktor arkadaşlarımdan anne sütünü çok geç bırakan bebeklerin zeka gelişimin çok fazla olduğunu duydum
ben 11 aylığım IQ testi yaptım 234 çıktı
bende postmotüre sayılırım biraz 9 ay 25 gün ama zeka seviyem ne normalin üzerinde nede gerizekalı bir halim var çok şükür iyiyim yani
quote:
Orijinalden alıntı: C2H5OH
bileydim keşke 6-7 yaşına kadar kalırdım
Nickini sevdim
Ben 2 yaşına kadar emmişim çok mu zekiyim ?
ne bileyim IQ testi yaptır anlaşılır
Zeka büyük ölçüde genetiktir. Tam olarak konuya hakim olmasam da anne karnındayken nöronların yapısı ne kadar düzgün oluşursa, ne kadar düzgün yapılanırsalar o kadar zeki olursunuz (genelledim). Bazı genetik sendromlar vardır, Asperger sendromu gibi. Newton'ın aspergerli olduğunu iddia eden bir belgesel izlemiştim mesela.
Hatta daha ilginç bir şey söyleyeyim, Buğra Çankır adında otizmli müzik konusunda süper yetenekli biri var. İlköğretimde okurken onun annesi benim Sosyal Bilgiler öğretmenimdi. Kendisiyle sohbetim çok yoktu ama tanıyordum. Sürekli evinin balkonundan dışarı bakardı. Normal gündelik yaşamda zorluk çeken bir kişilik ama müzikte aşırı üstün yeteneği var.
Bence herkesin doğuştan gelen bir yeteneği vardır ama bu yeteneği nasıl kullandığınız tamamen size bağlıdır.
İstedigin kadar zeki ol (zekadan ne anlıyorsan artık) çevren, ailen,ülken,toplumun gereksiz insanlardan oluşuyorsa ve şans denilen şeyde sana hiç uğramazsa (olasılık ihtimalleri vol 7) senden ne Einstein nede amelestein hiçbirşey olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme