Şimdi Ara

Anne karnında çok geç doğanlar zeki oluyomuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Einstein 11 ay kalmıs galıba deneyler yapmıslar gızlı cok sure kalanın beynı daha cok olgunlasıyomus ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geç Doğan Bebekler Daha Zeki Oluyor mu?

Anne karnında geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair yaygın bir inanış vardır. Bu iddianın arkasındaki bilimsel kanıtlar nelerdir?

Bazı araştırmalar, geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre bilişsel gelişim açısından daha iyi sonuçlar aldığını göstermiştir. Örneğin, bir çalışma geç doğan bebeklerin erken doğanlara göre daha yüksek IQ puanlarına sahip olma eğiliminde olduğunu bulmuştur.

Bunun nedeni, geç doğan bebeklerin rahim içinde daha fazla zaman geçirmeleri ve bu süre zarfında beyinlerinin daha fazla gelişmesi olabilir. Ayrıca, geç doğan bebekler genellikle erken doğanlara göre daha büyük ve daha ağırdır, bu da bilişsel gelişim için daha iyi bir temel oluşturabilir.

Ancak, tüm geç doğan bebeklerin erken doğanlardan daha zeki olacağı anlamına gelmez. Zekanın genetik ve çevresel faktörlerin birleşiminden kaynaklandığına inanılmaktadır. Geç doğmak, zekaya katkıda bulunabilecek bir faktör olabilir, ancak tek belirleyici faktör değildir.

Sonuç olarak, geç doğan bebeklerin daha zeki olduklarına dair bazı kanıtlar olsa da, bu iddiayı kesin olarak kanıtlayan güçlü bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Zekanın karmaşık bir özelliği olduğunu ve birçok faktörün etkilediğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • "Anne karnında çok geç doğmak"

Kesinlikle tartışılması gereken bir konu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

"Anne karnında çok geç doğmak"

11 ay mümkün değil
    tıp okuyan herhangi birine sorablirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

11 ay mümkün değil
    tıp okuyan herhangi birine sorablirsin

Alıntıları Göster
    Bir de bu durumu muhakeme eden zekaya bakmalı. Evham her tarafta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 5 Mart 2012; 17:20:31 >
  • quote:

gerdek gecesi sonrasında, hamileliğin başlamasında biraz gecikme olayından bahsediyor gibi. tartışılabilirliği var gibi ama yani sorunu tespit etmek için akla ilk haydar amca geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

gerdek gecesi sonrasında, hamileliğin başlamasında biraz gecikme olayından bahsediyor gibi. tartışılabilirliği var gibi ama yani sorunu tespit etmek için akla ilk haydar amca geliyor.

Alıntıları Göster
    Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Birtek sizden duyuyorum Einstein'in 11 ay anne karnında durduğunu ve gizli deneyler yapıldığını

Nerede yapmış deneyleri Annesinin karnında mı ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Nerede yapmış deneyleri Annesinin karnında mı ???

Alıntıları Göster
    9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

9 ay 20 günlük veya 25 günlük bir arkadaşım var. oldukça mal bir tip yanlış anlaşılmasın yani bence tek başına çürütebilir.

Alıntıları Göster
    Kyle XY izlediniz sanırım.9 ay standartını geçen kimseyi ne gördüm ne de duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vicil

bende biraz geç doğdum, zeki bir insan sayılmam normalin ne üstü nede altındayım. sadece ilgimi çeken konuları çabuk kavrayabilirim, pratik zeka konusunda pek iyi değilim. çok meraklıyım, merakımı gidermek için çok fazla araştırma yaparım o nedenle bazı konularda genel bilgi seviyem yüksek ama bunun zekayla alakası yok tabi. ayrıca bir bebek 11 ay anne karnında kalamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 6 Mart 2012; 23:13:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: Vicil

bende biraz geç doğdum, zeki bir insan sayılmam normalin ne üstü nede altındayım. sadece ilgimi çeken konuları çabuk kavrayabilirim, pratik zeka konusunda pek iyi değilim. çok meraklıyım, merakımı gidermek için çok fazla araştırma yaparım o nedenle bazı konularda genel bilgi seviyem yüksek ama bunun zekayla alakası yok tabi. ayrıca bir bebek 11 ay anne karnında kalamaz.

Alıntıları Göster
    zaten 9 aydan geç doğanların gerizekalı olduğuna dair değil benim örneğim, zekalarında normal dışı birşey olmadığına dair. dünyadakı saf(mal demek biraz kaba olmuş şimdi okuyunca dikkat ettimde) insanların %90'ı 9 ay 10 günlüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

zaten 9 aydan geç doğanların gerizekalı olduğuna dair değil benim örneğim, zekalarında normal dışı birşey olmadığına dair. dünyadakı saf(mal demek biraz kaba olmuş şimdi okuyunca dikkat ettimde) insanların %90'ı 9 ay 10 günlüktür.

Alıntıları Göster
    ben de 9 ay 10 günlüğüm ama iq testi yaptım ve sonuç 148 çıktı.
  • Anne karninda belli sureyi asarsa bebek, bir sure sonra kendi diskisini yemeye baslar. Biyoloji ogretmeni boyle demisti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BD34D4651

Anne karninda belli sureyi asarsa bebek, bir sure sonra kendi diskisini yemeye baslar. Biyoloji ogretmeni boyle demisti.
    Malzemeyi bol atıncada çocuğun boyu uzun oluyor diyorlar.
  • saçmalık,
    Ayrıca zeka sadece IQ demek değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

saçmalık,
    Ayrıca zeka sadece IQ demek değildir
    Beni leylekler 7. ayda getirmişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Beni leylekler 7. ayda getirmişler.

Alıntıları Göster
    tabi ki bir testle zeka seviyesi ölçülemez. ancak iq testi zeka seviyesini değil, kişinin işlem yapma ve algılama yeteneğini ölçüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacred_Eagle

tabi ki bir testle zeka seviyesi ölçülemez. ancak iq testi zeka seviyesini değil, kişinin işlem yapma ve algılama yeteneğini ölçüyor.

Alıntıları Göster
    "Anne karnında çok geç doğanlar " ne demek ? Ben mi anlamakta güçlük çekiyorum yoksa beynim anlamamakta ısrar ederek bana oyun mu oynuyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultramarine caeruleum

"Anne karnında çok geç doğanlar " ne demek ? Ben mi anlamakta güçlük çekiyorum yoksa beynim anlamamakta ısrar ederek bana oyun mu oynuyor ?

Alıntıları Göster
    bileydim keşke 6-7 yaşına kadar kalırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

bileydim keşke 6-7 yaşına kadar kalırdım

Alıntıları Göster
    Newton dünyaya prematüre olarak gelmiştir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.