Şimdi Ara

Genç yaşta şeker hastası olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet varsa birkaç soru sormak istiyorum. Şüphelerim var. 17 yaşındayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cok sekerli yemekle seker hastasi olunuyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var,şeker yemekle olmuyor btw bizim arkadaşın anne ve babası boşandı vs kötü dönemler geçirdi 5-6 yıldır şeker hastası göbegınden felan iğne oluyor bişeyler ölçüyor.Şüpheleniyorsan doktora git birilerine sormakla olmaz.Erken teşhis edilirse tedavi erken başlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Uğraşma doktora git direk.

• Tip 2 diyabet gençlerde daha nadir görülür. (Şeker hastalıkların yüzde 90'ı tip 2 diyabetdir)

Tip 1 diyabet'de en çok çocuklarda görülür. Periyodik insülin vurulması gereken hastalar tip 1. Tip 1 doğuştan pankreasın işini yapmaması olarak geçiyor. Sende olsaydı şimdiye kadar belli olurdu veya semptomları şiddetli olurdu rahat edemezdin.

Bence gidip bi kan şekerine baktır. İçin iyice rahat etsin istiyorsan OGGT testi iste. (Şeker yükleme testi)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 24 yasındayım gecen tahlil yaptırdım seker cıktı bende annemde de gizli seker cıkmıstı ama herhangi bir ilac kullanmıyorum

sekerin ilk belirtisi ağızda kuruluk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet ben tip1 diyabetliyim. 17 yaşından beridir 4 sene oldu insulin kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Tip 2 diyabet gençlerde daha nadir görülür. (Şeker hastalıkların yüzde 90'ı tip 2 diyabetdir)

Tip 1 diyabet'de en çok çocuklarda görülür. Periyodik insülin vurulması gereken hastalar tip 1. Tip 1 doğuştan pankreasın işini yapmaması olarak geçiyor. Sende olsaydı şimdiye kadar belli olurdu veya semptomları şiddetli olurdu rahat edemezdin.

Bence gidip bi kan şekerine baktır. İçin iyice rahat etsin istiyorsan OGGT testi iste. (Şeker yükleme testi)

Hocam bilgiler doğru ancak tip1 diyabette pankreas doğustan is yapmiyor diye bir sey söylemek yanlış. Yasamin herhangi bir döneminde vücudun kendi otomimmun hücreleri pankreas beta hucrelerine savaş açarak, islevsiz hale getiriyor. Bu kimilerinde dogustan olurken kimilerinde 10 yasinda kimilerinde 20 yasinda başlayabiliyor.

• Abimde erken yaşta şeker çıkmışti bunun yaşi olmuyor bazıları genetik etken bazıları çok şeker turube yüklenmekten.bi doktora gidip şekeri ölçtur derim ya da varsa cihazın kontrol et

• quote:

Orijinalden alıntı: respectable_man

Evet ben tip1 diyabetliyim. 17 yaşından beridir 4 sene oldu insulin kullanıyorum.

Hocam çok su içme çok lavaboya gitme, yemek saatlerinde el ayak üşümesi çok yoğun bir şekilde oluyor. Sizde de var mı. Bir de nasıl test yaptirdiniz

• Stresten olabilirsin üstteki arkadaşın dediği gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: forumkeeper02

quote:

Evet ben tip1 diyabetliyim. 17 yaşından beridir 4 sene oldu insulin kullanıyorum.

Hocam çok su içme çok lavaboya gitme, yemek saatlerinde el ayak üşümesi çok yoğun bir şekilde oluyor. Sizde de var mı. Bir de nasıl test yaptirdiniz

Anksiyete panik bozukluk gibi bir şey varsa onların belirtileri de bunlar. Bende bi ara şüpheleniyordum kendimden şeker yüklemesi testi yaptırdım. Rahatladım.

Şimdi kafanda kurarsan daha kötü olacaksın git yaptır bence.

@respectable_man

Doğrudur hocam sağol bilgiler için.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

quote:

Anksiyete panik bozukluk gibi bir şey varsa onların belirtileri de bunlar. Bende bi ara şüpheleniyordum kendimden şeker yüklemesi testi yaptırdım. Rahatladım.

Şimdi kafanda kurarsan daha kötü olacaksın git yaptır bence.

@respectable_man

Doğrudur hocam sağol bilgiler için.

Genetik olarak da pek.saglam olduğumu düşünmüyorum. Her iki tarafta da şeker hastası olanlar var. Teşekkürler cevaplarınız icin

• 17 yim inüsilin direnci var bende de doktor kilo ver mümkün mertebe şekerden uzak dur ve 6 ayda bir sürekli tahlil yap şeker aniden çıkan genetik bir hastalık şekerin uçmadan farkedilirse organlarına zarar vermez ama kontrol etmezsen şeker uçarsa iç organlara çok zarar veriyor dedi

Kiloluysan kilo ver şekeri kes.

Benim glukoz 88-94 aralığında değişiyor sınır 100 + 10

İdeal aralıkta 70-100

Yanlız bu inusilin direnci daha kötü bişey organları sessizce yavaşca pert ediyor beyni ve sinir sistemini etkiliyor ve sanırım bende uzun süredirde var bu ay 5 kilo verip test etcem hala yüksekse ilaç almak gerekiyor sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: J3englames

17 yim inüsilin direnci var bende de doktor kilo ver mümkün mertebe şekerden uzak dur ve 6 ayda bir sürekli tahlil yap şeker aniden çıkan genetik bir hastalık şekerin uçmadan farkedilirse organlarına zarar vermez ama kontrol etmezsen şeker uçarsa iç organlara çok zarar veriyor dedi

Kiloluysan kilo ver şekeri kes.

Benim glukoz 88-94 aralığında değişiyor sınır 100 + 10

İdeal aralıkta 70-100

Yanlız bu inusilin direnci daha kötü bişey organları sessizce yavaşca pert ediyor beyni ve sinir sistemini etkiliyor ve sanırım bende uzun süredirde var bu ay 5 kilo verip test etcem hala yüksekse ilaç almak gerekiyor sanırım

Nerede test yapabilirim eczanelerde felan var mıdır.gecmis olsun bu arada

• Özel hastanede yaptırdım ben 50tl sanırım

Ama devlette yapıyor diye biliyorum

• @GoldPunch bende seker 120 cıktı doktor herhangi bir ilac vermedi ve 3 hafta sonra seker yüklemesi yaptır sonucları bana getir orda hersey belli olur dedi fakat ben yaptırmadım bir cok cevremdeki kisilerde yaptırma zararlı falan dediler

sekerli suyun ne zararı var anlamadım tam olarak ne yapıyorlar
  • git bir testlerini yaptır şüpheyle olmaz o işler......annem 24 yaşında beri şeker hastası şuan 55 yaşında kısaca hayatın kırılcak cam eşya gibi kollarsın...
  • quote:

quote:

Çok su içme, çok tuvalete çıkma tip1 diyabetin belirtileri arasında vardır. Ancak bunlara belirgin kilo kaybi da eslik ediyorsa tam olarak tip1 diyabetten şüphe edilmelidir. Bende ilk yakalandığimda bu belirtiler ve çok daha fazlası vardı. Ki bu belirtiler kısa surede 1 2 ay gibi bir anda ortaya çıkıp hemen farkedilen değişimlerdir. Tabi insulin kullanmaya başlayınca sikayetler yok olacaktır eger seker regüle olursa.. Ayrıca tip1 diyabetin sebebi henüz bilinmiyor. Yani genetik gecis olup olmadigi tartışmalı. Ben ve bircok tanıdığımin ailesinde kimsede ne tip2 ne de tip1 diyabet var. Genelde tip2 olanların ailelerinde dede, nine amca hala vs de diyabet bulgusu oluyor. Ama kanımca yoğun stres ve cevresel faktörler tip1 diyabet olusumunda rol oynuyor. Bahsettiginiz bulgular insulin direnci, veya bozulmus glikoz toleransı olarak da adlandırılan gizli şekerde de olan belirtiler. Bir endokrinoloji uzmanına giderek şikayetlerinizi anlatıp kan testi yaptırarak tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Sağlıklı günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respectable_man -- 17 Ocak 2017; 22:56:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.