Merhabalar, bugün bir süredir kullandığım Anne Pro 2 hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. Umarım almayı düşünenlere klavye hakkında fikir verebilirim. Önce sipariş konusuyla başlayayım, Türkiye’de herhangi bir şekilde sıfır olarak satılmıyor ancak isterseniz ikinci el olarak bulabilirsiniz, ben Banggood üzerinden aldım fakat Amazon ve Aliexpress’de de bulabilirsiniz. Klavyenin üç farklı marka switche sahip modeli var. Bunlardan biri 78 dolar fiyata sahip Gateron switchli olan model, diğeri 85 dolar fiyatlı olan Kailh Box switch olanı bir diğeri de 102 dolar olan Cherry Mx olan modeli. Cherry Mx ve Gateronlu modelde kahverengi, kırmızı ve mavi switch seçenekleri var. Kailh de ise beyaz kahverengi ve kırmızı seçenekleri var. Benim aldığım Cherry Mx kırmızı olan model. Cherry Mx olanı tercih etmemin sebebi ise güvenilirlik ve uzun süreli kullanım içindi, diğer marka switche sahip olanlar hakkında kullanmadığım için fazla bir yorum yapamam ancak genel olarak kullananların memnun kaldığını söyleyebilirim. Eğer klavyenin kendisinden bahsetmem gerekirse önceden kullandığım Logitech G213 ile arasında inanılmaz bir boyut farkı var, masada gerçekten güzel yer açıldı. Tabii klavye diğer klavyelere göre epeyce küçük haliyle bazı tuşlar normal klavyelere göre eksik. Numpad bulunmuyor klavyede, ok tuşları bulunmuyor, page up page down gibi tuşlar ve F tuşları bulunmuyor. Peki bu bir eksiklik mi? Kesinlikle hayır. Normal bir klavyede bulunan bütün tuşları fonksiyon tuşu sayesinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında ok tuşlarını da klavyenin en sağında bulunan bulunan fn ctrl ve shift tuşlarına basarak kullanabiliyorsunuz. Tuş kapaklarının boyutuna gelirsek diğerlerinden farklı olmadığını düşünüyorum bana bir rahatsızlık vermedi. Geçelim aydınlatmaya, klavyede kullanılan ışık gayet kaliteli fakat öyle aman aman bir parlaklığı yok ama tekrar söylüyorum gayet güzel ve kaliteli güzel aydınlatıyor. Aydınlatmayı obinskit üzerinden kontrol edebilirsiniz, bir sürü aydınlatma modu var ve hepsi birbirinden güzel, aynı zamanda klavyenin hafızasına da kaydedebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden makro atamaları da yapabilirsiniz. Klavyenin bluetooth modu da iyi çalışıyor fakat içinden bir dongle çıkmış olsa çok daha iyi olurdu. Ben kablosuz olarak kullanmayı tercih etmiyorum sürekli şarj etme gereksiniminden dolayı ama siz hem düzenli şarj ederim hem de masa düzenime katkısı olur diyorsanız seçim sizin. Klavyenin tuş başlıkları pbt malzemeden, bana kullanması çok keyifli geldi, yüzeyinin hafif pürüzlü olması da güzel bir hissiyat katmış. Hazır tuş başlıklarına gelmişken HyperX’in Pudding Keycaplerini de takabilirsiniz, fiyatı biraz tuzlu ama klavyeye güzellik katayım diyorsanız Amazon üzerinden edinebilirsiniz. Evet düşüncelerim bu şekildeydi buraya kadar okuyan var mıdır bilmem ama okuduysanız da bir fikir edinebilmişsinizdir umarım. Klavyenin boyutunu anlamanız için de fotoğraf bırakıyorum aşağıya. |
Anne Pro 2
-
-
Bu klavyenin gateron brown switchli modelinin sesi çok çekici geldi bana. Hem switch ile hem de pbt tuş başlıklarıyla alakalı sanırım. Ama ben numpadi de olan tam klavye kullanabiliyorum. Yok mu anne pro deneyimi yaşatacak başka bir klavye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cambaz_4387 -- 2 Şubat 2021; 0:8:57 > -
ilk baslarda ben de anne2 proya bakmistim lakin daha sonra swithclerini falan degistiririm dusuncesi ile hotswap pcb li bir bir klavye aldim iskelet halinde sonra switchlerini ve tuslarini kendi zevkime göre aldim. Su anda gateron yellow var yaglamayi dusunuyorum yakin zamanda full rgb kablosuz. Base olarak gk64xs üzerine kurulu. klavyenin kasasini seffaf birsey alirsam eger sonradan altindan da rgb si var.eski klavyem blue cherry di ve simdi nedense bu elimi cok yoruyor ne yazikki. bilek yeri olmadigi icin de olabilir tabiki.
-
Hayırlı olsun hocam, güzel klavyeye benziyor. Aldığınız linki, varsa indirim kuponu ile birlikte paylaşabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X