Üzülmeye gerek yok hayırlısı değilmiş ALLAH seneye nasip etsin inşallah. Çok zor durumda olan arkadaşlar varsa pm ile ulaşsın istanbul içi kurban payı verebilirim ciddiyim. Sonuçta ibadetin amacı "et yemek" değil "et yedirmek"
quote:
Orijinalden alıntı: Tremorr
Bu sene babam 5,5 milyar işinde zarara uğradı.İşi tekstil.Babam kurban kesmeyeceğiz diyor.Annemse sanki gökten kendisine vahiy inmişcesine tutturdu kurban diye.Maaşından bi 500 lira ayırmış.Bir sürü gereksinimim var bu ay.Telefonumun değişmesi gerekiyor.Küçük kardeşime telefon gerekiyor her hafta sonu ben kardeşimi dershaneye götürmek zorundayım.Sırf telefonu olmadığı için.Bıktım arkadaşlar bu kadar beton düşünceli bi ailede yaşıyorum.Nasıl vazgeçirebilirim bu kurban işinden eğer o para verilirse bütün ihtiyaçlarımız borca binecek.
merak ettim yaşın kaç ? max 18 diyorum, daha küçük olabilirde...
bizimde nerden baksan 60 bin lira borc var kredi falan cekmişti babam kestiler ayıp diyor babam okadar ev var 2 maaş kesmezsek olmaz falan
@:::KR@L::: helal olsun sana..Taktirimi kazandın
Kurbanın birde manevi boyutunu düşünün. Bizde pek kestirme taraftarı değiliz ancak annem manevi değerine inanıyor, bizi zor durumlardan koruyacağınada inanıyor olabilir. Sizinki de böyle bir zamanda olduğunuz için istiyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: _ByLrBnGLdM2_
quote:
Orijinalden alıntı: Tech. Türk
quote:
Bu sene babam 5,5 milyar işinde zarara uğradı.İşi tekstil.Babam kurban kesmeyeceğiz diyor.Annemse sanki gökten kendisine vahiy inmişcesine tutturdu kurban diye.Maaşından bi 500 lira ayırmış.Bir sürü gereksinimim var bu ay.Telefonumun değişmesi gerekiyor.Küçük kardeşime telefon gerekiyor her hafta sonu ben kardeşimi dershaneye götürmek zorundayım.Sırf telefonu olmadığı için.Bıktım arkadaşlar bu kadar beton düşünceli bi ailede yaşıyorum.Nasıl vazgeçirebilirim bu kurban işinden eğer o para verilirse bütün ihtiyaçlarımız borca binecek.
Telefon aldırmayı biliyorsun.
+1
+2 Hatta sakın kurban kestirma. Kendine bir tane IPhone aldır. Çünkü IPhone senin yerine ibadet edecek. Hatta alınca Kurban yaz, 3360'a gönder kurban kesmiş ol.
NOT: Sakın denemeyin.
Kurban tabii ki önemli bir ibadettir çoğunuz bunu söylemişsiniz ama işin bir de şu tarafı var ki borcu olan kurban kesemez. Peygamber efendimiz(s.a.v.) bunu özellikle belirtmiştir kurban kesecek kişi borçlu olmamalıdır!
Annen hacca gitmediğine göre kurban kesmesi farz değil
quote:
Orijinalden alıntı: Knight of Night
Kurban tabii ki önemli bir ibadettir çoğunuz bunu söylemişsiniz ama işin bir de şu tarafı var ki borcu olan kurban kesemez. Peygamber efendimiz(s.a.v.) bunu özellikle belirtmiştir kurban kesecek kişi borçlu olmamalıdır!
+1
Bizim de birsürü borç var kesemedik bu sene. Seneye inşallah
quote:
quote:
Evet bende katılıyorum telefon temel ihtiyaç değil.
az iken vermeyen çokken hiç vermez dicem ama buraya uymayacak.....annene şöle de...eve lazım olan para camiye haramdır.....bunu gibi birşeyler de....
quote:
Telefonunun değişmesi gerektiğini söylüyorsun ama 'alo demek için' değiştirmek istiyorsun. Peki elindeki "alo" demek için yeterli değil mi? Diyeceğin "alo"nun görüntülü mü olması gerekiyor yoksa? İyi kötü bir cep telefonu şu anda en az bir küçükbaş hayvanın yarısı kadar fiyattadır.
Ayrıca yine kendin söylemişsin; annen kendi maaşından 500 TL ayırmış, bu miktar büyük başa 1/7 hisse ile girmek için bile fazla. Annen bu parayı ayırabiliyor ve kurban kesmek istiyorsa hiç kimse ibadetini gerçekleştirmesine engel olamaz. Sen de istediğin telefon belki birkaç ay sonra alırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: maghapas
sen yine şanslısın 5,5milyarda kalmış baban benim babam 1trilyona yakın borç yaptı saçma salak yerlere harcadı..
Ne işle meşgul sorması ayıp?
Toplumda,bilinçaltına yerleşmiş tabulardan birisidir bu olay,sırf elalem görsün diye kurban kesilir,kesilen kurban da,buzdolabı,dondurucu vb... istiflenir.
Kısaca kendini kandırmaktan başka birşey değildir bu olay.Şekilcilik cahil toplumların vazgeçilmez bir unsurudur.Bu olay da,din şekilciliğinin bir tezahürüdür.
Biz de kestiğimiz kurbanı,1-2 öğünlük kendimize alıp,direkt olarak dağıtırız,ya da kuruma veririz,ya da eşdeğerini fakir insanlara para,vb... olarak veririz.
quote:
Orijinalden alıntı: _ByLrBnGLdM2_
quote:
quote:
+1
Gereksinim diyor adam.Gerekiyorsa alacak elbet.Belki dershaneye falan gidiyor lazım oluyor sonuçta ailesi ile iletişim için gerekli bişey.
Bence ailede beton düşünceli olan kişi sensin.
quote:
Orijinalden alıntı: The_ProféssionaL
Bence ailede beton düşünceli olan kişi sensin.
+1
Kurban berekettir, kurban olan yerde savaş olmaz, daha sayamayacağımız birçok şey var. İyidir kessin boşver. Sen de kardeşini götür getir işin ne.
adam borcumuz var diyo bazıları hala kurban diyo. bi kere kurban kesmen için 0 borcun olması üstünede kurbana vereceğin paradan sonra bi miktar paranın kalması gerekiyo.