Şimdi Ara

Annem borcumuz olduğu halde israrla kurban kesicem diyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kuran sadece kan akıtmak degildir bi ibadettir yapılması gerekir eger inanaclı biri isen annene bu konuda hak veriyorum fakat borc altındayken yapılmaz
  • Sana telefon almalarındansa kurban kesmeleri daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tremorr

Tech.turk telefonu alo demek için alıyorum iphone 3g supreme black değil alacağım telefon.İnan bana kurban kesmemek bizim için daha hayırlı olacak.

İşte bunu hiç bilemezsin.500 TL hayatını değiştirmez Bari kurbana gitsin annenin de gönlü olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ByLrBnGLdM2_

quote:

Orijinalden alıntı: Tech. Türk

quote:

Bu sene babam 5,5 milyar işinde zarara uğradı.İşi tekstil.Babam kurban kesmeyeceğiz diyor.Annemse sanki gökten kendisine vahiy inmişcesine tutturdu kurban diye.Maaşından bi 500 lira ayırmış.Bir sürü gereksinimim var bu ay.Telefonumun değişmesi gerekiyor.Küçük kardeşime telefon gerekiyor her hafta sonu ben kardeşimi dershaneye götürmek zorundayım.Sırf telefonu olmadığı için.Bıktım arkadaşlar bu kadar beton düşünceli bi ailede yaşıyorum.Nasıl vazgeçirebilirim bu kurban işinden eğer o para verilirse bütün ihtiyaçlarımız borca binecek.

Telefon aldırmayı biliyorsun.

+1

+1907

• durumunuz yoksa kesmesin borç içinde yüzerken kurban kesmenin bir manası yok.Hele kesipte hepsini kendiniz yerseniz kurban kurban olmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesaygün

quote:

Orijinalden alıntı: _ByLrBnGLdM2_

quote:

Orijinalden alıntı: Tech. Türk

quote:

Bu sene babam 5,5 milyar işinde zarara uğradı.İşi tekstil.Babam kurban kesmeyeceğiz diyor.Annemse sanki gökten kendisine vahiy inmişcesine tutturdu kurban diye.Maaşından bi 500 lira ayırmış.Bir sürü gereksinimim var bu ay.Telefonumun değişmesi gerekiyor.Küçük kardeşime telefon gerekiyor her hafta sonu ben kardeşimi dershaneye götürmek zorundayım.Sırf telefonu olmadığı için.Bıktım arkadaşlar bu kadar beton düşünceli bi ailede yaşıyorum.Nasıl vazgeçirebilirim bu kurban işinden eğer o para verilirse bütün ihtiyaçlarımız borca binecek.

Telefon aldırmayı biliyorsun.

+1

+2 Hatta sakın kurban kestirma. Kendine bir tane IPhone aldır. Çünkü IPhone senin yerine ibadet edecek. Hatta alınca Kurban yaz, 3360'a gönder kurban kesmiş ol.

+sonsuz

annen adına üzüldüm, senin gibi bir evlat yetiştirdiği için...
    forum köşelerinde anneni eleştirmen rezil bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Toplumda,bilinçaltına yerleşmiş tabulardan birisidir bu olay,sırf elalem görsün diye kurban kesilir,kesilen kurban da,buzdolabı,dondurucu vb... istiflenir.

Kısaca kendini kandırmaktan başka birşey değildir bu olay.Şekilcilik cahil toplumların vazgeçilmez bir unsurudur.Bu olay da,din şekilciliğinin bir tezahürüdür.

Biz de kestiğimiz kurbanı,1-2 öğünlük kendimize alıp,direkt olarak dağıtırız,ya da kuruma veririz,ya da eşdeğerini fakir insanlara para,vb... olarak veririz.

Eşdeğerini fakir insanlara para vb. vermiş olmakla kurban ibadeti yapılmış olmaz.Bu sadaka olur.
  •  Annem borcumuz olduğu halde israrla kurban kesicem diyor.
  • Adam telefonum yok demiş size anlamıyor musunuz? Bu devirde "kurban kestin mi" değil, "telefon numaranı alabilir miyim?" diye sorarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 27 Kasım 2009; 20:40:18 >
  • @Riqimaru resimle neyi anlatmaya çalışıyorsun.Bu çeşit görüntüler dünyanın her yerinde her milletde var.Hatta ölen hırant dinkte ayakkabısı delikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 27 Kasım 2009; 20:44:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut

Adam telefonum yok demiş size anlamıyor musunuz? Bu devirde "kurban kestin mi" değil, "telefon numaranı alabilir miyim?" diye sorarlar.

Evet n97 alıyorum hayırlı olsun arkadaşlar.Kardeşimede bi iphone 3gs black alıyorum.Geriye kalan parayıda kızlarla yicem.Nasılsa paramız bol.5,5 milyar zararamı girmişizki kurban kesmiyeceğiz.Aman olurmu yok kurban kesmezsek olmaz.Bu devirde kurban kesmemek,millete hava atmamak olur milletin gözüne sokmamız lazım müslüman olduğumuzu.
  • Afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enl600

@Riqimaru resimle neyi anlatmaya çalışıyorsun.Bu çeşit görüntüler dünyanın her yerinde her milletde var.Hatta ölen hırant dinkte ayakkabısı delikti.

neden 500 TL telefon alacağına 100 TL'lik telefon alsa olmaz mı? Konuşamaz mı onunla? Ben samsung'un kapaklı modellerini kullanıyorum, Bende 18 yaşındayım. Ben de bilirim süper telefonlar kullanmayı. Şimdilik daha düşük modelde alsın bence. İleride kendisine daha iyi telefon alır, sonra eskisini kardeşine verir.

Biraz vakur olun. 500 TL'lik telefon taşıyacağına daha düşük modelde kullan. Demiyorum 331o al ama madem amacın sadece konuşmaksa, 500 TL'yi bir telefona verme derim. Telefon yerine, kurban kes. Kurban kesersen korkma paran eksilmez. Paranın bereketi artar. Bakarsın ilerde hem kurban kesersin, hem de normalden daha iyi telefon alırsın.

Yahu satsam 45 TL etmeyecek kullanıyorum, çok da rahatım. Bence telefona 500 TL vermek çok saçma.

Yinede sen bilirsin.

• Ee kestiniz mi kurbanı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangstar

durumunuz yoksa kesmesin borç içinde yüzerken kurban kesmenin bir manası yok.Hele kesipte hepsini kendiniz yerseniz kurban kurban olmaz zaten.

hımm basmışsın fetvayı bakıyorum bari yazdığın kitap falan varsa söyle'de bi göz atalım hangi kaynakları kullanmışsın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.