Şimdi Ara

Annem KOAH olmuş. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • K. Bakmayin ama bu mereti icen sonuclarinada katlanmka zorunda. Zararlarini bile bile sirf zevk icin sigara iciyorsan sonuclarina katlancaksin. Hic masum bir sey degil bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam da vardı. Nefes darlığı ile alakalı. Buna rağmen sigara içmeye devam etti. Oksijen makinesi de kullanıyordu günün belli saattlerinde. Sigarayı 2008 de bıraktı. 2 sene sonra vefat etti. Sigarayı bırakmakta çözüm olmuyor bazen. Allah acil şifalar versin.
  • Dedemi bu hastalıktan dolayı 2009'da kaybetmiştik. 45 senedir sigara içiyordu. Umarım en kısa zamanda iyileşir. Geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler son yıllarda hiç iyi şeyler yaşamadık zaten bir de bu çıktı başımıza ama kendisi bırakacak iradeye sahip bir iki arkadaş densizlikte bulunmuş bir şey demiyorum onlara hepinize teşekkürler

• İnşallah sen de içmiyorsun?

• Benim dedemde koah şimdi köyde inşallah iyi gelir havası.Annede geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun hocam Allah acil şifalar versin

• quote:

Orijinalden alıntı: Boomcu

İnşallah sen de içmiyorsun?

İçmiyorum hocam , anneme çok dedim bırak diye.

• Çok geçmiş olsun hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medeniyetsiz

quote:

Orijinalden alıntı: Boomcu

İnşallah sen de içmiyorsun?

İçmiyorum hocam , anneme çok dedim bırak diye.

Geçmiş olsun

• Gecmis olsun.

O resimdeki nasil bir soluk borusudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

Allah acil sifalar versin hocam seni az bucuk taniyorum, iyi niyetli bir arkadasimizsin. Senin adina uzuldum. Umarim en kisa surede iyilesir.

Teşekkürler hocam...

• Dabbe'tül Arz'ın Yeni Adı KOAH... Sigarayı bırak telkinlerimize bir sigara yakarak karşılık veren, ekranlarda KAMU SPOTU olarak yıllardır izlediğimiz reklamları görmezden gelen annem sahnede… 40 yıllık sigara geçmişiyle...

2015 Kasım ayında gözlerindeki şişlik nedeniyle hastaneye götürdük. Alerji için damla verilerek geri gönderildi. Sonrasında kahvaltı, öğle, akşam yemeklerinde masada şekerleme yapan, misafirlerle konuşurken uyuyakalan, dili, parmakları, burnu mosmor ve uykusunda sayıklayan bir kadına dönüştü annem. O dönemde bilincinin çok açık olduğunu sanmıyorum. Bunu fark ettik ve bölgede bilinirliği olan bir özel hastaneye götürdü babam annemi. Bir takım testler ve kontrollerin ardından KOAH olduğunu öğrendik.

Ardından da her şey yolunda giderse bir iki yıl bu şekilde yaşayabileceği söylendi. Ancak bir sonraki kontrole gelme konusu açılınca ‘isterseniz birkaç ay sonra bir uğrayın’ demesi doktorumuzun o bir iki seneyi de beklemediğini ortaya çıkardı. Bizi umutsuzluğa iten şey de buydu. Çünkü o bir doktordu, bu konunun uzmanıydı ve en iyisini bilirdi. Çok sevdiğim Aysel ablam kan gazının ölçülmesi gerektiğini söylerken doktorumuz bundan hiç bahsetmemişti. Sonrasında ise kandaki oksijen oranının normal değer aralığında olmasının ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk.

Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı... Akciğerdeki hava kesecikleri zarar görmüş. Oksijen dolması gereken keseciklere uzun yıllar sigara dumanı doldurulmuş, yapısı bozulmuş. Bu hastalık aslında yıllar öncesinden sabah öksürüğü, balgam ile alarm vermeye başlarmış, önem veren sigarayı bırakmaya çalışır, umursamayan pencere açık yattım, yağmurda ıslandım, boğazımda gıcık var, tükürük kaçtı gibi bahaneler üreterek can dostu sigarasını tüttürmeye devam edermiş…

Hastalığın biz öğrendikten sonraki ilk safhası uyuklamaların artışı, çok daha çabuk yorulma, iştah kesilmesi, karın bölgesi, gözler ve ayaklarda şişlik olarak kendini gösterdi. Biz de destek olarak ailece diyete başladık çünkü kilonun da olumsuz etkisinin olduğu K.K.Y. kronik kalp yetmezliği KOAH hastalığının üstüne çıkageldi.

Bu arada aile içerisinde de duyuldu annemin rahatsızlığı. Yine de yakıştıramıyorduk ona bu hastalığı. Yıllar önce akciğer kanseri teşhisi konulup bu hastanede uygun tedavi ile hastalığın pençesinden kurtulan teyzem, kendinin de test edip onayladığı göğüs hastanesine gitmemizi önerdi. Annem vazgeçecek bir kadın asla olmadı bu yüzden de çok sevdiği küçük kız kardeşini dinledi. Bu kararla annemi götürdüğümüz Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi’nde konulan teşhis ve buna uygun tedavi ile birlikte bu hastalık şükürler olsun ki bizim için kabus olmaktan çıktı. Bu da şunu gösteriyor: insanın korkması gereken hastalığın kendisinden ziyade doğru doktoru bulamamak ve doğru tedaviyi görememektir. Biz bu göğüs hastanesini tercih ederek doğru yere geldiğimizi anladık.

15 günlük sıkı takip, teşhis ve doğru tedavi ile annem evine sağlıklı bir şekilde geri döndü. İleri derecede akciğer yetmezliği, kalp yetmezliği ile hayatına devam ediyor. Günde 15saat oksijen alıyor. Bu bile bizim için harika bir gelişme. Şimdi ise üç yaşındaki torununa hırka örmekle meşgul, günlük egzersizini de asla ihmal etmiyor. O bizim evimizin neşesi, onsuz inanın evin tadı tuzu yok. Bunu da yokluğunda anladık…

Başta doktorlarımız Serir Hanım, Mehmet Bey ve Türkan Hanım olmak üzere, birimde çalışan Nezir Bey, Günay Bey, desteğini esirgemeyen Emin Bey’e ve çalışan diğer tüm sağlık personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunar, bu hastalıktan muzdarip olan herkese Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi’ne uğramalarını tavsiye ederiz.

• bizim komşuda bu hastalığa yakalanmış sigaradan dolayı geçen hafta sabah bi uyandım komşunun kızı bide babam kalk zavit amcan felç geçirmiş ambulans a götürelim dedi

adamın tipini gördükten sonra sağlığın bir kez daha ne kadar önemli olduğunu anladım

allah sabır versin ne diyim

sigara içerseniz felçde olursunuz ölürsünüzde sigara içmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.