Şimdi Ara

Annenin evladına olan sevgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gelen kutusuna düşen ve gözüme takılan bir e-posta. Az daha her zamanki SPAM postalardan sanıp siliyordum. Bir bölümünü paylaşmadan edemedim. Annelerimizin bizlere olan sevgilerinin sınırlarıyla ya da sınırsızlığıyla ilgili güzel bir paylaşım.

Fotoğrafları bizlere aktaranların dediğine göre "son nefesini verecekken bile" halâ başında ağlayan oğlunu düşünen bir vefakâr anne.
    Öyle sanıyorumki Filistin'de ya da Lübnan'da çekilmiş fotoğraflar. Uzun süredir bu fotoğraflar internet ortamında bir çok forumda ve e-posta gruplarında paylaşılıyormuş. Ben yeni farkettim.

quote:

Belki annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü bilemezsin. Ancak evlenip çocuk sahibi olduktan sonra annelerin çocukları için taşıdıkları sevginin büyüklüğünü anlarsın! Şimdi anlattıklarımdan sonra annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü hissetmiyorsan senin kalbinin çorak bir araziden farksız olduğunu kabul etmelisin...

Annenin evladına olan sevgisi

Gerçekte bu anne oğlunun elleri arasında can verdi

Fakat bir dakika! Gördüğünüz gibi ölüm anında bir şeyi unutmadı: oğlunun yanaklarındaki göz yaşlarını silmeyi...

Ve toprağa girmezden önce hakiki sevginin hikayesini tarihin satırlarına kaydetmeyi...
    İşte bu durakta avuçlarını kaldırdı ve sanki şöyle diyordu "Sen önemlisin ey oğlum, seni kim koruyacak sana kim yardım edecek? Bu gece senin kederlerini kim duyacak, senin sevdiğin şeyleri sana kim pişirecek, elbiselerini nerede yıkayacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan79 -- 30 Ağustos 2009; 5:47:29 >

• Henüz annelik nedir bilmiyorum ama bu görüntülerin ne anlattığını anlamak için anne olmak gerekmez sanırım.Çoğu zaman annelerimizle olur olmaz tartışırız,onlara karşı geliriz vs.bir gün gelecek ölümü düşünmeden.Hep cahilliğimize verirler,çocuktur derler,asla kin tutamaz bir öpücükle hemen sarılıverirler.Anne yüreği bence bambaşka en büyük hataları da yapsan yine annenin karşısında biricik evladı olursun.

İşte bu resimlerde de gördüğümüz gibi,anneler ölürken bile evlatlarını düşünürler.Eminim yerde kanlar içinde yatarken düşündüğü ölmesi değil evladına artık kimin bakacağı ve halinin ne olacağıdır.

Anne sevgisinin sınırları hakkında benim de küçük bir hikayem var.

Annesiyle yaşayan bir adam bir kızı çok sevmekte ve onun için her şeyi yapabilecek durumdadır.Bir gün kıza evlenme teklif eder.Kız ise annene benden çok değer veriyosun,bana değer verdiğini kanıtlaman gerekiyor,eğer annenin yüreğini bana getirirsen seninle evlenirim der.Bunun üzerine adam düşünür taşınır,kızdan vazgeçemeyeceğini anlar.Annesini uyurken öldürür ve kalbini yerinden çıkarır.Elinde annesinin kalbiyle merdivenlerden inerken yuvarlanır ve kalbi elinden düşürür,yere düşen kalpten bir ses duyulur;

''Yavrum,bir yerin acıdı mı?''

Adam çok pişman olur yaptığına ama artık iş işten geçmiştir.

Radyoda dinlemiştim bu hikayeyi.Aslında mecazi anlamda bir hikaye ama anne sevgisinin sınırlarını sonuna kadar hissettiriyor ki anne sevgisi bence sınırsız

• Gurbetteykende ne koyuyo beee. Bu fotolardan sonra annemin değerini çok daha iyi anladım. Çok çok teşekkürler.
    Bu fotoları İsraillilere hediye ediyorum. Belki biraz insan olmalarına belki biraz adam olmalarına katkı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sen@y
    Anne sevgisinin sınırları hakkında benim de küçük bir hikayem var.

Annesiyle yaşayan bir adam bir kızı çok sevmekte ve onun için her şeyi yapabilecek durumdadır.Bir gün kıza evlenme teklif eder.Kız ise annene benden çok değer veriyosun,bana değer verdiğini kanıtlaman gerekiyor,eğer annenin yüreğini bana getirirsen seninle evlenirim der.Bunun üzerine adam düşünür taşınır,kızdan vazgeçemeyeceğini anlar.Annesini uyurken öldürür ve kalbini yerinden çıkarır.Elinde annesinin kalbiyle merdivenlerden inerken yuvarlanır ve kalbi elinden düşürür,yere düşen kalpten bir ses duyulur;

''Yavrum,bir yerin acıdı mı?''

Adam çok pişman olur yaptığına ama artık iş işten geçmiştir.

Harika bir hikayeymiş. Paylaştığınız için teşekkürler.

• İçim parçalandı
  • Annelik iç güdüsel bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Annelik iç güdüsel bildiğim kadarıyla.

Hormonsal diyelim. Bebeğin anne rahmine düşmesiyle salgılanmaya başlanan LTH (prolaktin) hormonu annelik iç güdüsünü ortaya çıkartır.
  • Çok güzel bir paylaşım.
    İçim bir garip oldu :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

Çok güzel bir paylaşım.
    İçim bir garip oldu :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.