Şimdi Ara

Anno 2205 (2015) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anno nın önceki serilerinide canımız çıkardı halka hamburger, şarap, yetişereceğiz diye, şimdi bakıyorum da 10 yaş altı için olmuş oyun. ne kaynak derdi var ne saklama derdi ne para derdi. ha oyun kötü mü olmuş, bence değil ama kolay hemde aşırı kolay. anno ya saygımdan bunu da bitiririm muhtmelen. tek seferde bitir kapat oyun olmuş. tekrar oynanmaz
  • eski oyunların hastası olarak oturdum başına ama çözene kadar aralıksız 5 saat oynadım.

oyunda 3 bölge var. dünyanın sıcak iklim bölgesi, soğuk iklim bölgesi ve ay. bu üç bölgede kendi aralarında üçer bölgeye ayrılıyorlar ve her bölgenin kendine has enerji, yiyecek ve maden kaynağı var.

etki alanı sadece sıcak iklim olan yerlerde yok. kutuplarda binaları sıcak alanlara, ayda ise meteor yağmurlarıan karşı zırhlı alanlara kurmak zorundasınız. oyuna para kazanmak zor değil bina yapıp nüfusu artırdıkça geliriniz artıyor!! neden arıtıyor çözemedim gerçi saçma olmuş. ticaret olayı sıfır. çeşitli bölgelerden hammade ile halkın ihtiyacını karşılıyorsunuz halk size para veriyor!! mesela yemek olayını sıcak bölgelerden karşılarken alüminyum madenleri kutup bölgesinden getiriyorsunuz. ama kendi bölgeleriniz arasında. diğer bölgeler ile iletişim sıfır. arada ticaret gemilerine sadıran rakiplerle savaşmak dışında pek aksiyonumuz yok. deniz savaşlar güzel olmuş ama nispeten kolay görevler var ve kendilerini tekrar ediyorlar. bizim herhangi bir ticaretimiz yokken kimin gemisini kurtarıyoruz orasıda muamma. gerçi oyunun üç zorluk seviyesi var ben orta zorlukta oynadım nispeten kolaydı diyebilirim.

toprağa bağlı gelişimleri sıcak iklim bölgesinde, teknolojik gelişimleri kutup bölgesinde, nadir metalleri ise ay bölgesinde bulabiliyorsunuz. oyundaki pazar sitemi tırt. 5 saat boyunda adam gibi işime yarayacak bölgemde olmayan bir materyali pazarda bulup alamadım. olduğu zaman da en fazla 15-20 tane oluyor ki oyunda çok birşey ifade etmiyor bu rakam. illa ticaret limanındaki küçük görevler var o görevlerden sizin işinize yarayacak metali veren görevi bulup tamamalyacaksınız ki işinizi görebilesiniz. bölgelerde rakiplerinizde var ama ben becerip bu adamlarla ticaret yapamadım. ancak gel bölgeyi sana şu fiyata satayım diyip duruyorlar. lan pirinç vereyim, portakal suyu vereyim, et vereyim bana petrol ver diyemiyorum. yada ben beceremedim. 20. levelde bıraktım belki daha ilerde açılıyordur bu özellik bilemedim.

bu arada oyun sizi bir an önce şehri büyütmeye farklı adalara yönlendirmeye kalkıyor kutup bölgesi neyse de ayda koloni kurmak ciddi anlamda pahalı. kutuplara teknolojik gelişmeler için mecbur gidiyorsunuzda ay bölümüne ekonomiyi iyice sağlama almadan bulaşmayın.

grafik olarak gtx 970 ile oynadım bütün ayarları fullesemde oyunu akıcı olarak oynatabiliyor. grafiklar harika bu arada. şehri iyice büyütnce oturup sadece şehri izlemeye başladım. şu grafikleri daha iyisini hak ediyor bence. keşke eski oyunları şu grafik motoruyla yapsalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 6 Kasım 2015; 18:08:02 >

• Arkadaşlar ciddi ciddi 1404 ve 2070'i oynayanlar bu oyuna en fazla 1 saat dayanır. Resmen oyunu bitirmişler, sorarım size nerede ticaret, nerede politika, silahlanma yarışı, doğal felaketler, müttefiklikler, birbirine zıt taraflar?.. Anno 2205 oyundan çok bir alfa sürümündeki test oyununa benziyor. Kutuplarla Ay'ı eklemişler diye tamam deyip çıkarmışlar oyunu. Yazık gerçekten, bu insanlar hiç mi düşünemediler.
  • Beyler haritalardaki sector project olanları nasıl alıyoruz mesela ilk barajlı olan haritayı seçtim barajı alamıyorum 0% gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

Beyler haritalardaki sector project olanları nasıl alıyoruz mesela ilk barajlı olan haritayı seçtim barajı alamıyorum 0% gösteriyor

barajın yanındaki uçağın verdiği görevleri yapıyorsun açılıyor +1000 ve +2000 enerji veriyor..
  • aiolos A kullanıcısına yanıt
    Tüm Anno sevenlere selamlar. Yıllar önce korsan CD'lerin yaygın olduğu zamanlarda ilk PC'mi alarak (AD 1999 :) ) Civilization serileri ile strateji sever oldum. O sıralar Caesar III, Civ 2 falan saatlerde deliler gibi oynadım. Sonra Caesar serisinin Pharaoh, Cleopatra, Zeus, Emparor gibi devamlarını bitirdim. Arada sadece bir Anno oyunu karıştı, Anno 1602, onu da baya beğenerek oynamıştım. Geçenlerde steam'dan Anno 2205 alayım mı diye bakarken yorumlar beni almaktan vazgeçirdi. Yeni nesil Farmville tarzı stratejileri sevmem, bu da ona dönmüş gibi.

Özellikle aiolos'a sordum, ama soru genele, serinin hepsini oynayan biri hangisini tavsiye eder? Herkesin beğenisi farklı da olsa kişisel yorumlar da benim için önemli, özellikle birden fazla bu seriden oyun oynayanlar kıyaslarsa. Daha eski tarz seven biriyim, detaylarla uğraşmayı severim (ama detay içinde oynanabilirliği kaybetmeden), kaynak sistemi iyi olmalı ama sıkıcı olmamalı (dandirik bir kaynağı 1 milyon biriktirme görevi için 3 gün kastırmamalı), bir de serbest olmalı, çeşitli haritalar, farklı şehirler, ucu açık oyun, tek senaryoya sıkışmamalı. Genel baktığımda 1404 popüler gibi. 1503, 1701 de fena değil gibi. Aslında gelecekte geçen senaryolar da hoşuma gider (Civilization Beyond Earth ya da Alpha Centauri gibi), bu nedenle 2070'i de merak etmedim değil .

Steam'da yok eskiler, Gog'da falan var gördüğüm kadarı ile. Tavsiye verirseniz sevinirim.

• Hocam eski zamanı konu alması sebebiyle şahsi favorim 1404. Ancak 2070'te 1404 kadar kaliteli bir oyun. Hangisi daha çok ilginizi çekerse onu oynayabilirsiniz.
  • aiolos A kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Öncelikle 1404'e bakayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler biraz oynadım oyunu ama bir yerde takıldım .superalloy üretip köprü yapılması gerekiyor ama bir türlü superalloy üretmeyi beceremedim bilen arkadaş varsa bir el atsın.
  • chamicals2 kullanıcısına yanıt
    Diğer gezegende üretip onu lazım olan gezegene kargolayacaksın. Biraz ilerle karlı gezegende görürsün o materyali.
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Karlı gezegeni açtım.Henüz hakim olamadığım için oyuna kargolamayı bilmiyorum. Akşam deneyeceğim.Oyun bana çok basit geldi yapısı bunun yerine sims city oynasam daha iyi
  • Uzay kargo istasyonunu geliştiremiyorum :( attract a population of miners diyor. Ben de değer 42/50 ve bunu nasıl 50ye çıkarıcam bilmiyorum. Nüfus artırdım olmadı naptımsa olmadı. Bilen arkadaşlar varsa sevinirim.
  • Oyunu 32 lvl'a kadar oynadım.
    Anno serisini seven biri olarak beklediğimi şu ana kadar bulamadığımı da belirtmek isterim.
    Oyunun şu ana kadar geçen kısmında besle büyüt gibi, yeni sektör besle büyüt, uzaya çık besle büyüt.

En azından oyunun şu ana kadar geçen kısmında sonrada geleceğini sanmıyorum;
    Askeri yapı yok
    Silahlanma yok
    Komşu sektördekiler ile savaş da ilerleyen zamanda olmayacak gibi duruyor.

Ne yapacağız besle büyüt!
  • Eskiye ne zaman dönecekler merakle bekliyorum...Uzay felan benim ilgimi çekmedi açıkcası..Anno 1404 ü hala oynuyorum..
  • Anno serisini bitirmişler resmen
    Anno sever olarak oyunu tekrar kurdum deneyeyim dedim oyunun dandikliğini geçtim bugdan geçilmiyor.
    Oynadığım oyunlarda max lvl göreme gibi bir takıntım var maalesef sanırım 5 nci kez 105 lvl geldim her seferinde sectör özel görevlerinden birisi takıldı.
    Kapatıp siliyorum bir dahada davaso gelmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

Arkadaşlar ciddi ciddi 1404 ve 2070'i oynayanlar bu oyuna en fazla 1 saat dayanır. Resmen oyunu bitirmişler, sorarım size nerede ticaret, nerede politika, silahlanma yarışı, doğal felaketler, müttefiklikler, birbirine zıt taraflar?.. Anno 2205 oyundan çok bir alfa sürümündeki test oyununa benziyor. Kutuplarla Ay'ı eklemişler diye tamam deyip çıkarmışlar oyunu. Yazık gerçekten, bu insanlar hiç mi düşünemediler.

1404 alınır mı hocam şimdi
  • bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    1404 ve 2070 her daim alınıp oynanacak bir oyun. Fakat 2070'i Steam'den alanlar Uplay aktivasyon kodunu girerken sorun yaşıyorlarmış, kimse Steam'dan almasın diyorlar. 1404 için de aynı sorun var mıdır bilemeyeceğim maalesef.
  • Valla ben yine Anno 1602' ye başladım. Gelmiş geçmiş en keyifle oynadığım oyun. Geçen gün kaptırdım saate bir baktım 8 saattir hiç kalkmadan oynamışım. Hani sigara tiryakisiyim onu bile ututturdu namussuz oyun

ÜŞÜYORUZ...
  • Oynayan varmı türkçe yama filan varmı bu oyunun.
  • Bu oyunda skirmish tarzı birşey yokmudur ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.