Senin adaya baktıktan sonra kendi adamdan iğrendim
Böyle bir düzen yapmaya çalışsam elimde patlar diye korkuyorum. Siz sonradan bozup da mı yaptınız ? Nüfusun yarısı kaçmadı mı o sırada ?
hocam tabiki sonradan bozup yaptım, işim gücüm bozup yeniden yapmak oldu adayı zaten. Nüfusu kaçırmamak için önce para-kaynak biriktiriyorum, sonra taşıyacağım yerin altyapısını hazırlayıp sonra binaları taşıyorum,bir de bir seferde değil parça parça yapıyorum. pioneerlar için küçük marketplace ve carpenter , vassal lar için ekstradan chapel yetiyor nüfusu kaçırmamak için. Yine de biraz zarar oluyor ama geliyorlar sonuçta yine. Şimdi adanın kuzey sektörü de açılsın, buğdayları oraya taşıyacağım evlere yer açmak için.
Hocam pioneerlar yakınlarda chapel yok diye girmiyorlar, ünlem duruyor evin üstünde. Sizde nasıl market ve carpenter yetiyor anlamadım
browser oyunu olarak görüntüsü aşırı iyi ama oyun çok buglu
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
ne gibi buga rastladınız?
quote:
Orijinalden alıntı: Executor06
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
ne gibi buga rastladınız?
mesela evleri taşırken bazen sorun oluyor ve taşınmıyor.
ben hiç yaşamadım, yukarıdaki arkadaş da adayı komple baştan düzenlemiş. yaşasaydı o da yaşardı heralde.
Download yaparken falan dediğin gibi işlemler olmayabiliyor o da internet hızını kullandığımızdan vs.
quote:
Hocam pioneerlar yakınlarda chapel yok diye girmiyorlar, ünlem duruyor evin üstünde. Sizde nasıl market ve carpenter yetiyor anlamadım
Arkadaşlar insanlar ilk yerleşirken herşeye ihtiyaç var birşey eksik olsun yerleşmiyorlar. Ama ev bir kere full olduktan sonra yerini değiştirirseniz evden çıkmıyorlar. Pioneer için sadece market yeterli vassal market, carpenter ve chapel önce evi fulleyip sonra başka yere taşıyın...
Aradığım bilgi buydu, sağol.
quote:
Orijinalden alıntı: eminmetehan
quote:
Arkadaşlar insanlar ilk yerleşirken herşeye ihtiyaç var birşey eksik olsun yerleşmiyorlar. Ama ev bir kere full olduktan sonra yerini değiştirirseniz evden çıkmıyorlar. Pioneer için sadece market yeterli vassal market, carpenter ve chapel önce evi fulleyip sonra başka yere taşıyın...
Evet aynen bu şekilde, bunu uyguluyorum ben de, herşeyin olduğu bir yerde evleri geliştirip dolunca başka yere taşıyorum. Bu ayrıca epeyce kar etmeyi de sağlıyor. Pioneer ve vassal larım hep bu şekilde minimum gereksinimle duruyorlar. Bina taşırken bug değil de lag (gecikme) oluyor sıklıkla, adayı değiştirip sonra tekrar geri gelince düzeliyor, tek adanız varsa oyundan tekrar çıkıp girmek de düzeltiyor.
bende bayadır oynuyorum oyunun bugları var ama daha betada oyun nick"mustafa-" klan"strateji"
quote:
Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı
2 ada arasında sürekli nakliye nasıl yapılıyor ?
continuous seçersen devamlı gönderir
Eski serilerini çok oynamıştım. Online ı nasıl acaba? Önerir misiniz?
Hocam kuzeydeki bölümü açtınız sanırım, fresh water yani tatlı su kaynağı orayı açınca mı ortaya çıkıyor ? Paper Mill kurmam lazım ama muhtemelen orayı açmam gerekiyor diye düşünüyorum ?
quote:
Hocam kuzeydeki bölümü açtınız sanırım, fresh water yani tatlı su kaynağı orayı açınca mı ortaya çıkıyor ? Paper Mill kurmam lazım ama muhtemelen orayı açmam gerekiyor diye düşünüyorum ?
Evet kuzeydeki 6. bölgeyi açtım, orada paper mill kurulabilecek dört yer var da ben daha o işle ilgilenemedim, nüfus arttıkça diğer üretimler yetmemeye başlamıştı nüfusu artırmayı bırakıp altyapıya yöneldim birkaç gündür. Toplam nüfusum 6100, bunun 2700'ü merchant, 3000'e çıkabilmek için hazırlık yapyorum bu aralar, sonra ne olur bilemiyorum. @DarkEternal: ben öneririm, oyun ücretsiz zaten dene vaktin olduğunda.
Sonunda iki tane imperial house yapabildim. Ticaretle getirdiğim mallarla yükselttim bu evleri, benim çoğu üretim zincirim yok. Burada uzun süre daha ilerlemeden duracağım, yoksa çökecek her şey zor idare ediyorum durumu ithal mallarla. Şimdi azar azar üretimleri inşa edeceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: gebba
Sonunda iki tane imperial house yapabildim. Ticaretle getirdiğim mallarla yükselttim bu evleri, benim çoğu üretim zincirim yok. Burada uzun süre daha ilerlemeden duracağım, yoksa çökecek her şey zor idare ediyorum durumu ithal mallarla. Şimdi azar azar üretimleri inşa edeceğim.
Gelir, nüfus falan çok iyisin de niye 9. seviyedesin ? Görev yapmıyosun heralde Benim seninkini yarısı kadar nüfusum var seviye 10
quote:
quote:
Gelir, nüfus falan çok iyisin de niye 9. seviyedesin ? Görev yapmıyosun heralde Benim seninkini yarısı kadar nüfusum var seviye 10
evet pek görevlerle ilgilenmedim, gelirim de oradaki kadar değil, 600 altın civarında normalde, imperial'e yükseltmek için herşeyi ithal edip piyasayı geçici olarak doyurmuşken öyle yükseldi. hızlı gitmenin bedeli de komple tıkanmak oldu. şu an hiç ilerleyemiyorum. Ben minimum ihtiyaçlarla götürmüştüm işi hep, imperial yapıları için gereken malları kimse satmıyor ya da inanılmaz pahalı o nedenle kendim üretmem lazım, ada da doldu şu an. Yeni keşfettiğim adalara ufak ufak yatırım yapıp üretimleri başlatmam lazım, epey zaman alacak.
quote:
quote:
quote:
evet pek görevlerle ilgilenmedim, gelirim de oradaki kadar değil, 600 altın civarında normalde, imperial'e yükseltmek için herşeyi ithal edip piyasayı geçici olarak doyurmuşken öyle yükseldi. hızlı gitmenin bedeli de komple tıkanmak oldu. şu an hiç ilerleyemiyorum. Ben minimum ihtiyaçlarla götürmüştüm işi hep, imperial yapıları için gereken malları kimse satmıyor ya da inanılmaz pahalı o nedenle kendim üretmem lazım, ada da doldu şu an. Yeni keşfettiğim adalara ufak ufak yatırım yapıp üretimleri başlatmam lazım, epey zaman alacak.
bina giderlerin ne kadar üretime girişincede baya gider oluyor -3k yı geçti giderler
Arkadaşlar E3 şerefine 650 rubies dağıtıyolar. 16 hazirana kadar "2F5-EF9B-7894" kodunu "my profile" kısmının "Vouchers" tab'ından girerseniz kazanmış olacaksınız.
Not: US. serverındayım, diğer serverlarda kod farklılık gösterebilir.