Şimdi Ara

Anno online

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şehir kurma ve ekonomik simulasyon oyunlarının meraklısıysanız anno online açık beta başladı. Birkaç gündür oynuyorum ve çok sevdim, bu başlığı bu tür oyunlara ilgi duyanlara oyunu tavsiye etmek için açtım. Diğer anno oyunlarını oynadıysanız çok benzer yapıda ama online olduğu için çok yavaş ilerliyor şehrin gelişimi. Oyun internet tarayıcı üzerinden oynanıyor, 2B izometrik eski tarz hoş grafikleri var. Oyunda savaş yok, sadece ekonomik gelişme ve ticaret üzerine. Hatta ticaret de sonradan şehir belirli büyüklüğe ulaşınca açılıyor başta mümkün değil. Ben şu anda 2200 kişi nüfusa ulaştırdım şehrimi. Günde sabah akşam kısa süre ayırarak oynamak mümkün, tüm gün başında oynanacak oyun değil dediğim gibi yavaş ilerliyor kaynak biriksin diye beklemek gerekiyor. Oyun ücretsiz, işleri hızlandırmak için gerçek parayla alınan mücevherler kullanılabiliyor yoksa bedava yavaş yavaş oynamak mümkün.
    Ekte şehrimin genel görünümü mevcut (ayrıntılar seçilmiyor resimde, epeyce yaklaştırmak mümkün, grafikler detaylı).
    oyunun adresi:
    http://en.anno-online.com/en/homepage

Anno online

• 800 merchanta kadar oynadım beğenmedim. Ticaret sistemi aşırı dandik, her taraf bug dolu, savaş sistemi olmadığından bir süre sonra sıkmayada başlıyor. Hesabım duruyor denemek isteyen olursa özelden mesaj göndersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

800 merchanta kadar oynadım beğenmedim. Ticaret sistemi aşırı dandik, her taraf bug dolu, savaş sistemi olmadığından bir süre sonra sıkmayada başlıyor. Hesabım duruyor denemek isteyen olursa özelden mesaj göndersin...
    Bilgiler için teşekkürler, ben daha ilk merhcant'ı yapabildim, henüz ticaret de yapmadım, demek sonradan denge bozuluyor. Bıkana kadar oynarım ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gebba

Bilgiler için teşekkürler, ben daha ilk merhcant'ı yapabildim, henüz ticaret de yapmadım, demek sonradan denge bozuluyor. Bıkana kadar oynarım ben de.

Ticaret sistemini merak ediyordum dandik çıkınca oyunda online yapacak birşey kalmadı. Ticaret sisteminin her yanını beğenmedim. Ya alıyor yada satıyorsun ikisi aynı anda olmuyor. 400 ton ekmeği satışa çıkarttın diyelim 5 gün süre başlıyor bu süre zarfında başka hiçbir işlem yapamıyorsun. 2 gün satılmadı iptal etmek istiyorsun ama 750 ton olan depo hacmini doldurmuşsun iptal edince 400 ton ekmeği yer olmadığı için yok etmek zorunda kalıyorsun. Sonra buglı iptal et deyince etmiyordu en son sinirlenip bıraktım dahada girmem sanırım. Sadece adı Anno Online yoksa oyunda online denebilecek hiç birşey yok...

• quote:

quote:

Ticaret sistemini merak ediyordum dandik çıkınca oyunda online yapacak birşey kalmadı. Ticaret sisteminin her yanını beğenmedim. Ya alıyor yada satıyorsun ikisi aynı anda olmuyor. 400 ton ekmeği satışa çıkarttın diyelim 5 gün süre başlıyor bu süre zarfında başka hiçbir işlem yapamıyorsun. 2 gün satılmadı iptal etmek istiyorsun ama 750 ton olan depo hacmini doldurmuşsun iptal edince 400 ton ekmeği yer olmadığı için yok etmek zorunda kalıyorsun. Sonra buglı iptal et deyince etmiyordu en son sinirlenip bıraktım dahada girmem sanırım. Sadece adı Anno Online yoksa oyunda online denebilecek hiç birşey yok...

2 ada arasında sürekli nakliye nasıl yapılıyor ?

• Hâlâ devam edeniniz yok mu arkadaşlar ? 7. seviyedeyim, varsa oynayanınız burada sohbet edebiliriz heralde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Hâlâ devam edeniniz yok mu arkadaşlar ? 7. seviyedeyim, varsa oynayanınız burada sohbet edebiliriz heralde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

Bilmiyorum dostum, öyle birşeyin olduğuna emin misin? Ben sürekli elle yaptırıyorum.
  • quote:

quote:

Bilmiyorum dostum, öyle birşeyin olduğuna emin misin? Ben sürekli elle yaptırıyorum.

anno 1404 oyununda var hep online olamıyorum bunu sürekli elle ayarlıcaksak oynanmaz bu oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C36D8071F

quote:

quote:

anno 1404 oyununda var hep online olamıyorum bunu sürekli elle ayarlıcaksak oynanmaz bu oyun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,
    5000 kişi nüfusa ulaştım,1550 merchant'ım var. Henüz sıkılmadım ama ilerlemek epeyce zorlaştı artık, yeni çıkan yapılar çok pahalı.
    Sahip olunan iki ada arasında nakliye yapmak için önce bir gemi ve gemici (mate) yapmak lazım. Ada menüsünde ticaret yolu (routes) seçince hangi adadan hangi adaya hangi maldan ne kadar göndermek istediğinizi belirtiyorsunuz, yolun tek bir defa değil sürekli işlemesi için continuous seçeneğini de işaretleyin, mallar böylece gidip gelmeye başlıyor. Benim iki yan adam var, birinde hemp diğerinde herb yetiştirip ana adama taşıyorum sürekli.
    Diğer oyuncularla ticaret yapma kısmı çok zayıf, oyunu single player şeklinde oyunuyorum şimdilik. Belki oyun betadan çıkınca canlanır piyasa.
    (Arkadaşlar, yukarıda yazdığım şekilde adalar arası taşıma yolu kurarken continuous seçeneğini işaretlemeyi unutmayın, yoksa yol sadece bir kere çalışır ve gemi durur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gebba -- 29 Mayıs 2013; 17:29:39 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba,
    5000 kişi nüfusa ulaştım,1550 merchant'ım var. Henüz sıkılmadım ama ilerlemek epeyce zorlaştı artık, yeni çıkan yapılar çok pahalı.
    Sahip olunan iki ada arasında nakliye yapmak için önce bir gemi ve gemici (mate) yapmak lazım. Ada menüsünde ticaret yolu (routes) seçince hangi adadan hangi adaya hangi maldan ne kadar göndermek istediğinizi belirtiyorsunuz, yolun tek bir defa değil sürekli işlemesi için continuous seçeneğini de işaretleyin, mallar böylece gidip gelmeye başlıyor. Benim iki yan adam var, birinde hemp diğerinde herb yetiştirip ana adama taşıyorum sürekli.
    Diğer oyuncularla ticaret yapma kısmı çok zayıf, oyunu single player şeklinde oyunuyorum şimdilik. Belki oyun betadan çıkınca canlanır piyasa.
    (Arkadaşlar, yukarıda yazdığım şekilde adalar arası taşıma yolu kurarken continuous seçeneğini işaretlemeyi unutmayın, yoksa yol sadece bir kere çalışır ve gemi durur)

Evet ben de şimdi bunu farkedip arkadaşa haber vermek için konuya girmiştim, sizin mesajınızı gördüm. İyi de oldu size şunu sorayım; Herb 'i nerede yetiştireceğim ? şuan 2 adam var. 3. ada için 5-6 kere arama yaptım ama hiç herb olan ada çıkmadı. Bu şekilde aramalar yaparak mı bulacağım ? Yoksa 2. seviye keşif kaptanı mı çıkarmam gerekiyor onu keşfedebilmek için ?
    Bir de sürekli mal transferi yapmak istediğimizde gemi giderken boş gidemeyecek mi ? İlla 1 odun vs birşey koymak zorunda mıyız ?
    Son olarak hangi serverdasınız ? ben us (amerika) serverındayım. Aynı serverdaysak oyun içinden de haberleşmek isterim.

@Koşulsuz_Uyarıcı adlı arkadaşı da haberdar edelim.

Edit: baktım şimdi keşif kaptanlarında neleri keşfedebileceği yazıyormuş zaten üstüne gelince. 2. seviye çıkarmam gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 29 Mayıs 2013; 20:24:44 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Evet ben de şimdi bunu farkedip arkadaşa haber vermek için konuya girmiştim, sizin mesajınızı gördüm. İyi de oldu size şunu sorayım; Herb 'i nerede yetiştireceğim ? şuan 2 adam var. 3. ada için 5-6 kere arama yaptım ama hiç herb olan ada çıkmadı. Bu şekilde aramalar yaparak mı bulacağım ? Yoksa 2. seviye keşif kaptanı mı çıkarmam gerekiyor onu keşfedebilmek için ?
    Bir de sürekli mal transferi yapmak istediğimizde gemi giderken boş gidemeyecek mi ? İlla 1 odun vs birşey koymak zorunda mıyız ?
    Son olarak hangi serverdasınız ? ben us (amerika) serverındayım. Aynı serverdaysak oyun içinden de haberleşmek isterim.

@Koşulsuz_Uyarıcı adlı arkadaşı da haberdar edelim.

Edit: baktım şimdi keşif kaptanlarında neleri keşfedebileceği yazıyormuş zaten üstüne gelince. 2. seviye çıkarmam gerek
    saol hiç cevap alamayınca bu özellliği koymamışlar sandım bende görmemişim onu bırakmıştım baya geri kaldım oyunda
    avrupa serverında oynuyorum ismim Gereksiz isteyen eklesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C36D8071F

saol hiç cevap alamayınca bu özellliği koymamışlar sandım bende görmemişim onu bırakmıştım baya geri kaldım oyunda
    avrupa serverında oynuyorum ismim Gereksiz isteyen eklesin
    Adadan adaya mal gönderirken boş gidiyor sorun yok; bende gemiler küçük adalardan malları yüklüyor ana adaya getirip boşaltıyor, boş olarak tekrar küçük adalara gidiyor böyle sürekli devam, korsan falan da olmadığı için gemiye birşey olmuyor pratikte kendi büyük adamda malı üretiyor gibi oluyorum, taşıma sistemini bir kez kurduktan sonra kendi başına yürüyor yani.
    Herb olan ada keşfetmek için 2. seviye kaptan lazım.
  • quote:

Adadan adaya mal gönderirken boş gidiyor sorun yok; bende gemiler küçük adalardan malları yüklüyor ana adaya getirip boşaltıyor, boş olarak tekrar küçük adalara gidiyor böyle sürekli devam, korsan falan da olmadığı için gemiye birşey olmuyor pratikte kendi büyük adamda malı üretiyor gibi oluyorum, taşıma sistemini bir kez kurduktan sonra kendi başına yürüyor yani.
    Herb olan ada keşfetmek için 2. seviye kaptan lazım.

Alıntıları Göster
    Forumda falan bakıyorum da millet portre gibi dizilim yapmış adaya, benim ada ise sağa sola serpiştirilmiş gibi

Sanırım daha önce Anno oynamamanın verdiği bir acemilik.

• Biraz ekran görüntüsü koyun cimrilik yapmayın
  • quote:

Forumda falan bakıyorum da millet portre gibi dizilim yapmış adaya, benim ada ise sağa sola serpiştirilmiş gibi

Ben baya oynadım hala rastgele kurarım çarpık kentleşme hoşuma gidiyor alışmışız bir kere

*kimyasal
    Senin gibi anno ustasının eline su dökülürmü en kısa sürede başlayıp SSlerini paylaşmanı bekliyoruz

• quote:

quote:

Ben baya oynadım hala rastgele kurarım çarpık kentleşme hoşuma gidiyor alışmışız bir kere

*kimyasal
    Senin gibi anno ustasının eline su dökülürmü en kısa sürede başlayıp SSlerini paylaşmanı bekliyoruz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,
    Ben de oyuna binaları sağa sola serpiştirerek başladım ama adada yer kısıtlı, sonradan büyüdükçe yer kalmıyor ve mecburen daha planlı hale getirmek zorunda kalıyorsunuz yerleşimi. Bu konuda binaların taşınabilmesi çok güzel bir özellik olmuş, benim vaktimin çoğu şehirde yer açmak için binaları oradan oraya taşımakla geçiyor, nasıl daha az alana daha çok şey sığdırırım'ın derdindeyim.
    Başka bir tespitim genelde şehir kurma veya strateji oyunlarında oyun sonu dengesiz olur, başta zorlanırken sonlara doğru para içinde yüzülür refaha erilir gitgide oyun kolaylaşır. Bu oyunda gördüğüm kadarıyla böyle bir durum yok oyun gitgide kolaylaşmıyor her aşaması zorluyor, bu açıdan iyi dengelenmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Biraz ekran görüntüsü koyun cimrilik yapmayın

Buyur benim çarpık kentleşme örneği adam

Başlayalı 2 hafta civarı oldu sanırım.
    3. adayı alıp bira üretimini sorunsuz hale getirmeden görevleri tamamlamıyorum. (500 merchant'a ulaşma görevi duruyor)

Anno online

@gebba
    Hocam bu adada ilerlersem çok sıkıntı çeker miyim çarpık kentleşmeden dolayı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 31 Mayıs 2013; 19:03:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Biraz ekran görüntüsü koyun cimrilik yapmayın

Buyur benim çarpık kentleşme örneği adam

Başlayalı 2 hafta civarı oldu sanırım.
    3. adayı alıp bira üretimini sorunsuz hale getirmeden görevleri tamamlamıyorum. (500 merchant'a ulaşma görevi duruyor)

Anno online

@gebba
    Hocam bu adada ilerlersem çok sıkıntı çeker miyim çarpık kentleşmeden dolayı ?
    Oda çarpık kentleşmemi

Anno online

Çarpık kentleşme böyle olur binaları yan yana dizer gidersin hizmet dersen hiç yok Solda küçük getto var mesela ne chapel var ne carpenter var ama full vergi veriyorlar. Onlara sadece halk binaya yerleşirken ihtiyaç var sonrasında evleri başka yere taşıyarak yine full vergi alabilirsiniz. Pioneers için market olsun yeter. Vassallar için chapel ve carpenter yeterli. Vergilerimiz nereye gidiyor diye olay çıkartırlarsa yalan hazır yol köprü oluyor

*kimyasal önceden daha hızlı giriyordu şimdi denedim 1dakika civarı beyaz ekran sürüyor. Tarayıcı ile ilgili birşeyde olabilir firefox kullanıyorum.

• quote:

Oda çarpık kentleşmemi

Anno online

Çarpık kentleşme böyle olur binaları yan yana dizer gidersin hizmet dersen hiç yok Solda küçük getto var mesela ne chapel var ne carpenter var ama full vergi veriyorlar. Onlara sadece halk binaya yerleşirken ihtiyaç var sonrasında evleri başka yere taşıyarak yine full vergi alabilirsiniz. Pioneers için market olsun yeter. Vassallar için chapel ve carpenter yeterli. Vergilerimiz nereye gidiyor diye olay çıkartırlarsa yalan hazır yol köprü oluyor

*kimyasal önceden daha hızlı giriyordu şimdi denedim 1dakika civarı beyaz ekran sürüyor. Tarayıcı ile ilgili birşeyde olabilir firefox kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,
    Ben de çarpık kentleşiyordum ama oyunda ilerlemek istediğimden ve adada yer de kalmadığından mecburen düzenli kentleşmeye döndüm, ileriyi planlayarak oynamak lazım, adada hiç yer kalmıyor, şehrimin düzenini ekteki resimde görebilirsiniz. Şu anda 5500 nüfus ve 2400 Merchant'ım var, kuzeydeki bölümün keşfini bekliyorum daha fazla büyüyebilmek için, üç bin merchanta çıkabileceğim ama imperial yapabilir miyim bilemiyorum. Biraz oyuncularla ticaret yaptım ama şehirde vergilerden zaten yeteri kadar para kazandığım için vazgeçtim (600 gold civarında gelirim var).
     Anno online

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.