Şimdi Ara

Anonymous, Moskova'daki trafik sıkışıklığının sorumluluğunu üstlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anonymous, Moskova'daki trafik sıkışıklığının sorumluluğunu üstlendi

Perşembe sabahı, Rusya'nın başkenti Moskova'da, daha önce hiç olmadığı kadar trafik sıkışıklığı görüldü. Trafik sıkışıklığının sebebi yeni ortaya çıkmışken Anonymous isimli ünlü hack grubu sorumluluğu üstlendi.

Ayrıca Bkz.Yandex'in taksi hizmeti hacklendi, onlarca taksi aynı yere çağrıldı

Anonymous, Yandex Taksi'yi hackledi

Moskova'nın ana caddelerinden biri olan Kutuzovsky Prospekt'te düzinelerce sürücüye talimat vermek için Yandex Taksi uygulaması hacklendi. Zaten sıkışık olan caddenin bir kısmındaki trafik, yaklaşık 40 dakika dururken Yandex ise durumu çözmek için çalıştı. Anonymous ise Yandex Taxi uygulamasına yapılan saldırının #OpRussia siber kampanyasının bir parçası olarak Ukrayna Bilişim Ordusu ile işbirliği içinde gerçekleştirildiğini doğruladı.

Bir Yandex sözcüsü bu durumu "1 Eylül sabahı Yandex Taksi, saldırganların hizmeti kesintiye uğratma girişimiyle karşılaştı. Birkaç düzine sürücü Moskova'nın ana caddelerinden toplu sipariş aldı." sözleriyle açıkladı. Bu olay, bilgisayar korsanlarının trafik sıkışıklığı oluşturmak için araç çağırma uygulamasından yararlanmasının bilinen ilk örneği oldu.

Kaynak:https://www.vice.com/en/article/y3pbgy/hackers-create-traffic-jam-in-moscow-by-ordering-dozens-of-taxis-at-once-through-app

• abd vatandaşı konuştu adalara bak bakalım kim yığınak yapiyor :) hskshdoas kimi kandirion la sen. abd ye kim düsmansa yazmış pkk teror orgutunu kim besliyor :) bi arastir bebek katillerini kim besliyor yaptirimlar neden var ukrayna savasi neden devam ediyor la f35 den ciktik 16 lar duruyor yunan taciz ediyor abd arkalarinda .sira bize gelene kadar arasini iyi tutmak isteyen ulkelere gelmis muttefik diyor uyan ruyadan uyan cok film izliyor muhtemelen.

• Bunlar DDOS atmaktan başka iş yapıyor muymuş?

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Hackinge dair bildiğin yazabileceğin tek şey odur zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anonymous bu tavirlarini israil abd ve terör destekci avrupa ulkelerine yapmani bekliyoruz saygilar

• gowlet kullanıcısına yanıt
    Bunun benim hacking bilgimle ne alakası var anlamadım. Backend developer olarak sızmalara karşı güvenli kod yazmak işimin bir parçası. Ama hacker değilim elbette.

• wolferto kullanıcısına yanıt
    terör ülkeler bellidir: rusya, çin, kuzey kore, iran, lübnan, afganistan.

abd, avrupa, israil bizim müttefikimiz ülkelerdir. beğenmeyen ortadoğu arap ülkelerinden birine gidip yaşayabilir.

• arizaeren A kullanıcısına yanıt

abd vatandaşı konuştu adalara bak bakalım kim yığınak yapiyor :) hskshdoas kimi kandirion la sen. abd ye kim düsmansa yazmış pkk teror orgutunu kim besliyor :) bi arastir bebek katillerini kim besliyor yaptirimlar neden var ukrayna savasi neden devam ediyor la f35 den ciktik 16 lar duruyor yunan taciz ediyor abd arkalarinda .sira bize gelene kadar arasini iyi tutmak isteyen ulkelere gelmis muttefik diyor uyan ruyadan uyan cok film izliyor muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Eylül 2022; 7:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt

bilmediğin sisteme girmen zordur.

muhtemelen bu liberal sosyalist yani anti-fa cı eniği anoncı gurup, yandex içinden bir bit eniği ile bu erişimi sağlamış olmalı. rusya'da zaten günlerdir sağda solda araba yakmalara varan, bu soros'çu çocukları antifa kalıntılarının yaptığı vandallıklar var. daha önce de yazdığım gibi. bu putin'in suçu. hala slavcılık oynama derdinde.

bak koçum türkiye cumhuriyeti ulu önde Atatürk tarafından kuruldu ve müttefikimiz abd ve israil olarak belirlendi afganistan çin olarak değil. Tarih boyunca birileri bunu değiştirmek istese de israil ve abd daimi müttefikimizdir

arap asigi oldugumu nerden biliosun la gsjsvzjsbajxbs yazdiklarimda oyle bisi var mi :) ben senin konusmandan yola cikiyorum tamamen abd sempatizanisin ayni doguda ozgurluk diye savas getirenler gbi aynisini yapiyorsun ama onlari kotuluyorsun cok garipsin kanka :) hsjsbskxbs

dünyada çift kutuplu sistem var şu anda. birini tercih ediyorum ve evet abd istail avrupayı tercih ediyorum. sen köpek eti yiyen çinlilerle duş aşmasını bilmeyen arapları ya da cani rusları seçebilirsin.

• tarih boyunca abd ebeni atlio diyorki musluman olmayacaksin adet gelenek gorenek sil hepsini bagimsiz olmayacaksin seni ve cevreni somurecem benim yanimda olacaksin mazlumu gucsuzu ezicem cocuklari oldurecem teroristleri kullanarak ama bak Atatürki hatirlatayim sizin babaniz tanriniz simdi o bizi secti cayarsaniz olmaz tatli tatli takilalim sira size geldinde kurt turk böleriz sizide sizde avrupaya multeci olarak gidersiniz onlarda sizi istemez ulkesini birakti geldi der (savas cikmasina gerek yok suan bile gitmek isteyen dolu ac kalmasi degil sinemaya gidememesi bile yeterli)avrupada artik bize sapik mi derler hirsiz mi derler eskiyami derler tabi onlara gore medeniyetsiziz bununda farkindasin.gabak gbi batariz gozlerine .Şey dersin git pis turk der sana sende (ama Atatürk )dersin abd ye git Atatürk de yuzune bos bos bakip ay turk mu bu derler kamerayla cektiginde flan rol yapiyorlar ve hatta son 10 yilda turkiye tanindi çünkü Ataturk öldügü gbi düşünceside öldü siz yasatamadiniz malesef:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Eylül 2022; 8:31:0 >

abd filmi izlemeye deval et zen cunku butun cinlilerin kopek eti yedigini saniyorsun .ama yamyamlar abd de onlara yamyam demiyorsun .dus almasini bilmemesinden bana ne la araplarin irkcilik la bu birtek arap ulke varmis gbi konusman cok garip mesela avrupada muttefikinde olur dusmaninda .azerbaycani sattiniz la siz zamaninda karsinizda oldurduler insanlari ayni abd gbi öldür ama hakli olmak icin propagandani yap abd sevicisisin teror sevicisisin cocuk katili sevicisisin ben siyasi tutmuyorum ama abd cumhurbaskanina muhalefete cocuk katili dedirttiriyor ulkenin adini zedeliyor sen aaa evet biz buyuz ama hukumet degisirse degisir diyorsun :) ya senin itabarin gitmis seni kotulemisler butun dunyaya yunanistan sikayet ede ede bitmis sen bak hukumet degiscek bi duzelcez tasmayida biynumuza takcaz merak etmeyin diyorsun adamlar tabi size parayi basar fonlar destek verir ulkeni dusundugunden sanirsin sende milli degerler ittifak ruhu icin sanirsin. kusura bakma ne arap severim din takintimda yoktur ama islamafobi diye bisi var o sendede var neden biliyormusun araplari sevelim edelim demedim ama sen direk beni arap sevicilikle sucladin sizin gbileri sevmiyorum araplara karsi sempatim yok ama sizin gbilerlede empati kuramam naş abd ye

• Herhangi bir ülkedeki vatandaşların hayatıyla veya iyiliğiyle oynayan zihin yapısına pek saygı duymuyorum. Bir ülkede komşusuna agresyon gösteren totaliter bir dikta rejimi var diye onun halkına da zulüm etmemelisindir, doğrudan rejimini hedef almalısındır. Birisinin günahından öbürünü de sorumlu tutan ve kötü rejime karşı devrimci davranmayanı hain, kalleş, zulüme göz yuman olarak niteleyip ona da bir kötülük yapmayı reva gören bu çirkin anlayış Fransız İhtilali ile beraber türedi. Trafik akışı bozukluğunun yalnız sivil bireylere zararı dokunur; Putin rejimine değil. Olgunlaşmamış insanlar böyle hack yapınca kendilerini bir şey olmuş zannediyorlar, aslında gerçekten bir şey yapamamanın hıncını atıyorlar.

O hackerların Rusya'ya gidip dayak, gözaltı, hapis hatta Başkan Boris Yeltsin'in zamanında kendine direnenlere yaptığı gibi ordu birlikleri ve tankları tarafından çiğnenip geçme riskine karşın savaş karşıtı Rus protestocularla beraber gösteri yapmalarını beklerim. Gerçek marifet ve cesaret bu. Birisinden cesaret bekliyorsan, bir halktan başlarındaki rejimin yürüttüğü savaşı durdurmasını istiyorsan, önce sen onu yapacak kadar cesur olmalısındır. İlgili eski protestocuların da bulunduğu veya bulunabileceği karayollarını uzaktan tıkamak iş mi? Değil. Ukrayna'daki halka ne olduğunu takmayan ve oradaki halkı açıkça cezalandıran Putin'in Moskova'daki trafik krizi umrunda olur mu? Olmaz. Aksine bir halkı liderleri yüzünden cezalandırmayı kendinde hak gören benzer bir zihin yapısıyla karşılaşıyoruz. Anonymous savaştığını zannettiği şeyle benzer bir mantıksal kurguya sahip. Benzer bir mantıkla düşünüyor. :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• zamanında italyada trafikteki taşıt hız kontrol sistemini hacklemiş birisi ol.. neyse

bunlar profesyonel yazılımcı uygulamayı hacklemek zor iş de, yurtdışında kamuya ait çoğu sistemde de aptal saptal basit açıklar yok değil . adamların web app sine girdikten sonra filtrelenmemiş shell, ftp portuna oradan da sisteme sızıp hak yükseltmeye kadar herşey yapılabiliyor . kabak gibi açıklar veriyor sistemi kuranlar .

allahın yöneticisi nasılsa internet üzerinden benim ip mi uygulamamı bulamazlar ( ki okyanusta kefal aramak gibi bişey ) diyerek sisteme default şifreler koymuş .

işi daha ilerletsen priv. es. ile hak yükseltip bütün logları izleri silebilirsin .

şöyle diyim zarar verilseydi . ilgili lokasyon yada .. lar daki bütün kamera, kayıt loglama ve işletim sistemi alaşağı edilip günlerce farkına varamamaları sağlanabilirdi .

gerçi açıklanmaz ama sistemin işleyişi , gece gündüz özel , her şartta plaka okuyabilen kameralar ile hız ihalinde plakanın görüntüsü ftp serv e atılır . ki allahın karanlığında olsa sadece plakayı kusursuz şekilde okuyan özel donanımlı kameralar bunlar .

belirttiğim gibi internet üzerinden denk gelmek imkansız ip ve uygulamaya , hadi denk geldin diyelim giriş şifrelerini bulmak da mesele ama olabiliyor . insan emniyete ait bir sistemde bu kadar basit açıklar vermez .

işini bilen biri bir port tarayıcı ile ülkeye ait ip blokların tarayıp kurban bulabilir , çok da zor değil aslında .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 5 Eylül 2022; 14:18:41 >

O kadar saçmalamışsın ki ironi mi gerçek mi diye çok düşündüm. Yine de kafa karışıklığını gidermeye çalışalım.

Cumhuriyet sadece Atatürk tarafından kurulmadı Türk halkının kurtuluş mücadelesi ile kazanıldı; M.Kemal'de bu mücadeleyi verenlerden biri.
    Kurtuluş mücadelesi veren kadroda yer alsa dahi kimse tek başına Türkiye Cumhuriyetine yön çizemez. Ülkenin ne yöne ilerleyeceğine (örneğin hangi ülkeler ile dostluk ilişkisi kurulacağına, hangileri ile hasım olacağına) Türk halkının seçtiği siyasiler karar verir.
    ABD, Batı ve İsrail'i bizim müttefikimiz olarak belirlediğini iddia ettiğin M.Kemal'in Kurtuluş mücadelesinde Rusya'dan, Afgan, Hint ve Pakistan haklarından yardımlardan faydalanması senin iddianı boşa çıkarmaya yeterli. Görüldüğü üzere kendisi pragmatik düşünmüş ve böyle düşünen birisinin de bazı ülkeleri ilelebet dost bazı ülkeleri de ilelebet düşman olarak tanımlaması akla yatan bir olgu değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.