Şimdi Ara

ANTALYA 3 .Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgı ANTALYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
6
Favori
109.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende 23 temmuzda teslim oluyorum.. ama benim bedelli değil normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Benimde temmuz yarın teslim oluyorum. Wp grubu var mı?

• @Gökalppp , @33emir3333 , @Volki09 Şimdiden hayırlı teskereler arkadaşlar. Ben pazar günü giriş yapacağım bir aksilik olmazsa. Wp grubu da bulamadım maalesef.

Hayırlı tezkereler hocam 1 ay sonra bu mesajı görürsünüz umarım :)

Hocam tetanoz ve menenjit aşısı yaptılar mı zorunlu mu ?

• Teşekkür ederim hocam görevimizi bugün bitirdik. :) İki aşıyı da direkt yaptılar, yaptırmayan var mıydı emin olun hatırlamıyorum. 3-4 gün sağa sola dönerek yatamadık. :)

Kurtuldunuz hocam :) tekrardan hayırlı olsun , eğitimler nasıldı hocam en çok neyde zorlandınız bilgi verebilir misiniz ?

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

Hocam diğer yerler hakkında bilgim pek fazla yok ama Antalya için şunu söyleyebilirim çok rahattık. Komutanlar da ilk konuşmalarında bahsediyorlardı buradaki imkanlar çok iyi, çok rahat bir yerdesiniz diye. Biz ilk olarak şartlara alışmakta zorlandık haliyle farklı bir ortam ama genele baktığımda şahsım çok rahat bir dönem geçirdiğimi söyleyebilirim.

Başımızdaki komutanlar, bizimle ilgilenen kadro askerler cana yakınlardı, hiçbir sıkıntım olmadı bu konularda. Sağ olsunlar.

İçtima olayları belki de en sıkıntılı olaylar. Adama toplan deniliyor arkada sigara içiyor, sessiz olun deniliyor millet konuşuyor böyle olunca bazen güneş altında kalabiliyorsun ya da geç hareket ediyorsun. Birbirinin hakkına giren çok.

Yılın belki de nen sıcak dönemlerinde orada olduğumuz için eğitimleri gölgelik alanlarda yaptık 15-20 dakika eğitim 40-45 dakika istirahat şeklinde. Yemin törenine hazırlık yaparken son 3-4 gün güneşin altındaydık o da mecburi olarak.

İlk hafta sağa dön sola dön, tekmil verme, esas duruş vs eğitimleri, ikinci hafta silah eğitimi, üçüncü hafta da yürüyüş eğitimleri ve törene hazırlık şeklinde geçti.

Yemekler güzel diyebilirim, yenilmeyecek gibi değil, ben hiç kantinde yemek yemedim mesela. Yine de beklenti çok yükseklerde olmasın. Yemek çeşitliliği az bazen günün 2 öğününde birbirine benzeyen yemekler çıkabiliyor.

Kantinde sıra bekleme olayı var onda da önceki zamanlara göre daha iyi durumdaymış, birkaç ayrı kantin oluşturmuşlar oralardan da faydalanabiliyorsun.

İlk zamanlar tıraş sırası bekliyorduk onda da kendine göre düzeni oluşturursun erken ya da geç kalkarak sorunu çözersin. 6'da kalkıp kalan 20 dakikada tıraş olup rahatça hazırlanıyorduk bazı zamanlarda, geç kalkmanın avantajları oluyordu. :)

Botlar yeşil renkte ona göre boya götürebilirsin. Ben ayakkabı süngeriyle işimi hallettim, yemin töreninde boyadım sadece.

Bize yaklaşık 10 gün sonra tıraş köpüğü, şampuan, jilet vs verildi. Kendim işimi şansa bırakmadan götürdüğüm için sorun yaşamadım ama bazı arkadaşlar sorun yaşadı bu konuda.

Eğitimler bitince duşlar açılıyordu duş sorunu yaşamadık hiç. Her koğuşun duş kabini ayrı olunca rahatça duş alabiliyorsun. Zaman sınırı koğuştaki kendi arkadaşlarınla aranda olacak ister 10 dakika ister 30 dakika ister 60 dakika. :)

2 fanila, 2 boxer, 2 çorap, pijama takımı, baş ve vücut havlusu girer girmez verildi.

Pişik önleyici krem götürmeni öneririm ben her duş sonrası kullandım çok şükür pişikle ilgili sorun yaşamadım.

Askeriyeye giriş zamanına göre koğuş sırası belirleniyor. Ona göre de yataklar belli oluyor. Kendin seçemiyorsun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediğin soru olursa ona göre devam ederim hocam. :)

Çok teşekkür ederim hocam gayet net ve açıklayıcı bilgiler verdiniz siz kurtuldunuz sıra bizde   hocam son soru olarak koğuşlar kaç kişilikti

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

Çok şükür kurtuldum hocam Allah yardımcınız olsun sağlıkla gidin gelin inşallah.  Koğuşlar 10 kişilikti her koğuşta klima vardı bazıları tam randımanlı çalışmıyordu bazıları hiç çalışmıyordu, 26 koğuşun 6-7'sinde böyle sorun olmuştur diyebilirim.

Ayrıca tuşlu telefon götüreceksen hafıza kartlı olanlarından temin etmeni öneririm ben öyle yapmıştım insan müziğe kavuşunca bile nasıl mutlu oluyor.  

Kitap götürmeni de öneririm ben 2 tane götürmüştüm keşke daha fazla götürseydim dedim kendi kendime. Kitap okumayı sevmeyen adamlar bile kitaba başladılar.  

Hocam acaba özel eşyalarımızı örneğin akıllı telefonumuzu girişte bir yere teslim edebilme imkanımız oluyor mu? Kolumda küçüklükten kalma iki faça izi var, bunları kontrol ediyorlar mı? Enpara banka kartı götürsek kullanabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G--MAN -- 21 Ağustos 2022; 16:30:20 >
  • G--MAN kullanıcısına yanıt

Telefonu emanete bırakma konusunu bilmiyorum maalesef hocam ben arkadaşıma bırakmıştım. Birkaç arkadaş girişte yakalattı cihazları evlerine kargolattılar. Bir arkadaş da içeriye sokmuş orada yakalattı askerliği uzadı bunu da belirtmiş olayım. Celplerde de faça izi olanlar vardı inceleneceğini zannetmiyorum hiçbir kontrol yapılmadı.

• İlaveten Enpara kartınızı kullanırsınız koğuştan bir arkadaşım sorunsuzca kullandı askerlik süresince.

Zamanınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim hocam 

• G--MAN kullanıcısına yanıt

Ne demek hocam. Aklınıza takılan bir şerler olursa yine yazarsınız bilgim dahilinde cevaplarım  

• Sevk belgeleri alınabiliyor arkadaşlar.

• Benim gibi Ocak 2024 celp döneminde gidecek var mı? 6 ay olarak yakın zamanda gitmiş olanlar usta birliği olarak neresi düştü, usta birliğinde orada kalma gibi bir durum var mı? Bir de genel olarak Antalya'da acemi birliği nasıl rahat mı? Güncel bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EpicMouse -- 6 Ocak 2024; 1:40:13 >
  • Cumartesi teslim oluyorum var mı Ankara'dan giden ?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.