Şimdi Ara

Antalya'da Otele giden Türk'ten Milliyet farkı ücreti alındı (Limak Lara Hotel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
4.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5'li çeteden bundan daha iyi muamele beklemek gereksizdi zaten :)

• Yrimi sene boyunca yönetimi faşistlere emanet edince olabilecek şeydir.

• İki gündür ortalık bu konuyla alakalı fena karışık, bir turizmci olarak açıklık getiriyim. Arkadaşlar oteller acentalarla anlaşma yapar odaların belli bir yüzdesini daha sezon başlamadan satar kalan kısmını ise kapı müşterisi dediğimiz oteli arayıp direk rezervasyon veya internet sitesi aracılığıyla yapılan rezervasyonla dolar. Yurtdışından yapılan rezervasyonlarda eğer misafir türk ise oturum kartı, farklı ülke pasaportu veya uçak bileti gösterilmesi istenir. Bu olayın ülke genelinde bu kadar büyümesine bi anlam veremedim. Akdeniz bölgesinde dağların kıyıya paralel olması kadar net bir bilgidir bu herkes bilir. Bakanlığın bu konuda haberimiz yok ceza kesicek açıklamasıda bir o kadar komik. Burda hatayı yapan rezervasyon departmanında çalışan arkadaş. Böyle bi rezervasyon sisteme düştüğünde çalışan yetkili kişi ya acentayı arar yada kişiyi direk arayıp bilgi alır. Bu durumda konaklayanlar daha otele gelmeden bilgilendirilmiş olurlar yada rezervasyon iptal edilir para iadesi yapılır. Bundan öncede 900 pounda 1 ay otelde kalan bi elemanın haberi çıkmıştı. Gündem olmaya değecek haber değil bunlar.

Not: her hangi bir otel şakşakçısı veya limak çalışanı değilim.

• Bende Sirkeci de otel de çalışıyorum bizde böyle Bi uygulama yok isteyen istediği yerden Türk olmuş yabancı olmuş alır gelir ben hatta torpil geçerim Türk müşteri gelince daha güzel oda vermek için..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülke parsel parsel satıldı bu neki? Zaten araba alırken benzin alırken ÖTV adı altında birçok fark ödüyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yerin yakılması gerekli

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

Gündem olma sebebi çok basit hocam, sizin de söylediğiniz gibi otel çalışanının acemiliği.

Normal şartlarda söylediğiniz gibi uçak bileti vs gösterilmesi istense ve ona göre aynı gün iptal edilse zaten büyüyecek bir mevzu değil. Gündem olsa bile otel o kontenjan yabancı turistler için der geçer. Zaten ülke yabancı turist gelsin, döviz bıraksın diye her yolu deniyor.

Ama adam kapıya geldikten sonra ooo hacı ya sen türksün, o zaman bize bi 5lik daha ateşlicen dersen iş "sırf türküz diye bizden fazla para istiyor"a döner.

İkisi de sonuç olarak türkün daha fazla para vermesine çıksa da bence büyük farklılıklar var. Otel süreci düzgün yönetememiş, elinde patlamış.

Ha otele bir şey olacağı falan yok tabi, 3 gün içerisinde kapanır gider kimse hatırlamaz zaten konuyu o yarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 29 Nisan 2024; 7:29:3 >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

Acentanın bileti kime sattığı oteli neden ilgilendiriyor? Orasını anlayamadım.

• ben başta otelin reklamı vs olabilir bile diye düşündüm. Limak oteli öyle pansiyon otel değil, adamların konsept otelleri var ve kalite olarak üst seviyedeler, çalışanların hepsi deneyimli personel. Bu hatayı yapan umarım birilerinin akrabası falandır ve hata eder rezervasyonu onaylar buna okeyimde :D ön bürodaki başka bi çalışan arkadaşın faturaya "milliyet farkı" yazması ayrı bir konu. Yani türkçe zengin bi dil. Rezervasyon farkı yaz ek ücret yaz damga pul vergisi yaz oda farkı yaz ama milliyet farkı kelimesi kimin aklına nerden geldi bunu anlamadım. Hayatımda ilk defa duyduğum bir kelime, sektörde var olmayan bir kelime.

@DarkTechno Benzer uygulama abonelik platformlarındada var netflix youtube premium amazon vs bunların hepsi bir ara TR de çok ucuzdu ee birde kur farkı var atıyorum YT premium bir aralar 24 lirayken abd de 14 usd, vpn ile bağlanıp türkiyeden youtube premium alan bir ton insan var şuan. İndirimli fiyat acentaya özel bi durum olduğu için ve sende otele indirimli fiyatı ödemek istiyosan otelin bunu senden ispat etmeni beklemesi çok normal. Sen bugün öğrenci olmadığın halde indirimli otobüse binip öğrenci verirsen şoför sana "genç öğrenci kartını bi görelim dese ? " ne dicen. Benim asıl anlamadığım konu elemanlar otelde 3 gün kalıcaklar ve ödedikleri fark 120 euro. 3 gün için çok komik bir rakam. Kaldıkları otel Limak deluxe, yani bu şeye benziyo nusrete gidip 10 lira faturaya ekstra para ödemen gibi bişey. Günlük ödenilen 1200 lirayla antalyada anca 4 tavuk döner yerler. Yaşanılan durum baştan aşağı mantıksızlıklarla dolu.

• Yapılan uygulamayı doğru bulmuyorum.Fakat istemsizce işletmelerede hak veriyorum.Yani bende olsam bu vatandaşı orta gelirliyse almam nedeni tamamen yıllarca hizmet sektöründe çalışmış olmam ve yabancılarla Türklerin arasındaki cahillik farkını iyice analiz etmiş olmam.Hiç kızmıyorum işletmelere.Yabancı garsona Teşekkür ederim demesini bilir Türk ise kendini kral zanneder gider garsona had bildirmye kalkar gibi gibi çok gördüm örneklerini ondan dolayı bu politikaları uyguluyorlar.Bizim insanımız kural tanımaz oturmasını kalkmasını bilmez.Yani hiç kızmayın bana kendilerince gayet haklılar bende olsam bende yapabilirim.He olayın bu şekilde olmasıda ayrı skandal olmuş madem öyle yurt dışı siteye söyliyeceksiniz iyice kontor edicekler yani adam artık bir şekilde hizmeti almış parasını vermiş bu şekilde uygulama yanlış.Baştan denetliyecen.Limak otelin yaptığı gerçekten skandal onun dışında Müşteri seçmek hakları orası özel bir kurumu Devlet kurumu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 29 Nisan 2024; 9:34:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

aynen öyle. sen ücretini almışsın, acente'nin avukatlığını yapmak otele mi kalmış dememiz lazım. bu ücret farkı nedeniyle otele ceza kesilmesi lazım. yeter mi? hayır. aynı zamanda milliyeti rencide edici bir davranıştır bu. saçmalıktan da öte bir durum söz konusu. o müşteri kim ise onun tatilini bedavaya bile getirmeleri gerekir. aslına bakılırsa yapılması gereken, mevcut hatayı sineye çekmeleri, acente kaynaklı bir hata var ise bir daha böyle olayın meydana gelmemesi için tedbir almaktır. ama maalesef bu da olayı örtbas edemiyor çünkü elin oğlu daha ucuz yerli ise daha fazla ücret ödüyor. bunu anlamak mümkün değil. tek cümle ile "yerli turist istemiyoruz demektir" bu. müşteri velinimettir derler ya, bu davranışın otele bereket getireceğini düşünmüyorum.

• millet kendi vatandaşına indirim yapar,

bizimkiler yabancıya yapıyor. bundan yararlanan vatandaşına da dolandırıcı muamelesi yapıyor.

Bravo devam. Vize konusu olmasa burada yerli turist bulamaycaklar ya neyse.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Yanlış yere odaklanmış durumda herkes ortada acenta vs yok. Elemanlar (tahmini) vpn ile ingiltere üzerinden otele rezervasyon yapmışlar otele girincede içlerinden biri ben romanya vatandaşıyım diye beyanda bulunmuş, diğer arkadaş ise türk. Yani ortada yanlış beyan var. Sonuç ise ödenen 120 euro ki bu para o otel için ve 3 günlük konaklama için devede kulak bir ücret.

Beni yanlış anladınız sanırım, tartışma gibi bi niyetim yok sadece bilgi vermek için yazdım, ne otelde kalan benim ne de hatayı yapan personel benim. Herkes aynı parayı ödese o zaman niye trivago tatilbudur ets destina booking otelz vs gibi milyon tane karşılaştırmalı websitesi var ? Bu durum uçak bileti içinde geçerli mesela. Neyse siz haklısınız. Bu konunun ne kazananı nede sebebi biziz. Dolayısıyla farklı argumanlar yazarak vakit kaybetmeyelim.

En son olarak türklerin az ücret ödemesine örnek istemişsiniz. Expo 2016 ilk açıldığında antalyada turiste bilet 50 euroydu türklere ise 10 liraydı. Gene antalya konyaaltında akvaryum var türklere 350 tl iken yabancıya 1350 tl. Müzeler keza aynı tarifeyi uygular.

Selametle

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.