Şimdi Ara

Antalya Fiber İnternet BAŞLADI!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
1
Favori
37.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu hakikaten ttneti birakip da superonline bekleyen insanlar olarak durumumuz ibret olsun tum internet kullanicilarina...
  • FiberANT firmasıyla görüştüm, Superonline müşteri hizmetleriyle bile görüştüm kalkmış bana "ADSL e geçirelim sizi" diyorlar. Bu kadar çaresiz bu kadar vurdumduymazlar yani. Be adam döşemişsin hatları neden hizmet vermiyorsun. Ne kanun bizi koruyabiliyor ne bişe müşteri dediğin nedir ki bunlar için.

Düzeltme Nedenim: Mesajım çok sert oldu biraz yumuşattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbaskoy -- 16 Şubat 2011; 9:35:13 >
  • Şu sıralar superonline'dan vazgeçmek üzereyim. Galiba tekrar TTnet'e geri döneceğim. Şimdi düşünsenize; daha internet bağlantı aşamasında bile müşterilerine bu kadar ilgisiz kalabilen superonline müşteri hizmetlerini görüp de, 24 ay taahhüt vermek ne kadar mantıklı? Yahu adamlar müşterileri değilken bile size önem verip adam gibi cevap vermiyorlar. Yani bilirsiniz serbest piyasada firmalar ilk bağlantı hizmetlerini veya v.b hizmetleri, sizleri hızlı bir şekilde müşteriye dönüştürmek adına, çok çabuk ve çok hassas bir şekilde sizlere sunma gayretindedir. Fakat superonline bunu yapmaya bile üşeniyor. Maillerime 4 veya 8 gün içerisinde cevap verilmesi de sanırım bu ifademin en iyi kanıtıdır. Bütün bu umursamazlıklarının altında yatan gerçeği kendimce keşfettim galiba. Şimdi superonline son zamanlarda kurumsal hizmet altyapısı üzerine çok çalışıyor. Bu da bireysel kullanıcılara olan ilgiliyi azaltıyor. Madem serbest piyasa dedim bunu da belirteyim. Superonline neden büyük pastadaki dilimi yemek varken küçük pasta ile uğraşsın ki? Zaten limitli limitsiz tarifeleri çıkartması da bunun en büyük göstergesi değil mi? Yine de böyle büyük firmaların düşüncesizce hareket etmelerini anlayamıyorum, anlayamayacağım...

• An itibariyle superonline üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Yarın veya yarından sonra da tekrar TTnet'e başvuracağım. Bu da bana ders olsun. Öyle adına, şanına kanıp da, daha önce hizmet almadığın bir firmaya güvenir, yıllardır kullandığın TTnet'i bırakırsan işte sonuç böyle oluyor! Buradan Antalya'daki superonline fiber kullanmak isteyen tüm arkadaşlara sesleniyorum Arkadaşlar, internet servis sağlayıcınızı değiştirirken, tercih edeceğiniz firmayı çok iyi araştırınız ve hizmet aldığınız mevcut firmayı hemen bırakmayınız! Yoksa benim gibi 2 ay internetsiz kalırsınız... Özellikle superonline fiber istiyorsanız iki kere düşünün. Altyapısı kurulu ve kuruluma hazır ise superonline'ı tercih edin. Eğer 1 ay içerisinde altyapı çalışmaları bitirilmiş olur falan gibi sözlerle gelirlerse, inanmayın ve beni hatırlayın. Amacım burada ilgili firmayı kötülemek değil, yaşadığım mağduriyeti diğer arkadaşların yaşamasını engellemek adına uyarı yapmaktır...

Kalın sağlıcakla...

• Tekrar merhaba,

Arkadaşım hayırlı olsun. İyi yapmışsın. Bu kadar duyarsız, ilgisiz ve alakasız bir firma Türkiye tarihinde gelmemiştir. Adamların merkezlerini arıyorum merkez merkez dikkatinizi çekiyorum, soruyorum diyorum ki "Muratpaşa İlçesine ne zaman hizmet vereceksiniz" ne cevap verdiler biliyor musunuz? "Bilemiyoruz." ne demek bu ya? Bir firma düşünün ki çalışanları çalıştıkları firmanın nerede hizmete başlayıp nerede ne zaman ne yapacağını hiç bilemiyorlar(!) Hatta bunu müşterilerine de aktarırken yüzleri bile kızarmıyor(!).

Muratpaşa ilçesinde ikamet eden ve Superonline müşterisi olanlar varsa bir konu başlığında toplanabilirsek belki bunlar da bir planlama programlama yaparlar da söylerler şu zaman hizmete giriyoruz bu zaman giriyoruz diye.
  • Kesinlikle mantıklı bir adım oldu. Ayrıca hesapladım 10mbit interneti koçnet altyapısını kullanan "biri" daha ucuza veriyor. Biri kullanmaya kara verdim ve başvurusunu bir iki gün içerisinde yapacağım. Bakmakta fayda var...
  • MetroNET e de göz atabilirsiniz. Adamlar simetrik internet veriyorlar. 2 MB upload - 2 Mb download ayda 33 TL üstelik fiber optik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbaskoy

MetroNET e de göz atabilirsiniz. Adamlar simetrik internet veriyorlar. 2 MB upload - 2 Mb download ayda 33 TL üstelik fiber optik.

Önce metronet'e başvurmuştuk fakat bulunduğumuz mahallede sinyal problemi olduğu için bir sonuca ulaşamadık. Ama adamlar en azından gelip ilgilenip, hemen ardından da hizmeti neden veremeyeceklerini zamanında bildirdiler. Superonline gibi bu ay içerisinde geleceğiz deyip, 3 ay bekletmediler. Zaten superonline a kızgınlığım yapmış oldukları bu uygulamadan kaynaklanıyor. Yahu altyapın olmayabilir, ayrıca kurulumu da zaman alabilir. İnsanları yalan yanlış bilgilendirerek eline ne geçeceğini sanıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum. Bu eksiklikleri zamanla daha da belirginleşecek. Çünkü fiber internet şu an çok yeni bir oluşum ve kendileri de bu oluşumun öncüsüdür. Fakat ilerleyen zamanlarda, diğer firmalar da bu işe girdiğinde o zaman ne yapacaklar çok merak ediyorum. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner diyorum başka bir şey demiyorum...

• Bende Balbey Mah.'de bulunan iş yeri için başvuru yaptım. Ertesin gün aradılar benden Site adresi istiyorlar Dedim burası merkez site falan yok iş yeri bu. Oraya alt yapı falan olmayacak sitelere sunuyoruz sadece diyerek adsl hizmeti verelim dediler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerss -- 25 Şubat 2011; 20:43:13 >
  • balbey mah. nerde acaba ? muratpaşayı kompile yapacaklarmış yukarıdaki mesajda arkadaş öyle demişti.

Muratpaşa çok büyük bi alan yaa kompile nasıl altyapı döşeyecekler merakla bekliyorum.
  • Dönerciler çarşısının orası hemen. Şuan her taraf kazılıyor belediye kalanizasyon alt yapısı için. Belki bu çalışmalar ile kablolarıda ekleyebilirler alt yapıya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerss -- 25 Şubat 2011; 20:51:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

quote:

Orijinalden alıntı: omgwtfimcow

millet 10-20 ping arası oynuyorsa bence gayet yeterli. oynadığım server'a kaç kere girdin ki böyle bir yorum yapabiliryosun? bölgeden bölgeye hızların ve pinglerin değişebilceğini hatırlatmam gerekiyor sanırım. Kendi internetiniz kaliteli ve sorunsuz olması diğer kullanıcılarında aynı derecede iyi internete sahip olduğu anlamına gelmiyor.

bu arada bende wow oynuyorum lag spike ve 400ms'den aşşa inmiyor...

Son durum ne aynı mı düzelme olmadımı ?

Başka Bağlatmış oyun oynayan varmı Antalya merkezde?

kardes allah gani gani belasini versin diyorum. Eger online oyun oynuyorsaniz kesinlikle gecmeyin!

video dolum hizida TT den farksiz onuda belirtmek isterim. Download haricinde 5 para etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 27 Şubat 2011; 18:08:23 >

• ee zaten alan kişilerin %80 i download için alıyor dostum :). 100 mbit ile tavlamı oynucaz oyun mu oynucaz ?
  • Bugün Telekom'dan geldiler. Adamlar mevcut altyapıyı kullandıkları için ve mümkün olduğunca rahatsızlık vermeden çalıştıkları için kimse çalışmalarını görmüyormuş. Günde kilometrelerce fiberoptik kablo çekiyorlarmış. Yani Antalya da fiber optik kablo şebekeleri hazır. Bize 3 alternatif sundular.

1. Sitenin telefon kablolarının yanına bir pano koyacaklar. İçinde kartlar olacakmış ve 32 mbit verebileceklermiş. Bu işlemi yaparken herhangi bir tadilata, kırıp dökmeye, modem ve tarife değiştirmeye gerek yokmuş.
    2. Her Blok altına switch koyup dairelere cat5 kablo ile gitmek. Superonline şu anda bu uygulamayı yapıyor.
    3. Her daireye kadar fiberoptik kablo çekmek. Fiberoptik kablo modemde sonlanacak. Bu uygulamayı yeni inşaatlarda yapıyorlarmış. Ama site sakinleri onay verirse mevcut sitelere de yapabilirlermiş. Bizim site yeni olduğu için kimse sıva üstü tesisat istemez.

Bu işlemlerin tamamı ücretsizmiş. Ayrıca sınırsız telefon, sınırsız internet ve tivibu paketini sabit bir fiyatla verebilecek gibi bir tarifeden bahsetti. Tivibu yu görmek için Güllük Telekom'a gelebilirsiniz dediler. Protokolü verdiler. İmzalarsak hemen yapacaklarmış. Pazartesi günü tekrar arayacaklar. Bize 1. alternatif uygun gibi geldi. En azından kırıp dökme olmayacak.

Sorumlu kişi telefonunu verdi. İsteyen olursa gönderebilirim. Burada yayınlarsam adama ayıp olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: drejfatih

Bugün Telekom'dan geldiler. Adamlar mevcut altyapıyı kullandıkları için ve mümkün olduğunca rahatsızlık vermeden çalıştıkları için kimse çalışmalarını görmüyormuş. Günde kilometrelerce fiberoptik kablo çekiyorlarmış. Yani Antalya da fiber optik kablo şebekeleri hazır. Bize 3 alternatif sundular.

1. Sitenin telefon kablolarının yanına bir pano koyacaklar. İçinde kartlar olacakmış ve 32 mbit verebileceklermiş. Bu işlemi yaparken herhangi bir tadilata, kırıp dökmeye, modem ve tarife değiştirmeye gerek yokmuş.
    2. Her Blok altına switch koyup dairelere cat5 kablo ile gitmek. Superonline şu anda bu uygulamayı yapıyor.
    3. Her daireye kadar fiberoptik kablo çekmek. Fiberoptik kablo modemde sonlanacak. Bu uygulamayı yeni inşaatlarda yapıyorlarmış. Ama site sakinleri onay verirse mevcut sitelere de yapabilirlermiş. Bizim site yeni olduğu için kimse sıva üstü tesisat istemez.

Bu işlemlerin tamamı ücretsizmiş. Ayrıca sınırsız telefon, sınırsız internet ve tivibu paketini sabit bir fiyatla verebilecek gibi bir tarifeden bahsetti. Tivibu yu görmek için Güllük Telekom'a gelebilirsiniz dediler. Protokolü verdiler. İmzalarsak hemen yapacaklarmış. Pazartesi günü tekrar arayacaklar. Bize 1. alternatif uygun gibi geldi. En azından kırıp dökme olmayacak.

Sorumlu kişi telefonunu verdi. İsteyen olursa gönderebilirim. Burada yayınlarsam adama ayıp olur.

Fiber görünümlü VDSL2

• 1. öneri vdsl2
    2.öneri binaya kadar fiber
    3.öneri eve kadar fiber
  • peki bu hizmetten herkes yararlanabilirmi antalyada ? mesele o dostum. ben şirinyalı mahallesinde oturuyorum. 4 katlı bir apartmanda. bana verecekmi ? ben ona bakarım yani :). yoksa sadece 3-5 kişiye vermişsin fiberi vdsl2 yi bi şeye yaramaz.
  • Gidip bir sor istersen. Bizimkisi site olduğu için sorun olmuyor. Ama apartmanlara verirler mi bilmem. Sonuçta 5 bloklu bir site ile yanyana olan 5 apartman arasında ne fark var ki.

quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

peki bu hizmetten herkes yararlanabilirmi antalyada ? mesele o dostum. ben şirinyalı mahallesinde oturuyorum. 4 katlı bir apartmanda. bana verecekmi ? ben ona bakarım yani :). yoksa sadece 3-5 kişiye vermişsin fiberi vdsl2 yi bi şeye yaramaz.
  • Aşağı yukarı Antalyanın %70 ne kabloları döşediler. Uncalı bölgesinde çalışmaya başlamış. Arkadaşımın evinde 50 megabit hızla internete girmeye başladıda. Işıklar bölgesine ne zaman gelir acaba?

Başka bölgelerde kullanamya başlayanlar varmı?
  • Yavaş Yavaş geliyor ya heryere. Niyeyse Antalyaya neden bu kadar uğraştılar ya ? her tarafa döşüyorlar. diğer illerde her yere döşemediler, ancak antalyada her yere döşüyorlar. ilginç :D bizim şansımız mı artık bilemicem...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.