Şimdi Ara

Antalya Merkez (İş, Hava sıcaklığı, Sürekli yaşam) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cevap yazanlar hep abartmış,ya çok iyimser ya çok karamsarlar.

antalya'lı olarak gelmeni tavsiye etmem.senelerce her tarafta '' tatil cenneti,deniz-kum-güneş üçlüsü '' gibi sözlerle milletin aklına girdiler.nerede it-kopuk barzo varsa geldi doluştu, bunlar yetmezmiş gibi sonrada suriyeliler de bu sözleri duya duya geldiler. şehrin kültürünü, düzenini bozdular. öyle bir hal olduki zengin semtin diye bilinen yerlerde bile orayla alakası olmayan insanlar dolaşmaya başladılar, her biri ayrı bir evi gözetliyor ( yazlık olarak kullanılan evleri belirliyorlar ) boş zamanda patlatıyorlar.

yazılarında denize çok vurgu yaptığını gördüm, bence bu kadar anlam yükleme denize. zamanında yaz-kış yüzmeye giderdim ama bir süre sonra bıkıyorsun.en son 4-5 sene önce denize gitmişimdir, belki daha fazla olmuştur.

çocuk için kreş oldukça fazla ama içeriğine göre fiyatları değiliyor, yaşı küçük diye aylık 600-700 arası diye düşünebilirsin.

sıcaklık bana artık normal geliyor, gerçi antalya'nın havası iyi ama nem yüksek.yaz-kış tişört giyiyorum, 1 aylık yağmur sezonu oluyor yağmur yağarsada mont alıyorum üstüme.kışın klima ısınmak için yeterlidir, yazın kesin klima şart.evde 3 klima var, bütün kapılar açık klimalar hep çalışırdı.klima alacaksan inverter al, uzun süre kullanımda daha az harcıyor.

işle alakalı sanayi durumunu bilmiyorum ama sanayide çalışanlar genelde kepezde oturur, işe gidiş geliş daha az sürsün diye ( iş verenlerde buna dikkat eder, senin düşündüğün konyaaltı-muratpaşa ulaşımda sıkıntı yaratabilir )

mobilden yazması uğraştırdı ama başka sorun varsa alıntı yapabilirsin, bilgisayara geçince bakarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelmeyin ne bu önüne gelen Antalya'ya geliyor.
  • -İş konusunda bilgim yok.

Denize yakın olsun diyorsan Konyaaltı için en az 1.250-1.500₺

Yazın klima 400’ü buluyor. Kışın aylık doğal gaz 300’ü buluyor. (Bir de çocuk var sizin hocam.
    -Elbette ki çok sıcak oluyor ama Antalya’da yaşamanın keyfi bu sıcaklığı önemsiz hale getiriyor. (11 yıldır bu şehirdeyim belki de psikolojik)
    Irkçılık/tutuculuk/memleketçilik gibi hareketlere hiç şahit olmadım.
    -Bu sizi lüksünüze bağlı çok öznel bi konu.
    -Orta halli masrafı olan bir şehir.

Baska sorun olursa hocam özelden yaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Cevap icin cok teşekkür ederim. kum gunes pek dert degil. Benim derdim isten çıktıktan sonra bakinca rahatlayabileceğim, ailemle gidip yuruyus yapabilecegim, parkta oturup piknik yapabilecegim, balik tutabilecegim bir durum. Kepez de olur Döşemealtı da. Ama aracim yok o sebeple haritadan gordugum kadariyla yakin degil. O yuzden o ikisini yazdim. Bu arada sicaklik konusunda iceri dogru gittikce isi dusuyor mu? Yazin daha cekilir olur mu? Bu arada kepez Döşemealtı gibi yerlerden sahile ulasim nasildir zor mudur? Ne kadar surer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_MaN21 -- 7 Kasım 2018; 21:29:4 >
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yanlış düşünüyorsun. Genelleme yapmak pek hos degil. Ben gelip oraya uyacagim. Ben bir aileyim. İtlikle isim yok.

• interneto07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap icin lüksümüz yok hocam orta halli insanlariz. Gunumuz huzurlu gecsin, mutlu gecsin, oglumuz iyi yetissin yeter. Gorusmek uzere

• quote:

Orijinalden alıntı: CooL_MaN21

Cevap icin cok teşekkür ederim. kum gunes pek dert degil. Benim derdim isten çıktıktan sonra bakinca rahatlayabileceğim, ailemle gidip yuruyus yapabilecegim, parkta oturup piknik yapabilecegim, balik tutabilecegim bir durum. Kepez de olur Döşemealtı da. Ama aracim yok o sebeple haritadan gordugum kadariyla yakin degil. O yuzden o ikisini yazdim. Bu arada sicaklik konusunda iceri dogru gittikce isi dusuyor mu? Yazin daha cekilir olur mu? Bu arada kepez Döşemealtı gibi yerlerden sahile ulasim nasildir zor mudur? Ne kadar surer?
    döşemealtı- kepez ulaşım biraz uzun sürer.otobüsler her durakta dur/kalk yapacağı için 20-25 dk'lık yol 1 / 1.30 saat bile sürebilir,olmadı tramvay hattına yakın yerde ev bakabilirsin.balık-piknik pek benlik değil o nedenle bilmiyorum ama sahilde 2 bira alıp saatlerce olta tutanlar çok olur,onlarında amacı muhabbet oluyor,oltacıların çoğu birbirini tanır zaten.sıcaklığın çok farkedeceğini sanmıyorum ama kışın yukarı taraflar biraz daha soğuk olabilir,çok aksi bir durum ( iş- özel sebep ) olmadıkça kıyı şeridine yakın olmak iyidir.bence meydan kavağı mah. civarına göz at, kira olarak belki diğer bölgelere göre biraz daha pahalı olabilir ama herkes kendi halindedir ve oldukça sakindir,çocuğun büyüyünce çevresi içinde iyi olur.son olarak kira fiyatlarına bakarak zeytinköy-fatih,teomanpaşa vb. gibi yerlere taşınmak aklına gelmesin, kira fiyatlarının ucuz olmasının bir nedeni var.
    kendine iyi bak

• Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim

• Arkadaşlar ilave olarak birkaç şey daha sormak isterim. İzmir ve Antalya' yı kıyaslar isek;

*Hangi şehir daha yaşanılası?
    *Hangi şehrin planlaması daha düzenli?
    *Hangi şehirde iş skalası daha geniş?
    *Doğalgaz bu şehirlerde ne derece ihtiyaç?
    *Doğalgaz olmadan yaşamak zor mu?

Aydınlatın beni ne olur :) Şirketimle konuştum. Kasım ve ya Aralık sonu gibi ilişiğimi kesiyorum. İzmir ve Antalya yı tabii ki gezeceğim ama ön bilgiler de bu süreçte benim için önemli.

İyi ki varsınız.
    Bu kadar ilgili olduğunuz için, yardımcı olduğunuz için, çok teşekkür ederim sizlere.
    Görüşmek ümidiyle..
  • Antalya'da kış olmuyor denmiş ama hissedilen sıcaklık -7 derecelere kadar iniyor. Isparta korkuteli saklıkent dibimizde. Oralarda kar yağdığı zaman sert esen rüzgarla dışarda donarsınız. Kış yok diyenlere bakmayın bal gibide kış var. Antalya İzmir'e göre daha sakindir. Bu sene konyaaltı sahili harika oldu. Yaz için söylenen herşey doğrudur. Yazın sıcaklarda şöyle bir sahile inip serinleyim felan diye düşünmeyin öyle bir şey yok. Denize girmeden sahilde serinleyemezsiniz. Hele akşam nem çöktümü nefes alamazsınız. İş kısmını bilmem ama arkadaşlarında dediği gibi ayarlamadan gelmeyin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.