Şimdi Ara

Antalya Merkez (İş, Hava sıcaklığı, Sürekli yaşam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eskişehir, izmir, Bursa derken araştırmalarımı tamamladıktan sonra yakın dönemde Antalya' ya taşınmayı planlıyorum. Buralarda (Eskişehir, izmir, Bursa)iş olanakları daha fazla gibi ama iç huzuru buralarda bulamayacağım sanırım. Evliyim ve 1,5 yaşında bir oğlum var. Bu girişimin sebebi sıcak bir iklimde yaşamak ve oğlumun geleceğini güzel bir yerde şekillendirmek(Şuan Tekirdağ Çerkezköy' de yaşıyorum). Merak ettiğim konular sizlerinde tahmin edeceği gibi;

-iş bulabilir miyiz? Organize Sanayide varmış sanırım araştırıyorum. Depo Sorumlusuyum. Önceliğim kalıcı bir iş!!
    -Ev kiraları? Muratpaşa ve ya konyaaltı olabilir. Farklı yerlerde önerebilirsiniz. Denize yürüyerek inmek istiyorum :)
    -Yazın klima ve kışın ısınma masrafları ortalaması?
    -Çocuğum için kreş ve ya bakıcı masrafı?
    -Yaz sıcağı gerçekten çekilmez mi yoksa abartılıyor mu?
    -İnsanlarının sonradan yerleşenlere karşı tutumu?
    -Orta karar bir maddi kazanım ile mutlu mesut yaşanabilir mi?
    -Pahalı bir şehir midir? Pazar alışverişi ve rutin giderler anlamında?
    -Sonra yine iş :)
    -Sonra yine iş :)

Hali hazırda orada yaşayan arkadaşlarım beni aydınlatırsa müteşekkir olurum.
    Şimdiden teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli.
    Görüşmek üzere.

• - iş bulup bulamamak şans işi, ekonominin durumu sizin deneyiminiz vs birşey diyemem

-denize yuruyerek inmek istiyorsanız Konyaaltı tercih edebilirsiniz 1000 lira civarından başlar kiralar.muratpasa biraz daha merkezi.ucuz ev kirası istiyorsanız öğrencilerin takıldığı meltem civarından arastirabilirsiniz.

- Kışın klima veya ısınma masrafı olmuyor bizde.Antalya nin kışı taş çatlasın 1 aydır.yazın ise işler değişiyor ve cehenneme adım atıyorsunuz.sabah kalkiyorsunuz heryeriniz su içinde terlemiş vaziyette :) dolayısıyla yazın Antalya ya klima şart oğlu şart. Biz 3-4 ay kullanırız genelde salon kliması gunde 8-10 saat,yattigimiz odalardaki klimalarda genelde geceleri 3-4 saat açık olur.Aylik 350 lira gibi elektrik faturası geliyor.(Bütün klimalar a+ ve İnverter.Hepsini bu yaz yeniledik bu yaz aylık 300-350 idi.gecen sene 400-450 geldiğini bilirim)

- çocuğum olmadığından bilemiyorum ama en az 500-600 vardır heralde.orda ne veriyorsaniz aynisini yazın cok fark olmaz.

-Yaz sıcağı çekilmez.Abartma falan yok.Daha doğrusu sıcak mesele değil öyle bir nem çöküyorki inanılmaz.

-Orta karardan kısıtınız ne bilemiyorum fakat tek maaş, çocuk ve kira ila zorlanirsiniz. Eşinizin mutlaka çalışması gerek.

-pazar alışverişinden ornek vereyim.Antalyada heryerde sera veya portakal mandalina ağacı görebilirsiniz.Gecen 1-2 hafta evvel domatesi pazarda 8 mandalinayı 2 liraya falan satıyorlardı.

-iş konusu dedigin gibi size bağlı,eger buraya gelicekseniz zorluk çekmemeniz için gelmeden önce işi hazirlamanizi tavsiye ederim.

Diğer sorularınızı pm den sorabilirsiniz.İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-B -- 5 Kasım 2018; 11:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Plan-B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim Plan-B.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ooo depo sorumlusuymuş, burda herkes cayır cayır depo sorumlusu arıyor kop gel arkadaşım
  • Birikiminiz vardır umarım. Öyle bir yerdeki kurulu düzeni bırakıp gelip başka yerde yaşamaya çalışmak kolay değil. Ben de Antalya’da yaşadım. 1+1 evde 850 tl’ye kalıyordum. Nasıl bir ev istediğinize bağlı olarak kiralar çok aşırı da olabilir 1+1’i 600’e de bulabilirsiniz eşyasız. Klimasız yaşayamazsınız alışık değilseniz. Alışık olsanız bile zaten klimanın getirisi çok büyük. Yazın kliması olmayan arkadaşımda kalırken sabahları düzenli olarak 5-6 kez kalkıp silinip yatardım terden abartmıyorum. Çocuğunuz için sıcak iklime taşınmak istemek fikir olarak güzel de Türkiye şartları için fazla kazanmıyorsanız biraz ütopik olmuş gibime geldi. Yolunuz açık olsun yine de. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• Bugün hava çok sıcaktı terletti resmen

• diğerlerini cevaplayak vaktim yok ama diyeceğim tek şey yaz sıcağı gerçekten işkence, abartma kesinlikle yok 24 saat klima çalıştırırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tek maaş antalyada zor geçinirsin. İzmirli olarak izmire gelmeni tavsiye etmem antalyadan daha zor geçinirsin. Eskişehir güzel olabilir ama tekirdağ kötü bir yer değil ki kurulu bir düzenin varsa bozma derim

• dionysos_07 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır geliyorum :)
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    Bunu hep duyuyorum. ''Tekirdağ kötü değil düzenini bozma.'' çok fazla denedim düzenimi bozmamayı. 4 yıl abartısız unutmaya çalıştım, kafamdan atmaya çalıştım buralardan gitme fikrini. Ama başarılı olamadım. Çünkü sıcak bir iklimde yaşamayı istiyorum. İşten çıktığımda oğlumu alıp nefes alabileceğimiz, eğlenebileceğimiz biryer istiyorum. Doğa ile deniz ile iç içe olmak istiyorum. O yüzden Bahsettiğim şehirleri çok araştırdım. İzmir hala aklımın bir kenarında Seferihisar tarafı. Ama iş olanakları kısıtlı. Antalya daha geniş skala sunuyor gibi geliyor bana. Dediğim gibi araştırıyorum. Şirketten ayrılık talebimi yaptım. 2 aya sonuçlanır. Sonrasında bakacağız artık. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Allah utandırmaz. Bu arada iki kişi çalışacağız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_MaN21 -- 7 Kasım 2018; 9:27:0 >
  • Açıkçası şu zamana kadar yaşamım istanbul tekirdağ edirne çevresinde geçti. Aslende edirneliyim. Ama memleketimde bile gurbet hissediyorum. Şuan beni buraya bağlayan işim harici hiçbirşey yok. Ailem, eşimin ailesi yanımızda değil, yakın çevremizde. Sıcak ile bir şekilde başa çıkabiliriz. Zaten sıcak iklimde yaşamak istiyorum. 2+1 ve ya 3+1 ev bakacağız. Merkezde olması taraftarıyız. 15 - 20 dk yürüyerek denize ulaşabilelim günün stresini atalım, oğlumuzla parkta eğlenelim, kaliteli zaman geçirelim istiyoruz. Çünkü burada yapamıyoruz, zaman bol o imkan yok. Yaşayıp göreceğiz kısmet :)
  • antalya yaşanılası yer
    hava sadece ocak ve şubat aylarında soba yaktıracak kadar serinliyor
    yazın sadece temmuz ve ağustos aşırı nemli ve sıcak
    meyve ve sebze hem tap taze hem de ucuz

imkan bulabilsem hemen yerleşirdim
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Daha önce bulundunuz mu? Ya da bulunan tanıdıklarınız da bu şekilde mi yorumluyor acaba? Umuyorum ki bu şekildedir :) Çünkü duymak istediklerim bu dedikleriniz. Teşekkürler.
  • CooL_MaN21 C kullanıcısına yanıt
    tatillerde gittim her sene
    akraba da var
    hatta geçen haftalarda akraba islambola geldiğinde ne kadar kasvetli bir havası var dedi ve hemen ardından islambol güneşlendi
  • Öncelikle depo sorumlusu olarak oteller, organize sanayi ve Antalya içinde dolu iş var, yani olu depo sorumlusu ilanı var. Bu sektörde hiç sıkıntın olmaz.

Daha sonra sıcağına gelirsek, abartıldığından inan çok daha fazlası. Biz illahlah ettik artık. Yazın kliman yoksa, hiç yaşama ciddi diyorum. Dışarıda adım attığında, kan ter içerisindesin. Ben bu yüzden o kadar nefret ediyorum ki ailem burada olmasa, inan bir saniyede kalmam bu şehirde. Evet 1 ay kış yaşanıyor o da ocak gibi olur, onun dışında kış yok.

Klima masrafı, yazın 300-350 olur.

Oradan güzel geliyor olabilir de gündüz çalışacağın ortam klimasız olursa, bitersin hocam. Tüm iş yerleri klimalı ama bir denk gelirsen ne motivasyonun, ne yaşam enerjin kalır.

Onun dışında kreşler 600-800 civarı arasına değişiyor.

Evet sosyal yaşam, olanaklar, imkanlar Tekirdağ'da yetişecek bir çocuğa göre, çok daha fazla vizyon ve kültür katar bu bir gerçek. Bu konuda güzel bir şehiriz.

Hemen denize ineceğin yerde Konyaaltı Cad. arkası, Bahçelievler, Konyaaltı Mah ve Liman olabilir. Orada da 1000-1100 arasına güzel evler bulursun. Yani dibinde değil tabi 10-15 dakikalık yürüme mesafesi bu da. Öyle hemen ayağının altında deniz olan evler, milyonluk evler zaten.

Eşiniz çalışıyorsa, mutlu mesut yaşarsınız fakat çocuklu biri için, iki aylık asgari ücret maaşı olması gerekli diye düşünüyorum.

Çok pahalı bir şehir değil, çok ucuz da değil orta karar. Kiraların bu denli uygun olduğu bir şehir, daha bulamazsın. Ulaşım da rahat, rahat derken zaten bir otobüsle bir ucundan, bir ucuna gidebiliyorsun. Trafik saat 6-7 arası iş çıkışı saatleri yoğun olur o da normal artık.

Zaten Antalya'nın yerlisi biri olarak, yerlisi kalmadı. Diğer şehirlerden çok göç var. Yani yerlileri olarak efendi, saygılı insanlara olduktan sonra, kimse senin ne olup olmadığına bakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 7 Kasım 2018; 10:36:24 >

• iş bulmadan gelme. Onun harıcı suc oranları cok yuksek bir şehir zaten netten arastırırsan görebilirsin. Çok sayıda dolandırıcı ve hırsız mevcut. Zaten artık yolda kimse kimseye selam vermıyor zaten selam verenden kork o derece bir hal aldı mlsf. Kimseye guvenme ama dogası guzel . Denizde mavi bayrak var ama kualgım denızden mıkrop kaptıgı için 3 aydır denıze giremiyorum gerıssını sen dusun. Klasık Turkıye sehrı yanı diğer sehirlerde boyledir muhtemelen. Ev ve kıra fiyatları cok pahalı aklında bulunsun. Yanı evler kucuk mesela bir ankara gibi ucuz evler yok
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim merak ettiğim bir konuda ulaşım nasıldır? Mesela döşemealtında oturup konyaaltına inmek zor mu?Ha aklıma gelmişken kumluca, serik ya da manavgat ta oturmak avantajlı mıdır? Dezavantjlı mıdır? oraların yaşantısı nasıldır?
  • ali9949 A kullanıcısına yanıt
    Sevgili Ali gerçek mi bu dediklerin? Korktum açıkçası. Bence bu kadar kötü değildir şartlar sıcak haricinde..
  • Antalyaa antalyaa merkez patlıyo herkes yok uymadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    yok patlamasın :) Biz sessiz sakin bi hayat geçirelim yeter :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.