Antalya'da Orman bölgesinde yaşıyorum. Geçen haftalarda belediye (ASAT) %450 lik su fiyat artışı yaptı. Hepimize bereketli olsun. 2 sayacımız var ve 1 tanesinden aylardır su alamıyorduk. Geldiler değiştirdiler. Ve 180 lira değişim bedeli alacağız dediler. Ama aylardır kullanamadığımız sayaç için 639 lira fatura kestiler. Çalışmayan ve su vermeyen savaç için 20 TON su kullanım bedeli almışlar. Hiç su akıtmayan sayaç için güzel rakam. 2 farklı KDV uygulamış. %1 için 4 lira ve %20 için 30 lira. içinde 150 liralık sayaç montaj bedeli var. 639,49 liralık fatura. 2. diğer faturamız daha da güzel Fatura bedeli 1823 lira. Tüketilen su 45 TON. 02.07.2024 ile 03.08.2024 arası tarih için. 45 tonu da kafalarına göre 21+21+3 ton olarak dağıtıp faturalandırmışlar. Bu faturada sadece %1 kvk eklenmiş onunda bedelini 17.03 olarak belirlemişler. toplam 1823.33TL fatura kesilmiş. Öncelikle. Fiyat arttırımı yaptınız. Oran ne kadar yüksek olursa olsun geçmiş faturalanmamış döneme nasıl bu fiyatı hangi gerekçe ile uygularsın ? ASAT'ı şikayet edebileceğimiz ve hakkımızı sorgulayabileceğimiz yer Tüketici Hakları mıdır ? Tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum Saygılar Mesaja ek yapıyorum : internet de yaptığım aramalarda, ASAT senede Antalya'ya gelen 17 milyon turist den kaynaklı su yetersizlik bedelini yerli halka yüklemiş bu arada Antalya da ağırlıklı olarak bulunan rus-ukrayna ve sonrada arab ... veya ne oldukları belli olmayanlar dan kaynaklı bir SU SIKINTISI ????? yerleşik oturanlara faturalandırılıyor Ülke kendi vatandaşına su-ekmek-iş-okul-hastane bulmakda zorlanırken nereden ne maksadla geldikleri belli olmayanların oluşturduğu sayısız sorun maalesef vatandaşlara 100 lerce kat şeklinde faturalandırılması............ Faturam ile su tüketimi oldukça yüksek olan Turistik hotel vb leri ile kıyaslandığında vatandaşlara uygulanan bu hıyaneti anlamak pek kolay değil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 3 Ağustos 2024; 15:49:44 > |
Bildirim