Şimdi Ara

Antec 900 Kasa Proje = KuKla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bu Projeye 1.bucuk sene Önce Düşündüm ama :D İşim ve imkanlarım yüzünden çok yavaş yavaş ilerledim. BU BENIM ILK PROJEM yeni bir deneyim benim için.

Herneyse size çekilmiş ve modladığım Kasadan görüntüleri vercem :D bu modlama 2009 dan bölümler de var :D ama sanki bu ay içinde yapmış gibi size sunucam.

Üzerinde çalışdıgım Kasa ise ANTEC 900 modeli olan bir kasa. Detaylı RESIM için TIKLA

Bu arada bu Kasa benim için bir efsane dir. Ve ben bu efsaneyi benim düşündüğüm konsepte getirmek için şunları yapcam.

Projede Yer alıcaklar =
    1) Yan kapağı Komple Plexi pencere olucak
    2) Power supply için en Alta 140mm lik Delik açıp 140mm lik fan tozu yerleştiricem.
    3)Kasanın içindeki Fan Kontrol düğmelerini Kasanın Dışına Monte edicem
    4) UV ışığın düğmesi Kasa nın Dışında monte olucak
    5) Kasanın içinde Kablo dağılımını Orginize etmek için yeterli çapda delikler açıcam. Bu delikden Kabloları Kasanın Arkasından Aktarıcam ki Kasa içinde Kablo dağınık olmasın.
    6) Kasa nın iskeletini Mat Siyah ile boyayacam.
    7) Bigwater 780e mi Monte edicem
    7) Yan kapağın Plexi pencerenin yanına KuKla aLFA besinde yazı olucak ki Arkasında UV ışıklarında effek olsun

Şimdilik bukadar..

size ilk göstereceğim resimler Geçen yazdan yarım kalmış halinde olucak ve bu projenin sonuna getirmek için yeni girişimlerimdeki resimlerimide yayınlıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana_1985 -- 21 Nisan 2010; 12:24:08 >

• Projeni merakla bekliyorum, Hadi hayırlısı... Takibindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karışma Bende

Projeni merakla bekliyorum, Hadi hayırlısı... Takibindeyim.
    şu an iş yerindeyim Akşam liğin Upload edicem resimleri...

Saolun
  • Kolay gelsin hocam takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Vayvalak

Kolay gelsin hocam takipteyim
    Kolay gelsin takipteyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

Kolay gelsin takipteyim..

Alıntıları Göster
    Oky herkese tekrar hos geldiniz :D

Bu kasa ya yapcaklarimi gecen sene Yazin baslamisdim ve Resim resim anlatimi baslatiyorum

Oncelikle direk iskeleti ve parcalari cikartip bir koseye serdim

KASA ISKELETI

KASA YAN KAPAK LARI

Ve SIMDI KASANIN Power supply fani icin 140mm lik delik acmak :D arkadaslar bunu gecen yaz yaparken oglesine birdelik acmak idi ondan resim de Cok buyuk gozukmuyor olabilir ama Update ediyorum bu AY icinde

Simdi Sira Kesdigimiz Powersupply deligini Torpulemeye geldi.. / Bu arada kare tam hazir degil yarim birakdim sebebi ise Elimdeki alet le kesmek tam bir Iskenceydi :D bakmayin Dramel Daha iyi dir bundan :D

Sira geldi Benim en Hassas konuya, Oda ben Kasanin ortasindan kablo gecmesine dayanamiyorum Acikcasi Plaxi cam takiyorsn NE MANTIKLA takiyorlar EGER KI KASANIN icinde Power kablolari goruyorsan / ben onlara bakinca anca Bir sise RAKI dan sonra kendimden geciyorum :D ahahaha

Simdi ise isde Audio ve On panel ve ufak tefek kablolarin daha iyi anakarta erismesi icin 1 tane delik Aciyorum kulandigim Alet Beceriksiz bir alet di resim de degorceksiniz :D Bu arada HERKEZ BILSIN ANTEC ISKELETI CELIKDIR 100% 100 CELIK Antec FOREEVERRRr

Yavas yavas Delirti delik

Veeee Onca / Ugrasdan sonra ki Hali

Isin bomba Tarafi :Dkulandigim rotary aletinin ucu :D kesmez oldu Celigi delemedi diye TORPULEMEK zorunda kaldim

Bu ISden ne ogrenmis oldum :D O sekilde Yuvarlak delik CELIK de KEsemez sin..... //// O delik den sonra bagri biraz isin En eglencelli Tarafina Adim atmaya karar verdim. Oda Yarim birakdigim Kasa iskeletini ve Cage leri BOYAMAK di

Boyama asamasina gecmeden:D Kirli camasirlarimi Asdim

Buda Boyayi atcagim Renk ve Yan kapak.. Burda gorceksiniz ki yan kapagi daha kesmedim sebep ise elimde adam gibi kesicek rottary tool yokdu o yuzden onu Bu sene yani su an bu konuyu Acdigim AYA birakdim

VE Camasirlari Boyamaya Geldi SIRA

12 SAAT ASILI durdukdan Sonra Camasirlarimi odama aldim 2 Gun daha kurusun diye

Bunlarda Eski kasamdaki PC Equipmanlar Onu bu Antec 900 kasa ma Toplucam

////////////////////////////////////

Evet arkadaslar bu gecelik bukadar :D geri kalani Onumuzdeki seneye Artik yayinlarim :D
    Saka bir yana Bu topigi yazin gecen yaz aci cakdim ama Kendime vakit ayiramicami ve elimde duzgun alet olmadindan acmamisdim/ Simdi acdim cunki vakdim var ve Dremel inden tut duzgun aletler satin aldim :D ve hepsi yavas yavas yayinlicam.

Bu arada sunu bilinki Proje nin icinde yapilacaklar diye yazdim o yapilacaklari bu AY bitirecem. Sadece ilk asamada biraz korktum ve bu yuzden delikleri yarim birakdim ki Bagri ufak olsun Deneyim olsun diyeKi simdi artik deneyimim var ve O delikleri cogalticam ve Power supply in altindaki 140Mm fann toz icin delik acicam Cunki Yeni Power supply im :D 140mm fani var eskisi dandik di

Ha bu arada beyler Buyrun buda Gecen sene nin onca mod dan sonraki Kasamin son hali idi , Kendime o gunde 22 inch LCD almisdim :D pek de Guzel di

BENI TAKIP ETMEYE DEVAM EDIN //// TO BE CONTINUED

• quote:

Orijinalden alıntı: tonymontana_1985

Oky herkese tekrar hos geldiniz :D

Bu kasa ya yapcaklarimi gecen sene Yazin baslamisdim ve Resim resim anlatimi baslatiyorum

Oncelikle direk iskeleti ve parcalari cikartip bir koseye serdim

KASA ISKELETI

KASA YAN KAPAK LARI

Ve SIMDI KASANIN Power supply fani icin 140mm lik delik acmak :D arkadaslar bunu gecen yaz yaparken oglesine birdelik acmak idi ondan resim de Cok buyuk gozukmuyor olabilir ama Update ediyorum bu AY icinde

Simdi Sira Kesdigimiz Powersupply deligini Torpulemeye geldi.. / Bu arada kare tam hazir degil yarim birakdim sebebi ise Elimdeki alet le kesmek tam bir Iskenceydi :D bakmayin Dramel Daha iyi dir bundan :D

Sira geldi Benim en Hassas konuya, Oda ben Kasanin ortasindan kablo gecmesine dayanamiyorum Acikcasi Plaxi cam takiyorsn NE MANTIKLA takiyorlar EGER KI KASANIN icinde Power kablolari goruyorsan / ben onlara bakinca anca Bir sise RAKI dan sonra kendimden geciyorum :D ahahaha

Simdi ise isde Audio ve On panel ve ufak tefek kablolarin daha iyi anakarta erismesi icin 1 tane delik Aciyorum kulandigim Alet Beceriksiz bir alet di resim de degorceksiniz :D Bu arada HERKEZ BILSIN ANTEC ISKELETI CELIKDIR 100% 100 CELIK Antec FOREEVERRRr

Yavas yavas Delirti delik

Veeee Onca / Ugrasdan sonra ki Hali

Isin bomba Tarafi :Dkulandigim rotary aletinin ucu :D kesmez oldu Celigi delemedi diye TORPULEMEK zorunda kaldim

Bu ISden ne ogrenmis oldum :D O sekilde Yuvarlak delik CELIK de KEsemez sin..... //// O delik den sonra bagri biraz isin En eglencelli Tarafina Adim atmaya karar verdim. Oda Yarim birakdigim Kasa iskeletini ve Cage leri BOYAMAK di

Boyama asamasina gecmeden:D Kirli camasirlarimi Asdim

Buda Boyayi atcagim Renk ve Yan kapak.. Burda gorceksiniz ki yan kapagi daha kesmedim sebep ise elimde adam gibi kesicek rottary tool yokdu o yuzden onu Bu sene yani su an bu konuyu Acdigim AYA birakdim

VE Camasirlari Boyamaya Geldi SIRA

12 SAAT ASILI durdukdan Sonra Camasirlarimi odama aldim 2 Gun daha kurusun diye

Bunlarda Eski kasamdaki PC Equipmanlar Onu bu Antec 900 kasa ma Toplucam

////////////////////////////////////

Evet arkadaslar bu gecelik bukadar :D geri kalani Onumuzdeki seneye Artik yayinlarim :D
    Saka bir yana Bu topigi yazin gecen yaz aci cakdim ama Kendime vakit ayiramicami ve elimde duzgun alet olmadindan acmamisdim/ Simdi acdim cunki vakdim var ve Dremel inden tut duzgun aletler satin aldim :D ve hepsi yavas yavas yayinlicam.

Bu arada sunu bilinki Proje nin icinde yapilacaklar diye yazdim o yapilacaklari bu AY bitirecem. Sadece ilk asamada biraz korktum ve bu yuzden delikleri yarim birakdim ki Bagri ufak olsun Deneyim olsun diyeKi simdi artik deneyimim var ve O delikleri cogalticam ve Power supply in altindaki 140Mm fann toz icin delik acicam Cunki Yeni Power supply im :D 140mm fani var eskisi dandik di

Ha bu arada beyler Buyrun buda Gecen sene nin onca mod dan sonraki Kasamin son hali idi , Kendime o gunde 22 inch LCD almisdim :D pek de Guzel di

BENI TAKIP ETMEYE DEVAM EDIN //// TO BE CONTINUED

Alıntıları Göster
    Aletler dışında sorun çıkaran birşey yok herhalde sizide gördükten sonra iyi bir mod için kahrolası Dremel şart...

Kasa iskeletine kaç kat boya attın, resimden dolayımı mı acaba biraz soluk gibi duruyor.

Takibe devam... Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: PIA

Aletler dışında sorun çıkaran birşey yok herhalde sizide gördükten sonra iyi bir mod için kahrolası Dremel şart...

Kasa iskeletine kaç kat boya attın, resimden dolayımı mı acaba biraz soluk gibi duruyor.

Dostum :Dilaki dremel degil yani plastik kesmek icin de ne kescek onudahi bilmez iken ta gecen yazdan arasdirma yaptim.

Bide kesimyaparken hep ufak kesdim buyutmedim, sebebi ise kendime guvenmedim :D bu Boya atmk icinde gecerli 1EL boya Atdim:Dahaha sebebi iseilk deneyim idi nasil bir tepki alirim buogle yaparsam diye atdim nasil olsa kurudukdan sonra bi kat daha atarim dedim acelesi yok.

Zati istedigim boya o degildi Orengi de bu Ay ogrendim Mat siyah miss :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana_1985 -- 21 Nisan 2010; 22:13:23 >

• quote:

quote:

Dostum :Dilaki dremel degil yani plastik kesmek icin de ne kescek onudahi bilmez iken ta gecen yazdan arasdirma yaptim.

Bide kesimyaparken hep ufak kesdim buyutmedim, sebebi ise kendime guvenmedim :D bu Boya atmk icinde gecerli 1EL boya Atdim:Dahaha sebebi iseilk deneyim idi nasil bir tepki alirim buogle yaparsam diye atdim nasil olsa kurudukdan sonra bi kat daha atarim dedim acelesi yok.

Zati istedigim boya o degildi Orengi de bu Ay ogrendim Mat siyah miss :d

Alıntıları Göster
    BENDE FLEXİDEN BU PAZARTESİ YAPICAM ŞEFFAF FARKLI Bİ TASARIM OLACAK BENİMKİDE ELİNE AĞLIK 10 NUMARA OLMUŞ.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

BENDE FLEXİDEN BU PAZARTESİ YAPICAM ŞEFFAF FARKLI Bİ TASARIM OLACAK BENİMKİDE ELİNE AĞLIK 10 NUMARA OLMUŞ.

Sana ve sizlere sorum var :D

O camı nasıl yapıyorsunuz yani Eger Plexi camı Arkadan koyarsam ozaman Biraz cık cukurluk oluyor onden, siz o cukurlugu nasıl hallediyorsunuz ? sonuçda dikkat etmesen rahatsız etmez ama Beni eder :D
  • quote:

quote:

O camı nasıl yapıyorsunuz yani Eger Plexi camı Arkadan koyarsam ozaman Biraz cık cukurluk oluyor onden, siz o cukurlugu nasıl hallediyorsunuz ? sonuçda dikkat etmesen rahatsız etmez ama Beni eder :D

Alıntıları Göster
    Sen taşlama ile kesmişin ya Dremel çelik kesmiyor mu? daha rahat olur diye Dremel şart dedim.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    NE DEDİĞİNİ ANLAMADIM

• quote:

NE DEDİĞİNİ ANLAMADIM

şimdi :D Kasaya Plexi yi takıcaz ya. Plexiyi Yan kapağın içine mi dışına mı monte ediyorsun.

Dışına monte etsen PLEXi camın Tam Yan kapaga Köşeleri oturmadığından yanı Yan kapağa YAN DAN baksan DÜMDÜZ değil çünki PLEXI cam ın kalınlığı göze batıyor...

Hadi diyelim Yan kapağın içine takalım PLEX i yi ama bu sefer de KAsa yı YANDAN bakınca O kesilen yerler Ön plana çıkıyor olucak.

anladınız mı anlamadıysanız resimle bu akşam gösteririm demek istediğimi. :D
  • quote:

Sen taşlama ile kesmişin ya Dremel çelik kesmiyor mu? daha rahat olur diye Dremel şart dedim.

Ustad Bu alet herşeyi kesen tipde de Ama şu bir gerçek ki Kasa hakiki çelik. Ben burda Yakın yapayım ki Antece laf soğleyen Full plastic diyen arklarım varda :D halbuki %15 gibi bir plastik kulanmış lar bu modelde :D

herneyse, Çelikleri keserken Baskı yapmamayı öğrendim :D ama 40 derecede O kesimi yaptık :D Dışarda harbiden 10 kilo verdim Terlemek den :D .. Mesela Dramel le kesim yaptım Kesimi yapıyor ama yavaş oluyor bu arada Şu bir gerçek ki Kulandığın ne aletse Doğru UÇ takmanız gerek. O doğru ucu takmaz iseniz kafanızdaki şekli veya şemayı yerine getiremiyorsunuz.
  • quote:

quote:

Ustad Bu alet herşeyi kesen tipde de Ama şu bir gerçek ki Kasa hakiki çelik. Ben burda Yakın yapayım ki Antece laf soğleyen Full plastic diyen arklarım varda :D halbuki %15 gibi bir plastik kulanmış lar bu modelde :D

herneyse, Çelikleri keserken Baskı yapmamayı öğrendim :D ama 40 derecede O kesimi yaptık :D Dışarda harbiden 10 kilo verdim Terlemek den :D .. Mesela Dramel le kesim yaptım Kesimi yapıyor ama yavaş oluyor bu arada Şu bir gerçek ki Kulandığın ne aletse Doğru UÇ takmanız gerek. O doğru ucu takmaz iseniz kafanızdaki şekli veya şemayı yerine getiremiyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Anladım, ben kasamı iyice kontrol ettim zaten benim kasa senin'ki gibi yormayacak sıkı çelik değil esnek

• quote:

Orijinalden alıntı: Karışma Bende

Anladım, ben kasamı iyice kontrol ettim zaten benim kasa senin'ki gibi yormayacak sıkı çelik değil esnek

Alıntıları Göster
    tonymontana_1985 kardeşim plex 8 mm kullancam ben iç kasnak 1 cm olcak yani 2 mm içeri girebilirim ok? hem dışarda olsada kasnakta köşe bentler yapcam yani cuk diye oturacak içei çizdim pazartesi başlıcam kısmetse koyucam resmleri takip et.

• quote:

tonymontana_1985 kardeşim plex 8 mm kullancam ben iç kasnak 1 cm olcak yani 2 mm içeri girebilirim ok? hem dışarda olsada kasnakta köşe bentler yapcam yani cuk diye oturacak içei çizdim pazartesi başlıcam kısmetse koyucam resmleri takip et.

Alıntıları Göster
    allah rızası için o boyayı öyle bırakma ilerde pişman olmak istemiyorsan boyanın üstüne ince bir zımpara çek ikinci kat boyayı at bide vernikle sağlam bişey olsun değilse o boyanın ömrü 3 ay.ha nerden biliyon dersen.tecrübe...

• quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

allah rızası için o boyayı öyle bırakma ilerde pişman olmak istemiyorsan boyanın üstüne ince bir zımpara çek ikinci kat boyayı at bide vernikle sağlam bişey olsun değilse o boyanın ömrü 3 ay.ha nerden biliyon dersen.tecrübe...

Alıntıları Göster
    eğer cam demek yanlış olur ama mikadır o mika kalınlığı 8 mm olursa sorun olmaz bombe felan olamaz tabiki askı noktası hesplayıp kasa ebatını cıkarman lazım

• quote:

Dostum seni bekliyor olcam, ayri yeten bende plexi de acele etmiyorum Kasa iskeletin de kesim lerimi yapiyorum bu aksam 140mm fan deligimi kesdim, yakin zamanda resmi uploadederim.

quote:

Ve sen dostum temuzun 2009 unda o boyayi atdim Hic bir defo bozulma asla olmadi :D fistik gibi oldu :D ama Mat siyahina boyacam bu yuzden 220 Zimpara vurucam bu boyanin ustune su Zimpara simi vursam?? Zati bunlarin hepsini danisicam burda ki boyaciya :D sonucda renk degisicek:D seni Kirmam merak etme bu sefer Duzgun ce aticam

• quote:

quote:

Dostum seni bekliyor olcam, ayri yeten bende plexi de acele etmiyorum Kasa iskeletin de kesim lerimi yapiyorum bu aksam 140mm fan deligimi kesdim, yakin zamanda resmi uploadederim.

quote:

Ve sen dostum temuzun 2009 unda o boyayi atdim Hic bir defo bozulma asla olmadi :D fistik gibi oldu :D ama Mat siyahina boyacam bu yuzden 220 Zimpara vurucam bu boyanin ustune su Zimpara simi vursam?? Zati bunlarin hepsini danisicam burda ki boyaciya :D sonucda renk degisicek:D seni Kirmam merak etme bu sefer Duzgun ce aticam

Alıntıları Göster
    Usta inşallah şortu yakmadın O kadar uğraştan sonra güzel bir şey çıksın ortaya

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.