Şimdi Ara

ANTHEM MRX SERİSİ AVR RECEIVER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
10
Favori
23.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

bende olaya çok hakim degilim .hatta benimde bir merakım var .önce bütün hoparlörleri baglayıpmı oto kalibrasyon yapmak lazım av den ? yoksa av ile stereo arasındakı baglantıyı yaptıktan sonramı oto kalıbrasyon yapılmalı emin degilim

ama mantıken once butun hoparlorlerı av ye baglayıp kalıbrasyon yapıp sonra tekrar baglantıyı sokup stereo ile baglantı yapılmalı sanki

En basitinden, stereo amfinin volume ayarı bile otokalibrasyonu değiştireceği için (stereo amfinin pre katının bypass edilebildiği bağlanti şekilleri hariç), stereo amfi bağlı şekilde otokalibrasyon yapmak gerekir ve bir daha da stereo amfinin volume potu ile oynamamak gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

quote:

bence aradaki fiyat farkına stereo bir ampli alın pionun preout tan baglantı yapın daha mantıklı olur bence

Lx86'nın pre çıkışından stereo amfiye giriş yaptığımda, lx86'nın sinyal üzerindeki tüm kontrolünü bypass etmiş olur muyum? (volume kontrol dahil) Eğer lx86 tamamen pass through yapabiliyorsa dediğiniz gibi bir çözüm çok mantıklı.

Nasıl bağlantı yaptığınıza bağlı,

film izlerken görsel kaynağınız avr ye oradan preouttan stereo ampliye giderse dediğiniz olmaz. Avr pre, stereo ampli power görevi görür. (Tabi stereo amplide htbypass girişi olması lazım yoksa 2 pre katından geçmiş olur sinyal.) Müzik dinlerken cd çalar veya benzeri kaynağı doğrudan stereo ampliye bağlarsanız avr devrede olmayacağından sadece stereo ampliyi dinliyor olursunuz.
    pre outtan çıkıp stereo amplinin hybypass girişine bağlarsanız ses kontrolü avr de kalır ve her türlü dsp kalibrasyon vs kullanılabilir. eğer ht bypass yoksa stereo ampliyi sabit bir ses seviyesine göre kalibre ederseniz sonra hep aynı seviyede seyrederseniz sorun olmaz.

Sizin yazdıklarınızdan, benim mesajıma yaptığım eklentilerin doğru olduğunu anlıyorum. Hoparlörleri sabit olarak stereo amfiye bağlı bırakarak, sistemi hem müzik hem de sinema için tam verimli kullanmak mümkün gözükmüyor. En doğru sonuç, müzik dinlerken rf7II'leri bluenote'a, film seyrederken pioneer'a bağlamak gibi gözüküyor. Bu işlem zaten yeterince zahmetliyken, benim avr'de yaptığım biamp bağlantı işleri daha da zorlaştırıyor ve her stereo'ya geçişte hoparlörlerin arkasındaki hi-low köprülerini de tekrar takmak gerekiyor. Bazen, zaten yeterince zor olan bir hayatı, kendimize daha da mı zorlaştırıyoruz acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. :)

Kaynak olarak ne kullanıyorsunuz?

eğer video için media player, müzik için cd player ise belirttiğim şekilde avr yi hiç çalıştırmadan müzik dinleyeblirsiniz, ancak kaynağınız tekse maalesef mümkün değil.

• quote:

quote:

bende olaya çok hakim degilim .hatta benimde bir merakım var .önce bütün hoparlörleri baglayıpmı oto kalibrasyon yapmak lazım av den ? yoksa av ile stereo arasındakı baglantıyı yaptıktan sonramı oto kalıbrasyon yapılmalı emin degilim

ama mantıken once butun hoparlorlerı av ye baglayıp kalıbrasyon yapıp sonra tekrar baglantıyı sokup stereo ile baglantı yapılmalı sanki

En basitinden, stereo amfinin volume ayarı bile otokalibrasyonu değiştireceği için (stereo amfinin pre katının bypass edilebildiği bağlanti şekilleri hariç), stereo amfi bağlı şekilde otokalibrasyon yapmak gerekir ve bir daha da stereo amfinin volume potu ile oynamamak gerekir diye düşünüyorum.

potans hangi konumda diye bir işaret koyar veya ekranı varsa hangi değerde olduğunu not alırsanız geriye dönüp kullanabilirsiniz...

• Evet sistem nasıl kullanılacaksa o şekilde kalibrasyon yapmak lazım yani avr ve stereo amfi Ht bybpass dan bağlı ise o şekilde kalibre etmek lazım. Sonuçta frontları sürecek olan güç stereo amfi den gelecek ve buna göre ayarlanması gerekir db değerlerinin. Bende bu şekilde kullanıyorum, çok pratik oluyor kablo vs tak çıkart yok sistemi açıp stero amfi yi HT girişe alıyorsunuz bu kadar AVR ayarları hep sabit.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bence aradaki fiyat farkına stereo bir ampli alın pionun preout tan baglantı yapın daha mantıklı olur bence

Lx86'nın pre çıkışından stereo amfiye giriş yaptığımda, lx86'nın sinyal üzerindeki tüm kontrolünü bypass etmiş olur muyum? (volume kontrol dahil) Eğer lx86 tamamen pass through yapabiliyorsa dediğiniz gibi bir çözüm çok mantıklı.

film izlerken görsel kaynağınız avr ye oradan preouttan stereo ampliye giderse dediğiniz olmaz. Avr pre, stereo ampli power görevi görür. (Tabi stereo amplide htbypass girişi olması lazım yoksa 2 pre katından geçmiş olur sinyal.) Müzik dinlerken cd çalar veya benzeri kaynağı doğrudan stereo ampliye bağlarsanız avr devrede olmayacağından sadece stereo ampliyi dinliyor olursunuz.
    pre outtan çıkıp stereo amplinin hybypass girişine bağlarsanız ses kontrolü avr de kalır ve her türlü dsp kalibrasyon vs kullanılabilir. eğer ht bypass yoksa stereo ampliyi sabit bir ses seviyesine göre kalibre ederseniz sonra hep aynı seviyede seyrederseniz sorun olmaz.

Sizin yazdıklarınızdan, benim mesajıma yaptığım eklentilerin doğru olduğunu anlıyorum. Hoparlörleri sabit olarak stereo amfiye bağlı bırakarak, sistemi hem müzik hem de sinema için tam verimli kullanmak mümkün gözükmüyor. En doğru sonuç, müzik dinlerken rf7II'leri bluenote'a, film seyrederken pioneer'a bağlamak gibi gözüküyor. Bu işlem zaten yeterince zahmetliyken, benim avr'de yaptığım biamp bağlantı işleri daha da zorlaştırıyor ve her stereo'ya geçişte hoparlörlerin arkasındaki hi-low köprülerini de tekrar takmak gerekiyor. Bazen, zaten yeterince zor olan bir hayatı, kendimize daha da mı zorlaştırıyoruz acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. :)

Merhaba

Ben de bu ara sistemime bir stereo amfi eklemeyi düşünüyorum. Fakat ht bypass özelliği olan bir stereo amfi benim bütçemi bir hayli aşıyor.

Bu sebeple tek seçenek olarak AVR'nin pre out çıkışlarında stereo amfiye bağlamak kalıyor. Bu sefer de önler tamamen stereo amfi tarafından sürülüyor olacağından film, normal tv kullanımında vs önleri stereo'dan diğer hoparlörleri de AVR'den ayarlamak zorunda kalacağım. Evde yalnızca ben olsam belki de sorun olmaz diyeceğim ama evde bir de teknoloji konusunda pek de iyi olmayan ve kumanda bolluğundan bazen tv’yi bile açamayan eşim de olduğu için bu kullanım ciddi sıkıntı yaratacaktır. Allahtan yeni AVR’nin kumandası akıllı olduğu için teledünya ve tv kumandalarını AVR’nin kumandasına tanıttım da kumandayı teke düşürdük 

Bu duruma çözüm olarak ise iki amfi arasına bir switch eklemeyi düşünüyorum. Ht bypass özellikli biir stereo amfi alamayacaksanız sizin için de faydalı olabilir.
    Bulduğum switchler aşağıdaki gibi. Genelde kullananlar memnun ve sese bir etkisi olmadığını söylüyorlar. Tabii ne gibi cihazlarla kullandıklarını şu an hatırlamıyorum ama üst seviye cihazlarda bu farklar daha belirgin olabilir.
    Dynavox Amp-S
    http://www.amazon.de/gp/product/B0047N09JS/ref=gno_cart_title_0?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
    http://www.ebay.com/itm/DYNAVOX-VERSTARKER-BOXEN-UMSCHALTER-AMP-S-SCHWARZ-/151489063404?pt=DE_TV_Video_Audio_Verst%C3%A4rker_Teile&hash=item234573a9ec

Beresford TC-7220
    http://www.beresford.me/S/tc-7220f.htm
    http://www.adventuresinhifiaudio.com/13/06/2010/the-beresford-tc-7220-what-exactly-is-an-audio-crossover-network/
    https://www.avforums.com/threads/beresford-tc-7220-my-experience.1358235/

Belki faydası dokunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Ben de bu ara sistemime bir stereo amfi eklemeyi düşünüyorum. Fakat ht bypass özelliği olan bir stereo amfi benim bütçemi bir hayli aşıyor.

Bu sebeple tek seçenek olarak AVR'nin pre out çıkışlarında stereo amfiye bağlamak kalıyor. Bu sefer de önler tamamen stereo amfi tarafından sürülüyor olacağından film, normal tv kullanımında vs önleri stereo'dan diğer hoparlörleri de AVR'den ayarlamak zorunda kalacağım. Evde yalnızca ben olsam belki de sorun olmaz diyeceğim ama evde bir de teknoloji konusunda pek de iyi olmayan ve kumanda bolluğundan bazen tv’yi bile açamayan eşim de olduğu için bu kullanım ciddi sıkıntı yaratacaktır. Allahtan yeni AVR’nin kumandası akıllı olduğu için teledünya ve tv kumandalarını AVR’nin kumandasına tanıttım da kumandayı teke düşürdük 

Bu duruma çözüm olarak ise iki amfi arasına bir switch eklemeyi düşünüyorum. Ht bypass özellikli biir stereo amfi alamayacaksanız sizin için de faydalı olabilir.
    Bulduğum switchler aşağıdaki gibi. Genelde kullananlar memnun ve sese bir etkisi olmadığını söylüyorlar. Tabii ne gibi cihazlarla kullandıklarını şu an hatırlamıyorum ama üst seviye cihazlarda bu farklar daha belirgin olabilir.
    Dynavox Amp-S
    http://www.amazon.de/gp/product/B0047N09JS/ref=gno_cart_title_0?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
    http://www.ebay.com/itm/DYNAVOX-VERSTARKER-BOXEN-UMSCHALTER-AMP-S-SCHWARZ-/151489063404?pt=DE_TV_Video_Audio_Verst%C3%A4rker_Teile&hash=item234573a9ec

Beresford TC-7220
    http://www.beresford.me/S/tc-7220f.htm
    http://www.adventuresinhifiaudio.com/13/06/2010/the-beresford-tc-7220-what-exactly-is-an-audio-crossover-network/
    https://www.avforums.com/threads/beresford-tc-7220-my-experience.1358235/

Belki faydası dokunur.

Teoride, tam olarak işimi görecek cihazlar. İlkinde biamp seçeneği yok ama, tam emin olmamakla beraber, belki ikinci üründe, şu an avr'yi kullandığım gibi, biamp seçeneği bile olabilir. Ama gel gör ki, hoparlör ile amfi arasına konacak bu tarz bir ünite sese nasıl etki eder, işte o meçhul.

• Giris seviye üstü her cihazda farkı kötü yonde dinlerseniz anlayabilirsiniz ustat tabi biraz takintili insanlarız genelde bu hoby de oyle degilseniz problem yok tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Giris seviye üstü her cihazda farkı kötü yonde dinlerseniz anlayabilirsiniz ustat tabi biraz takintili insanlarız genelde bu hoby de oyle degilseniz problem yok tabi

Evet, bu hobiye gönül verenlerin içinde takıntılı olmayana rastlamak zor. Malesef ben de istisna değilim :)
  • Sese etkisi hakkında defalarca denemeden sonra üst tizlerde ve açıklık konusunda bir değişiklik hissettim demiş. Ama çok zor fark edilir seviyede demiş. Altta ilgili kısmı görebilirsiniz.

I had a few casual listens over the few days before the review proper and I was not aware of any significant oddities to the sound quality I normally enjoy, other than those the change to QED Genesis brought. So after I felt burn in might be completed I sat down to have a serious listen.

Up first was Nitin Sawhney with Broken Skin, Letting Go, The Pilgrim and Tides, all from his album Broken Skin and the music flowed forth as it always has with no obvious tonal shifts or loss of detail. I then had a listen to the Hugh Masekela track Stimela and I felt pretty happy about how it sounded too.

I removed the TC-7220 and once again played the previously mentioned tracks but focused on Stimela, The Pilgrim and Tides. I did this several times and I am pleased to say that the presence of the TC-7220 did not result in any major sound quality issues. In fact it was only after several listens with and without, that I feel I can say that the only very slight negative, is just a wee hint of a loss in the upper treble and the overall openness of music. However I want to stress that I really had to struggle to hear this, as the loss was really at the end of the day very minuscule.

• Çok ayrı işlerle uğrasan
    çok ayrı bütçelere sahip
    Çok ayrı yaslarda

Birçok insan var forumda

Ne yazsak muhakkak itiraz eden sadece kendi bildigini dogru sanan ve sadece kendi kullandıklarını en iyi sanan insanlar yüzün den bir sey yazmaya da çekiniyor insan bu diyaloglar hoc hos olmuyor

Kişisel zevkim ve tercihim gereği güzel kablolar kullanmayı ve denemeyi seviyorum simdi bunkadar iyi kablolarla iyi detaylar aldığımı düşündüğüm bir anda araya bir aparat koymak bana ters geliyor.

Tabi alıp evinde test edip begenip kullanan herkese de saygım sonsuz

• peki acaba bu seferde av front hoparlorleri oto kalibrasyonda none olarak görebilirmi ?
  • quote:

peki acaba bu seferde av front hoparlorleri oto kalibrasyonda none olarak görebilirmi ?

avr test sinyalini gönderdiğinde, mikrofondan kendisine bir geri dönüş olmazsa "none" olarak görüyor. Bu nedenle, sinyali verdiğinde mikrofon bir ses duyacağı için bence ön kanalı none olarak görmez. Ancak, gerekli düzeltmeleri kendi front speaker çıkışına değil de, front pre çıkışına uygulaması nasıl halledilir bir şey diyemeyeceğim. Şöyle bir şey de var, sese müdahale, sinyal yükseltilmeden önceki bir noktada yapılıyorsa, zaten yapılan değişiklikler aynı zamanda pre çıkışını da etkileyecek demektir. Bu durumda hem amplifikasyondan önceki pre çıkışı, hem de amplikasyondan sonraki speaker çıkışı kalibrasyondan etkilenir ve herhangi bir sorun olmaz. Denemek lazım.

• quote:

peki acaba bu seferde av front hoparlorleri oto kalibrasyonda none olarak görebilirmi ?

Güzel soru.

Ama ben oto kalibrasyonu kullanmıyorum. Bu 3. Avr ve daha bir tanesinin doğru sonuçlar çıkardığını görmedim. O yüzden benim için çok etkili olmaz

Bu arada erayçelik arkadaşın dediği gibi türlü insan, bütçe ve beklenti varyasyonu varken öneri yapmak biraz zor oluyor. Aslında doğru olan mümkün olan en sade sistemi kurmak.

Benim önerim çok takıntısı olmayan kişiler için daha mantıklı olacaktır.

• Sertaç Bey'in web sitesinde (www.srcelektronik.com ) ANTHEM'ler için %24'lük çok ciddi bir indirim var.Maddi durumu uygun olup da aklının ve gönlünün bir yerinde ANTHEM olan dostlar bir göz atsın bence. Darısı başımıza...

• Kampanya ile ilgili ödeme planı aşağıdaki gibidir

• MRX710 kullanıcısı olarak bütçesi uygun olanlar kaçırmasın diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saka

MRX710 kullanıcısı olarak bütçesi uygun olanlar kaçırmasın diyorum.

Siz cihazı kaça aldınız ? Yurtdışı fiyatını fazla araştırmasam da bir sitede 1800 dolar olarak gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanomete

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Aynen Hocam bende Onkyo 5010 ile kıyasını sordum ama bir cevap veren olmadı ona bakarsan 921 den bemim Onkyo 818 de iyi.Burada önemli olan Pionun üst serileri ve Onkyo 5010 ile olan kıyasıdır.Bana cihazın diğer markaların üst segment cihazlarına nazaran daha hafif oluşuda bir garip geldi zira bir 5010 25kg.

hocam,

bunu defalarca yazdım ama yeniden yazayım.
    benimde bir dönem avr lerde kilo takıntım vardı ve anthemin ilk çıkardığı mrx700 avr nin yüzüne bile bakmayıp pioneer lx86 almıştım.
    1,5-2 yıl kullandım.
    bir gün tamamen şans eseri izmite gittiğimde src den mrx510 dinledim ve sese hayran kaldım ama kilo takıntımdan dolayı ikna oldunmu derseniz olmadım.
    ertesi hafta lx86 yı arabanın bagajına atıp soluğu src de aldım ve saatlerce aynı mekanda aynı hoperlörlerle sök çıkara lx86 ile mrx510 u test ettik.
    ben o gün sonuca inanamadım mrx510 bile lx86 nın inanılmaz üzerinde bir performans sergiledi ve hiç tereddüt etmeden sertaca bana acilen mrx710 getiriyorsun dedim ve çıktım.

Arkadaşlar,

bu işin en doğrusu üşenmeyeceksiniz kullandığınız avr yi kucaklayıp src ye giderek kıyaslamayı yapacaksınız.

size en son kullandığım 3 avr yi söyliyeyim.

1-DENON AVC-A11XVA
    2-SONY 5300ES KISA SÜREDE 5400ES
    3-PİONEER LX86

bunlardan öncesi ve arada satın almadan evde deneyip dinlediklerimi saymıyorum bile.

saygılar.

Hocam 5400 es suan nerededir ben cihaza talibim

• 5400es toprak oldu hocam
    Üstüne çim ektik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanomete

5400es toprak oldu hocam
    Üstüne çim ektik.

Canın sagolsun hocam bir türlü sony den vazgeçemiyorum adam gibi bişeyler ariyomm:))

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.