Şimdi Ara

Antifriz kalitesi motor sıcaklığı için fark eder mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tamer81

Geçen sene clio aracıma Bim den 3 lt lik antifirizi 8tl ye almıştım.Donmadı çok şükür

Donmaya donmaz ama asit oranından dolayı sızdırmazlık elemanlarına (conta-keçe vs.)ve bazı metallere zararı olur.

Eğer alan kişiye ulaşma imkanınız var ise arayıp söyleyin, uzun vadede sorunlara yol açabilecek bir durum.
  • quote:

Bilmiyorum da geçen sene martta sattık aracı.3-4 ay götürdü.Donarsa diye fiş ws saklamıştım.

Antifreeze sadece suyun soğukta donmaması için kullanılmaz, radyötör suyunun kaynama noktasını yükseltmek ayrıca aracın soğutma tesisatlarının korozyona karşı korumak için kullanılır. Renault Gurubunun antifreeze leri sarı renkte organik antifreezelerdir. Yetkili serviste satış fiyatı 1 litresi 45 TL, internette 3 Litresi yaklaşık 75-90 TL arasın da satılıyor. Herhalde biz de A101 veya BİM gibi mağazalardan 3- 5 liralık antifreeze alıp koymuyorsak bir bildiğimiz vardır sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Bilmiyorum da geçen sene martta sattık aracı.3-4 ay götürdü.Donarsa diye fiş ws saklamıştım.

Antifreeze sadece suyun soğukta donmaması için kullanılmaz, radyötör suyunun kaynama noktasını yükseltmek ayrıca aracın soğutma tesisatlarının korozyona karşı korumak için kullanılır. Renault Gurubunun antifreeze leri sarı renkte organik antifreezelerdir. Yetkili serviste satış fiyatı 1 litresi 45 TL, internette 3 Litresi yaklaşık 75-90 TL arasın da satılıyor. Herhalde biz de A101 veya BİM gibi mağazalardan 3- 5 liralık antifreeze alıp koymuyorsak bir bildiğimiz vardır sanırım.

Anladım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Mantıken bile 3-5 e bakmamak lazım bu işlerde ama o zaman da biraz mecbur aldım.Bilseydim almazdım ama

• Prokizya kullanıcısına yanıt
    Arabayı galeriye verdiğimiz için kime satıldığını bilmiyorum 1 sene oldu zaten satılalı.Ama o değilde tanıdık ustalar çevredekilerde bu antifiriz araban için zararlı demediler.Bende öyle aldım işte.
  • Antifrizin kalitesinden çok saf su kullanılması daha önemli. Ne kadar kaliteli antifriz alınsa da suyun içindeki kireç o kaliteyi düşürür. Çayı bile kireçsiz içme suyu ile demleyince tadı başka oluyor.
    Eski soğutma suyunun kalıntılarının da temizlenmesi için bir süre normal su ile kullanılmalı.
    Antifriz kitapçığa göre kullanılmalı yoksa bazı parçalara zarar verebilir.
    Saf antifriz de bazen zararlı olabiliyor, %50 miktarda su ile karıştırılıp kullanılması daha garanti olur. Ör: 3 lt su + 3 litre antifriz gibi.
  • He organik,

Teoride o cincıklı antifirizlerin aracı 150 000 mil (he 240 bin km) götürmesi lazım. Varmı götüren ? o halde ne gereği var ? yazık değilmi paranıza, bunlar falanyumlu hede teknolojisi diye diye cepteki 3 kuruşada tebelleş olma niyetindeler.

Üreticinin tavsiye ettiği tipte antifirizin ucuzunu %50 su %50 antifiriz olarak koyun. Antifiriz kaynama noktasını yükseltsede su kadar iyi bir ısı taşıyıcı değildir.

Hangi cins olursa olsun antifiriz aracınızı soğuktan donmaya karşı korur. Bu kadar farklı cinste antifiriz olmasının sebebi.

Çevreciler antifiriz içindeki metanolu azaltmak istiyor (zehirli vs) o zamanda içine Ethylene glycol koymak gerekiyor, o zamanda arabadaki radyatör kapağı vs bu etileni tutamayıp sızdırıyor.

Yani aracın yaşına göre kitapçığına bakıp antifiriz koyun.

Netice olarak siz her sene kışın başında araca antifiriz koymuyormusunuz. E ohalde en pahalısından koyup cebinizi üzmek niye. Meraklanmayın bişi olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.