Şimdi Ara

Antifriz kalitesi motor sıcaklığı için fark eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi aksamlar herkese, 1.3 CDTI araçta RENEW marka ucuz bir kırmızı antifriz kullanıyor sürekli ustam, ben şimdi castrol vs. kaliteli bir antifriz alsam, sıkışık trafikte hızla 90 küsür derecelere çıkan motor sıcaklığım biraz daha normal seviyelere iner mi? bir de yedek su deposunu değiştireceğim, borularda vs. kalan eski antifrizle yeni aldığım kaliteli olan birleşirse sıkıntı yapar mı?

• 90 derece olan zaten motor sıcaklığı değil suyun sıcaklığı.Motorun içindeki yanma odalarındaki sıcaklığı düşünmek bile istemezsin.Eğer su sıcaklığı 90 üzerine çıkmıyorsa hiçbir problem yok demektir.Boşu boşuna arabanı elleyip de kendine masraf açma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antifriz kalitesi motor sıcaklığını etkiler, sadece soğuk havalarda suyun donması haricinde kaynama noktasını yükseltir, şöyle diyeyim 90 derecedeki su yoğunluğu ile 90 derecedeki antifrizli su arasında yoğunluk farkı illaki olacaktır, bu durum soğutmayı etkiler, ayrıca kaliteli antifriz radyatör,hortumlar, genleşme kabı vs gibi parçalara zarar vermez korozyona sebep olmaz, araç kitapçığında, araç servisinde hangi ürün kullanılıyor veya hangi spesifikasyonlardaki ürün tavsiye ediliyorsa onu kullanmanızı tavsiye ederim, ben bu kış ayında keyfi olarak değiştirdim, 3 lt antfriz aldım servisten eczaneden de distile su aldım 3 lt, 90 tl para verdim antifirize, 3 kuruş para için değmez böyle şeylere.

• yetkili servisteki servis elamanı antifriz antifrizdir dedi ama içiniz rahat etmiyorsa değiştirin benim rahat etmedi değiştirdim şahsen. Neden ucuz kullanıyorsunuz ki ?

yetkili serviste 1 lt 15 tl 5 yaş indirimi ile birlikte %20-25 indirimli. indirimsiz 20 tl yalnız sahte ürünleri dönüyor gm lerin dikkat edin. Antfriz beyaz kutuda orjinali. Sistem 4 lt alıyor 2-3 lt de su ekleniyor toplam 6-7lt civarı alıyor. İşçiliği de az'dır. Eskisini boşaltıyorlar yine bir miktar kalıyor. Sonra yenisi konuluyor havası alınıyor. Tabi su eklerken distile su kullanmak gerek. Çeşme suyu koymak kireç vs sıkıntı yaratabilir.

edit: 17 tlhttp://www.onlineyedekparca.com/Opel-GM-Organik-Antifiriz-Kirmizi-1-LT,PR-13134.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 16 Mart 2017; 23:32:8 >

• rewolwer_ kullanıcısına yanıt
    Hocam neden distila edilmis su aldiniz ustanizmi onerdi +sı nedir ?

• @tassa hocam 90'ın üzerine hiç çıkmadı ama ne bileyim ucuz antifriz olduğu için parçalara zarar verir korkusu da var biraz, bişey yaptırmayın mı diyorsunuz yani?

@rewolwer_ hocam hangi marka antifriz önerirsiniz siz? bir de kendiniz mi değiştirdiniz?

@mob411 hocam benim araç biraz eski 2006 model corsa 1.3 cdti. bu aracı bahsettiğiniz işlem için yetkili servise gitsem ortalama ne kadar tutar sizce? mobil oto servis gibi şeyler var veya sanayi ustaları var da kime yaptırsam kararsızım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE694CFCD -- 16 Mart 2017; 23:43:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tietze

Hocam neden distila edilmis su aldiniz ustanizmi onerdi +sı nedir ?

Distile su, çeşme suyundan daha saf ve çeşitli mineraller kireç vs gibi zamanla partikül oluşturacak maddeler içermez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaş indirimi alıyorsunuz serviste. 2006 araç için dışarıya gitmenize gerek yok yaş indiriminden dolayı zaten uygun fiyat alacaksınız servisten. Eğer orjinal parça istiyorsanız yetkili servis mantıklı oluyor. Dışarıda ise yetkili servis ile aynıya geliyor bence yetkili servise gidin derim ben. Ha bu arada opeller hep kırmızı antfriz kullanır.

valla işçilik ne kadar aldılar hatırlamıyorum ama uyguna geldi ben 70-80 e mi ne halletim. Arayıp sorun yetkili servisi fiyat olarak yaş indirimi hesaplasınlar ona göre karar verin. Distile su hariç tabi bu fiyata.

distile olması önemli kireç vb yönünden, ustalar çeşme suyunu dolduruyorlar çünkü birşey olmaz diye ama distile kullanılmalı.

örneğin v kayış değişecekti benim. 63 TL yaş indirimli parça fiyatı + 55tl de işçilik aldılar 118 civarına denk geldi. Dışarıda sorduğumda 70-90 tl diyen var orjinal kayış için e bide ustaya işçilik tutacak aynı şey . yansanayi olunca iş değişiyor yan sanayi kayışı 35 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 17 Mart 2017; 0:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: differt

@tassa hocam 90'ın üzerine hiç çıkmadı ama ne bileyim ucuz antifriz olduğu için parçalara zarar verir korkusu da var biraz, bişey yaptırmayın mı diyorsunuz yani?

@rewolwer_ hocam hangi marka antifriz önerirsiniz siz? bir de kendiniz mi değiştirdiniz?

@mob411 hocam benim araç biraz eski 2006 model corsa 1.3 cdti. bu aracı bahsettiğiniz işlem için yetkili servise gitsem ortalama ne kadar tutar sizce? mobil oto servis gibi şeyler var veya sanayi ustaları var da kime yaptırsam kararsızım açıkçası.

Kendim değiştirmedim, malzemeleri alıp sanayide tanıdığım ustaya götürdüm, ayrıca ustam tavsiye etmedi kendim aldım malzemeleri, antifriz özelliğine gelince lütfen önceki mesajımı dikkatli oku.

• Ucuz ürünlerden ziyade zaten 3 lt si 40 tl civarında olan Total markasını tavsiye ederim. Bir çok marka onayına sahiptir. Aracınızın kataloğunda veya netten uygun ürün kodu ile karşılaştırabilirsiniz. Opet istasyonlarında da hem klasik hem yeni araçlar için antifriz bulunmaktadır.

Aracınız G12 kullanıyor ise;
    http://dosya.total.com.tr/Antifriz/GLACELFAUTOSUPRA/TDS.pdf

Elinizden gelirse radyatörün altında tahliye tapası vardır, genleşme kabının kapağını açıp alttan tahliyeyi açarsanız komple boşaltabilirsiniz. Motor içinde kalan kısmı ise sistemi temiz su ile doldurup 2-3 dakika çalıştırmanız yeterli. Geri boşaltıp, aracınızın soğutma suyu kapasitesine uygun karışımı yapıp sisteme doldurun.

Not: Çoğu motor yağı seçici uygulaması araca uygun antifiriz kodunu ve soğutma sistemi kapasitesini belirtmektedir.

Uyarı: Değişim anında boşaltılan antifrizin toprağa karışmamasına özen gösterilmelidir. Ağzı kapalı kapta atılmalıdır.

• geeçn hafta başıma bi olay geldi ve şuan araçta çeşme suyu var.
    bu akşam özdileğe gidip antifiriz alıp, ustaya koydurcaktım.

punto 1.3 mjet araca nasıl bir antifiriz koymam gerek öneri verebilecek varmı.
    iklim marmara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 17 Mart 2017; 9:52:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

geeçn hafta başıma bi olay geldi ve şuan araçta çeşme suyu var.
    bu akşam özdileğe gidip antifiriz alıp, ustaya koydurcaktım.

punto 1.3 mjet araca nasıl bir antifiriz koymam gerek öneri verebilecek varmı.
    iklim marmara

İlk olarak araç kılavuzunuz varsa bakınız. Yok ise, aşağıda ki bağlantıdan aracınızı bulup en altta cooling system de yazan ürün ve muadillerini kullanabilirsiniz.

http://lukoil-lubricants.com/oil_selector_en/?sector=1

Araç model motor bilgilerini paylaşırsanız başka sitelerden de bakılabilir.

• sağolun hocam
    böyle çıktı

Capacity : LubeCap 7,3 liter

Use : Normal
    Intervals : Check oil level 12 months/ 30000 km
    Products : LUKOIL ANTIFREEZE G12 RED(year-round)
    : LUKOIL ANTIFREEZE G12 YELLOW(year-round)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 17 Mart 2017; 12:11:52 >
  • Geçen sene clio aracıma Bim den 3 lt lik antifirizi 8tl ye almıştım.Donmadı çok şükür
  • Birşey olmaz,antfriz değişim zamanı gelince biraz daha kaliteyi arttırırsın,bir parçaya zarar vermez yani.ayrıca 90-100 derece motorun normal sıcaklıklarındandır,biriey olmaz.düşmesi veya yükselmesi iyi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamer81

Geçen sene clio aracıma Bim den 3 lt lik antifirizi 8tl ye almıştım.Donmadı çok şükür

Çok iyi bir şey yapmamışsın Clio lar organik antifreeze kullanır, aldığın dandik antifreeze radyatör ve borularda tahribata sebep olmuş olabilir.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum da geçen sene martta sattık aracı.3-4 ay götürdü.Donarsa diye fiş ws saklamıştım.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Ondan sonra 2014 fiesta aldık.Onunda antifirizi sarı renk ama iyi mi kötü mü bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

sağolun hocam
    böyle çıktı

Capacity : LubeCap 7,3 liter

Use : Normal
    Intervals : Check oil level 12 months/ 30000 km
    Products : LUKOIL ANTIFREEZE G12 RED(year-round)
    : LUKOIL ANTIFREEZE G12 YELLOW(year-round)

Rica ederim.

G12 Olarak Total glacelf supra yukarıda paylaştığım ürünü kullanabilirsiniz. Kendi aracıma aynısını aldım.

Ürünlerin arka kısmında hem marka kodları hemde genel kod olarak G12 yazmakta. Diğer ürün eski tip bir çoğu yeşil/mavi gibi rengi vardır o G12 değil dikkat ediniz. Bunun rengi turuncu/mor fosforlu kalem gibidir.

Ek olarak Opet istasyonlarından bu ürünü de tedarik edebilirsiniz.

http://opetoil.com.tr/tr/urun-detayi/extended_life_antifreeze

http://opetoil.com.tr/cms/content/product/tbf/TBF_EXTENDEND_LIFE_ANTIFREEZE.pdf

• Motorun 90 derecede çalışması lazım zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.