Şimdi Ara

Pil ile çalışan veya şarjlı araç kamerası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma kamera takmak istiyorum daha çok güvenlik amaçlı. Yani ben aracı park ettiğimde kullanmadığımda olanı biteni çekecek kamera lazım var mı önerebileceğiniz bir şey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pil veya Şarjlı Araç Kamerası: İhtiyacına Uygun Seçimi Yap

Araç sürerken güvenliğini ve sorumluluğunu artırmak için araç kamerası kullanmayı düşünüyorsan pil ile çalışan veya şarjlı iki farklı seçenek arasından seçim yapabilirsin. Her bir seçenek, benzersiz avantajlar ve dezavantajlar sunar.

Şarjlı Araç Kameraları

• Uzun Süreli Kayıt: Dahili bataryalarına sahip şarjlı araç kameraları, araç çalışır durumdayken uzun süreli kayıt sağlar. Böylece sürüşünün her anını yakalayabilirsin.
    • Kolay Kurulum: Şarjlı araç kameraları genellikle araç sigortasına takılabilir, bu da kurulumlarını kolaylaştırır.
    • Güvenilir Güç Kaynağı: Araç çalıştığı sürece kameran sürekli olarak güç alacaktır, bu da pil bitmesi konusunda endişelenmene gerek olmadığı anlamına gelir.

Pilli Araç Kameraları

• Esneklik: Pilli araç kameraları, araç dışında da kullanılabilir, bu da onları park halindeki aracını veya diğer durumları izlemek için ideal kılar.
    • Kolay Taşınabilirlik: Küçük boyutları ve taşınabilir yapıları sayesinde pilli araç kameraları kolayca taşınabilir ve farklı araçlar arasında kullanılabilir.
    • Gizli Kayıt: Pilli araç kameraları, güç kaynağı için araca bağlı olmadığından, gizli kayıt için kullanılabilir.

Seçim Kriterleri

Pil ile çalışan veya şarjlı araç kamerası seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Kullanım Amacı: Uzun süreli kayıtlar için şarjlı bir araç kamerası daha uygunken, esneklik ve taşınabilirlik için pilli bir araç kamerası tercih etmelisin.
    • Kurulum Kolaylığı: Araç sigortası kullanma rahatlığını arıyorsan şarjlı bir araç kamerası tercih etmelisin.
    • Gizlilik: Gizli kayıtlar için pilli bir araç kamerası daha uygundur.

İster şarjlı ister pilli olsun, araç kamerasıyla sürüş güvenliğini artırabilir, kaza durumlarında kanıt sağlayabilir ve park halindeki aracını koruyabilirsin. İhtiyaçlarına en uygun seçeneği belirlemek için dikkatlice düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sürekli çekim yapıcak bir kamera olduğunu sanmıyorum şarjı biter mutlaka ancak sarsıntı sensörü olan kameralar var. Siz araçta yokken bir sarsıntı hissederse kayıt yapmaya başlıyor.
  • Pilli olanlar senin istediğin kadar kayıt ömrü tutamaz. Arabayı açığa koyuyorsun kayıt istediğine göre sıcak bataryasını mahvediyor kısa sürede alet çöpe gidecek.

Sana lazım olan park kayıt özellikli kapasitörlü bir kamera obd-2 portundan güç alacak akü bitmeden kendini kapatacak 128gb sd kart destekleyebilecek birşey iş görür bir kamerayla maliyeti en az 400-500tl yi bulur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu şöyle en az bir iki hafta kayıt yapacak bir sistem dedim bulamadım zamanında. terebaytlık harddisk önerdi arkadaşlar torpido gözüne kurulan bir sistemle ama o da sıkıntı akü falan...
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    Onlar nasıl biseymis acaba hocam örnek bir ürün var mı

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Aküyü geçen hafta bitirdik zaten teyp açık kalmış o yüzden akünün bitmesi korkulu rüyam oldu. Daha sonra akü değiştik. Benim aradığım şey aküden harcamasın çok bir de ben bazı günler aracı çıkartmıyorum bahçede bekliyor araç 1 veya 2 gün.

• Arkadaşların dediği gibi hareket sensörlü olanları olur. Onlar da akü voltaj korumada mevcut. Fakat ben verim alamadım,güneşin altında aşırı ısınıyor kamera güvenemedim sıkıntı olur diye. Aracı gölge bir yere çekerken kullanmalı bir de Akdeniz iklimi gibi sıcak bir yer olmaması gerekiyor,gölge bile olsa çok sıcak oluyor yine aracın içi. Aşağıdaki konuda model bilgileri var,incelersiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/arac-ici-kamera-tavsiyesi-1-msj-hep-guncel-black-friday-firsatlari--74988670-1394#141064248
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutsal Libido

Onlar nasıl biseymis acaba hocam örnek bir ürün var mı

Park esnasında sarsıntı hissederse kayıta giriyor. Kullananlar diyor ki senin arabadan inerken kapıyı kapatmanıda sarsıntı zannedip kayıt başlatarak kendi şarjını bitiriyor.

• Park modu olan kameralar var, aracın aküsü belirli voltaja düşene kadar keydediyor.
    Bir de powerbank ile gece kayıt yapanlar var. Detaylı bilgiler için kamerarehberi.com ve bu sitenin facebook sayfası.

• Viafo A129 gibi kaliteli çekim yapan kameraların park modu var. Gece harekete duyarlı şekilde çalışabiliyor. Aküyüde bitirmiyor. Tabi iş malitette bitiyor.
  • Bende merak ettim şimdi

• Kamerayı aküye direkt bağlayın veya Powerbank kullanın. Ben 10000 Mah Powerbank kullanıyorum. Bağlıyorum Powerbanka. 1280x720 50 Hz çözünürlükte 14 saat kayıt yapıyor.

• starmaster kullanıcısına yanıt

İki şekilde yapabilirsin.

1-) Araç içerisinden ; Aküden güç alarak veya aküden almayıp güçlü bir powerbank ile (Anker 548 gibi194 Wh vs) (kameralar 12v-5v adaptörler ile geliyor kamera giriş jack diğer tarafı usb port bir aparat alsanız hepsini çalıştırabilirsiniz) park modu özellikli kameralar ile forumda baya büyük bir kamera konusu var oradan bakılabilir. Bende Jado d330 var ön arka setleri kayıt yapabiliyor. Ama sanırım artık bulunmaz çinden alıyorduk.

2-) Araç dışından ; Genelde müstakil evlere uygun bir çözüm tabi sorun olmazsa apartmanlara da konulabilir. Evden araç park alanını görerek 7/24 kayıt yapan kameralar (İp) kurmak. Bunu çoğu zaman insanlar istemiyorlar. Dıştan içe kablo çekmek delik açmak. Dvr a bağlamak vs lazım. Bir de bataryalı hareket sensörüne göre algılama olduğu zaman çalışıp kayıt yapan cihazlar var. Güneş paneli olan Anker Eufycam 3 serisi kameraları gibi dış mekanda güneş paneli ile kendilerini şarj ettikleri için tak çıkar olmuyor. Sana bir olay yakaladı mı bildirim atıp fotoğraf çekiyor kayıt alıyor. Hareket sensörlü İp kameralar gibi 7/24 kayıt yapamıyor sadece ama pratik iki vida at cihazı kur bu kadar.

• ana konuda konuşuldu hep. yurtdışında battery packler var onlardan getirmek lazım en temiz güzel çözüm ama pahalı. şimdi aratınca 70 maide çıkarmış yeni herhalde. powerbank gibi ama bu iş için özel üretilmiş ürünler. çakmaklıktan bağlı. araç çalışınca kendini şarj ediyor kapanınca park moduna kendi dönüyor sanırım.

70mai official store
    70mai Battery Pack for Dash Cam
    https://70mai.store/products/battery-pack

70mai official store
    70mai Battery Pack for Dash Cam: Ensure Continuous Dash Cam Surveillan
    https://70mai.store/blogs/news/70mai-battery-pack-for-dash-cam

• park modu olan kamera varken başka şeylerle uğraşılmaz, akü azalırsa ki kışın 3-4 gün yazın 1 haftaya kadar çıkıyor bu süre, kendini kapatıyor kamera. kapanacak olan voltajı da ayarlayabiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

park modu olan kameralar ne kadar voltaj kesici de olsa akünün erken bitmesine sebep oluyor diye izlemiştim bi yerlerde yabancı kanallardı sanırım. o yüzden en iyisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.