Şimdi Ara

Opel hata kodu yardim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün şehir içi trafikte sarı ikaz lambası yandı. Stop edip çalıştırınca da yanmaya devam ediyor. Aracım 2007 model 1.6 twinport lpg li. Lpg takılalı 20 gün filan oldu. Hata kodları şu şekilde:
    Ecn 017152
    Ecn 210300
    Ecn 210872
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt92 -- 19 Nisan 2017; 7:17:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Hata Kodu Yardımı: ECN 210300 ve ECN 17152

Opel sahipleri, araçlarında ECN 210300 veya ECN 17152 hata kodlarıyla karşılaşabilirler. Bu kodlar, aracınızın emisyon kontrol sisteminde bir sorunu olduğunu gösterir.

ECN 210300 Arıza Kodu

• Bu hata kodu, egzoz gazı sıcaklık sensöründeki bir sorunu gösterir.
    • ECN 210300 arıza kodu, aracınızın egzoz emisyonlarında artışa neden olabilir.

ECN 17152 Arıza Kodu

• Bu hata kodu, yakıt enjeksiyon sisteminde bir sorunu gösterir.
    • ECN 17152 arıza kodu, aracınızın yakıt verimliliğinde düşüşe ve performans sorunlarına neden olabilir.

Bu hata kodlarını görürseniz, aracınızı en kısa sürede yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Servis, sorunun kaynağını teşhis edecek ve gerekli onarımları yapacaktır.

İpuçları:

• Opel astra H modellerinde sıklıkla ECN 17152 arıza kodu görülebilir.
    • Opel arıza kodlarını anlamak için bir arıza kodu okuyucu kullanabilirsiniz.
    • Düzenli araç bakımı, hata kodlarının oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Bu hata kodlarını görmezden gelmeyin, çünkü bunlar aracınızın performansını ve güvenliğini etkileyebilir. Aracınızı yetkili bir servise götürerek sorunu en kısa sürede çözün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lpg nin markası ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://programdoktoru.blogspot.com.tr/2015/11/opel-ariza-kodu-ecn-cihazsiz-okuma.html?m=1 burda liste var bakabilirsin.

• depakin241824 D kullanıcısına yanıt
    Atiker grand sistem takıldı

• Büyük ihtimal LPG kaynaklıdır. Bir dahakine en aşağı BRC kiti taktirin. Önce LPG ciye gidin orada hata kodlarını da silerler muhtemelen

• depakin241824 D kullanıcısına yanıt
    0171 hata kodu

Sistem çok zayıf (Bank 1)

İçeri giren hava miktar arızası, yakıt basıncı arızası, pompa, enjektör, depo hava alma valfi

Dediğiniz siteden ilk hatayı buldum. Ne demek istiyor sizce burada. Ben anlayamadim

• Hocam İOS için bir bilgim yok fakat Android için İOPEL adında bir uygulama var indirip araç bilgilerini girdiğiniz zaman yazdığınız hata kodlarının anlamlarını gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: htcone2013

0171 hata kodu

Sistem çok zayıf (Bank 1)

İçeri giren hava miktar arızası, yakıt basıncı arızası, pompa, enjektör, depo hava alma valfi

Dediğiniz siteden ilk hatayı buldum. Ne demek istiyor sizce burada. Ben anlayamadim

Klasik düzgün ayarlanmamis lpg hatası. Yol ayarı yapılmadığı için araç fakir veya zengin karışım da çalışıyor. Oksijen sensörü hatalı karışım yüzünden arıza verdiriyor. Karışım sınırların üzerinde bozuk olduğu için bu şekilde kullanmadan lpg ustaniza gidin ve yolda detaylı ayar yapmasını isteyin. Detaylı ayar sonrası obd ile sistem kendini benzin haritası ile esitleyecek ve sorunsuz çalışacaktır.

Benzine alıp biraz kullanın arıza ışığı söner. Endiselenecek bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 19 Nisan 2017; 17:33:43 >

• BL4ckL B kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam bakacağım programa teşekkür ederim cevap için.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Dün lpg taktirdigim yere gittim ve fakir karışım uyarısı vermiş dedi. Yine rölantide çalışırken gaz ayarını az bişey yükseltti sonra isigi söndürdü. Sorun olmaz böyle kullan dedi. Yol ayarı yapalım dedigimde Sıkıntı olmaz dedi. İnsalah yakıt artmaz böyle şimdi.

Cevabınız için teşekkür ederim bir daha olursa yol ayarı yapmaları için ısrar edeceğim.

• quote:

Dün lpg taktirdigim yere gittim ve fakir karışım uyarısı vermiş dedi. Yine rölantide çalışırken gaz ayarını az bişey yükseltti sonra isigi söndürdü. Sorun olmaz böyle kullan dedi. Yol ayarı yapalım dedigimde Sıkıntı olmaz dedi. İnsalah yakıt artmaz böyle şimdi.

Cevabınız için teşekkür ederim bir daha olursa yol ayarı yapmaları için ısrar edeceğim.

LPG ye uyumlu olmayan ve hiç sevmeyen OPEL'E LPG uygulaması, ve baştan savma iş yapan LPG ustası ve sonuç. Çok üzgünüm Hocam da daha çok başın ağrır senin.
  • quote:

Lpg ayarı nin yolda lttf ve stft değerlerine bakılarak benzine yakın enjeksiyon süreleri ayarlanmalidir.

Aracınızı karışım sınırı çok asıldığı için arıza yaktı. Halen rolantiede yapılan ayarla motorunuz hatalı karışımla çalışıyor.

Uzun vadede motor iç ısısı yüksek olacağı için subaplariniz kısa sürede bozulacak.

Bu örnekte olduğu gibi astra subap yakar lpg uyumsuzdur bilinenleri usta adı altında bu işi yapanların neden olduğu bir durumdur.

Ustaya aracimin ltft değeri - 5 ile 5 aralığında olmasını istiyorum dediğinizde eğer işi biliyorsa yol ayarına razı olacaktır.

Yaptıramazsanizda atikere şikayetinizi bildirip farklı bir serviste yol ayarı yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 20 Nisan 2017; 13:23:55 >

Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Yol ayarını dediğiniz şekilde söyleyeceğim onlara. Bu yol ayarı çok uzun bir şey mi. Yani basit biseyse milleti neden bu kadar ugrastiriyorlar anlamıyorum

• Yol ayarı 30 dakikada yapılır ama dükkanı bırakıp gitmek istemiyorlar. Belkide nasıl yapıldığını bilmoyorlar. Montajı yeni yaptırmışsiniz yol ayarı yapmak görevleri. Dışarıdan bir servise gitseniz adamın hakkı iş yerini bırakıp gitmek istemez.

Yol ayarı yapıldıktan sonra obd bağlantısı sayesinde lpg beyni kendini sürekli güncellenecektir. Umarım ustaniz obd bağlantısını aktiflestirmistir. Çoğu usta aktilestirmiyor.

Obd yi aktiflestirmemislerdi. Takarken özellikle belirttim obd yi de baglayin diye. 1 hafta sonra biraz arastirdim baktim bağlı değildi. Tekrardan gittim baglattirdim. Bir kere şu yol ayarı yapılsa bir daha ayar bozulmaz herhalde aküyü filan soksek bile

• orjinalotoparca.com
    OPEL ARIZA KODLARI : Hemen Öğren [2021 GÜNCEL]
    https://orjinalotoparca.com/blog/opel-ariza-kodlari456435/5011

burada anlatılmış bi inceleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

LPG ye uyumlu olmayan ve hiç sevmeyen OPEL'E LPG uygulaması, ve baştan savma iş yapan LPG ustası ve sonuç. Çok üzgünüm Hocam da daha çok başın ağrır senin.

Alıntıları Göster

Haklısınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.