Şimdi Ara

Yüksek devirli kullanım ile partikül filtresi az da olsa temizlenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta evvel enjektörlerde işime var denildi uçları değiştirdik. Arkalar sağlam denildi. Değişme sebebi siyah duman atma yani yokuşta sıkıştırınca bir miktar siyah duman atıp kesiyordu. Çekişte düşme vardı. Şuan çekiş güzel. Yapan ustaya duman azalırmı diye sorduğumda 3 de 2 si kadarı azalır dedi. İnternetten baktığımda bu katalizör denen mereti her ustaya elletmemek gerektiğini de anladım. (Bazıları egr ni katalizörünü temizlet demiş.) Hatta çok büyük sorun yoksa baktırma geç bile diyen var. Siyah dumanın sorun olmadığını söyleyende var. Bencede öyle esas soru şu 3 bin devirde 3 üncü veya 4 üncü viteste 5 ile 10 dk düz uzun yolda sürmek diye birşeyden bahsetmişler bu deneyeceğim. Bunun aslı varmı geçen bir ustada başka bir arkadaşıma aynını hatta 4 bin devirde yapması söylemiş. Genelde dizel araçlarda şehir içi kullanımdan kaynaklı olduğunu söylemiş halbuki genelde uzun mesafe gidiyorum. İlk çalıştırmada bazen çiğ yakıt kokusuda geliyor. Bu siyah duman olayının kesin çözümü nedir. Araçta yağ yakma yok filtreler yeni yakıtı shellden ve aynı istasyondan alıyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjordan2345 -- 2 Eylül 2019; 3:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç modeli nedir? Günümüz araçlarında dpf denilen orta susturucu oluyor ve Euro5 üstü motorlarda var, aracın kendi zaman zaman rejenerasyon yapması lazım çok düşük devir kullanmıyorsanız tıkanmaması lazım keza katalizör de öyle. 3500 devirde 15-20 dk sürmek kurumları temizleyebilir, fazla tıkandıysa düzgün bir usta temizler ama sakın iptal etmeyin bazı usta isimli sığırlar temizleme ayağına katalizörü komple boşaltıyorlar. Uğraşmamak adına universal katalizörler mevcut orijinalden çok daha uygun fiyata. Tabi sorun bunlardan mı önce emin olmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.