Şimdi Ara

Suriyeli yada Iraklıdan Araba Alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu sa ma plakalı kişiler araçlarını bize satabiliyorlar mı? İnternette Bilgi bulamadım ama daha önce normal plakalı sahibindene koyduğum bir aracımı Iraklı birisi aynı bizimki noter devriyle falan benden almıştı.
    Bahsettiğim araçlar yurtdışından kendilerinin getirdikleri değil , Türkiye’den ikinci el olarak aldıkları araçlar. Bu araçlardan aldığınızda ekstra bir vergi vs çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Suriyeli veya Iraklıdan Araba Alınabilir mi?

Yasal Düzenlemeler

Türkiye'de Suriyeli veya Iraklılardan araba almak yasal olarak mümkündür. Yabancı uyruklu kişiler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait araçları satın alabilirler.

MA Plaka

Suriyeli veya Iraklıların araçlarına MA plaka verilir. Bu plaka, aracın yabancı bir kişiye ait olduğunu gösterir. MA plakalı araçlar, Türkiye sınırları içinde 7 yıla kadar kullanılabilir.

Araç Satış Süreci

Suriyeli veya Iraklıdan araba almak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Satıcı ile iletişime geçin ve aracın durumunu inceleyin.
    • Aracın ruhsatını ve tescil belgelerini kontrol edin.
    • Satış sözleşmesi imzalayın ve bedeli ödeyin.
    • Aracın devir işlemlerini gerçekleştirmek için Noter'e başvurun.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Suriyeli veya Iraklıdan araba alırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Aracın yasal durumunu mutlaka kontrol edin.
    • Aracın bakımlı ve sorunsuz olduğundan emin olun.
    • Satıcı ile güvenilir bir ilişki kurmaya çalışın.
    • Aracın değerini piyasa araştırması yaparak belirleyin.

Özet

Türkiye'de Suriyeli veya Iraklılardan araba almak yasal olarak mümkündür. Ancak satın alma işlemi sırasında belirli yasal düzenlemelere ve dikkat edilmesi gereken hususlara uymak önemlidir. Aracın yasal durumunu kontrol etmeli, güvenilir bir satıcı seçmeli ve aracın değerini piyasa araştırması yaparak belirlemelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suriyeliden bedava bile almak istemem. yurtiçinde yabancıdan yabancıya aldıysa vergi çıkar düz model aldıysa çıkmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa plakalı araçlar suriyeden gelen burada trafiğe kaydedilen araçlardır. Bunları TC vatandaşlarının alabildiğini sanmıyorum. Ma-c plakalı araçlarda başka bir mevzu. Bu araçların iki tipi var bir mavi plaka denilen tip bunlar geçici ithalat yoluyla gelen araçlardır bunlar hiç bir suretle TC vatandaşına satılamaz, istisnalar dışında kullanamaz. Diğer Ma-x plakalar ise normal TR statüsünde vergisi vs. ödenmiş ithalatı yapılmış ama yabancı üzerine tescil edilmiş araçlardır. Bunlar normal bir şekilde alınıp satılabilir.

• Onlardan dua bile almamakta fayda var.

• Bizim insanımızı krizde, virüste, depremde görüyoruz.
    Daha kötü olacak halleri yok.

• Pisliklerden bir şey almayı pek sevmem almazdım.
  • Leş gibi kokuyordur o araç, bedava verseler almam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim aracımı suriyeli alip ma plaka taktilardı. alim satim kolaylikla yapılabiliyor. ama araclarının kotu koktugu konusunda hemfikirim :)
  • Hayır
  • suriyelinin, ıraklının selamını bile almam. evet ırkçıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.