mak müh okuyorum ikinci döneme 2 dersim kaldı devam zorunluluğum yok verdim devamlarını notlardan çalışır geçerim yeşil pasaportum var bu dönem bittiğinde basıp gidip oturum izni almaya çalışayım diyorum zaten ülkeye giriş yapabilirim oturum iznide 1 yıllık alırım diye düşünüyorum dil kursuna yazılacağım zaten artı olarak stajlarıda almanyada ayarlarım en kötü senaryoda bile 1 yıl almanca dil kursuna almanyada gitmiş almanca öğrenmiş bir makine mühendisi olurum Amacım otomotiv yada ekonomi alanında ylisans yapmak işte dil kursuna giderken bu işlerlede uğraşırım zaten ylisans kabulu alınca otomatik oturum iznim uzar. AMA şöyle bir problem var dediğim şeyler ciddi emek istiyor 1-almanca öğrenmek zor 2-almanyada almanca öğrenirken kaçak şekilde çalışmam gerekecek kaçak çalışırsanda alacağın para saatlik 8 10 euro bişey Almanca öğrenene kadar yani yaklaşık 1-1.5 sene ırgat kategorisinde bir hayat yaşarım ki türkiyede ailemin durumu iyi unide tek yaşayan altında sıfır araba olan elinde kredi kartıyla düşünmeden istediği gibi alışveriş yapıp yaşayan konforlu bir hayatı bırakıp gidecem sosyal statümde yerin dibinde olacak bu 2-3 yıllık ırgatlığın sonunda ylisans bitirip Mak müh olarak almanyada işe girersem karşılığını alır mıyım donanım olarak bana katacağı şeyler otomotiv yada ekonomide bir ylisans İngilizce almanca türkce biliyor olmak olacak Yada bir diğer yoluda şu şimdi hiç bu toplara girmeyeyip Man mercedes tarzı bir şirkete girmeye çalışıp almancayı tr de öğrenmeye çalışıp hiç bu tür işlerle uğraşmayıp beyin göcü şeklinde yurtdışına gitmek |
Almanyaya gitmek mantıklı mı değer mi ?
-
-
İmkanın varsa git gör. Yaşam konforu trden iyidir. Burdaki leş çalışma saatleri hakketiğini kazanmanın imkansız olması. Ülkenin sana ekstra bir şey katma olasılığının çok düşük olması. Gelecekteki hayat standardının daha da kötü durumda olma olasılığı. -
yeşilin var yani ailen memur ama altına 0 araba çekebiliyolar
bu arkadaşın ailesi araştırılsın
-
bencedequote:
Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01yeşilin var yani ailen memur ama altına 0 araba çekebiliyolar
bu arkadaşın ailesi araştırılsın
zengin deyilim kanki merak etme nabam zengin olsam almanyada 8-10 euro saatlikle ırgatlık yapmaya basar parayu giderun amerikaya -
CHATGPT :Belirtilen metni Türkçe Dilbilgisi kurallarına uygun bir şekilde düzenleyebilirim. Ancak, metinde yer alan düşünceler ve planlar kişisel tercihlere bağlı olduğu için bu konuda bir değerlendirme yapamam. İşte metnin düzenlenmiş hali:
Makine mühendisliği öğrencisiyim ve ikinci döneme 2 dersim kaldı. Devam zorunluluğum olmadığı için devamsızlık hakkımı kullanarak notlarımdan çalışmayı düşünüyorum. Bu dönem sonunda yeşil pasaportumla Almanya'ya gidip oturum izni almaya çalışmayı planlıyorum. Zaten ülkeye giriş yapabilirim, oturum izni de alabilirim diye düşünüyorum. Bu süreçte Almanca dil kursuna yazılacak ve ek olarak stajları da Almanya'da ayarlamayı düşünüyorum. En kötü senaryoda bile 1 yıl Almanca dil kursuna gidip Almanca öğrenmiş bir makine mühendisi olarak dönebilirim.
Amacım otomotiv veya ekonomi alanında lisans yapmak. Dil kursuna giderken bu alanlarda da çalışmalar yapmayı planlıyorum. Zaten lisans kabulü alırsam otomatik olarak oturum iznim uzar.
Ancak, karşılaşabileceğim bir problem var. Bu süreç ciddi emek istiyor:
- Almanca öğrenmek zor.
- Almanya'da Almanca öğrenirken kaçak çalışmam gerekecek. Kaçak çalışsam bile alacağım para saatlik 8-10 euro civarında.
Yaklaşık 1-1.5 sene sürecek olan Almanca öğrenme sürecinde düşük ücretle çalışmak zorunda kalabilirim. Bu durumda Türkiye'de ailemin durumu iyi; tek yaşayan, altında sıfır araba olan ve kredi kartıyla rahatça alışveriş yapabilen biriyken, Almanya'da sosyal statüm yerin dibine düşebilir.
Ancak, bu 2-3 yıllık zorlu sürecin ardından lisansımı tamamlayıp Almanya'da mühendis olarak işe başlarsam, yaşadığım zorlukların karşılığını alabilir miyim? Donanım olarak bana katacağı şeyler, otomotiv veya ekonomide bir lisansın yanı sıra İngilizce, Almanca ve Türkçe bilmek olacak.
Diğer bir seçenek ise bu süreçlere girmeden direkt olarak bir Mercedes gibi büyük bir şirkete girip, Almanca'yı Türkiye'de öğrenip beyin göçüyle yurtdışına gitmeye çalışmak.
-
sen memur değilmiydin ne almanyası maaşın iyidir zaten herkes memur olmak istiyor
-
Mantıklı imkanım olsa gider para biriktirip işimi türkiyede kurarım. -
Bölümün güzelmiş, Almancaya çalış geliştir, sabır sebatla okulunu bitir öyle git Almanyaya, direk süpermaaşla işe başlarsın, hatırı sayılır bir aylık gelirin olur.
Şimdi gidersin, 1-2 senede ezilirsin orda, hevesin kırılır, motiven törpülenir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X