Şimdi Ara

Sizce askere gitmek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şurda anlattığım gibi https://forum.donanimhaber.com/boguluyorum-artik-caresizlikten--150006661 mezun oldum ama hala bulamadım. Tecilim 2021 Aralıkta son buluyor. Eğer Ağustosun sonuna kadar başvurursam Kasım celbine yetişiyorum. Sizce aradan çıksın diye gitmek mantıklı mı? Zaten 34k Kyk kredisi var bedelli için tecil etsem 45k da o eklenecek.

Çevremdekiler askerden gelince şimdi ki gibi taze bilgilere ve heyecana sahip olmazsın iş bulmakta zorlanırsın vs diyorlar. Ama bir yandan 5 ay için 45k ödemektense gideyim diyorum. Ne yapayım? Var mı fikri olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paran yoksa mantıklı

• yap gitsin

vatan borcudur sonuçta

• Bende askerlik yapmadım yaş 23 okuyorum çalışıyorum. Açıkcası ben aileme ödetip bedelli yapabilirim ama asla yapmam 45 k az bir para gibi görünsede işe yarar geçinilecek bir para bence 6 ay için verilmez.

15 k olsa makul rakam dakika düşünmem.

• Paran varsa bedelli yap, paran yoksa askere git bu kadar basit yani bedelli için borca girme.

• İş bulamıyorsan 6 ay git askere aradan çıkar. Hatta bi 6 ay da paralı yapıyorsun değişmediyse.

• Dostum zaten tecilin doluyormuş Ağustos sonrası başvursan 2022'de Ocak'ta Şubat'ta falan gidersin fark eden bir şey yok pek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

Bende askerlik yapmadım yaş 23 okuyorum çalışıyorum. Açıkcası ben aileme ödetip bedelli yapabilirim ama asla yapmam 45 k az bir para gibi görünsede işe yarar geçinilecek bir para bence 6 ay için verilmez.

15 k olsa makul rakam dakika düşünmem.

Aynen 15 olsa kesin tecil ederim de 45 çok fazla 6 ay için vermek istemiyorum. Ama 6 ay sonra şimdiki gibi olur muyum bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Paran varsa bedelli yap, paran yoksa askere git bu kadar basit yani bedelli için borca girme.

Aynen hocam o da var, şimdi bedelli yapacak olsam bile kredi çekmek zorunda kalıcam. Bölümüm devlette ataması yok özel sektör olduğu için tecil etmek istiyorum ya devlet alımı olsa askere gidip gelince kpss ye girerim iş sorunum olmaz kafam rahat olur.

• Aptal saptal tipler olmasa aslında ben keyif alarak yaparım ama çok saçma tiplerin olduğunu söylüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

Aptal saptal tipler olmasa aslında ben keyif alarak yaparım ama çok saçma tiplerin olduğunu söylüyorlar

Hocam o ayrı zaten de bir de benim stajım vs daha yeni bitti yani işe daha yeni yeni hakim oluyorum acaba 6 ay ara versem üstüne asker psikolojisi iel birlikte şimdiki gibi olur muyum ondan şüphe ettim. Bir de kpss var 2022 de ona da çalışabilirim

• Kredi çekip bedelli yapacağına git kurtul bir an önce askerliğini yaptın mı iş bulmanda kolay olur genelde askerliği yapmış elemana rağbet daha çok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzaktan yüksek lisans programları var kayıt ol birine hem tecil olur hem 3.5 yıl boyunca çalış para biriktir .

iş yerleri yüksek lisans yapan öğrenciye daha çok sever .

• Uzman çavuş ol borçlarını öde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togolu00

Uzaktan yüksek lisans programları var kayıt ol birine hem tecil olur hem 3.5 yıl boyunca çalış para biriktir .

iş yerleri yüksek lisans yapan öğrenciye daha çok sever .

Hocam yükseğe başladık mı otomatik tecil oluyo ya, o bitince yine tecil hakkına sahip olabiliyor muyum? Yani parayı biriktirmek icin öteleyebildiğim kadar öteleyeym

• Gidilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Uzman çavuş ol borçlarını öde.

O da aklımdan geçmiyo değil 34k Kyk borcu var

• kyk için borca gireceğime öder giderim

• Askerliğin en zor kısmı acemilik. Bir ara 30 bin verip hiç gitmiyordun bu tamamdı da 45 bin verip bir de acemilik yapacaksın zaten. Ben bunu mantıklı bulmuyorum. Belki usta birliğinde rahat bir yere düşeceksin bilemiyorsun. 6 ay gitmeni tavsiye ederim. Üstelik döndüğünde harcamadığın para da seni bekliyor olur. Askerdeyken keşke bedelli yapsaydım diyen arkadaşlara da denk geldim yalan yok ama ben hiçbir zaman keşke demedim. Şimdi hepsi bitirdi evlerine döndü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kivalo

Askerliğin en zor kısmı acemilik. Bir ara 30 bin verip hiç gitmiyordun bu tamamdı da 45 bin verip bir de acemilik yapacaksın zaten. Ben bunu mantıklı bulmuyorum. Belki usta birliğinde rahat bir yere düşeceksin bilemiyorsun. 6 ay gitmeni tavsiye ederim. Üstelik döndüğünde harcamadığın para da seni bekliyor olur. Askerdeyken keşke bedelli yapsaydım diyen arkadaşlara da denk geldim yalan yok ama ben hiçbir zaman keşke demedim. Şimdi hepsi bitirdi evlerine döndü.

Hocam askerlik her türlü zor ona yapacak birşey yok umrumda değil illa ki gidicez zaten de ben iş açısından diyorum. Bölümde devlet ataması olsa kpss hazırlanmak için tecil ederim kazanıp kaydımı dondurur giderim. Ama devlette alım yok özelde de askerden sonra bilgi ve tecrübe olarak kaybım olur mu acaba diye düsünüyorum. Yani sonuç olarak

Ertelersem; is aramaya devam edicem, bulursam 45k bedelli + 35 k kyk var. Bulamazsam kpss 2022 ye hazırlanabilecem.

Ertelemezsen; 45k param cebimde kalacak ama mezuniyet sonrası 6 ay kaybım olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.